Pumpan® pic. orale, sol. 20 ml N1

Код товара: 44589
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: GM Pharmaceuticals
Страна: Грузия
Форма: кап. д/внутр. прим.

Pumpan picături orale, soluţie

Crataegus D1, Arnica montana D6, Kalium carbonicum D6, Digitalis purpurea D12, Convallaria majalis D12
1. CE ESTE PUMPAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Pumpan este un medicament homeopat utilizat pentru tulburări ale inimii. Acest medicament este un compus format din diferite remedii homeopate unice.
Combinaţia specifică de componente care se completează unul pe altul în privinţa eficacităţii conduce la o gamă mai largă de indicaţii, crescând siguranţa şi simplificând tratamentul.
Homeopatia va fi înţeleasă ca o terapie de reglare care ameliorează simptomele acute şi cronice.
Indicații:

Pumpan este utilizat în mod tradiţional, conform principiilor terapeutice homeopate pentru ameliorarea unor simptome de origine cardiacă, fără afectare organică și anume: palpitaţii, dureri retrosternale (în piept), oboseală, dureri de cap, somnolenţă, insomnii, iritabilitate, anxietate (stare de panică) nocturnă, tulburări circulatorii periferice. Pumpan este indicat administrării la adulţi.
2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI PUMPAN

Nu utilizaţi Pumpan

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Pumpan;
- dacă aveţi bătăi neregulate ale inimii (aritmie cardiacă), nu utilizaţi Pumpan fără recomandarea medicului dumneavoastră.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Pumpan

La iniţierea tratamentului cu medicamente homeopate poate să apară o agravare temporară a simptomelor preexistente (agravare iniţială), datorită stimulării sistemului imunitar al organismului. Această stare nu constituie un pericol. Un tratament continuu, inadecvat, poate determina apariţia unor noi simptome. Eficacitatea medicamentelor homeopate poate fi influenţată de factori generali cu efect nociv asupra stilului de viaţă, de stimulente, alcool etilic şi tutun. Dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile de utilizare a Pumpan, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Până în prezent nu există informaţii cu privire la interacţiuni cu alte medicamente. În cazul tratamentului în asociere cu alte medicamente pentru afecţiuni cardiace, modul de administrare şi doza trebuie stabilite numai sub supravegherea unui medic.
Utilizarea Pumpan împreună cu alimente şi băuturi

Pentru a asigura o eficacitate maximă, Pumpan trebuie administrat cu 30 de minute înainte de masă sau cu cel puţin o oră după masă. Pumpan poate fi administrat ca atare sau diluat în prealabil într-o cantitate mică de apă.
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Pumpan trebuie administrat cu prudenţă la femeile gravide sau care alăptează; până în prezent nu sunt disponibile informaţii legate de posibilele riscuri ale utilizării Pumpan în timpul sarcinii şi alăptării. Trebuie avut în vedere conţinutul de alcool etilic 43% (m/m): un ml de soluţie conţine 0,40 g alcool etilic.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pumpan nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Trebuie avut în vedere conţinutul de alcool etilic 43% (m/m): vezi şi punctul de mai jos.
Informaţii importante privind unele componente ale Pumpan

Acest medicament conţine 50,6 vol % alcool (etanol), adică pană la 160 mg per doză, echivalent cu 4 ml bere, 1,7 ml vin per doză. Poate fi dăunător persoanelor cu etilism. Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice sau epilepsie.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI PUMPAN

Utilizaţi întotdeauna Pumpan exact aşa cum se recomandă în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza iniţială este 10 picături, de 3 ori pe zi, timp de maxim 2 luni. După stabilizarea stării medicale, se poate trece la schema de administrare de 2 ori pe zi (doza de întreţinere). La iniţierea tratamentului, pentru afecţiunile acute, se administrează la fiecare 30- 60 de minute (de maxim 8 ori). Odată cu ameliorarea simptomelor, frecvenţa administrării trebuie redusă la de 3 ori pe zi. Pentru a asigura o eficacitate maximă Pumpan trebuie administrat cu 30 de minute înainte de masă sau cu cel puţin o oră după masă. Pumpan poate fi administrat ca atare sau diluat în prealabil într-o cantitate mică de apă. Pumpan nu este recomandat pentru administrare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani datorită datelor limitate privind siguranţa şi eficacitatea la acest grup de vârstă şi datorită conţinutului în alcool etilic.
Dacă utilizaţi mai mult Pumpan decât trebuie

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.
Dacă uitaţi să utilizaţi Pumpan

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Luaţi cât mai repede următoarea doză.
Dacă încetaţi să utilizaţi Pumpan

Înainte de a înceta utilizarea Pumpan cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Pumpan poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:
Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi
Frecvente: afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi
Mai puţin frecvente: afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi
Rare: afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi
Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi
În cazuri rare poate să apară o creştere a frecvenţei episoadelor de tahicardie (bătăi rapide ale inimii) şi în cazuri foarte rare de bătăi rare ale inimii, apărute în timpul nopţii. Dacă apar aceste simptome, tratamentul trebuie întrerupt. Până în prezent, nu au fost raportate alte reacţii adverse.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ PUMPAN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
După ambalare pentru comercializare: a se păstra la temperaturi sub 30 ºC. Pentru flaconul în uz: a se păstra la temperaturi sub 25 ºC. A se păstra flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină.
Nu utilizaţi Pumpan după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Perioada de valabilitate după prima deschidere a flaconului este de 6 luni.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Pumpan

- Substanţele active conţinute într-un mililitru sunt: Crataegus D1 0,2 ml, Arnica montana D6 0,1 ml, Kalium carbonicum D6 0,1 ml, Digitalis purpurea D12 0,1 ml, Convallaria majalis D12 0,1 ml. Un ml conține aproximativ 25 picături.
- Celelalte componente sunt: alcool etilic, apă purificată .
Cum arată Pumpan şi conţinutul ambalajului

Pumpan este o soluţie limpede, gălbuie până la galben roşcat. Pumpan conţine extracte naturale din plante, astfel încât gustul şi mirosul pot să fie diferite şi poate avea un aspect uşor tulbure. Aceasta nu influenţează calitatea şi eficacitatea medicamentului.
Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzut cu picurător din PEJD şi capac din PEÎD a 20 ml picături orale, soluţie.
Cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzut cu picurător din PEJD şi capac din PEÎD a 50 ml picături orale, soluţie.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Richard Bittner AG
Reisnerstrasse 55-57 Viena, Austria.
Producătorul

Richard Bittner AG
Ossiacherstrasse 7, 9560, Feldkirchen, Austria.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 11
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 60893
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 96
Код товара: 60981
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 359
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 194
Код товара: 59868
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 24687
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 57889
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1157
Код товара: 46407
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 57932
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 663
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 96
Код товара: 60982
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 95
Код товара: 60986
Цена товара в пунктах: 1184
Код товара: 45225
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 105
Код товара: 60987
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!