Nimesyn Plus comp. N10

Код товара: 11906
Доза: 100
Количество доз: 10
Производитель: Synmedic Laboratories
Страна: Индия
Форма: табл
отпуск только по рецепту!


NimesinPlus 100 mg comprimate

Nimesulidă

1. Ce este NimesinPlus şi pentru ce se utilizează

NimesinPlus 100 mg comprimate este un medicament antiinflamator nestereoidian (AINS) cu proprietăţi analgezice (de calmare a durerii). Este utilizat pentru tratamentul durerii acute şi pentru tratamentul durerilor menstruale. &Înainte de a vă prescrie NimesinPlus 100 mg comprimate, medicul va evalua beneficiile pe care le poate avea acest medicament pentru dumneavoastră, în comparaţie cu riscul apariţiei reacţiilor adverse.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi NimesinPlus

Nu utilizaţi NimesinPlus:

- dacă sunteţi alergic la nimesulidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- dacă aţi prezentat reacţii alergice (de exemplu respiraţie șuierătoare, secreţii nazale sau nas înfundat, urticarie sau erupţii iritative ale pielii ) după administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene;

- în trecut aţi avut o reacţie adversă la nimesulidă, care a afectat ficatul;

- luaţi alte medicamente despre care se cunoaşte faptul că afectează ficatul, de exemplu paracetamol, orice alte medicamente care calmează durerea sau tratamente cu AINS;

- luaţi medicamente care pot provoca dependenţă, sau aţi devenit dependent de medicamente sau alte substanţe;

- sunteţi consumator cronic de alcool etilic;

- dacă aveţi boli hepatice sau valori crescute ale enzimelor hepatice;

- dacă aveţi sau aţi avut în trecut ulcer peptic (ulcer gastric sau duodenal);

- aţi prezentat sângerări la nivelul stomacului sau intestinului;

- aţi prezentat sângerări la nivelul creierului (accident vascular cerebral);

- aveţi orice altă problemă de sângerare sau orice probleme datorate faptului că sângele dumneavoastră nu se coagulează;

- dacă aveţi insuficienţă cardiacă, tulburări renale (funcţie renală scăzută) sau orice tulburări hepatice;

- suferiţi de febră sau gripă (aveţi senzaţie de durere în tot corpul, stare de rău, frisoane sau aveţi temperatură crescută);

- dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină;

- alăptaţi.
Nu administraţi NimesinPlus la copii sub 12 ani.
Atenţionări şi precauţii

Dacă luaţi oricare din medicamentele enumerate mai jos, deoarece ele pot interacţiona cu NimesinPlus 100 mg comprimate: medicamente care diluează sângele (anticoagulante, acid acetilsalicilic sau alţi salicilaţi); comprimate care elimină apa (diuretice) utilizate în tratamentul insuficienţei cardiace sau pentru probleme cu presiunea sanguină; litiu, utilizat pentru tratamentul depresiei şi condiţiilor similare; metotrexat; ciclosporină, asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră sau farmacistul cunosc faptul că dumneavoastră luaţi aceste medicamente înainte de a vi se prescrie NimesinPlus 100 mg comprimate. Dacă în timpul tratamentului cu nimesulidă prezentaţi simptome care sugerează afectarea ficatului, trebuie să încetaţi administrarea nimesulidei şi să vă informaţi imediat medicul. Simptomele care sugerează afectarea ficatului includ pierderea poftei de mâncare, greaţă, vărsături, durere abdominală, senzaţie persistentă de oboseală sau culoarea închisă a urinii. Dacă aţi avut vreodată ulcer peptic (gastric sau doudenal), sângerări la nivelul stomacului sau a intestinului, colită ulceroasă sau boală Crohn, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră înainte să luaţi NimesinPlus 100 mg comprimate.

Dacă în timpul tratamentului cu NimesinPlus 100 mg comprimate prezentaţi febră şi/sau simptome de tip gripal, (senzaţie de durere în tot corpul, stare de rău şi frisoane) trebuie să încetaţi administrarea acestui medicament şi şă vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Dacă suferiţi de boli de inimă sau de rinichi, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua NimesinPlus 100 mg comprimate; funcţia rinichilor dumneavoastră se poate deteriora în timpul tratamentului cu NimesinPlus 100 mg comprimate.
Dacă sunteţi un pacient vârstnic, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă solicite să veniţi la consult în mod periodic, pentru a se asigura că NimesinPlus 100 mg comprimate nu provoacă probleme de stomac, rinichi, inimă sau ficat.
Dacă vă gândiţi să rămâneţi gravidă, trebuie să vă informaţi medicul, deoarece NimesinPlus 100 mg comprimate poate scădea fertilitatea.

Efecte cardiovasculare şi cerebrovasculare:

La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şi/sau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară până la moderată, sunt necesare monitorizare şi recomandări adecvate, deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi edeme. Medicamente precum NimesinPlus 100 mg comprimate se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament. Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
NimesinPlus împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Asocieri nerecomandate:

- cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv salicilaţi în doze mari.
- cu medicamente utilizate pentru scăderea vâscozităţii sângelui (anticoagulante orale, heparină şi ticlopidină).
- cu litiu;

- cu metotrexat, administrat în doze mai mari de 15 mg pe săptămână.
Asocieri care necesită prudenţă:

- cu medicamente utilizate pentru controlul presiunii sanguine (diuretice);

- cu metotrexat, administrat în doze mai mici de 15 mg pe săptămână;

- cu medicamente vasodilatatoare (pentoxifilină).
Asocieri de care trebuie să se ţină seama:

- cu medicamente utilizate pentru controlul presiunii sanguine (blocante beta-adrenergice, inhibitori ai enzimei de conversie şi diuretice) ( prin extrapolarea datelor de la indometacină);

- cu medicamente utilizate in tratarea cheagurilor de sange (trombolitice);

- cu ciclosporina ;

- dispozitivele intrauterine.
NimesinPlus împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Trebuie administrat după mese.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Administrarea NimesinPlus este contraindicată în ultimul trimestru de sarcină şi în perioada alăptării. &În primele 5 luni de sarcină NimesinPlus va fi administrat numai dacă este absolut necesar, după evaluarea raportului risc potenţial fetal/ beneficiu terapeutic matern. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu conduceţi vehicule sau operaţi utilaje dacă, în timpul tratamentului cu nimesulidă, aţi manifestat reacţii adverse nervos centrale (vertij, somnolenţă).
NimesinPlus conţine lactoză monohidrat.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să utilizaţi NimesinPlus

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. NimesinPlus se administrează oral. Doza zilnică uzuală este de un comprimat de 100 mg nimesulidă de două ori pe zi, după masă.
Utilizaţi NimesinPlus pentru o elasticitate de timp cât mai scurtă posibil şi nu mai mult de 15 zile pentru orice cură de tratament.
Dacă utilizaţi mai mult

NimesinPlus decât trebuie Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. NimesinPlus se administrează oral. Doza zilnică uzuală este de un comprimat de 100 mg nimesulidă de două ori pe zi, după masă. Utilizaţi NimesinPlus pentru o elasticitate de timp cât mai scurtă posibil şi nu mai mult de 15 zile pentru orice cură de tratament.
Dacă uitaţi să utilizaţi NimesinPlus

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, NimesinPlus poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- disconfort sau durere de stomac, pierderea poftei de mâncare, greaţă (senzaţie de rău), vărsături

-
sau sângerări la nivelul stomacului sau intestinului sau ocazional scaune de culoare neagră

-
afecţiuni pe piele, cum sunt erupţiile sau roşeaţă

-
respiraţie şuierătoare sau scurtare a respiraţiei

-
îngălbenire a pielii sau a albului ochilor (icter)

-
schimbare neaşteptată în cantitatea sau culoarea urinei

-
umflarea feţei, gambelor sau picioarelor

-
oboseală persistentă.
Reacţii adverse generale ce pot să apară în urma administrării medicamentelor anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS)

Utilizarea unor medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) se poate asocia cu un risc uşor crescut de ocluzie arterială (evenimente trombotice arteriale), de exemplu, atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral (apoplexie), în special la doze mari şi în tratamentul pe termen lung.
Au fost raportate următoarele reacţii adverse asociate tratamentului cu AINS: retenţie de lichide (edem), tensiune arterială mare (hipertensiune arterială) şi insuficienţă cardiacă.
Reacţiile adverse cel mai frecvent observate afectează tractul digestiv (tulburări gastrointestinale):

-ulcere la nivelul stomacului şi părţii superioare a intestinului subţire (ulcer peptic /gastroduodenal)

-o gaură în peretele intestinelor (perforaţii) sau sângerări ale tractului digestiv (uneori letale, în special la vârstnici).
Următoarele reacţii adverse au fost raportate la administrarea nimesulidei:

Frecvente (afectează mai puțin de 1 din 10 utilizatori):

diaree, stare de rău, vărsături, modificări minore în valoarea testelor de sânge pentru evaluarea funcţiei hepatice.
Mai puțin frecvente
(afectează mai puțin de 1 din 100 utilizatori):

dificultăţi de respiraţie, ameţeli, creşterea tensiunii arteriale, constipatie, gaze, inflamaţia stomacului (gastrită), mâncărimi, erupţii pe piele, transpiraţie, umflare (edem), sângerare la nivelul stomacului sau intestinului, ulcer duodenal sau ulcer gastric şi perforaţii.
Rare
(afectează mai puțin de 1 din 1000 utilizatori):

anemie, scăderea numărului de celule albe din sânge, creşterea anumitor celule albe (eozinofile) în sânge, modificări ale tensiunii arteriale,sângerare, disconfort la urinare sau imposibilitatea de a urina , sânge în urină, creşterea potasiului în sânge, anxietate sau nervozitate, coşmaruri, înceţoşarea vederii, puls crescut, înroşirea bruscă a pielii , înroşire a pielii , inflamare a pielii (dermatită), stare generală de rău; oboseală.
Foarte rare
(afectează mai puțin de 1 din 10000 utilizatori):

reacţie severă pe piele (cunoscută sub numele de eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică) cu apariţia de vezicule şi stare generală de rău; insuficienţă renală sau inflamaţii renale (nefrită); tulburare a funcţiei cerebrale (encefalopatie), scăderea numărului de trombocite din sânge determinând sângerări sub piele sau în alte părţi ale corpului; scaune de culoare neagră din cauza sângerărilor; inflamarea ficatului (hepatită), uneori foarte severă determinând icter şi oprirea fluxului biliar; alergii inclusiv reacţii severe cu colaps şi respiraţie şuierătoare; astm bronşic; scăderea temperaturii corpului; ameţeli; dureri de cap; somnolenţă; dureri de stomac; indigestie; inflamaţie a gurii, erupţii pe piele cu mâncărime (urticarie); umflarea feţei şi a zonelor înconjurătoare, tulburări de vedere.
Medicamente precum Nimesin Plus se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.
Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă.
5. Cum se păstrează NimesinPlus

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după Exp. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine NimesinPlus

- Substanţa activă este nimesulidă. Fiecare comprimat conține 100 mg nimesulidă.
- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă, celuloză microcristalină, stearat de magneziu.
Cum arată NimesinPlus şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de comprimate lenticulare, cu o linie mediană pe una din feţe, cu diametrul de 9 mm, de culoare alb-gălbuie. Este disponibil în cutii cu un blister din folie Al/PVC a 10 comprimate.
7. DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE &ÎNREGISTRARE ȘI FABRICANTUL

Deţinătorul certificatului de înregistrare

MAGISTRA C&C S. R. L. , România

B-ul. Aurel Vlaicu nr. 82A,

900055,Constanţa

Telefon- 0241/634742

Fax- 0241/634742

e-mail- office@magistracc. com

Fabricantul

MAGISTRA C&C S. R. L. ,

România B-ul. Aurel Vlaicu nr. 82A,

900055,Constanţa

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 664
Код товара: 63412
Топ сезона
Код товара: 48158
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 63481
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62164
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.