Nebido® sol. inj. 1000 mg/4 ml 4 ml N1

Код товара: 36249
Доза: 250
Количество доз: 1
Производитель: Bayer Schering Pharma AG
Страна: Германия
Форма: р-р д/ин.


Nebido 1000 mg/4 ml soluţie injectabilă

Undecanoat de testosteron

1. CE ESTE NEBIDO ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Nebido conţine ca substanţă activă testosteron, un hormon masculin. Nebido se injectează într-un muşchi, în corp. Acolo poate fi depozitat şi va fi eliberat treptat pe parcursul unei perioade de timp. Nebido este utilizat la bărbaţii adulţi pentru terapia de substituţie cu testosteron în tratarea diferitelor probleme de sănătate cauzate de lipsa testosteronului (hipogonadism masculin ). Aceasta ar trebui să fie confirmată prin două măsurări separate a testosteronului şi includ:

- impotenţă

- infertilitate

- act sexual scăzut

- oboseală

- stări depresive

- pierderea de masă osoasă cauzată de nivelul scăzut de hormoni

2. &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI NEBIDO

Nu utilizaţi Nebido - Dacă sunteţi alergic la undecanoat de testosteron sau la oricare dintre celelalte componente ale Nebido (vezi "Ce conţine Nebido"),

- Dacă aţi avut sau aţi fost suspectat de cancer androgen - dependent de prostată sau de glandă mamară,

- Dacă aţi avut sau aveţi tumori hepatice

Nebido nu este destinat pentru utilizare la femei.
Nebido nu este destinat pentru utilizare la copii şi adolescenţi.
Nu există date disponibile privind utilizarea Nebido la bărbaţi sub 18 ani.
Aveţi grijă deosebită cu Nebido

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut vreodată:

- epilepsie

- probleme ale inimii, rinichilor sau ficatului

- migrenă

- întreruperi temporare a respiraţiei în timpul somnului (apnee), deoarece acestea se pot agrava

- cancer, poate fi necesar ca nivelul de calciu din sânge să fie testat în mod regulat

- probleme de coagulare a sângelui

Dacă suferiţi de insuficienţă cardiacă severă, afecţiuni hepatice sau renale, tratamentul cu Nebido poate cauza complicaţii severe sub forma retenţiei de apă în organism, uneori însoţită de o insuficienţă cardiacă (congestivă).
Pacienţii în vârstă (peste 65 ani) Nu este necesară ajustarea dozei dacă aveţi peste 65 de ani. (vezi "Examenul medical/Urmărirea ")

Dacă ficatul dumneavoastră nu funcţionează normal Nu au fost efectuate studii pe pacienţii cu insuficienţă hepatică. Administrarea Nebido este contraindicată la bărbaţii cu tumori hepatice sau antecedente de tumori hepatice (vezi "Nu utilizaţi Nebido").
Nebido nu este recomandat pentru construirea muşchilor la persoanele sănătoase sau pentru creşterea forţei fizice.
Nebido ar putea da rezultate pozitive la testele antidoping.
Examenul medical/Urmărirea

Hormonii masculini pot accelera progresia cancerului de prostată şi a măririi prostatei (hiperplazie benignă de prostată). Medicul va efectua examenul medical, înainte de a vă injecta Nebido, pentru a se asigura că nu suferiţi de cancer de prostată.
Medicul dumneavoastră vă va examina periodic prostata şi sânii, mai ales dacă aveţi o vârstă înaintată. De asemenea, vă vor fi prelevate regulat mostre de sânge.
Ca urmare a utilizării substanţelor hormonale, cum ar fi compuşi androgeni, a fost observată apariţia unor cazuri de tumori hepatice benigne (necanceroase) şi maligne (canceroase).
Utilizarea altor medicamente:

Spuneţi medicul dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi utilizat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente fără prescripţie medicală. Este posibil ca medicul să vă ajusteze doza dacă folosiţi oricare din următoarele:

- hormoni ACTH sau corticosteroizi (utilizaţi pentru a trata diferite condiţii, cum ar fi reumatism, artrita, condiţii alergice şi astm): Nebido poate creşte riscul de retenţie de apă, mai ales dacă inima şi ficatul nu funcţionează corect;

- Comprimate pentru subţierea sângelui (anticoagulante).
Dacă sunteţi diabetic, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă ajusteze doza de insulină.
Nebido poate afecta, de asemenea, rezultatele unor teste de laborator (de exemplu, glanda tiroidă). Spuneţi medicului dumneavoastră sau personalul de laborator că luaţi Nebido.
Sarcina şi alăptarea

Nebido nu este destinat utilizării la femei şi nu trebuie utilizat la femeile gravide sau care alăptează. Terapia de înlocuire a testosteronului poate reduce reversibil

spermatogeneza.
Conducerea autovehiculelor şi folosirea utilajelor Nebido nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI NEBIDO

Medicul dumneavoastră vă va injecta Nebido (1 fiolă ) foarte lent într-un muşchi. El/ea vă va face injecţia la intervale de 10 - 14 săptămâni. Acestea sunt suficiente pentru menţinerea unor nivele suficiente de testosteron, fără să ducă la creşteri excesive ale concentraţiilor testosteronului din sânge.
Nebido se utilizează doar pentru injectare intramusculară. Trebuie acordată o atenţie specială pentru a evita injectarea într-un vas de sânge (vezi "Note referitoarea la manipularea fiolei autocasabile").
&Începerea tratamentului

Medicul dumneavoastră vă va măsura concentraţia testosteronului din sânge înainte de a începe tratamentul şi în primele etape ale acestuia. Medicul vă poate administra a doua injecţie după doar şase săptămâni pentru a atinge rapid nivelul necesar de testosteron. Aceasta va depinde de simptomele dumneavoastră şi de nivelul de testosteron.
Păstrarea nivelului de Nebido pe parcursul tratamentului

Intervalul dintre injecţii trebuie să fie întotdeauna cuprins în intervalul recomandat de 10-14 săptămâni. Medicul dumneavoastră vă va măsura periodic concentraţia plasmatică a testosteronului, la finalul unui interval dintre injecţii. Dacă nivelul este prea scăzut, medicul dumneavoastră poate să decidă necesitatea reducerii intervalului dintre administrări. Concentraţiile plasmatice sub limita normală indică necesitatea scurtării intervalului dintre injecţii. &În cazul unor concentraţii plasmatice crescute, medicul dumneavoastră poate lua în considerare o creştere a intervalului dintre injecţii. Nu lipsiţi de la programările de administrare a injecţiilor, deoarece nu se va păstra nivelul dumneavoastră optim de testosteron.
Dacă aveţi impresia că efectul Nebido este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră.
Dacă utilizaţi mai mult Nebido decât trebuie

Simptomele utilizării a mai mult Nebido includ:

- iritabilitate

- nervozitate

- creştere în greutate

- erecţii de lungă durată sau frecvente

Spuneţi medicului dumneavoastră, dacă oricare dintre situaţiile de mai sus se aplică la dumneavoastră. Medicul vă va injecta de mai multe ori sau va opri tratamentul.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Nebido poate cauza reacţii adverse, chiar dacă nu apar la toate persoanele. Dacă oricare dintre reacţiile adverse devine serioasă sau apare orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, informaţi medicul sau farmacistul.
Cele mai frecvente reacţii adverse sunt acneea şi dureri la locul de administrare.
Reacţii adverse frecvente
(pot să apară la 1 până la 10 pacienţi din 100):

- nivel ridicat anormal a numărului de globule roşii

- creştere în greutate

- bufeuri

- acnee

- creşterea dimensiunii prostatei şi probleme asociate

- diverse reacţii la locul de injectare (de ex. durere, disconfort sau iritaţie)

Reacţii adverse mai puţin frecvente
(pot să apară la 1 până la 10 pacienţi din 1000):

- reacţii alergice

- creşterea apetitului, modificări ale rezultatului testelor de sânge (de ex. creşteri ale nivelului de zahăr din sânge şi a grăsimilor)

- depresie, tulburări emoţionale, insomnie, nervozitate, ostilitate sau iritabilitate

- dureri de cap, migrenă sau tremor

- afecţiuni cardiovasculare, creşterea tensiunii arteriale, hipertensiune sau ameţeală

- bronşită, sinuzită, tuse, dispnee, sforăit, probleme ale vocii

- diaree, sau greaţă

- anomalii ale testelor funcţionale hepatice,

- căderea părului, reacţii cutanate (de ex. roşeaţă, erupţii cutanate sau uscarea pielii )

- dureri articulare, dureri de membre, probleme musculare ( de ex. spasme, dureri sau întinderi) sau creşterea valorilor creatin-fosfochinazei din sînge

- tulburări ale tractului urinar (de ex. flux urinar redus, retenţie urinară, nevoia de urinare în timpul nopţii)

- tulburări ale prostatei (de ex. neoplazie intraepitelială prostatică sau întărirea sau inflamarea ţesutului prostatic), creşterea apetitului sexual, scăderea apetitului sexual, dureri testiculare, întărirea ţesutului sau creşterea sânilor, creşteri ale nivelului hormonulilor masculini sau feminini din sânge

- oboseală, slăbiciune generală, hipersudoraţie, transpiraţii nocturne

Substanţa lichidă şi uleioasă din Nebido poate ajunge în plămâni (microembolism pulmonar al soluţiilor uleioase) care, în cazuri rare, poate duce la semne şi simptome precum tuse, dispnee, indispoziţie generală, transpiraţie excesivă, dureri toracice, ameţeală, senzaţia de înţepături sau leşin. Aceste reacţii pot apărea în timpul injecţiilor sau imediat după acestea şi sunt reversibile.
Pe lângă reacţiile adverse enumerate mai sus, au mai fost raportate următoarele evenimente după tratamentul cu preparate care conţin testosteron: nervozitate, ostilitate, dispnee în somn, diverse reacţii cutanate inclusiv mătreaţă şi piele uleioasă, erecţii mai frecvente şi cazuri foarte rare de colorare în galben a pielii şi ochilor (icter).
Tratamentul cu preparate conţinând doze ridicate de testosteron opreşte sau reduce producţia de spermă, de obicei, deşi acest lucru revine la normal după încetarea tratamentului. Terapia de substituţie cu testosteron în cazul unor afecţiuni testiculare (hipogonadism) poate determina, în cazuri rare, erecţii persistente dureroase (priapism). Dozele mari sau administrarea pe termen lung de testosteron cresc uneori incidenţa retenţiei hidrice şi a edemelor (inflamare cauzată de retenţia de lichide).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ NEBIDO

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe cutia de carton şi etichetă, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum trebuie să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri ajută la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Nebido

- Substanţa activă este undecanoat de testosteron 250 mg/ml (corespunzător la 157,9 mg testosteron). O fiolă conţine 1000 mg undecanoat de testosteron.
- Celelalte ingrediente sunt: benzoat de benzil, ulei de ricin

Cum se prezintă Nebido şi conţinutul ambalajului

Nebido este un lichid uleios, transparent şi gălbui.
Cutie cu o fiolă din sticlă brună, cu capacitate de 5 ml, conţinând 4 ml soluţie injectabilă. Cutie cu un flacon din sticlă brună, cu capacitate de 6 ml, conţinând 4 ml soluţie injectabilă, închis cu dop din cauciuc bromobutilic, sigilat cu capsă din aluminiu.
DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ ŞI PRODUCĂTORUL

Bayer Pharma AG

Müllerstraβe 178, 13353 Berlin, Germania

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 57932
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 57390
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 894
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57540
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57476
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 57021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 46562
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 2016
Код товара: 51944
Акция
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 53571
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 6719
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 505
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 57477
Акция
Цена товара в пунктах: 2358
Код товара: 58042
Акция
Цена товара в пунктах: 662
Код товара: 53449
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 56995
Акция
Цена товара в пунктах: 887
Код товара: 48647
Акция
Цена товара в пунктах: 1242
Код товара: 57655
Акция
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 55111
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 643
Код товара: 47308
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Цена товара в пунктах: 338
Код товара: 55534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 58470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 947
Код товара: 58469
Просмотренные товары
Proprin V
Proprin V remediu pe bază de extracte din plante medicinale, care tratează eficient așa afecțiuni ale aparatului urogenital precum: adenomul de prostată, prostatită, cistită, dar şi alte afecțiuni inflamatorii ale aparatului urogenital.