Дексаметазон капли глазные 0.1% 5мл(Polonia)

Код товара: 35124
Доза: 1
Доза: 1
Количество доз: 1
Количество доз: 1
Производитель: Polfa SA, Warszawa
Страна: Польша
Форма: кап. глаз. , сусп.

DEXAMETHASON 0,1 %

1 mg/ml picături oftalmice, suspensie
Dexamethasonum
1. Ce este Dexamethason 0,1 % şi pentru ce se utilizează

Medicamentul conţine dexametazonă, care manifestă acţiune antiinflamatoare, antialergică şi antipruriginoasă.
Dexamethason 0,1 % este utilizat:
- în caz de procese alergice şi inflamatorii, acute şi cronice, cu implicarea globului ocular;
- după intervenţii chirurgicale şi traume cu perforarea globului ocular;
- în caz de arsuri oculare termice sau chimice în perioada tardivă.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dexamethason 0,1 %

Nu utilizaţi Dexamethason 0,1 %:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la dexametazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6);
- dacă suferiţi de afecţiuni virale ale corneei şi conjunctivei (de exemplu, provocate de Herpes simplex şi alte virusuri);
- dacă suferiţi de afecţiune oculară micotică (provocate de fungi);
- dacă aveţi tuberculoză oculară;
- dacă aveţi infecţie oculare purulentă (bacteriană) netratată;
- dacă purtaţi lentile de contact moi-vezi pct. „Dexamethason 0,1 % conţine clorură de benzalconiu”.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Dexamethason 0,1 %, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- La pacienţii cu infecţie oculară bacteriană medicamentul poate masca simptomele infecţiei. În aceste medicul poate să vă prescrie un antibiotic.
- După utilizarea medicamentului la persoane cu antecedente de afecţiuni care duc la subţierea corneei sau sclerei (structuri ale ochiului), în cazuri foarte rare poate avea loc perforaţia acestor structuri.
- Utilizarea îndelungată a dexametazonei (care depăşeşte cu mult durata recomandată de tratament) creşte riscul apariţiei infecţiei secundare, provocate de fungi, bacterii şi virusuri. De asemenea, poate conduce la apariţia sau accelerarea dezvoltării cataractei (opacifierea cristalinului), creşterii tensiunii intraoculare la persoanele predispuse, iar în unele cazuri chiar la dezvoltarea glaucomului.
- În caz de tratament îndelungat cu dexametazonă medicul poate să vă indice examen oftalmologic (starea cristalinului şi sclerei, măsurarea tensiunii intraoculare).
Copii

Copiilor cu vârsta sub 2 ani medicamentul se utilizează cu o precauţie deosebită. Durata tratamentului nu va depăşi 5 zile.
Dexamethason 0,1 % împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi oricare medicamente.
Dexamethason 0,1 % nu se va utiliza în doze mari şi timp îndelungat împreună cu medicamentele, utilizate în glaucom, care afectează acomodaţia ochiului sau dilată pupila (de ex. , cu atropina), deoarece creşte riscul creşterii tensiunii intraoculare, îndeosebi la pacienţii predispuşi.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-va medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
În sarcină Dexamethason 0,1 % poate fi utilizat doar în cazul când medicul va considera că beneficiul scontat pentru mamă prevalează riscul potenţial pentru făt. Mamele, care alăptează, nu trebuie să utilizeze Dexamethason 0,1 %, deoarece există posibilitatea ca o parte din substanţa activă să treacă în laptele matern.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Din cauza lăcrimării posibile după instilarea medicamentului, nu se recomandă utilizarea lui nemijlocit înainte de a conduce vehicule sau a manevra utilaje.
Dexamethason 0,1 % conţine clorură de benzalconiu

Dexamethason 0,1 % conţine clorură de benzalconiu în calitate de conservant, de aceea pacienţii, care poartă lentilele de contact moi (hidrofile), nu trebuie să le poarte pe durata utilizării medicamentului. Este necesar de îndepărtat lentilele de contact înainte de administrare şi de aşteptat cel puţin 15 minute înainte de a le pune la loc. În cazul purtării lentilelor de contact pe durata utilizării medicamentului creşte riscul dezvoltării infecţiei. Clorura de benzalconiu poate provoca iritaţie oculară şi modificarea culorii lentilelor de contact.
3. Cum să utilizaţi Dexamethason 0,1 %

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu
medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.
În procesele inflamatorii acute:

În sacul conjunctival se instilează câte 1-2 picături de 4-5 ori pe zi timp de 2 zile, apoi câte 1-2 picături de 3-4 ori pe zi timp de 4-6 zile.
În procesele inflamatorii cronice:

În sacul conjunctival se instilează câte 1-2 picături de 2 ori pe zi timp de 3-6 săptămâni. Durata tratamentului nu va depăşi 6 săptămâni.
În perioada postoperatorie şi posttraumatică, în funcţie de gradul intensităţii manifestărilor inflamatorii:

În sacul conjunctival se instilează câte 1-2 picături de 2-4 ori pe zi timp de 2-4 săptămâni:
-în ziua operaţiei sau a doua zi după intervenţie chirurgicală în glaucom;
-începând din a 8-a zi după operaţia de extragere a cataractei, intervenţie de corijare a strabismului, decolarea retinei şi din momentul traumei.
Modul de administrare

Medicamentul este destinat doar pentru uz oftalmic-în sacul conjunctival. Este interzis de atins vârful picurătorului, deoarece se poate de contaminat conţinutul flaconului.
1. Înainte de instilarea medicamentului spălaţi-vă bine pe mâini.
2. Agitaţi flaconul înainte de utilizare.
3. Deşurubaţi capacul flaconului
4. Lăsaţi capul uşor pe spate şi trageţi pleoapa în jos, până când se formează un „buzunar” între pleoapă şi ochi.
5. Întoarceţi flaconului şi apăsaţi uşor pereţii cu degetul mare şi degetul indicator astfel, încât la o apăsare să eliberaţi o picătură de medicament în ochi. Nu atingeţi vârful picurătorului de ochi sau de pleoapă. Dacă picătura nu a nimerit în ochi, eliberaţi încă una.
6. Nemijlocit după instilarea Dexamethason 0,1 % apăsaţi cu un deget unghiul intern al ochiului, timp de 1 minut. Aceasta va permite reducerea riscului dezvoltării reacţiilor adverse sistemice.
7. Dacă medicul va indicat să instilaţi medicamentul şi în celălalt ochi, repetaţi acţiunile din punctele 4, 5 şi 6.
8. Picurătorul este elaborat astfel, încât să măsoare picăturile cu precizie, de aceea nu trebuie să lărgiţi orificiul lui.
9. După instilare închideţi flaconul, dar nu înşurubaţi capacul prea strâns.
Se recomandă de instilat sistematic medicamentul pe toată perioada de tratament, indicată de medic.
Dacă utilizaţi mai mult Dexamethason 0,1 % decât trebuie

Utilizarea îndelungată a medicamentului poate provoca reacţii adverse sistemice ale dexametazonei. Ingestia accidentală a suspensiei nu conduce la dezvoltarea reacţiilor adverse grave.
Dacă uitaţi să utilizaţi Dexamethason 0,1 %

Dacă aţi uitat să instilaţi o doză, instilaţi-o imediat ce vă aduceţi aminte. Dacă se apropie momentul instilării următoarei doze, omiteţi pe cea precedentă şi instilaţi următoarea doză conform schemei de dozare indicate. Nu instilaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată de medicament.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Nemijlocit după instilarea medicamentului pot apărea: senzaţie uşoară de arsură, înţepături, hiperemie moderată a conjunctivei, lăcrimare. Aceste simptome dispar peste 5-15 secunde şi nu sunt o indicaţie pentru întreruperea utilizării medicamentului.
În cazuri foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10 000 utilizatori) pot avea loc:
- subţierea corneei sau perforarea globului ocular (tulburări de vedere, lăcrimare);
- glaucom, creşterea tensiunii intraoculare;
- afectarea nervului optic;
- cataractă (inclusiv cataractă posterioară subcapsulară);
- tulburări ale acuităţii vizuale;
- îngustarea câmpului de vedere (vedere neclară, pierderea vederii, dureri ale globul ocular, greaţă, vomă), infecţii oculare secundare.
Instilarea frecventă a corticosteroizilor pot provoca reacţii adverse sistemice. La unii pacienţi cu traume semnificative ale corneei în cazuri foarte rare s-au raportat calcificări ale corneei, legate de utilizarea picăturilor oftalmice, care conţin fosfaţi.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Dexamethason 0,1 %

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperatura sub 25°C.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
A se agita înainte de utilizare.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Termenul de valabilitate a suspensiei după prima deschidere a flaconului-4 săptămâni.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Dexamethason 0,1 %

Substanţa activă este: dexametazonă. 1 ml suspensie conţine dexametazonă-1 mg. Celelate componente sunt: hidrogenofosfat de sodiu dodecahidrat, dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat, clorură de sodiu, edetat de sodiu, clorură de benzalconiu soluţie, polisorbat 80, alcool etilic 96%, hidroxid de sodiu, apă purificată.
Cum arată Dexamethason 0,1 % şi conţinutul ambalajului

Dexamethason 0,1 % se prezintă sub formă de suspensie sterilă de culoare albă.
Ambalajul

Cutie cu 1 flacon-picurător din polietilenă cu capac a câte 5 ml picături oftalmice, suspensie.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Uzina farmaceutică Polfa Warszawa SA
str. Karolkowa 22/24, 01-207 Warszawa,
Polonia
Fabricantul

Uzina farmaceutică Polfa Warszawa SA
str. Karolkowa 22/24, 01-207 Warszawa, Polonia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 447
Код товара: 53173
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 52663
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 58272
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 106
Код товара: 25986
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62159
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62160
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 58427
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.