Candimilt caps.vag.500 mg N3

Код товара: 54951
Доза: 0
Количество доз: 0
Производитель: Miltonia Health Science Ltd
Страна: India
Форма: капс. вагинал.
Candimilt
FORMA FARMACEUTICĂ:
capsule vaginale gelatinoase moi.
COMPOZIŢIA:
1 capsulă vaginală gelatinoasă conţine:
substanţă activă: clotrimazol 200 mg sau 500 mg;
excipienţi: vazelin alb, trigliceride lanţului mediu, parafină fluidă, gelatină, glicerină, hinolină galbenă(E 104), dioxid de titan.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul АТС:
Antimicotice şi antiseptice ginecologice, G01AF02.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE
Proprietăţile farmacodinamice:
Candimilt inhibă sinteza ergosterolului, ce duce la lezarea (funcţională şi structurală) a membranei citoplasmatice:şi liza celulei fungice. Clotrimazol este activ faţă de bacterii gram- pozitive, gramnegative şi faţă de derma- tofiţi. Concentraţia fungicidă este pînă la 8,0 mcg/ml. Acţiunea fungicidă sau fungis- tatică a clotrimazolului depinde de concentraţia substanţei active în focarul infecţiei. In vitro activi tatea sporită a clotrimazolului se manifestă doar faţă de tulpinile mature şi elemente proliferative, sporii fiind limitat sensibili faţă de preparatul Candimilt. Pe lîngă efectul antimicotic clotrimazolul mai posedă activi tate faţă de unele micro- organizme grampozitive, trihomonade şi faţă de unele tulpini de Gardnerella vaginalis (concentraţie efectivă de clotrimazol de la 10 mcg/ml (pentru bacterii) pînă la 100 mcg/ml (pentru trihomonade). Tulpinile cu rezistenţă primară faţă de clotrimazol se întîlnesc rar, rezistenţă secundară poate să se dezvolte, dar la fel se întîlneş- te destul de rar. Pe parcursul studiilor a clotrimazolului nu a fost semnalat efect toxic şi activi tate geno- toxică, precum şi influenţă negativă asupra reproducerii.
Proprietăţi farmacocinetice:
După introducerea vaginala a clotrimazolului sub forma de capsule vaginale, absorbţia sistemică nu întrece 10%. Ajungînd în sistemul sanguin, clotrimazolul se metabolizează rapid în ficat în metaboliţi in activi şi se elimină din organism pe cale renală. La folosirea capsulelor vaginale Candimilt, concentraţia clotrimazolului în plasmă nu atinge hotarul minim de referinţă (nivelul fiind <10ng/ml). La folosirea intravaginală a clotrimazolului activi tatea lui sistemică este nesemnificativă.
CARACTERISTICĂ FARMACOLOGICĂ
Proprietăţi fizico-chimice de bază:
Capsule ovale gelatinoase moi, netransparente, de culoare galbenă cu conţinut de masă uleioasă albă.
Incompatibilitate:
Utilizarea concomitent cu medicamentul a prezervativului sau a diafragmei poate creşte riscul ruperii dispozitivului contraceptiv.
INDICAŢII TERAPEUTICE:
-Infecţii genitale, provocate de Candida spp. sau Trichomonas vaginalis ( candidoză vaginală, vaginită trichomoniazică);
-Suprainfecţii vaginale, provocate de microorganisme sensibile la clotrimazol;
-Sanarea vaginului înainte de naştere;
CONTRAINDICAŢII:
Hipersensibilitate la componentele medicamentului.
ADMINISTRAREA &ÎN SARCINĂ Şl PERIOADA DE ALĂPTARE:
în primul trimestru de sarcină administrarea preparatului nu este recomandată. în studiile clinice şi experimentale efectuate la folosirea intravaginală a clotrimazolului, nu s-a constatat un impact negativ asupra sănătăţii femeii sau a fătului în trimestrul II şi III de sarcină. Datele privind prezenţa preparatului Candimilt în laptele matern lipsesc. De aceea în perioada de alăptare administrarea medicamentului se va efectua cu precauţie şi doar la indicaţia medicului, ţinînd cont de dozele strict recomandate, precum şi analizarea raportului beneficiu pentru mama/risc pentru făt(copil).
COPII:
La vîrstă mai mică de 18 ani, precum şi la îmbolnăvire primară indicarea preparatului se va efectua numai după consultarea medicului curant din motive că procesele inflamatorii pot avea cauze multiple.
INFLUENŢA ASUPRA CAPACITĂŢII DE A CONDUCE VEHICULE SAU DE A FOLOSI UTILAJE:
Nu influenţează.
DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE:
Vaginal. Capsula se introduce în vagin profund, în poziţia culcat pe spate a pacientei. Tratamentul nu se administrează în timpul menstruaţiei.
Durata tratamentului depinde de schema aleasă:
La folosirea capsulelor vaginale Candimilt 200, cura de tratament este de 3 zile. La folosirea capsulelor vaginale Candimilt 500, cura de tratament este de 1 zi. La necesitate cura de tratament poate fi prelungită după consultarea medicului.
REACŢII ADVERSE:
Riscul apariţiei reacţiilor adverse este neglijabil datorită absorbţiei sistemice reduse a substanţei active. în cazuri unice sînt posibile următoarele reacţii adverse: Din partea tractului uro-genital: vaginită, cistită, iritarea vulvei, edem localizat, dureri vaginale, eliminări vaginale, dizuria, pielonefrită, perturbarea ciclului menstrual.
Din partea tractului gastrointestinal: dureri abdominale, greţuri, vomă, diaree, colită pseudomembranoasă.
Din partea sistemului nervos central: cefaiee.
Din partea sistemului imunitar: reacţii alergice, urticărie, prurit, senzaţie de arsură (în locul întroducerii).
SUPRADOZAJ:
Supradozajul în cazul administrării vaginale este puţin probabil, ţinînd cont de absorb- ţia sistemicănesemnificativă a medicamen- tului. Simptome (în cazul îngerării accidentale): anorexie, greaţă, vomă, gastralgie, disfunc- ţie hepatică, rar- somnolenţă, halucinaţii, polachiurie, reacţii alergice cutanate. în aşa cazuri de administrat cărbune medical, la necesitate-terapie simpomatică.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI: Clotrimazol scade eficacitatea (reciproc) antimicoti- celor polienice (amfotericina). La indicarea concomitentă cu nistatina, activi tatea clotrimazolului poate să scadă.
ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE:
Utilizarea Candimilt nu este recomandată în timpul menstruaţiei. Dacă în timpul curei de tratament cu preparatul Candimilt apare diaree pronunţată sau îndelungată, atunci este nevoie sistarea administrării preparatului Candimilt. De întreprins măsurile necesare pentru combaterea diareei, la necesitate de început tratamentul. în timpul tratamentului nu se recomandă lavajul vaginal, utilizarea tampoanelor, a altor medicamente administrate vaginal, inclusiv a spermicidelor vaginale. Pe perioada administrării preparatului Candimilt este necesară abstinenţă sexuală vaginală. Este recomandat tratamentul concomitent a partenerilor sexuali.
PREZENTARE AMBALAJ:
Cîte 3 capsule vaginale în blister. Cîte 1 blister împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie pliantă de carton.
TERMEN DE VALABILITATE:
3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
PĂSTRARE:
A se păstra la loc uscat şi ferit de lumină , la temperaturi sub 25 °C
A nu se lăsa la îndemîna copiilor.
STATUT LEGAL:
Cu prescripţie medicală.
NUMELE Şl ADRESA PRODUCĂTORULUI:
Miltonia Health Science Ltd, Marea Britanie.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 468
Код товара: 50775
Цена товара в пунктах: 520
Код товара: 31746
Цена товара в пунктах: 1856
Код товара: 55412
Цена товара в пунктах: 586
Код товара: 38702
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 57534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1118
Код товара: 46407
Топ сезона
Код товара: 57311
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 57614
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42958
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42964
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 733
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 571
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 54376
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 55534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 54879
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 55355
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 57534
Цена товара в пунктах: 808
Код товара: 52244
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54880
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.