Respifor® comp. masticab. 5mg N14x2

Код товара: 57941
Доза: 5
Количество доз: 28
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret A.S. (prod.: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Turcia
Форма: табл. п/о.

Respifor 5 mg comprimate masticabile

Montelukastum

1. Ce este Respifor şi pentru ce se utilizează

Respifor aparţine unui grup de medicamente numite antagonişti ai receptorilor pentru leucotriene care blochează substanţele denumite leucotriene.

Leucotrienele determină îngustarea şi inflamaţia căilor respiratorii pulmonare. Prin blocarea leucotrienelor, Respifor îmbunătăţeşte simptomele astmului bronşic şi ajută la controlul lui.

Medicul dumneavoastră a prescris Respifor pentru tratamentul astmului bronşic, prevenind simptomele astmului bronşic pe parcursul zilei şi al nopţii.

Respifor este utilizat pentru tratamentul pacienţilor copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani al căror astm bronşic nu este controlat adecvat prin tratamentul actual şi care necesită tratament suplimentar.

Respifor poate fi utilizat de asemenea, ca terapie alternativă la corticosteroizi administraţi pe cale inhalatorie la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani care nu au utilizat recent corticosteroizi administraţi oral pentru tratamentul astmului bronşic şi care nu sunt capabili să utilizeze corticosteroizii inhalatori.

Respifor ajută la prevenirea îngustării căilor respiratorii determinată de efortul fizic.

Medicul dumneavoastră va stabili cum trebuie utilizat Respifor, în funcţie de simptomele şi severitatea astmului bronşic.

Astmul bronşic este o afecţiune de lungă durată a plămânilor (cronică). Simptomele astmului bronşic includ: tuse, respiraţie şuierătoare şi senzaţie de lipsă de aer.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Respifor

Nu utilizaţi Respifor:

- dacă dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră este alergic la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componentele ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Respifor, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

- Dacă astmul bronşic sau respiraţia copilului dumneavoastră sau a dumneavoastră se agravează, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

- Respifor nu este destinat pentru tratamentul crizelor de astm bronşic. &În cazul în care apare o criză, trebuie să urmaţi întocmai recomandările medicului. &Întotdeauna trebuie să aveţi la îndemână medicamentele necesare pentru astfel de crize.

- Este importantă utilizarea de către copilul dumneavoastră sau dumneavoastră a tuturor medicamentelor pentru astm bronşic, prescrise de medic. Respifor nu trebuie utilizat în locul altor medicamente pentru tratamentul astmului cu care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteţi deja tratat.

- Dacă observaţi la dumneavoastră sau la copilul dumneavoastră manifestările unei combinaţii din oricare dintre următoarele simptome, cum ar fi simptome asemănătoare gripei, agravarea senzaţiei de lipsă de aer, furnicături şi înţepături sau amorţeli la nivelul braţelor şi picioarelor şi/sau erupţii trecătoare pe piele trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

- Dumneavoastră şi copilul dumneavoastră nu trebuie să luaţi acid acetilsalicilic (aspirină) sau alte medicamente anti-inflamatorii (cunoscute ca medicamente anti-inflamatorii non-steroidiene sau AINS) dacă acestea vă agravează astmul bronşic.

Copii şi adolescenţi

Nu dați acest medicament copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani.

Respifor împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, în special cele enumerate mai jos:

- fenobarbital (utilizat pentru tratamentul epilepsiei),

- fenitoină (utilizată pentru tratamentul epilepsiei),

- rifampicină (utilizată pentru tratamentul tuberculozei şi al altor câtorva infecţii)

Respifor împreună cu alimente şi băuturi

Respifor nu trebuie administrat împreună cu alimente; acesta trebuie administrat cu cel puţin 1 oră înainte sau la 2 ore după ingestia de alimente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Medicul dvs va decide dacă puteţi utiliza acest medicament în timpul sarcinii, doar dacă consideră că este absolut necesar.

Nu se cunoaşte dacă Respifor este excretat în laptele matern.

Medicul dvs va decide dacă puteţi utiliza acest medicament în timpul alăptării, doar dacă consideră că este absolut necesar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este de aşteptat faptul ca Respifor să influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, răspunsul individual la tratament poate varia. Anumite reacţii adverse (cum sunt ameţelile şi somnolenţa) au fost raportate foarte rar la utilizarea acestui medicament şi pot afecta capacitatea unor pacienţi de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Respifor conţine manitol. Poate avea efect laxativ uşor.

Respifor conţine aspartam. Este o sursă de fenilanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

3. Cum să utilizaţi Respifor

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descries în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Dumneavoastră sau copilul dumneavoastră trebuie să luaţi un comprimat de Respifor zilnic aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Trebuie administrat chiar şi în cazul în care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră nu aveţi simptome sau dacă aveţi o criză de astm.

Calea de administrare este orală. Comprimatul trebuie mestecat înainte de a fi înghiţit.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vîrsta de la 6 la 14 ani

Doza recomandată este de 1 comprimat masticabil în zi, luat seara. Respifor nu trebuie utilizat cu alimentele, trebuie luat cu cel puţin 1 oră înainte de sau la 2 ore după masă.

Dacă luaţi mai mult Respifor decât trebuie

Dacă aţi luat Respifor în doză mai mare decât trebuia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

&În majoritatea cazurilor de supradozaj nu au fost raportate reacţii adverse. Cele mai frecvente simptome apărute în cazul supradozajului la copii şi adulţi au inclus durere abdominală, somnolenţă, sete, dureri de cap, vărsături şi hiper activi tate.

Dacă uitaţi să luaţi Respifor

&Încercaţi să luaţi Respifor aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră uitaţi să luaţi o doză, luaţi următoarea doză conform schemei de tratament obişnuite.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Respifor

Respifor poate ajuta la controlul astmului bronşic al dumneavoastră sau al copilului dumneavoastră doar dacă este folosit în mod continuu. Este important să continuaţi administrarea Respifor în prezenţa sau absenţa simptomelor, atât timp cât este prescris de către medicul dumneavoastră, pentru a ajuta la menţinerea unui control asupra astmului bronşic.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente:

&În studiile clinice au fost raportate următoarele efecte adverse: durere abdominală, durere de cap.

&În plus, după punerea pe piaţă a medicamentului au fost raportate următoarele:

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10): infecţii ale tractului respirator superior.

Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100): diaree, greaţă, vărsături, creşteri ale valorilor serice, erupţii pe piele, febră.

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000): reacţii alergice incluzând erupţie trecătoare pe piele, umflarea feţei, buzelor, limbii şi/sau gâtului care pot determina dificultăţi la respiraţie sau înghiţire; modificări de comportament şi ale stării de dispoziţie (vise anormale inclusiv coşmaruri, tulburări al somnului, mers în timpul somnului, iritabilitate, stare de anxietate, nelinişte, agitaţie incluzând comportament agresiv sau ostilitate, depresie; ameţeli, somnolenţă, furnicături şi înţepături/amorţeli, convulsii; sângerări din nas; gură uscată, indigestie; vânătăi, mâncărime, urticarie; dureri musculare sau articulare, crampe musculare; oboseală, stare generală de rău, inflamaţie.

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000): tendinţă crescută la sângerare; tremor, palpitaţii, edem angioneurotic.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000): halucinaţii, dezorientare, gânduri şi acţiuni de suicid; hepatită (inflamaţia ficatului); umflături roşii, moi, sub piele, localizate cel mai frecvent pe gambe (eritem nodos), reacții cutanate severe (eritem polimorf).

La pacienţii cu astm bronşic, în timpul tratamentului cu montelukast, s-au raportat cazuri foarte rare de simptome asociate cum ar fi simptome asemănătoare gripei, furnicături şi înţepături sau amorţeală la nivelul braţelor şi picioarelor, agravarea simptomelor pulmonare şi/sau erupţii trecătoare pe piele (afecţiune cunoscută sub numele de sindromul Churg-Strauss). Trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă apare oricare dintre aceste simptome.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Respifor

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperatura sub 25ºC, în ambalaj original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după "Valabil până la:". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Respifor

Substanţa activă este montelukast.

1 comprimat conţine montelukast sodic 5,2 mg, echivalent cu 5 mg montelukast.

Celelalte componente sunt manitol, celuloza cristalină, hidroxipropilceluloză, oxid roşu de fer, croscarmeloză de sodiu, aromă de vişină, aspartam, stearat de magneziu.

Cum arată Respifor şi conţinutul ambalajului

Respifor se prezintă sub formă de comprimate masticabile de culoare roz, rotunde, convexe, cu aromă de vişină.

Este disponibil în comprimate masticabile.

Câte 4 comprimate masticabile în blister. Câte 1 blister cu prospectul pentru administrare în cutie de carton.

Câte 14 comprimate masticabile în blister. Câte 2 sau 6 blistere cu prospectul pentru administrare în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,

sec. Saray, str. Dr. Adnan Buyukdeniz 14, 34768

Umraniye, Istanbul, Turcia.

Telefon: +902166336000

Fax: +902166336001

Fabricantul

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,

Duzce, Turcia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 52100
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 42144
Цена товара в пунктах: 905
Код товара: 54099
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 31511
Цена товара в пунктах: 153
Код товара: 51618
Цена товара в пунктах: 707
Код товара: 55419
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 33
Код товара: 53708
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57540
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 383
Код товара: 37956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 360
Код товара: 47067
Топ сезона
Код товара: 59190
Топ сезона
Код товара: 57826
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 55677
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 321
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 798
Код товара: 59666
Акция
Цена товара в пунктах: 6719
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 1067
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 763
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 2573
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 469
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 953
Код товара: 53246
Акция
Цена товара в пунктах: 2377
Код товара: 58042
Акция
Цена товара в пунктах: 763
Код товара: 52885
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 581
Код товара: 55372
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54879
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Цена товара в пунктах: 810
Код товара: 52244
Цена товара в пунктах: 778
Код товара: 59583
Просмотренные товары
Crampele musculare
Ce sunt crampele musculare?Crampele musculare reprezintă contracțiile involuntare, prelungite și dureroase a unui mușchi sau a unui grup muscular. Există mai multe tipuri de crampe, în dependență de cauzele apariției lor. Ele pot fi provocate de suprasolicitarea mușchilor în timpul unui efort fizic sau dimpotrivă dacă un mușchi stă mult timp inactiv. La fel de influentă este și deshidratarea, dieta săracă în minerale, insuficienţa renală, insuficienţa circulatorie, vârsta, chiar și anumite medicamente pot provoca aceste contracții musculare.