Respifor® comp. masticab. 5mg N14x2

Код товара: 57941
Доза: 5
Количество доз: 28
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret A.S. (prod.: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
151 93 леев
(-8%)
139 15 леев
Выгода:
13 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Respifor 5 mg comprimate masticabile

Montelukastum

1. Ce este Respifor şi pentru ce se utilizează

Respifor aparţine unui grup de medicamente numite antagonişti ai receptorilor pentru leucotriene care blochează substanţele denumite leucotriene.

Leucotrienele determină îngustarea şi inflamaţia căilor respiratorii pulmonare. Prin blocarea leucotrienelor, Respifor îmbunătăţeşte simptomele astmului bronşic şi ajută la controlul lui.

Medicul dumneavoastră a prescris Respifor pentru tratamentul astmului bronşic, prevenind simptomele astmului bronşic pe parcursul zilei şi al nopţii.

Respifor este utilizat pentru tratamentul pacienţilor copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani al căror astm bronşic nu este controlat adecvat prin tratamentul actual şi care necesită tratament suplimentar.

Respifor poate fi utilizat de asemenea, ca terapie alternativă la corticosteroizi administraţi pe cale inhalatorie la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani care nu au utilizat recent corticosteroizi administraţi oral pentru tratamentul astmului bronşic şi care nu sunt capabili să utilizeze corticosteroizii inhalatori.

Respifor ajută la prevenirea îngustării căilor respiratorii determinată de efortul fizic.

Medicul dumneavoastră va stabili cum trebuie utilizat Respifor, în funcţie de simptomele şi severitatea astmului bronşic.

Astmul bronşic este o afecţiune de lungă durată a plămânilor (cronică). Simptomele astmului bronşic includ: tuse, respiraţie şuierătoare şi senzaţie de lipsă de aer.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Respifor

Nu utilizaţi Respifor:

- dacă dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră este alergic la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componentele ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Respifor, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

- Dacă astmul bronşic sau respiraţia copilului dumneavoastră sau a dumneavoastră se agravează, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

- Respifor nu este destinat pentru tratamentul crizelor de astm bronşic. &În cazul în care apare o criză, trebuie să urmaţi întocmai recomandările medicului. &Întotdeauna trebuie să aveţi la îndemână medicamentele necesare pentru astfel de crize.

- Este importantă utilizarea de către copilul dumneavoastră sau dumneavoastră a tuturor medicamentelor pentru astm bronşic, prescrise de medic. Respifor nu trebuie utilizat în locul altor medicamente pentru tratamentul astmului cu care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteţi deja tratat.

- Dacă observaţi la dumneavoastră sau la copilul dumneavoastră manifestările unei combinaţii din oricare dintre următoarele simptome, cum ar fi simptome asemănătoare gripei, agravarea senzaţiei de lipsă de aer, furnicături şi înţepături sau amorţeli la nivelul braţelor şi picioarelor şi/sau erupţii trecătoare pe piele trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

- Dumneavoastră şi copilul dumneavoastră nu trebuie să luaţi acid acetilsalicilic (aspirină) sau alte medicamente anti-inflamatorii (cunoscute ca medicamente anti-inflamatorii non-steroidiene sau AINS) dacă acestea vă agravează astmul bronşic.

Copii şi adolescenţi

Nu dați acest medicament copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani.

Respifor împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, în special cele enumerate mai jos:

- fenobarbital (utilizat pentru tratamentul epilepsiei),

- fenitoină (utilizată pentru tratamentul epilepsiei),

- rifampicină (utilizată pentru tratamentul tuberculozei şi al altor câtorva infecţii)

Respifor împreună cu alimente şi băuturi

Respifor nu trebuie administrat împreună cu alimente; acesta trebuie administrat cu cel puţin 1 oră înainte sau la 2 ore după ingestia de alimente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Medicul dvs va decide dacă puteţi utiliza acest medicament în timpul sarcinii, doar dacă consideră că este absolut necesar.

Nu se cunoaşte dacă Respifor este excretat în laptele matern.

Medicul dvs va decide dacă puteţi utiliza acest medicament în timpul alăptării, doar dacă consideră că este absolut necesar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este de aşteptat faptul ca Respifor să influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, răspunsul individual la tratament poate varia. Anumite reacţii adverse (cum sunt ameţelile şi somnolenţa) au fost raportate foarte rar la utilizarea acestui medicament şi pot afecta capacitatea unor pacienţi de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Respifor conţine manitol. Poate avea efect laxativ uşor.

Respifor conţine aspartam. Este o sursă de fenilanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

3. Cum să utilizaţi Respifor

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descries în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Dumneavoastră sau copilul dumneavoastră trebuie să luaţi un comprimat de Respifor zilnic aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Trebuie administrat chiar şi în cazul în care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră nu aveţi simptome sau dacă aveţi o criză de astm.

Calea de administrare este orală. Comprimatul trebuie mestecat înainte de a fi înghiţit.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vîrsta de la 6 la 14 ani

Doza recomandată este de 1 comprimat masticabil în zi, luat seara. Respifor nu trebuie utilizat cu alimentele, trebuie luat cu cel puţin 1 oră înainte de sau la 2 ore după masă.

Dacă luaţi mai mult Respifor decât trebuie

Dacă aţi luat Respifor în doză mai mare decât trebuia, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

&În majoritatea cazurilor de supradozaj nu au fost raportate reacţii adverse. Cele mai frecvente simptome apărute în cazul supradozajului la copii şi adulţi au inclus durere abdominală, somnolenţă, sete, dureri de cap, vărsături şi hiper activi tate.

Dacă uitaţi să luaţi Respifor

&Încercaţi să luaţi Respifor aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră uitaţi să luaţi o doză, luaţi următoarea doză conform schemei de tratament obişnuite.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Respifor

Respifor poate ajuta la controlul astmului bronşic al dumneavoastră sau al copilului dumneavoastră doar dacă este folosit în mod continuu. Este important să continuaţi administrarea Respifor în prezenţa sau absenţa simptomelor, atât timp cât este prescris de către medicul dumneavoastră, pentru a ajuta la menţinerea unui control asupra astmului bronşic.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente:

&În studiile clinice au fost raportate următoarele efecte adverse: durere abdominală, durere de cap.

&În plus, după punerea pe piaţă a medicamentului au fost raportate următoarele:

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10): infecţii ale tractului respirator superior.

Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100): diaree, greaţă, vărsături, creşteri ale valorilor serice, erupţii pe piele, febră.

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000): reacţii alergice incluzând erupţie trecătoare pe piele, umflarea feţei, buzelor, limbii şi/sau gâtului care pot determina dificultăţi la respiraţie sau înghiţire; modificări de comportament şi ale stării de dispoziţie (vise anormale inclusiv coşmaruri, tulburări al somnului, mers în timpul somnului, iritabilitate, stare de anxietate, nelinişte, agitaţie incluzând comportament agresiv sau ostilitate, depresie; ameţeli, somnolenţă, furnicături şi înţepături/amorţeli, convulsii; sângerări din nas; gură uscată, indigestie; vânătăi, mâncărime, urticarie; dureri musculare sau articulare, crampe musculare; oboseală, stare generală de rău, inflamaţie.

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000): tendinţă crescută la sângerare; tremor, palpitaţii, edem angioneurotic.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000): halucinaţii, dezorientare, gânduri şi acţiuni de suicid; hepatită (inflamaţia ficatului); umflături roşii, moi, sub piele, localizate cel mai frecvent pe gambe (eritem nodos), reacții cutanate severe (eritem polimorf).

La pacienţii cu astm bronşic, în timpul tratamentului cu montelukast, s-au raportat cazuri foarte rare de simptome asociate cum ar fi simptome asemănătoare gripei, furnicături şi înţepături sau amorţeală la nivelul braţelor şi picioarelor, agravarea simptomelor pulmonare şi/sau erupţii trecătoare pe piele (afecţiune cunoscută sub numele de sindromul Churg-Strauss). Trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă apare oricare dintre aceste simptome.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Respifor

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperatura sub 25ºC, în ambalaj original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după "Valabil până la:". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Respifor

Substanţa activă este montelukast.

1 comprimat conţine montelukast sodic 5,2 mg, echivalent cu 5 mg montelukast.

Celelalte componente sunt manitol, celuloza cristalină, hidroxipropilceluloză, oxid roşu de fer, croscarmeloză de sodiu, aromă de vişină, aspartam, stearat de magneziu.

Cum arată Respifor şi conţinutul ambalajului

Respifor se prezintă sub formă de comprimate masticabile de culoare roz, rotunde, convexe, cu aromă de vişină.

Este disponibil în comprimate masticabile.

Câte 4 comprimate masticabile în blister. Câte 1 blister cu prospectul pentru administrare în cutie de carton.

Câte 14 comprimate masticabile în blister. Câte 2 sau 6 blistere cu prospectul pentru administrare în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,

sec. Saray, str. Dr. Adnan Buyukdeniz 14, 34768

Umraniye, Istanbul, Turcia.

Telefon: +902166336000

Fax: +902166336001

Fabricantul

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,

Duzce, Turcia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 872
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 455
Код товара: 31511
Цена товара в пунктах: 214
Код товара: 51618
Цена товара в пунктах: 897
Код товара: 54099
Цена товара в пунктах: 935
Код товара: 13992
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 47066
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Код товара: 55775
Топ сезона
Код товара: 12123
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 628
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63458
Цена товара в пунктах: 389
Код товара: 62402
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.