Глукотон® MR табл. 30 мг N10x3

Код товара: 40650
Доза: 30
Количество доз: 30
Производитель: GM Pharmaceuticals
Страна: Грузия
Форма: табл


GLUCOTON MR 30 mg comprimate cu eliberare modificată

Gliclazidă

1. Ce este Glucoton MR şi pentru ce se utilizează

Glucoton MR este un medicament utilizat pentru reducerea concentraţiei de zahăr din sânge (antidiabetic oral aparţinând grupei sulfonilureelor). Glucoton MR este utilizat în anumite forme de diabet (diabetul zaharat de tip 2) la adulţi, atunci când dieta, exerciţiile fizice şi scăderea în greutate nu au efectul dorit în menţinerea concentraţiei de zahăr din sânge în limitele valorilor normale.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Glucoton MR

Nu luaţi Glucoton MR:

- dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la gliclazidă sau la oricare dintre celelalte componente ale Glucoton MR comprimate, la alte medicamente din aceeaşi grupă (sulfoniluree) sau la alte medicamente înrudite (sulfonamide cu efect de scădere a glicemiei);

- dacă aveţi diabet zaharat insulino-dependent (de tip 1);

- dacă aveţi corpi cetonici sau glucoză în urină (ceea ce poate însemna că aveţi cetoacidoză diabetică), comă sau precomă diabetică;

- dacă aveţi boli severe ale rinichilor sau ficatului;

- dacă luaţi medicamente pentru tratamentul infecţiilor cu ciuperci (miconazol, vezi punctul "Glucoton MR împreună cu alte medicamente");

- dacă alăptaţi (vezi punctul "Sarcina şi alăptarea").
Atenţionări şi precauţii

Trebuie să respectaţi schema de tratament recomandată de medicul dumneavoastră pentru a atinge valorile normale ale concentraţiei de zahăr din sânge. Aceasta înseamnă că, în afară de utilizarea regulată a comprimatelor, trebuie să urmaţi dieta, exerciţiile fizice şi, când este necesar, să reduceţi greutatea corporală.
&În timpul tratamentului cu gliclazidă este necesară monitorizarea concentraţiei de zahăr din sânge (şi eventual din urină), precum şi a hemoglobinei glicozilate (HbA1c).
&În primele săptămâni de tratament poate creşte riscul de concentraţii mici ale zahărului în sânge (hipoglicemie), de aceea este necesară urmărirea medicală atentă.
Hipoglicemia (concentraţii mici ale zahărului în sânge) poate să apară:

- dacă nu serviţi mesele regulat sau dacă omiteţi mesele;

- dacă vă refuzaţi de hrană;

- dacă vă alimentaţi rău;

- dacă vă modificaţi dieta;

- dacă creşteţi efortul fizic şi nu adaptaţi consumul de carbohidraţi;

- dacă consumaţi alcool, mai ales combinat cu omiterea meselor,

- dacă utilizaţi şi alte medicamente sau preparate medicinale naturiste în acelaşi timp;

- dacă utilizaţi doze prea mari de gliclazidă;

- dacă aveţi anumite disfuncţii hormonale (tulburări ale funcţiei glandei tiroide, glandei pituitare sau ale cortexului glandei suprarenale);

- dacă funcţia rinichilor sau a ficatului dumneavoastră este sever scăzută.
Dacă aveţi concentraţii mici ale zahărului în sânge puteţi prezenta următoarele simptome: dureri de cap, senzaţie intensă de foame, greaţă, vărsături, oboseală, tulburări ale somnului, stare de nelinişte, agresivitate, lipsă a concentrării, scădere a vigilenţei şi a timpului de reacţie, depresie, confuzie, tulburări de vorbire sau de vedere, tremurături, tulburări senzoriale, ameţeli şi senzaţie de neputinţă. De asemenea, pot să apară următoarele semne şi simptome: transpiraţii, piele umedă şi rece, nelinişte, bătăi rapide sau neregulate ale inimii, tensiune arterială mare, dureri puternice în piept, care apar brusc şi pot să se transmită în zonele vecine (angină pectorală).
&În cazul în care concentraţia zahărului din sânge continuă să scadă, puteţi prezenta confuzie marcată (delir), convulsii, pierderea autocontrolului, respiraţie superficială, bătăi lente ale inimii, se poate ajunge până la pierderea conştienţei. &În majoritatea cazurilor, simptomele de concentraţii mici ale zahărului în sânge dispar foarte repede dacă veţi consuma diferite forme de glucide, de exemplu comprimate de glucoză, bucăţi de zahăr, sucuri dulci, ceai îndulcit. De aceea, trebuie să aveţi întotdeauna la dumneavoastră ceva dulce (comprimate de glucoză, bucăţi de zahăr). Trebuie să reţineţi că îndulcitorii artificiali nu au efect. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital, dacă administrarea de zahăr nu vă ajută sau dacă simptomele apar din nou.
Simptomele de concentraţii mici ale zahărului în sânge pot fi uneori absente, mai puţin evidente, pot să se dezvolte mult mai lent sau chiar nu vă puteţi da seama în timp util că glicemia a scăzut. Aceasta se poate întâmpla în cazul pacienţilor vârstnici, care sunt în tratament cu diferite medicamente (de exemplu medicamente care acţionează asupra sistemului nervos central sau beta-blocante). Dacă vă aflaţi într-o situaţie stresantă (de exemplu după un accident, intervenţie chirurgicală, febră etc. ), medicul dumneavoastră vă poate trece temporar pe terapia cu insulină.
Simptomele de concentraţii mari ale zahărului în sânge (hiperglicemie) pot să apară atunci, când gliclazida nu a redus suficient glicemia, dacă nu aţi respectat schema de tratament recomandată de medicul dumneavoastră sau în situaţii speciale de stres. Aceste simptome pot include setea, urinările frecvente, uscăciunea gurii, uscăciunea pielii cu senzaţie de mâncărime, infecţii ale pielii şi performanţe fizice reduse.
Dacă aceste simptome apar, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă aveţi istoric familial sau dacă aveţi o boală ereditară numită deficit de glucoză-6-fosfatdehidrogenază (G6PD) (o anomalie a celulelor roşii sanguine), poate să apară o scădere a valorii hemoglobinei şi chiar distrugerea celulelor roşii din sânge (anemie hemolitică). Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.
Glucoton MR nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi din cauza lipsei de informaţii.
Glucoton MR împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau sar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală.
Efectul de scădere a glicemiei al gliclazidei poate fi accentuat şi pot să apară semne de hipoglicemie atunci când se administrează următoarele medicamente:

- alte medicamente utilizate pentru tratamentul glicemiei mari (antidiabetice orale, agonişti ai receptorilor GLP-1 sau insulină);

- antibiotice (de exemplu sulfonamide, claritromicină);

- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari sau insuficienţei cardiace (beta-blocante, inhibitori ai ECA cum sunt captopril sau enalapril);

- medicamente pentru tratamentul infecţiilor determinate de ciuperci (miconazol, fluconazol);

- medicamente pentru tratamentul ulcerului gastric sau duodenal (antagonişti ai receptorilor H2);

- medicamente pentru tratamentul depresiei (inhibitori de monoaminoxidază),

- analgezice sau antireumatice (fenilbutazonă, ibuprofen);

- medicamente care conţin alcool etilic.
Efectul de scădere a glicemiei al gliclazidei poate fi scăzut şi poate să apară o creştere a concentraţiei zahărului în sânge dacă se administrează unul dintre următoarele medicamente:

- medicamente pentru tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central (clorpromazină);

- medicamente care reduc inflamaţiile (corticosteroizi);

- medicamente pentru tratamentul astmului bronşic sau medicamente utilizate în timpul travaliului (salbutamol administrat intravenos, ritodrină şi terbutalină);

- medicamente pentru tratamentul unor afecţiuni ale sânilor, sângerărilor menstruale abundente şi endometriozei (danazol).
Glucoton MR poate creşte efectele medicamentelor utilizate pentru reducerea coagulării sângelui (de exemplu, warfarina).
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a începe să

luaţi orice alt medicament. Dacă vă internaţi în spital, spuneţi personalului medical că sunteţi în tratament cu Glucoton MR.
Glucoton MR împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Glucoton MR poate fi administrat cu alimente şi băuturi nealcoolice. Consumul de alcool etilic nu este recomandat, deoarece poate afecta controlul diabetului zaharat într-un mod neprevăzut.
Sarcina şi alăptarea

Glucoton MR nu este recomandat în timpul sarcinii. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă în timp ce luaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, pentru ca acesta să vă recomande un tratament mai adecvat. Nu trebuie să utilizaţi Glucoton MR comprimate cu eliberare modificată în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Capacitatea dumneavoastră de concentrare şi de reacţie pot fi influenţate în cazul în care concentraţia zahărului în sânge este prea mică (hipoglicemie), prea mare (hiperglicemie) sau dacă apar tulburări de vedere determinate de aceste condiţii. Trebuie să ţineţi minte că vă puteţi pune în pericol pe dumneavoastră şi alte persoane (de exemplu când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje).
&Întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă puteţi conduce vehicule dacă:

- aveţi episoade frecvente de concentraţii mici ale zahărului în sânge (hipoglicemie);

- aveţi puţine sau nu aveţi deloc semne ale concentraţiilor mici ale zahărului în sânge (hipoglicemie).
3. Cum să luaţi Glucoton MR

Luaţi întotdeauna Glucoton MR exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Glucoton MR este destinat doar pentru tratarea adulţilor. Doza este stabilită de medic, în funcţie de concentraţiile zahărului din sânge şi, posibil, din urină. Orice modificare a factorilor externi (de exemplu scăderea în greutate, modificarea stilului de viaţă, stres) sau îmbunătăţirea controlului glicemiei poate necesita modificarea dozelor de gliclazidă.
Doza zilnică recomandată de Glucoton MR (1-4 comprimate, 30-120 mg gliclazidă) se administrează oral, o dată pe zi, de preferinţă la micul dejun. Doza iniţială recomandată (inclusiv pentru vârstnici ≥ 65 ani) este de 30 mg gliclazidă pe zi. &În cazul în care glicemia este bine controlată, această doză poate fi utilizată şi pentru tratamentul de întreţinere. Dacă glicemia nu este controlată adecvat, doza poate fi crescută treptat la 60, 90 sau 120 mg gliclazidă pe zi. Intervalul între fiecare creştere a dozei trebuie să fie de cel puţin 1 lună, cu excepţia pacienţilor a căror glicemie nu a fost redusă după două săptămâni de tratament. &În asemenea cazuri doza poate fi crescută la sfârşitul săptămânii a doua de tratament. Doza zilnică maximă recomandată este de 120 mg gliclazidă pe zi.
Pentru pacienţii, care anterior nu au primit tratament, doza iniţială constituie 30 mg. Ulterior doza se ajustează individual până la atingerea efectului terapeutic scontat. Trecerea de la alt remediu hipoglicemiant la Glucoton MR nu necesită o careva elasticitate de tranziţie. Se va administra o doză iniţială de 30 mg gliclazidă, care ulterior va fi ajustată în funcţie de valoarea glicemiei. Atunci când schimbarea tratamentului se face de la o sulfoniluree cu timp de înjumătăţire plasmatică lung, timp de 1-2 săptămâni e necesară o monitorizare strictă (nivelul glicemiei) pentru a evita dezvoltarea hipoglicemiei ca rezultat al efectelor reziduale ale terapiei anterioare. Glucoton MR poate fi administrat în asociere cu biguanide, inhibitori de alfaglucozidază sau insulină. La pacienţii insuficient controlaţi cu Glucoton MR se poate iniţia tratamentul concomitent cu insulină, sub strictă supraveghere medicală.
Dacă luaţi mai mult Glucoton MR decât trebuie

Dacă aţi luat prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Semnele supradozajului sunt cele care apar în cazul apariţiei concentraţiilor mici ale zahărului în sânge (hipoglicemiei) descrise la pct. 2. Simptomele pot fi reduse prin administrarea imediată de zahăr (4-6 cuburi) sau de băuturi cu zahăr, urmată de o gustare substanţială sau de o masă. Dacă pacientul nu este conştient, adresaţi-vă imediat unui medic şi chemaţi serviciul de urgenţă. Acelaşi lucru trebuie făcut dacă cineva, de exemplu un copil, a înghiţit în mod accidental medicamentul. Pacienţilor inconştienţi nu trebuie să li se administreze mâncare sau băuturi. Asiguraţi-vă că există întotdeauna o persoană informată, care poate chema medicul în caz de urgenţă.
Dacă uitaţi să luaţi Glucoton MR

Este important să luaţi medicamentul în fiecare zi, astfel încât tratamentul să acţioneze eficient. Totuşi, dacă aţi uitat să luaţi o doză de Glucoton MR, luaţi doza următoare la momentul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Glucoton MR

Deoarece tratamentul pentru diabet zaharat este, de obicei, pe toată durata vieţii, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a întrerupe administrarea acestui medicament. Oprirea tratamentului poate duce la creşterea concentraţiei zahărului în sânge (hiperglicemie) care creşte riscul de apariţie a complicaţiilor diabetului zaharat.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.
Reacţia adversă cel mai frecvent observată este scăderea concentraţiei zahărului din sânge (hipoglicemia). Pentru semne şi simptome vedeţi punctul "Atenţionări şi precauţii". Dacă aceste simptome nu sunt tratate, pot duce la somnolenţă, pierdere a conştienţei sau chiar comă. Dacă un episod hipoglicemic este sever sau prelungit, chiar dacă este controlat temporar prin ingestia de zahăr, trebuie să solicitaţi imediat asistenţă medicală.
Tulburări ale sângelui Au fost raportate scăderi ale numărului de celule din sânge (de exemplu trombocite, celule roşii şi celule albe) care pot cauza paloare, sângerări prelungite, vânătăi, dureri în gât, febră. De obicei, aceste simptome dispar la întreruperea tratamentului.
Tulburări de vedere Vederea dumneavoastră poate fi influenţată pentru scurt timp, mai ales la începutul tratamentului, din cauza modificării valorilor glicemiei.
Tulburări digestive Pot să apară dureri abdominale, greaţă, vărsături, indigestie, diaree sau constipaţie. Aceste efecte sunt mai reduse atunci când Glucoton MR este administrat în timpul mesei, conform recomandărilor.
Tulburări ale ficatului Au fost raportări izolate de funcţionare anormală a ficatului, care poate produce colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor (icter). Dacă vi se întâmplă acest lucru, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. &În general, simptomele dispar la întreruperea tratamentului. Medicul dumneavoastră va decide dacă tratamentul trebuie întrerupt.
Afecţiuni ale pielii Angioedem (umflare rapidă a ţesuturilor cum sunt pleoapele, faţa, buzele, gura, limba sau gâtul, care poate determina dificultăţi de respiraţie). Erupţiile pot evolua către vezicule întinse pe tot corpul şi cojirea pielii .
Ca şi pentru alte sulfoniluree, au fost observate următoarele evenimente adverse: cazuri de modificări severe ale numărului de celule sanguine, inflamaţii alergice la nivelul pereţilor vaselor de sânge, reducere a nivelului de sodiu din sânge (hiponatremie), simptome de afecţiuni ale ficatului (de exemplu icter) care, în majoritatea cazurilor, dispar după întreruperea administrării sulfonilureelor, dar care, în situaţii izolate, pot duce la insuficienţă hepatică care poate pune viaţa în pericol.
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea pot fi şi reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Glucoton MR

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura sub 25 °C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Glucoton MR

Substanţa activă este gliclazida. Fiecare comprimat cu eliberare modificată conţine gliclazidă 30 mg.
Celelalte componente sunt: hipromeloză (metocel K 100 LV), celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu.
Cum arată Glucoton MR şi conţinutul ambalajului

Glucoton MR sunt comprimate rotunde, biconvexe, de culoare albă.
Câte 10 comprimate în blister. Câte 3 blistere în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

GM Pharmaceuticals Ltd. ,

Phonichala 65, Tbilisi, 0165, Georgia.
Fabricantul

GM Pharmaceuticals Ltd. ,

Phonichala 65, Tbilisi, 0165, Georgia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 108
Код товара: 47693
Цена товара в пунктах: 109
Код товара: 47986
Цена товара в пунктах: 382
Код товара: 48750
Цена товара в пунктах: 939
Код товара: 45976
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 532
Код товара: 60871
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 803
Код товара: 39815
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1075
Код товара: 59586
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 273
Код товара: 49496
Топ сезона
Код товара: 12123
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 60895
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 355
Код товара: 55459
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 592
Код товара: 46542
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 250
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 907
Код товара: 58536
Цена товара в пунктах: 452
Код товара: 56600
Цена товара в пунктах: 953
Код товара: 59593
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 57534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1075
Код товара: 59586
Цена товара в пунктах: 470
Код товара: 57476
Цена товара в пунктах: 883
Код товара: 52244
Цена товара в пунктах: 1184
Код товара: 45225
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!