Nixar® comp. 20mg N10x3

Код товара: 44048
Доза: 20
Количество доз: 30
Производитель: Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Страна: Люксембург
Форма: табл
Наличие: мало
135 51 леев
(-7%)
126 28 леев
Выгода:
12 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Nixar

COMPOZIŢIA

1 comprimat conţine: substanţa activă: bilastină 20 mg;

substanţe auxiliare: celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu (tip A)(amidon de cartofi), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate biconvexe albe, deforma ovală, cu linie mediană.
Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit mai uşor şi nu de divizare în doze egale.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Antihistaminice pentru utilizare sistemică, alte antihistaminice pentru utilizare sistemică, R06AX29.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Bilastină este un remediu antihistaminic non-sedativ, cu durată lungă de acţiune, cu afinitate selectivă pentru receptorii H1 periferici şi fără afinitate pentru receptorii muscarinici. Bilastină în doze unice, timp de 24 de ore după administrare, înlătură erupţiile cutanate (papule) şi eritemul induse de histamină. în studiile clinice efectuate la pacienţii adulţi şi adolescenţi cu rinoconjunctivită alergică (sezonieră şi persistentă), bilastină 20 mg, administrată o dată pe zi timp de 14 - 28 de zile,. a fost eficientă pentru ameliorarea simptomelor precum strănutul, rinoreea, pruritul nazal, congestia nazală, pruritul ocular, lăcrimarea şi hiperemia ochiului. Efectul terapeutic a fost menţinut timp de 24 de ore. în două studii clinice efectuate la pacienţii cu urticarie idiopatică cronică, bilastină 20 mg, administrată o dată pe zi timp de 28 de zile a fost eficientă în ameliorarea intensităţii pruritului şi a numărului şi dimensiunilor papulelor, precum şi a disconfortului pacienţilor provocat de urticarie. La pacienţi s-a ameliorat somnul şi starea generală. în studiile clinice efectuate cu bilastină nu s-a observat alungirea semnificativă a intervalului QT sau alte efecte cardiovasculare, chiar la doze de 200 mg pe zi (de 10 ori mai mari decât doza clinică) administrate timp de 7 zile la 9 pacienţi sau în cazul administrării concomitente cu inhibitori ai P-glicoproteidei, cum sunt ketoconazolul (24 subiecţi) şi eritromicină (24 subiecţi). A fost efectuat un studiu minuţios al duratei intervalului QT la 30 de voluntari, în studiile clinice controlate, la doza recomandată de 20 mg o dată pe zi, profilul de siguranţă al SNC la administrarea bilastinei a fost similar cu placebo iar incidenţa somnolenţei nu a deviat statistic de placebo. Bilastină la doze de până la 40 mg pe zi nu a afectat reacţia psihomotorie în studiile clinice şi nu a afectat capacitatea de a conduce vehicule. La pacienţii vârstnici (cu vârsta > 65 ani) incluşi în studiile de fază II şi III nu au fost semnalate devieri în ceea ce priveşte eficacitatea şi inofensivitatera comparativ cu pacienţii mai tineri.
Proprietăţi farmacocinetice

Bilastină prezintă o farmacocinetică liniară în intervalul de doze studiat (5 - 220 mg), cu o variabilitate individuală scăzută. Bilastină se absoarbe rapid după administrarea per os, concentraţia plasmatică mximală se atingându-se aproximativ peste 1,3 ore. Nu s-a observat cumularea preparatului în organism. Conform studiilor in vitro şi in vivo, bilastină reprezintă un substrat al P-glicoproteidei (vezi Interacţiuni cu ketoconazolul, eritromicină şi diltiazemul) şi 0ATP (vezi Interacţiune cu sucul de grapefruit). Studiile in vitro, nu confirmă că bilastină inhibă următorii transportori în sistemul circulator: P-gp, MRP2, BCRP, BSEP, 0ATP1B1,0ATP1B3,0ATP2B1, OAT1,0AT3,0CT1,0CT2, şi NTCP, deoarece proprietatea de a inhiba P-glicopoteida, 0ATP2B1 şi 0CT1 este neînsemnată şi se caracterizează prin indicele IC50 >300 mcM mult mai mare decât Cmax plasmatică, calculată clinic. Astfel, aceste interacţiuni nu sunt relevante din punct de vedere clinic. în baza acestor studii inhibarea de către bilastină a transportorilor mucoasei intestinale (de exemplu P-gp), nu poate fi exclusă. Bilastină se leagă de proteinele plasmatice în proporţie de 84-90% la administrarea dozelor terapeutice. în studiile in vitro Bilastină nu a indus şi nu a inhibat activi tatea izoenzimelor citocromului P450. într-un studiu de bilanţ al masei efectuat la voluntari sănătoşi, după administrarea unei doze unice de 20 mg de 14C-bilastină, aproape 95% din doza administrată a fost regăsită în urină (28,3%) şi masele fecale (66,5%) sub formă de bilastină nemodificată, confirmând faptul că la om bilastină nu este metabolizată semnificativ.
Timpul de înjumătăţire calculat la voluntarii sănătoşi a fost de 14,5 ore. Pacienţi cu insuficienţă renală:

Timpul de înjumătăţire al bilastinei - 9,3 ore (± 2,8) la subiecţii cu funcţia renală normală; 15,1 ore (± 7,7) - în insuficienţă renală uşoară; 10,5 ore (± 2,3) - cu insuficienţă renală moderată şi 18,4 ore (± 11,4) - cu insuficienţă renală severă. Excreţia urinară de bilastină a fost practic completă după 48 - 72 de ore la toţi subiecţii. Aceste modificări farmacocinetice nu au importanţă clinică asupra inofensivităţii bilastinei, deoarece concentraţiile plasmatice ale preparatului la pacienţii cu insuficienţă renală se află în intervalul de siguranţă pentru bilastină. Pacienţi cu insuficienţă hepatică:

Nu există date de farmacocinetică la pacienţii cu insuficienţă hepatică. Bilastină nu se metabolizează în organismul omului. Conform studiilor efectuate la pacienţii cu insuficienţă renală, bilastină se elimină preponderent pe cale renală şi în cantităţi neînsemnate cu bila. Modificările funcţiei hepatice nu se aşteaptă să aibă o influenţă semnificativă clinic asupra farmacocineticii bilastinei.
Pacienţi vârstnici:

Sunt disponibile doar date limitate la subiecţii cu vârsta peste 65 de ani. Nu s-au observat diferenţe semnificative statistic în ceea ce priveşte farmacocinetică bilastinei la vârstnici comparativ cu subiecţii tineri.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Nixar este indicat în tratamentul simptomatic al rinoconjunctivitei alergice (sezoniere şi persistente) şi urticariei.
DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Adulţi si adolescenţi (cu vârsta de 12 ani si peste)

Se va administra 20 mg (un comprimat) o dată pe zi pentru ameliorarea simptomelor rinoconjunctivitei alergice sezoniere şi persistente (RAS şi RAP) şi urticariei. Comprimatul se va administra doar pe cale orală cu o oră înainte sau cu două ore după ingestia de alimente sau sucuri de fructe. Se recomandă să luaţi doza zilnică ontr-o singură priză.
Vârstnici

Nu sunt necesare ajustări ale dozei la pacienţii vârstnici. Copii cu vârsta sub 12 ani

Inofensivitatea şi eficacitatea bilastinei la copii cu vârsta sub 12 ani nu a fost încă stabilită. Insuficientă renală

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală. Insuficientă hepatica

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă hepatică.
Durata tratamentului:

în cazul rinitei alergice tratamentul trebuie limitat la perioada de expunere la alergeni. în cazul rinitei alergice sezoniere tratamentul poate fi întrerupt după dispariţia simptomelor şi reluat după reapariţia lor. în cazul rinitei alergice persistente tratamentul poate continua pe întreaga perioada de expunere la alergen. în cazul urticariei, durata tratamentului depinde de tipul şi durata acesteia, precum şi de evoluţia simptomelor.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse sunt indicate conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă:

Foarte frecvente (> 1/10)

Frecvente (>1/100 şi <1/10)

Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)

Rare (> 1/10000 şi < 1/1000)

Foarte rare (< 1/10000)

Cu frecvenţă necunoscută (nu pot fi estimate din datele disponibile). Infecţii şi infestări: herpes oral.
Tulburări metabolice şi de nutriţie: mărirea poftei de mâncare. Tulburări psihice: anxietate, insomnie; frecvente - somnolenţă. Tulburări ale sistemului nervos: frecvente - cefalee, ameţeli. Tulburări acustice şi vestibulare: zgomot în urechi.
Tulburări cardiace: bloc de ram drept al fascicolului Hiss, aritmie sinusală, alungirea intervalului QT pe electrocardiogramă, alte modificări peECG.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: dispnee, disconfort nazal, uscăciune nazală.
Tulburări gastrointestinale: dureri abdominale, greaţă, disconfort abdominal, diaree, xerostomie, dispepsie, gastrită.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: prurit.
Tulburărigenerale şi la nivelulloculuide administrare:fatigabilitate, sete, agravarea afecţiunilor preexistente, frisoane, astenie.
Investigaţii diagnostice: creşterea activi tăţii gamaglutamiltransferazei, alanin aminotransferazei, aspartataminotransferazei, creşterea nivelului creatininei sanguine, creşterea nivelului trigliceridelor sanguine, creşterea ponderală.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la substanţa activă bilastină sau la oricare dintre excipienţi.
SUPRADOZAJ

Simptome: informaţiile privind supradozajul acut sunt limitate la experienţa din studiile clinice efectuate în timpul evaluării bilastinei.
Tratament: în cazul supradozajului, se recomandă tratament simptomatic şi de susţinere. Nu există un antidot specific al bilastinei.
ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Inofensivitatea şi eficacitatea bilastinei la copii cu vârsta sub 12 ani nu a fost încă stabilită. La pacienţii cu insuficienţă renală moderată sau severă, administrarea concomitentă cu inhibitorii P-glicoproteidei (ketoconazol, eritromicină, ciclosporină, ritonavir, diltiazem) poate creşte concentraţia plasmatică de bilastină cu majorarea riscului dezvoltării reacţiilor adverse ale bilastinei. De aceea, administrarea concomitentă de bilastină cu inhibitori ai P-glicoproteinei va fi evitată la pacienţii cu insuficienţă renală moderată sau severă.
Administrarea in sarcină şi perioada de alăptare Fertilitate: datele clinice sunt limitate sau absente.
Sarcina: datele privind administrarea de bilastină la femeile gravide sunt limitate sau absente. Se va evita utilizarea Nixar în timpul sarcinii.
Alăptare: nu se cunoaşte dacă bilastină se secretă în laptele matern. Decizia de a continua/întrerupe alăptarea sau de a continua/întrerupe tratamentul cu Nixar trebuie luată ţinând cont de beneficiul alăptării pentru copil şi de beneficiul tratamentului cu bilastină pentru mamă.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pacienţii trebuie informaţi că, preparatul poate provoca o stare de somnolenţă care le poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Interacţiune cu alimente: alimentele reduc biodisponibilitatea bilastinei cu 30%.
Interacţiune cu sucul de grapefruit: administrarea concomitentă de bilastină 20 mg şi suc de grapefruit biodisponibilitatea bilastinei scade cu 30%. Mecanismul acestei interacţiuni constă în inhibarea 0ATP1A2, un transportor pentru care bilastină este substrat. Medicamentele care constituie substraturi sau sunt inhibitori 0ATP1A2, cum ar fi ritonavir sau rifampicina pot, de asemenea, avea un potenţial de scădere a concentraţiei plasmatice a bilastinei.
Interacţiune cu ketoconazolşi eritromicină: administrarea concomitentă de bilastină şi ketoconazol sau eritromicină au determinat creşterea ASC pentru bilastină de 2 ori şi Cmax de 2 - 3 ori. Concentraţia plasmatică a bilastinei pot creşte şi alte medicamente care sunt substraturi sau inhibitori ai P-gp (ciclosporină).
Interacţiune cu diltiazem: administrarea concomitentă de bilastină 20 mg şi diltiazem 60 mg a determinat creşterea Cmax de bilastină cu 50%.
Interacţiune cu alcool: funcţia psihomotorie după administrarea concomitentă de alcool şi 20 mg de bilastină a fost similară cu cea observată după ingestia de alcool şi placebo.
Interacţiune cu lorazepam: lorazepamul nu a potenţat efectele de deprimare a SNC la administrarea concomitentă de bilastină 20 mg şi lorazepam 3 mg timp de 8 zile.

PREZENTARE, AMBALAJ

Comprimate 20 mg. Câte 10 comprimate în blister, câte 1 sau 3 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.
PĂSTRARE

Nu necesită condiţii speciale de păstrare. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

5 ani.
A nu se administra după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 63697
Топ сезона
Искать в аптеках
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 63667
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 517
Код товара: 46197
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 216
Код товара: 64019
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61691
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 63591
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.