Angeliq comp. N28

Код товара: 14981
Доза: 1
Количество доз: 28
Производитель: Bayer Schering Pharma AG
Страна: Германия
Форма: табл


Angeliq 1 mg + 2 mg comprimate filmate

Estradiol/ Drospirenonă

1. Ce este Angeliq şi pentru ce se utilizează

Angeliq este un comprimat filmat pentru terapia de substituţie hormonală (TSH).
Substanţele active sunt estradiol (E2) (sub formă de hemihidrat) şi drospirenonă (DRSP). Angeliq (1 mg E2/ 2 mg DRSP) asigură terapia de substituţie hormonală pentru tratamentul sindromului climacteric la femeile în postmenopauză, cu simptome cum ar fi bufeuri şi episoade de transpiraţie abundentă, tulburări ale somnului, stări depresive, nervozitate şi semne de involuţie a vezicii urinare şi organelor genitale. Este utilizat, de asemenea, în tratarea simptomelor datorate scăderii considerabile a activi tăţii organelor sexuale (hipogonadism), ca urmare a extirpării ovarelor sau când acestea nu mai funcţionează (insuficienţă ovariană primară). Angeliq este potrivit pentru femeile care mai au încă uter (uter intact).
La vârste înaintate, în funcţie de antecedentele medicale şi de stilul de viaţă, unele femei sunt mai predispuse decât altele să fie afectate de osteoporoză. Dacă este cazul, vi se poate prescrie Angeliq pentru a preveni osteoporoza. Medicul dumneavoastră vă poate da mai multe sfaturi.
Angeliq conţine ambele tipuri de hormoni, care nu se mai produc în timpul menopauzei: estradiol şi progesteron. Acest medicament înlocuieşte deci hormonii pe care corpul nu îi mai produce. Deşi instalarea menopauzei este un proces natural, provoacă adesea simptome de disconfort, care sunt legate de pierderea treptată a hormonilor produşi de ovare.
&În plus, pierderea hormonilor produşi de ovare afectează oasele. La unele femei, acest efect poate fi foarte puternic (osteoporoză postmenopauzală), care în timp duce la fracturi. Se ştie din studii clinice cu preparate substitutive de hormoni, că tratamentul de durată reduce riscul de fracturi osoase.
Conform evaluării Women’s Health Questionnaire, Angeliq are un efect pozitiv asupra stării de bine şi a calităţii vieţii. Principalele îmbunătăţiri au fost observate la simptomele somatice, anxietate/temeri şi dificultăţi cognitive.
&În plus, studiile clinice sugerează că riscul de a face cancer al intestinului gros (colon) la femei după menopauză (după ultima sângerare) poate fi redus.
Hormonul estrogen (de exemplu substanţa activă estradiol) previne sau ameliorează simptomele neplăcute (disconfortul menopauzei). Adăugarea continuă a hormonului progesteron (de exemplu substanţă activă DRSP) previne îngroşarea mucoasei uterine şi duce la o reducere (şi la cele mai multe femei la dispariţia ulterioară) a hemoragiilor similare menstruaţiei.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Angeliq

Medicul dumneavoastră vă va face examinări ginecologice, ale sânilor, ale tensiunii arteriale şi alte investigaţii pe care le consideră necesare. Dacă ştiţi că aveţi o afecţiune hepatică, medicul dumneavoastră va avea grijă să verifice periodic funcţia hepatică.
Angeliq nu este un contraceptiv oral. Dacă mai aveţi capacitatea de a rămâne gravidă, este puţin probabil ca Angeliq să o influenţeze. Pe de altă parte, dacă medicul dumneavoastră v-a spus deja că nu mai e nevoie să luaţi contraceptive, nu trebuie să mai faceţi acest lucru în timp ce luaţi Angeliq.
Nu luaţi Angeliq

Nu luaţi Angeliq dacă suferiţi sau aţi suferit de oricare dintre afecţiunile de mai jos. Dacă una dintre aceste situaţii se aplică în cazul dumneavoastră, informaţi medicul dumneavoastră şi acesta vă va putea da mai multe sfaturi.
- dacă aveţi hemoragii vaginale nespecifice.
- dacă aveţi sau există suspiciuni de neoplasm mamar.
- dacă aveţi sau există suspiciuni de alte tumori maligne influenţate de hormonii sexuali.
- dacă aveţi sau aţi avut tumori hepatice (benigne sau maligne).
- dacă suferiţi de boli hepatice grave.
- dacă suferiţi sau aţi suferit de boli renale grave şi rezultatele analizelor pentru funcţia renală nu au revenit la valori normale.
- dacă aţi suferit de curând o criză cardiacă şi/sau un atac vascular cerebral.
- dacă suferiţi sau aţi suferit de tromboză (formarea unui cheag de sânge) pe vasele de sânge ale membrelor inferioare (tromboză venoasă profundă) sau ale plămânilor (embolie pulmonară).
- dacă aveţi risc crescut de tromboză venoasă sau arterială (cheag de sânge).
- dacă aveţi valori foarte mari ale trigliceridelor (tip special de lipide din sânge).
- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.
- dacă sunteţi alergică la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
Dacă oricare dintre aceste afecţiuni se manifestă pentru prima dată în timp ce utilizaţi Angeliq, opriţi imediat administrarea şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Angeliq, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Medicul dumneavoastră vă va informa despre beneficiile şi riscurile utilizării Angeliq. Medicul va verifica, de exemplu, dacă aveţi un risc mai mare de tromboză datorită unei combinaţii de factori de risc sau poate un factor de risc crescut. &În cazul unei combinaţii de factori de risc, riscul poate fi mai mare decât simpla adăugare de două riscuri individuale. &În cazul în care riscul este prea mare, medicul dumneavoastră nu va prescrie un tratament TSH.
Două studii clinice mari cu estrogeni conjugaţi cabalini (ECC) şi acetat de medroxiprogesteron (AMP), hormoni folosiţi în terapia de substituţie hormonală (TSH), indică faptul că riscul unei crize cardiace (infarct miocardic) poate creşte uşor în primul an de folosire. Acest risc nu a fost observat în cadrul unui studiu clinic important numai cu ECC. &În două mari studii clinice cu aceşti hormoni, riscul de accident vascular cerebral a crescut cu 30-40%.
Deşi nu există astfel de date pentru Angeliq, acesta nu se recomandă pentru profilaxia bolilor cardiace şi/sau a accidentelor vasculare cerebrale.
Este necesară supravegherea medicală atentă (inclusiv măsurarea periodică a nivelului de prolactină), în cazul în care pacienta suferă de adenom al lobului anterior al glandei pituitare.
Dacă se recurge la TSH, în condiţiile oricăreia dintre afecţiunile de mai jos va trebui să fiţi ţinută sub supraveghere atentă. Medicul dumneavoastră vă poate explica acest lucru. De aceea, dacă una dintre situaţiile de mai jos se aplică şi în cazul dumneavoastră, informaţi medicul dumneavoastră înainte de a începe să utilizaţi Angeliq dacă:

- aveţi risc crescut de tromboză venoasă (formarea unui cheag de sânge). Riscul creşte odată cu vârsta şi, de asemenea, poate fi mai mare:

- dacă dumneavoastră sau o rudă apropiată aţi suferit vreodată de tromboză a vaselor de sânge ale membrelor inferioare sau ale plămânilor;

- dacă sunteţi supraponderală;

- dacă aveţi varice;

- dacă folosiţi deja Angeliq, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de orice spitalizare sau operaţie programată, deoarece riscul de a suferi de tromboză venoasă profundă poate creşte temporar ca urmare a unei intervenţii chirurgicale, unor răni grave sau a imobilizării prelungite.
- dacă suferiţi de afecţiuni renale uşoare până la moderate şi sunteţi în tratament cu medicamente (medicamente care economisesc potasiul). &În acest caz, spuneţi medicului dumneavoastră ce tip de medicament luaţi. Medicul dumneavoastră vă va sfătui.
- aveţi fibroame uterine;

- aveţi sau aţi avut vreodată endometrioză (prezenţa ţesutului uterin în locuri din corp unde nu se găseşte în mod normal);

- aveţi boli de ficat sau ale vezicii biliare;

- aţi suferit de icter în timpul sarcinii sau al utilizării anterioare de steroizi sexuali;

- suferiţi de diabet zaharat;

- aveţi nivele ridicate ale trigliceridelor (un tip special de lipide din sânge);

- aveţi tensiune arterială mare;

- aveţi sau aţi avut cloasmă (pete galben-maronii pe piele); dacă da, evitaţi expunerea la soare sau la radiaţii ultraviolete;

- suferiţi de epilepsie;

- sânii dumneavoastră sunt dureroşi sau cu noduli (boli benigne ale sânilor);

- suferiţi de astm bronşic;

- suferiţi de migrene;

- aţi moştenit boala numită porfirie;

- suferiţi de surzenie moştenită (otoscleroză);

- aveţi lupus eritematos sistemic (LES, o boală inflamatorie cronică);

- aveţi sau aţi avut choree minoră (o boală cu mişcări neobişnuite);

- dacă suferiţi de angioedem ereditar (episoade inflamatorii în diverse părţi ale corpului cum sunt mâinile, picioarele, faţa, căile respiratorii, care sunt cauzate de defecte ale genelor ce controlează proteinele plasmatice numite C1-inhibitori). Hormonul estradiol din Angeliq poate induce sau accentua simptomele angioedemului ereditar; - dacă aveţi vârsta de 65 de ani sau peste când este iniţiată TSH. Motivul este că există dovezi insuficiente din studiile clinice că terapia hormonală poate creşte semnificativ riscul pierderii semnificative a abilităţilor intelectuale ca memoria (demenţă).
TSH şi cancerul

- Cancer endometrial

Riscul de cancer uterin (neoplasm endometrial) creşte atunci când estrogenii sunt utilizaţi necombinaţi pentru perioade îndelungate. Progesteronul din Angeliq micşorează acest risc.
-
Cancer mamar

&În cadrul unor studii clinice, cancerul mamar a fost diagnosticat puţin mai frecvent la femeile care au apelat la terapia de substituţie hormonală (TSH) timp de mai mulţi ani. Riscul creşte proporţional cu durata tratamentului. Poate fi mai mic sau inexistent în cazul medicamentelor care conţin numai estrogen. Dacă femeile întrerup TSH, acest risc crescut dispare în câţiva ani.
&În mod similar, incidenţa crescută a diagnosticului de cancer mamar s-a observat şi în cazul apariţiei tardive a menopauzei normale, a consumului de alcool sau a obezităţii.
&În plus, se recomandă să participaţi la programul de examinare mamografică atunci când vă este oferit. &În cazul unui examen mamografic este important să spuneţi medicului/asistentei care face investigaţia cu raze X că urmaţi terapie de substituţie hormonală, deoarece acest medicament vă poate creşte densitatea sânilor, iar acest fapt poate afecta rezultatul mamografiei. Atunci când densitatea sânilor este crescută, mamografia nu poate detecta toate formaţiunile de tip noduli.
-
Tumori hepatice

&În timpul sau după folosirea hormonilor de tipul celor pe care îi conţine Angeliq, au apărut rar tumori hepatice benigne, iar tumori maligne şi mai rar. &În cazuri izolate, aceste tumori au dus la hemoragii intraabdominale care au pus viaţa pacientei în pericol. Deşi astfel de evenimente sunt extrem de puţin probabile, trebuie să anunţaţi medicul dumneavoastră despre orice senzaţii neobişnuite în partea superioară a abdomenului, care nu dispar în scurt timp.
Motive pentru întreruperea imediată a utilizării Angeliq

Trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele afecţiuni:

-prima criză de migrenă (de obicei, o durere puternică de cap şi greaţă, precedate de tulburări de vedere);

-înrăutăţirea migrenei preexistente, orice dureri de cap neobişnuit de frecvente sau neobişnuit de puternice;

-tulburări bruşte de vedere sau auz;

-vene inflamate (flebită).
Dacă, în timp ce luaţi Angeliq, v-a apărut un cheag de sânge sau dacă bănuiţi că s-a întâmplat acest lucru, trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Semnele la care trebuie să fiţi atentă sunt:

- tuse cu sânge;

- dureri sau umflarea neobişnuită a braţelor sau picioarelor;

- scurtarea bruscă a respiraţiei;

- leşin.
Tratamentul cu Angeliq trebuie, de asemenea, întrerupt imediat dacă rămâneţi gravidă sau faceţi icter.
Dacă după o elasticitate prelungită de lipsă a menstruaţiei survine o hemoragie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră deoarece poate fi nevoie de investigaţii.

Informaţii suplimentare pentru grupe speciale de pacienţi

Copii şi adolescenţi

Angeliq nu este indicat pentru utilizare la copii şi adolescenţi.
Pacienţi în vârstă

Nu există date care sugerează necesitatea de ajustare a dozelor la pacienţii vârstnici. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi vârsta de 65 ani sau mai mult (vezi pct. 2 "Atenţionări şi precauţii").
Pacienţii cu insuficienţă hepatică

La femeile cu insuficienţă hepatică uşoară sau moderată, DRSP este bine tolerată. Angeliq este contraindicat la femeile cu boală hepatică severă (vezi pct. 2 "Nu luaţi Angeliq").
Pacienţi cu insuficienţă renală

La femeile cu insuficienţă renală uşoară sau moderată, a fost observată o uşoară creştere a expunerii la DRSP, dar nu este de aşteptat să fie relevantă clinic. Angeliq este contraindicat la femeile cu insuficienţă renală severă (vezi pct. 2 "Nu luaţi Angeliq").
Angeliq împreună cu alte medicamente

Unele medicamente pot avea o influenţă asupra nivelelor sanguine de Angeliq, pot împiedica buna funcţionare a TSH şi pot eventual, determina sângerări neregulate.
Acestea includ:

- medicamente utilizate în tratamentul:

- epilepsiei (de exemplu: primidonă, fenitoină, barbiturice, carbamazepină, oxcarbamazepină, topiramat, felbamat)

- tuberculozei (de exemplu: rifampicină)

- infecţiilor cu virusul HIV şi virusul hepatitei C (aşa-numiţii inhibitori de proteaze şi inhibitori non-nucleozidici de revers-transcriptază)

- infecţiilor fungice (griseofulvină, antifungice azolice, de exemplu: itraconazol, voriconazol, fluconazol)

- infecţiilor bacteriene (antibiotice macrolide, de exemplu: claritromicină, eritromicină) - anumitor boli ale inimii, hipertensiune arterială (blocante ale canalelor de calciu, de exemplu: verapamil, diltiazem)

- artritei, artrozei (etoricoxib) o remedii din plante conţinând sunătoare o suc de grapefruit

Dacă aveţi tensiune arterială mare, Angeliq poate contribui la reducerea acesteia. Dacă utilizaţi medicamente antihipertensive, spuneţi medicului dumneavoastră care vă va sfătui.
Comunicaţi întotdeauna medicului care prescrie TSH, ce medicamente utilizaţi deja. Informaţi de asemenea orice alt medic sau dentist care prescrie alte medicamente (sau farmacistul care le eliberează) că utilizaţi Angeliq.
Dacă aveţi îndoieli în legătură cu anumite medicamente pe care le utilizaţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Angeliq împreună cu alcool

Consumul excesiv de alcool în timpul TSH are influenţă asupra acestuia. Medicul dumneavoastră vă va face recomandări.
Utilizarea TSH poate afecta rezultatele unor teste de laborator. Spuneţi întotdeauna medicului dumneavoastră sau personalului medical din laborator că urmaţi TSH.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Angeliq nu se va administra la femeile gravide.
Totuşi, din studiile efectuate cu hormoni steroizi (substanţele active din Angeliq sunt hormoni steroizi) s-a constatat că nu a apărut creşterea riscului de malformaţii la copiii născuţi de femei care au utilizat acest tip de hormoni înainte de sarcină sau care au primit aceşti hormoni din neatenţie în primele luni de sarcină.
Alăptarea

Cantităţi mici de hormoni sexuali pot fi excretate în laptele uman. TSH nu este indicată pentru utilizarea în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există efecte cunoscute sau restricţii privind utilizarea Angeliq în timp ce conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.
Angeliq conţine lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luaţi Angeliq

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Următoarele afirmaţii sunt valabile pentru Angeliq, cu excepţia situaţiilor în care medicul dumneavoastră v-a prescris altfel. Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de utilizare pentru a beneficia pe deplin de efectele Angeliq.
- Când şi cum trebuie să luaţi Angeliq?

Fiecare blister este pentru 28 de zile de tratament. Trebuie să luaţi câte un comprimat filmat pe zi.
Dacă folosiţi TSH pentru prima dată, sau dacă înlocuiţi TSH pe bază de un produs combinat continuu (fiecare comprimat conţine aceleaşi substanţe), puteţi începe să administraţi comprimatele filmate Angeliq în orice moment.
Dacă înlocuiţi TSH pe bază de tratament secvenţial combinat (substanţele comprimatelor diferă, lucru evidenţiat prin culori diferite) trebuie să încheiaţi ciclul de tratament actual înainte de a iniţia tratamentul cu Angeliq.
Ora din zi la care luaţi comprimatul filmat nu este relevantă, dar odată ce aţi ales un moment anume trebuie să ţineţi cont de el în fiecare zi. Comprimatul filmat trebuie înghiţit întreg cu puţin lichid, indiferent de consumul de alimente.
-
Cât timp trebuie luat sau utilizat Angeliq?

Când terminaţi un blister, începeţi următorul a doua zi. Nu faceţi niciodată pauză între blistere. Administrarea comprimatelor filmate trebuie să fie continuă. Medicul dumneavoastră vă va îndruma în privinţa duratei tratamentului.
Dacă luaţi mai mult Angeliq decât trebuie

Nu s-au raportat efecte negative în caz de supradozaj. Supradozajul poate provoca greaţă şi vărsături şi sângerări neregulate. Nu este necesar tratament specific, dar trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi îngrijorată.

Dacă uitaţi să luaţi Angeliq

Dacă au trecut mai puţin de 24 de ore luaţi comprimatul cât se poate de repede. Pe următorul luaţi-l la ora obişnuită.
Dacă au trecut mai mult de 24 de ore, lăsaţi comprimatul filmat uitat în blister. Continuaţi să luaţi comprimatele rămase la ora obişnuită în fiecare zi.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.
Dacă încetaţi să luaţi Angeliq

Dacă nu luaţi Angeliq mai multe zile, pot apărea hemoragii neregulate.
Dacă tiparul hemoragiilor de tip menstrual pare diferit

Angeliq a fost creat pentru a vă oferi o terapie de substituţie hormonală fără sângerări periodice de tip menstrual. Este totuşi, posibil să aveţi sângerări în primele luni de tratament. Pot surveni oricând, dar este puţin probabil să fie abundente. Episoadele cu sângerări ar trebui să fie din ce în ce mai rare şi să înceteze.
Dacă sângerările semnificative continuă sau dacă dumneavoastră consideraţi că sângerările devin inacceptabile întrebaţi medicul dumneavoastră dacă trebuie să întrerupeţi tratamentul sau să treceţi la o terapie secvenţială.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Angeliq poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
-
Rezumatul reacţiilor adverse posibile

Reacţii adverse severe asociate cu utilizarea terapiei de substituţie hormonală, ca şi simptomele asociate, sunt descrise la pct: 2 "Atenţionări şi precauţii".
Vă rugăm citiţi cu atenţie această secţiune şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră când este necesar.
Cele mai frecvente reacţii adverse raportate cu Angeliq sunt dureri la nivelul sânilor, sângerări vaginale (sângerari ale tractului genital feminin) şi dureri abdominale.
&În primele luni de tratament puteţi avea unele sângerări vaginale care apar pe neaşteptate (sângerări intermenstruale şi mici sângerări). De obicei, acestea sunt temporare şi în mod normal dispar în cazul continuării tratamentului. Dacă acestea nu dispar, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Reacţiile adverse grave raportate sunt apariţia unui cheag de sânge, precum şi cancerul de sân.
Următoarele reacţii adverse la Angeliq se bazează pe rapoartele din studiile clinice.
-
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)

- dureri ale sânilor (inclusiv disconfort al sânilor)

- sângerări vaginale (sângerări ale tractului genital feminin)

-
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- labilitate emoţională

-dureri de cap

-dureri abdominale

-polipi cervicali

-
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- evenimente tromboembolice venoase şi arteriale

- cancer de sân

Descrierea reacţiilor adverse selectate

Reacţiile adverse cu o frecvenţă foarte mică sau cu debut întârziat al simptomelor, care sunt considerate a fi legate de grupul de produse combinate continue pentru terapia de substituţie hormonală sunt enumerate mai jos (vezi, de asemenea, pct. 2 "Atenţionări şi precauţii"):

Tumori

- tumori hepatice (benigne şi maligne)

- afecţiuni maligne influenţate de hormonii steroizi sexuali şi de condiţiile pre-maligne (în cazul în care o astfel de condiţie este cunoscută, aceasta constituie o contraindicaţie pentru utilizarea Angeliq).
Alte condiţii

- afecţiuni ale vezicii biliare (estrogenii sunt cunoscuţi de a creşte riscul de apariţie a calculilor în vezica biliară)

- demenţă (există dovezi limitate din studiile clinice cu preparate conţinând estradiol conjugat cabalin, că tratamentul hormonal poate creşte riscul probabil de demenţă dacă a fost iniţiat la femei cu vârstă de 65 de ani sau peste. Riscul poate fi redus în cazul în care tratamentul este iniţiat în menopauza precoce, cum s-a observat în alte studii. Nu se cunoaşte dacă aceste rezultate se extind şi la alte produse utilizate în TSH)

- cancer endometrial (studiile au sugerat că adăugarea corespunzătoare de progestative elimină creşterea riscului care rezultă din utilizarea de estrogeni în monoterapie)

- hipertensiune arterială (Angeliq are potenţialul de a scădea tensiunea arterială la femeile cu tensiune arterială crescută)

- tulburări ale funcţiei hepatice

- hipertrigliceridemie (risc crescut de pancreatită atunci când se utilizează TSH)

- modificări în toleranţa la glucoză sau efectul asupra creşterii rezistenţei periferice la insulină

- creşterea în mărime a fibromului uterin

- reactivarea endometriozei

- prolactinom (risc de agravare a hiperprolactinemie sau de inducere a creşterii tumorale)

- cloasma

- icter şi/sau prurit legate de colestază

- apariţia sau deteriorarea condiţiilor pentru care asocierea cu utilizarea TSH nu este concludentă: epilepsie, boli benigne ale sânului, astm, porfirie, lupus eritematos sistemic, otoscleroză, coree minoră

- la femeile cu angioedem ereditar exogen, estrogenii pot induce sau agrava simptomele de angioedem

- hipersensibilitate (inclusiv simptome cum ar fi erupţie cutanată trecătoare şi urticarie).
Dacă dumneavoastră consideraţi că aveţi reacţii adverse datorită Angeliq, chiar dacă acestea nu apar în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul. De asemenea, spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă suferiţi de simptomele trecute pe lista de la pct. 2 "Atenţionări şi precauţii" şi/sau "Motive pentru întreruperea imediată a utilizării Angeliq".
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Angeliq

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Angeliq

- Substanţele active sunt estradiol 1 mg (sub formă de hemihidrat) şi drospirenonă 2 mg - Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, amidon din porumb, amidon modificat, povidonă 25000, stearat de magneziu; film: hipromeloză, macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E171), oxid roşu de fer (E172).
Cum arată Angeliq şi conţinutul ambalajului

Angeliq se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roşu mediu, marcate pe una din feţe cu "DL" într-un hexagon regulat.
Angeliq este ambalat în cutii cu 1 etui de carton sau 3 etuiuri de carton conţinând câte 1 blister tip calendar din PVC/Al cu 28 comprimate filmate

E posibil ca nu toate tipurile de ambalaj să fie comercializate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Bayer AG

Kaiser-Wilhelm-Allee 1

51373 Leverkusen

Germania

Fabricantul

Bayer AG

Müllerstra
βe 178

13353 Berlin,

Germania

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 831
Код товара: 54354
Цена товара в пунктах: 1116
Код товара: 61239
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 760
Код товара: 63625
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62159
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Цена товара в пунктах: 2065
Код товара: 61801
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 56016
Цена товара в пунктах: 412
Код товара: 61947
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.