Piracet-RNP caps. 200 mg N10x10

Код товара: 45797
Доза: 200
Количество доз: 100
Производитель: Universal-Farm SRL
Страна: Republica Moldova
Форма: капс.

PIRACET ­RNP

capsule

DENUMIREA COMERCIALĂ

Piracet­RNP

DCI­ul substanţelor active

Piracetamum

COMPOZIŢIA

Capsule 200 mg

1 capsulă conţine:

substanţa activă: piracetam-200 mg;

excipienţi: amidon de porumb, stearat de magneziu, aerosil.

Capsule 400 mg,

1 capsulă conţine:

substanţa activă: piracetam-400 mg;

excipienţi: stearat de magneziu, aerosil.

Capsule 800 mg

1 capsulă conţine:

substanţa activă: piracetam-800 mg;

excipienţi: stearat de magneziu, aerosil.

FORMA FARMACEUTICĂ

Capsule.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI Capsule operculate de forma cilindrică, cu capete emisferice, cu suprafaţa netedă şi lucidă ­ opac, numărul 2 pentru doza 200 mg, numărul 1 pentru doza 400 mg şi 00 pentru doza 800 mg.

Capsule 200 mg

Culoarea corpului şi capacului-crem, sau culoarea corpului şi capacului ­ alb, sau culoarea corpului-verde şi capacului-negru.

Capsule 400 mg

Culoarea corpului-galben şi capacului ­ roşu, sau culoarea corpului-alb şi capacului-roşu.

Capsule 800 mg

Culoarea corpului şi capacului-alb, sau culoarea corpului şi capacului-roşu

Aspectul conţinutului capsulei: pulbere şi granule de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, practic fără miros.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte psihostimulante şi nootrope, N06BX03

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţile farmacodinamice

Piracetamul este o pirolidonă (2­oxo­1­pirolidin­acetamidă), un derivat ciclic al acidului gamaaminobutiric (GABA), cu acţiune nootropă. Mecanismul de acţiune al substanţei nu este pe deplin cunoscut. Piracetamul ameliorează neurotransmisia la nivelul sinapselor gabaergice, colinergice, glutamatergice şi facilitează procesele de învăţare, precum şi viteza de transmitere a informaţiei la nivelul şi între emisferele cerebrale. Ameliorează reologia sângelui prin creşterea deformabilităţii eritrocitelor, scăderea agregabilităţii plachetare, inhibarea vasospasmului indus de agenţi endo­ sau exogeni, fără a avea efect vasodilatator propriu.

Proprietăţile farmacocinetice

Absorbţie

După administrarea orală, piracetamul este absorbit rapid şi aproape complet din tractul gastrointestinal. Concentraţia în lichidul cefalorahidian este atinsă după 2­8 ore. Concentraţia plasmatică variază liniar cu doza administrată. Alimentele nu influenţează absorbţia piracetamului, dar scad Cmax cu 17% şi cresc tmax de la 1 la 1,5 ore. Farmacocinetica piracetamului este liniară pentru doze cuprinse între 0,8 şi 12 g. Parametrii farmacocinetici, cum ar fi timpul de înjumătăţire plasmatică şi clearance­ul nu se modifică cu doza sau durata tratamentului.

Distribuţie

Volumul de distribuţie este de aproximativ 0,7 l/kg. Piracetamul nu se leagă de proteinele plasmatice. Difuzează în toate ţesuturile, exceptând ţesutul adipos, traversează bariera fetoplacentară şi membranele de dializă.

Metabolizare

Până în prezent nu s­a descris o cale de metabolizare a piracetamului la om, nefiind determinat niciun metabolit.

Eliminare

Se excretă aproape în totalitate prin urină. Fracţia de piracetam excretată urinar este proporţională cu doza administrată. Timpul de înjumătăţire plasmatică este de 4­5 ore în plasmă şi 6­8 ore în lichidul cefalorahidian. Clearance­ul piracetamului este dependent de clearance­ul creatininei, astfel încât, în insuficienţă renală eliminarea piracetamului scade, iar timpul de înjumătăţire plasmatică va fi crescut, ajungând să se dubleze la o valoare a clearance­ului creatininei < 60 ml.

INDICAŢII TERAPEUTICE
- Medicaţie adjuvantă în deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe;
- tratamentul simptomatic al vertijului; tratament adjuvant în dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (începând cu vârsta de 9 ani);
- mioclonii de origine corticală indiferent de etiologie.
- Forma orală este indicată în condiţii cronice. Pentru situaţii clinice acute se recomandă folosirea formei injectabile.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Deficite cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, vertij: doza zilnică recomandată este de 2,4 g piracetam, administrată în 3 prize.

Mioclonii de origine corticală: tratamentul se începe cu 6 g piracetam până la 8 g piracetam pe zi, până la obţinerea efectului terapeutic optim. Doza zilnică maximă este de 24 g piracetam.

Dislexie la copii: 50 mg/kg şi zi, administrată în 3 prize. Durata tratamentului va fi stabilită în funcţie de starea clinică a fiecărui pacient. Capsulele se administrează întregi, cu apă, înainte sau după masă.

REACŢII ADVERSE

Convenţia MedDRA privind frecvenţa

Foarte frecvente (>1/10)

Frecvente (>1/100 şi <1/10)

Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)

Rare (>1/10000 şi <1/1000)

Foarte rare (<1/10000)

Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).

Tulburări hematologice şi limfatice: cu frecvenţă necunoscută ­ tulburări hemoragice.

Tulburări ale sistemului imunitar: cu frecvenţă necunoscută ­ reacţie anafilactoidă, reacţii de hipersensibilitate.

Tulburări psihice: frecvente-nervozitate; mai puţin frecvente-depresie; cu frecvenţă necunoscută ­ agitaţie, anxietate, confuzie, halucinaţii.

Tulburări ale sistemului nervos: frecvente ­ hiperkinezie; mai puţin frecvente -somnolenţă; cu frecvenţă necunoscută ­ ataxie, tulburări ale echilibrului, agravarea epilepsiei, cefalee, insomnie.

Tulburări acustice şi vestibulare: cu frecvenţă necunoscută-vertij.

Tulburări gastrointestinale: cu frecvenţă necunoscută ­ dureri abdominale, dureri epigastrice, diaree, greaţă, vărsături.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: cu frecvenţă necunoscută ­ angioedem, dermatită, prurit, urticarie. Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: mai puţin frecvente ­ astenie. Investigaţii diagnostice: frecvente ­ creştere în greutate.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la componentele preparatului; insuficienţă renală severă clearance­ul creatininei sub 20 ml/min); accident vascular cerebral tip hemoragic; agitaţie psiho­motorie; copii cu vârsta până la 1 an; sarcina; perioada de lactaţie.

SUPRADOZAJ Toxicitatea piracetamului este mică. În caz de supradozaj se va institui tratament simptomatic.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE Se recomandă administrarea cu precauţie a piracetamului pacienţilor cu tulburări ale hemostazei, supuşi intervenţiilor chirurgicale majore sau pacienţilor cu simptome de hemoragii grave. Se recomandă monitorizarea permanentă a indicilor funcţiei renale (în special la pacienţii cu insuficienţă renală cronică)-azotul rezidual şi creatinina, la pacienţii cu afecţiuni hepatice-a stării funcţionale a ficatului. Tratamentul cu piracetam poate fi asociat cu administrarea remediilor psihoactive, cardiovasculare, etc. În tratamentul leziunilor cerebrale acute se administrează în asociere cu alte metode de dezintoxicare şi terapie de restabilire, iar în tratamentul afecţiunilor psihice-cu remedii cu acţiune asupra sistemului nervos central corespunzătoare. În tratamentul miocloniei corticale se recomandă a se evita suspendarea bruscă a administrării preparatului, care poate provoca reluarea crizelor. În cazul apariţiei tulburărilor de somn se va suspenda doza administrată seara şi se adiţionează la doza diurnă.

Piracetam penetrează prin membranele, utilizate în hemodializă.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Este contraindicat.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Se recomandă respectarea precauţiei la conducerea autovehiculelor şi exercitarea activi tăţilor potenţial periculoase, care necesită concentrare sporită a atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Nu se cunosc.

PREZENTARE, AMBALAJ

Capsule 200 mg. Câte 10 capsule în blister. Câte 10 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie.

Capsule 400 mg. Câte 10 capsule în blister. Câte 6 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie.

Capsule 800 mg. Câte 10 capsule în blister. Câte 3 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie.

PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura sub 25 ºC. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani. A nu se administra după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

ÎM „RNP Pharmaceuticals” SRL

MD­4820, Republica Moldova

satul Dolinoe, r­nul Criuleni,

tel. : + 373 22 35 97 92

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 779
Код товара: 56859
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 301
Код товара: 55535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57476
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54879
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 774
Код товара: 57889
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 57534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 405
Код товара: 55358
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 55536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 53289
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 643
Код товара: 47308
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 301
Код товара: 55535
Акция
Цена товара в пунктах: 686
Код товара: 55950
Акция
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 44870
Акция
Цена товара в пунктах: 1242
Код товара: 57655
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 887
Код товара: 48647
Акция
Цена товара в пунктах: 2124
Код товара: 57663
Акция
Цена товара в пунктах: 505
Код товара: 55736
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Акция
Цена товара в пунктах: 555
Код товара: 49829
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 753
Код товара: 56657
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 405
Код товара: 55358
Цена товара в пунктах: 810
Код товара: 52244
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 57932
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 56560
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.