Piracet-RNP caps. 200 mg N10x10

Код товара: 45797
Доза: 200
Количество доз: 100
Производитель: Universal-Farm SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: капс.

PIRACET ­RNP

capsule

DENUMIREA COMERCIALĂ

Piracet­RNP

DCI­ul substanţelor active

Piracetamum

COMPOZIŢIA

Capsule 200 mg

1 capsulă conţine:

substanţa activă: piracetam-200 mg;

excipienţi: amidon de porumb, stearat de magneziu, aerosil.

Capsule 400 mg,

1 capsulă conţine:

substanţa activă: piracetam-400 mg;

excipienţi: stearat de magneziu, aerosil.

Capsule 800 mg

1 capsulă conţine:

substanţa activă: piracetam-800 mg;

excipienţi: stearat de magneziu, aerosil.

FORMA FARMACEUTICĂ

Capsule.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI Capsule operculate de forma cilindrică, cu capete emisferice, cu suprafaţa netedă şi lucidă ­ opac, numărul 2 pentru doza 200 mg, numărul 1 pentru doza 400 mg şi 00 pentru doza 800 mg.

Capsule 200 mg

Culoarea corpului şi capacului-crem, sau culoarea corpului şi capacului ­ alb, sau culoarea corpului-verde şi capacului-negru.

Capsule 400 mg

Culoarea corpului-galben şi capacului ­ roşu, sau culoarea corpului-alb şi capacului-roşu.

Capsule 800 mg

Culoarea corpului şi capacului-alb, sau culoarea corpului şi capacului-roşu

Aspectul conţinutului capsulei: pulbere şi granule de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, practic fără miros.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte psihostimulante şi nootrope, N06BX03

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţile farmacodinamice

Piracetamul este o pirolidonă (2­oxo­1­pirolidin­acetamidă), un derivat ciclic al acidului gamaaminobutiric (GABA), cu acţiune nootropă. Mecanismul de acţiune al substanţei nu este pe deplin cunoscut. Piracetamul ameliorează neurotransmisia la nivelul sinapselor gabaergice, colinergice, glutamatergice şi facilitează procesele de învăţare, precum şi viteza de transmitere a informaţiei la nivelul şi între emisferele cerebrale. Ameliorează reologia sângelui prin creşterea deformabilităţii eritrocitelor, scăderea agregabilităţii plachetare, inhibarea vasospasmului indus de agenţi endo­ sau exogeni, fără a avea efect vasodilatator propriu.

Proprietăţile farmacocinetice

Absorbţie

După administrarea orală, piracetamul este absorbit rapid şi aproape complet din tractul gastrointestinal. Concentraţia în lichidul cefalorahidian este atinsă după 2­8 ore. Concentraţia plasmatică variază liniar cu doza administrată. Alimentele nu influenţează absorbţia piracetamului, dar scad Cmax cu 17% şi cresc tmax de la 1 la 1,5 ore. Farmacocinetica piracetamului este liniară pentru doze cuprinse între 0,8 şi 12 g. Parametrii farmacocinetici, cum ar fi timpul de înjumătăţire plasmatică şi clearance­ul nu se modifică cu doza sau durata tratamentului.

Distribuţie

Volumul de distribuţie este de aproximativ 0,7 l/kg. Piracetamul nu se leagă de proteinele plasmatice. Difuzează în toate ţesuturile, exceptând ţesutul adipos, traversează bariera fetoplacentară şi membranele de dializă.

Metabolizare

Până în prezent nu s­a descris o cale de metabolizare a piracetamului la om, nefiind determinat niciun metabolit.

Eliminare

Se excretă aproape în totalitate prin urină. Fracţia de piracetam excretată urinar este proporţională cu doza administrată. Timpul de înjumătăţire plasmatică este de 4­5 ore în plasmă şi 6­8 ore în lichidul cefalorahidian. Clearance­ul piracetamului este dependent de clearance­ul creatininei, astfel încât, în insuficienţă renală eliminarea piracetamului scade, iar timpul de înjumătăţire plasmatică va fi crescut, ajungând să se dubleze la o valoare a clearance­ului creatininei < 60 ml.

INDICAŢII TERAPEUTICE
- Medicaţie adjuvantă în deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe;
- tratamentul simptomatic al vertijului; tratament adjuvant în dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (începând cu vârsta de 9 ani);
- mioclonii de origine corticală indiferent de etiologie.
- Forma orală este indicată în condiţii cronice. Pentru situaţii clinice acute se recomandă folosirea formei injectabile.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Deficite cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, vertij: doza zilnică recomandată este de 2,4 g piracetam, administrată în 3 prize.

Mioclonii de origine corticală: tratamentul se începe cu 6 g piracetam până la 8 g piracetam pe zi, până la obţinerea efectului terapeutic optim. Doza zilnică maximă este de 24 g piracetam.

Dislexie la copii: 50 mg/kg şi zi, administrată în 3 prize. Durata tratamentului va fi stabilită în funcţie de starea clinică a fiecărui pacient. Capsulele se administrează întregi, cu apă, înainte sau după masă.

REACŢII ADVERSE

Convenţia MedDRA privind frecvenţa

Foarte frecvente (>1/10)

Frecvente (>1/100 şi <1/10)

Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)

Rare (>1/10000 şi <1/1000)

Foarte rare (<1/10000)

Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).

Tulburări hematologice şi limfatice: cu frecvenţă necunoscută ­ tulburări hemoragice.

Tulburări ale sistemului imunitar: cu frecvenţă necunoscută ­ reacţie anafilactoidă, reacţii de hipersensibilitate.

Tulburări psihice: frecvente-nervozitate; mai puţin frecvente-depresie; cu frecvenţă necunoscută ­ agitaţie, anxietate, confuzie, halucinaţii.

Tulburări ale sistemului nervos: frecvente ­ hiperkinezie; mai puţin frecvente -somnolenţă; cu frecvenţă necunoscută ­ ataxie, tulburări ale echilibrului, agravarea epilepsiei, cefalee, insomnie.

Tulburări acustice şi vestibulare: cu frecvenţă necunoscută-vertij.

Tulburări gastrointestinale: cu frecvenţă necunoscută ­ dureri abdominale, dureri epigastrice, diaree, greaţă, vărsături.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: cu frecvenţă necunoscută ­ angioedem, dermatită, prurit, urticarie. Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: mai puţin frecvente ­ astenie. Investigaţii diagnostice: frecvente ­ creştere în greutate.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la componentele preparatului; insuficienţă renală severă clearance­ul creatininei sub 20 ml/min); accident vascular cerebral tip hemoragic; agitaţie psiho­motorie; copii cu vârsta până la 1 an; sarcina; perioada de lactaţie.

SUPRADOZAJ Toxicitatea piracetamului este mică. În caz de supradozaj se va institui tratament simptomatic.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE Se recomandă administrarea cu precauţie a piracetamului pacienţilor cu tulburări ale hemostazei, supuşi intervenţiilor chirurgicale majore sau pacienţilor cu simptome de hemoragii grave. Se recomandă monitorizarea permanentă a indicilor funcţiei renale (în special la pacienţii cu insuficienţă renală cronică)-azotul rezidual şi creatinina, la pacienţii cu afecţiuni hepatice-a stării funcţionale a ficatului. Tratamentul cu piracetam poate fi asociat cu administrarea remediilor psihoactive, cardiovasculare, etc. În tratamentul leziunilor cerebrale acute se administrează în asociere cu alte metode de dezintoxicare şi terapie de restabilire, iar în tratamentul afecţiunilor psihice-cu remedii cu acţiune asupra sistemului nervos central corespunzătoare. În tratamentul miocloniei corticale se recomandă a se evita suspendarea bruscă a administrării preparatului, care poate provoca reluarea crizelor. În cazul apariţiei tulburărilor de somn se va suspenda doza administrată seara şi se adiţionează la doza diurnă.

Piracetam penetrează prin membranele, utilizate în hemodializă.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Este contraindicat.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Se recomandă respectarea precauţiei la conducerea autovehiculelor şi exercitarea activi tăţilor potenţial periculoase, care necesită concentrare sporită a atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Nu se cunosc.

PREZENTARE, AMBALAJ

Capsule 200 mg. Câte 10 capsule în blister. Câte 10 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie.

Capsule 400 mg. Câte 10 capsule în blister. Câte 6 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie.

Capsule 800 mg. Câte 10 capsule în blister. Câte 3 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie.

PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura sub 25 ºC. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani. A nu se administra după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

ÎM „RNP Pharmaceuticals” SRL

MD­4820, Republica Moldova

satul Dolinoe, r­nul Criuleni,

tel. : + 373 22 35 97 92

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 779
Код товара: 56859
Цена товара в пунктах: 1986
Код товара: 46557
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 44238
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42966
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 106
Код товара: 25986
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 153
Код товара: 46030
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 60989
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 62328
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 62334
Цена товара в пунктах: 772
Код товара: 61603
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.