Raenom® comp. film. 5 mg N14x4 (Gedeon)

Код товара: 55836
Доза: 5
Количество доз: 56
Производитель: Gedeon Richter PLC (prod.: Gedeon Richter Romania SA, Romania)
Страна: Венгрия
Форма: табл.


RAENOM 5 mg comprimate filmate

RAENOM 7,5 mg comprimate filmate

Ivabradinum

1. Ce este Raenom şi pentru ce se utilizează

Substanța activă conținută de Raenom este ivabradina.
Raenom este un medicament pentru afecţiuni ale inimii, utilizat în tratamentul:

-Anginei pectorale stabile simptomatice (afecțiune care determină durere în piept), la pacienți adulți a căror frecvență cardiacă este mai mare sau egală cu 70 bătăi pe minut. Este utilizat la pacienţii adulţi care nu tolerează sau care nu pot utiliza pentru afecţiuni ale inimii medicamentele numite beta-blocante. Este utilizat, de asemenea, în combinaţie cu betablocantele la pacienţii adulţi a căror afecţiune nu este controlată în întregime cu un betablocant.
-Insuficienţei cardiace cronice la pacienţii adulţi a căror frecvenţă de bătaie a inimii este mai mare sau egală cu 75 bătăi pe minut. Este utilizată în asociere cu terapia standard, inclusiv tratamentul cu beta-blocante, sau atunci când beta-blocantele sunt contraindicate sau nu sunt tolerate.
Informaţii despre angina pectorală stabilă (numită de obicei "angină")
Angina stabilă este o boală a inimii care se produce când inima nu primeşte suficient oxigen. Apare, de obicei, la vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani. Cel mai frecvent simptom al anginei este durerea sau disconfortul în piept. Probabilitatea ca angina să apară este mai mare când bătăile inimii se accelerează în urma efortului, emoţiilor, expunerii la frig sau consumului de alimente. Această creştere a frecvenţei cardiace poate cauza durere în piept la persoanele care prezintă angină pectorală.
Informaţii despre insuficienţa cardiacă cronică
Insuficienţa cardiacă cronică este o afecțiune a inimii care se produce atunci când inima dumneavoastră nu poate pompa suficient sânge către restul corpului. Cele mai frecvente simptome ale insuficienţei cardiace sunt sufocare, oboseală, epuizare şi umflare a gleznelor.
Cum acţionează Raenom? Raenom acţionează în principal prin reducerea frecvenţei bătăilor inimii cu câteva bătăi pe minut. Aceasta scade nevoia de oxigen a inimii, în special în situaţiile în care probabilitatea ca o criză de angină să apară este mai mare. &În acest fel, Raenom ajută la controlul şi reducerea numărului crizelor anginoase. Mai mult decât atât, deoarece frecvenţa cardiacă crescută afectează negativ funcţionarea inimii şi speranţa de viaţă la pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică, acţiunea specifică a ivabradinei de reducere a frecvenţei cardiace ajută la îmbunătăţirea funcţionării inimii şi a speranţei de viaţă la aceşti pacienţi.
2. Ce trebuie sǎ știţi înainte să luaţi Raenom

Nu luaţi Raenom:

- dacă sunteţi alergic la ivabradină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- dacă înainte de începerea tratamentului aveaţi frecvenţa bătăilor inimii în repaus prea mică (sub 70 de bătăi pe minut);

- dacă aveți şoc cardiogen (o afecţiune a inimii tratată în spital);

- dacă aveți o tulburare a ritmului bătăilor inimii;

- dacă aveţi infarct miocardic;

- dacă aveţi tensiunea arterială foarte mică;

- dacă aveți angină instabilă (o formă severă în care durerile în piept sunt foarte frecvente şi apar atât în repaus cât şi la efort);

- dacă aveţi insuficienţă cardiacă, care s-a agravat recent;

- dacă frecvenţa bătăilor inimii dumneavoastră este impusă exclusiv de pacemaker;

- dacă aveți afecţiuni severe ale ficatului;

- dacă urmaţi tratament cu medicamente pentru infecţii cu ciuperci (cum sunt: ketoconazol, itraconazol), cu antibiotice macrolidice (cum sunt: josamicină, claritromicină, telitromicină sau eritromicină, administrate oral), cu medicamente pentru infecţii cu HIV (cum sunt: nelfinavir, ritonavir) sau cu nefazodonă (medicament pentru tratamentul depresiei) sau diltiazem, verapamil (utilizate pentru tensiune arterială mare sau angină pectorală);

- dacă sunteți o femeie care poate avea copii și nu utilizați o metodă sigură de contracepție;

- dacă sunteţi gravidă sau încercați să rămâneți gravidă;

- dacă alăptaţi.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Raenom, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă aveți tulburări ale ritmului bătăilor inimii (cum sunt bătăi neregulate ale inimii, palpitaţii, creştere a durerilor în piept) sau de fibrilaţie atrială persistentă (un tip de bătăi neregulate ale inimii) sau de o anomalie a electrocardiogramei (ECG) numită "sindrom QT prelungit";

- dacă aveţi simptome ca oboseală, ameţeli sau respiraţie îngreunată (aceasta poate însemna că inima îşi încetineşte activi tatea prea mult);

- dacă aveți simptome ale fibrilației atriale (frecvența bătăilor inimii în repaus neobișnuit de mare (peste 110 bătăi pe minut) sau neregulată, fără niciun motiv aparent, fiind dificil de măsurat);

- dacă aţi avut un accident vascular cerebral recent (atac cerebral);

- dacă aveți hipotensiune arterială uşoară până la moderată;

- dacă aveți tensiune arterială necontrolată medicamentos, în special după o modificare a tratamentului dumneavoastră antihipertensiv;

- dacă aveți insuficienţă cardiacă severă sau insuficienţă cardiacă cu anomalia pe ECG numită "bloc de ramură";

- dacă aveți afecţiune oculară retiniană cronică;

- dacă aveți afecţiuni moderate la nivelul ficatului;

- dacă aveți afecţiuni severe la nivelul rinichilor.
Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile menţionate mai sus, discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Raenom sau în timpul tratamentului.
Copii şi adolescenţi
Raenom nu este recomandat pentru utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.
Raenom împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Asiguraţi-vă că l-aţi anunţat pe medicul dumneavoastră dacă luați oricare dintre următoarele medicamente, deoarece se poate impune ajustarea dozei de Raenom sau supravegherea:

- fluconazol (un medicament pentru tratamentul infecțiilor cu ciuperci);

- rifampicină (un antibiotic);

- barbiturice (pentru dificultăţi de somn sau epilepsie);

- fenitoină (pentru epilepsie);

- Hypericum perforatum sau sunătoare (tratament pe bază de plante utilizat pentru depresie);

- medicamente care prelungesc intervalul QT utilizate pentru tratamentul tulburărilor ritmului bătăilor inimii sau al altor afecţiuni:

-chinidină, disopiramidă, ibutilidă, sotalol, amiodaronă (pentru tratamentul tulburărilor ritmului bătăilor inimii);

-bepridil (pentru tratamentul anginei pectorale);

-anumite tipuri de medicamente pentru tratamentul anxietăţii, schizofreniei sau al altor psihoze (cum sunt: pimozidă, ziprasidonă, sertindol);

-medicamente împotriva malariei (cum sunt meflochină sau halofantrină);

-eritromicină administrată intravenos (un antibiotic);

-pentamidină (un medicament antiparazitar);

-cisapridă (împotriva refluxului gastro-esofagian);

- unele tipuri de medicamente diuretice care pot produce scăderea concentrației de potasiu în sânge, cum sunt furosemid, hidroclorotiazidă, indapamidă (utilizate pentru tratamentul edemelor, tensiunii arteriale mari).
Raenom împreună cu alimente, băuturi şi alcool

&În timpul tratamentului cu Raenom, evitați consumul de suc de grepfrut.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Nu luaţi Raenom dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă (vezi secțiunea "Nu luaţi Raenom"). Dacă sunteţi gravidă şi aţi luat Raenom, adresați-vă medicului dumneavoastră. Nu luați Raenom dacă puteți rămâne gravidă și nu utilizați mijloace sigure de contracepție (vezi secțiunea "Nu luați Raenom"). Nu luaţi Raenom dacă alăptaţi (vezi secțiunea "Nu luaţi Raenom"). Discutați cu medicul dumneavoastră dacă alăptați sau intenționați să alăptați, deoarece alăptarea trebuie întreruptă dacă luați Raenom.
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Raenom poate determina fenomene vizuale luminoase temporare (o strălucire temporară în câmpul vizual, vezi secțiunea "Reacţii adverse posibile"). Dacă acest lucru vi se întâmplă, fiţi precauţi în timpul conducerii vehiculelor sau folosirii utilajelor în situaţiile în care pot să apară schimbări bruşte de intensitate a luminii, în special când se conduce pe timp de noapte.
Raenom conţine lactoză.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luaţi Raenom

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Raenom se administrează în timpul meselor.
Raenom 5 mg comprimate filmate Comprimatul poate fi divizat în doze egale.
Dacă urmați tratament pentru angină pectorală stabilă
Doza de început nu trebuie să depășească un comprimat de Raenom 5 mg de două ori pe zi. Dacă aveți în continuare simptome de angină și ați tolerat bine doza de 5 mg de două ori pe zi, doza poate fi crescută. Doza de întreținere nu trebuie să depășească 7,5 mg de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră va decide doza corectă pentru dumneavoastră. Doza uzuală este de un comprimat dimineața și un comprimat seara. &În unele cazuri (de exemplu dacă sunteți vârstnic), medicul dumneavoastră vă poate prescrie jumătate de doză, adică o jumătate de comprimat Raenom 5 mg (adică 2,5 mg ivabradină) dimineața și o jumătate de comprimat de 5 mg seara.
Dacă urmați tratament pentru insuficiență cardiacă cronică
Doza uzuală de început recomandată este de un comprimat Raenom 5 mg, de două ori pe zi, cu posibilitatea creşterii ei, dacă este necesar, la un comprimat Raenom 7,5 mg, de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră va decide doza corectă pentru dumneavoastră. Doza uzuală este de un comprimat dimineaţa şi un comprimat seara. &În unele cazuri (de exemplu dacă sunteți vârstnic), medicul vă poate prescrie o jumătate de doză, adică o jumătate de comprimat Raenom 5 mg (adică 2,5 mg ivabradină) dimineața și o jumătate de comprimat de 5 mg seara.
Dacă luaţi mai mult Raenom decât trebuie

&În cazul unei doze prea mari de Raenom puteţi avea senzaţia de sufocare sau de oboseală deoarece inima îşi încetineşte activi tatea. &În astfel de cazuri, trebuie să contactaţi de urgenţă medicul.
Dacă uitaţi să luaţi Raenom

Dacă uitaţi să luați o doză de Raenom, luaţi doza următoare la momentul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Raenom

Deoarece tratamentul anginei pectorale sau a insuficienţei cardiace cronice este de obicei pe toată durata vieţii, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înaintea opririi administrării medicamentului.
Dacă aveţi impresia că efectul Raenom este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Cele mai frecvente reacţii adverse provocate de acest medicament sunt dependente de doză şi legate de modul de acţiune:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)

Fenomene vizuale luminoase (scurte momente de strălucire intensă, cel mai adesea cauzate de schimbări bruşte de intensitate a luminii). Acestea pot fi descrise și ca o aură, scânteieri colorate, descompunere a imaginii sau imagini multiple. Acestea apar în general în primele două luni de tratament, după care pot apărea în mod repetat, şi dispar în timpul sau după întreruperea tratamentului.
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

Modificare a activi tăţii normale a inimii (simptome de încetinire a ritmului bătăilor inimii). Acestea apar în special în primele 2 până la 3 luni de la începerea tratamentului.
Alte reacţii adverse au fost, de asemenea, raportate:
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

Contracții rapide, neregulate ale inimii, perceperea anormală a bătăilor inimii, tensiune arterială necontrolată medicamentos, durere de cap, ameţeli şi vedere înceţoşată (vedere tulbure).
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

Palpitaţii şi extrasistole, senzaţie de rău (greaţă), constipaţie, diaree, dureri abdominale, senzaţie de rotire (vertij), dificultăţi în respiraţie (dispnee), crampe musculare, modificări ale parametrilor de laborator: concentrații mari ale acidului uric în sânge, număr mare de eozinofile (un tip de celule albe în sânge) şi concentrații mari ale creatininei în sânge (un produs de descompunere a muşchilor), erupţie trecătoare pe piele, angioedem (simptome cum sunt umflare a feţei, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire), tensiune arterială mică, leşin, senzaţie de oboseală, senzaţie de slăbiciune, aspect anormal al bătăilor inimii pe ECG, vedere dublă, afectare a vederii.
Rare (pot afecta până la 1 din 1,000 persoane)

Urticarie, mâncărimi, înroşire a pielii , senzaţie de rău.
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10,000 persoane)

Bătăi neregulate ale inimii.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Raenom

A nu se lǎsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister după expiră. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum sǎ aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Raenom

-Substanţa activă este ivabradină. Fiecare comprimat filmat Raenom 5 mg conţine ivabradină 5 mg (sub formă de bromhidrat de ivabradină). Fiecare comprimat filmat Raenom 7,5 mg conţine ivabradină 7,5 mg (sub formă de bromhidrat de ivabradină).
-Celelalte componente sunt: lactoză anhidră (vezi pct. 2, secțiunea "Raenom conţine lactoză. "), manitol (E421), maltodextrină, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, Opadry 200F240001 roz, alcool polivinilic, talc, dioxid titan (E171), macrogol 3350, copolimer acid metacrilic - acrilat de etil (1:1), oxid galben de fer (E172), oxid roșu de fer (E172), hidrogenocarbonat de sodiu.
Cum arată Raenom şi conţinutul ambalajului

Raenom 5 mg comprimate filmate Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare portocaliu deschis, cu dimensiuni de aproximativ 8,6 mm x 4,5 mm, cu șanț de rupere în formă de "V" pe margini, marcate cu "CK3" pe una dintre fețe, cealaltă față fiind nemarcată. Comprimatul Raenom 5 mg poate fi divizat în doze egale.
Raenom 7,5 mg comprimate filmate Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare portocaliu deschis, cu diametrul de aproximativ 6 mm, marcate cu "CK4" pe una dintre fețe, cealaltă față fiind nemarcată.
Cutii cu 28 sau 56 comprimate filmate Raenom ambalate în blistere din PA-Al-PVC/Al.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
D
eţinătorul certificatului de înregistrare

Gedeon Richter Plc.
1103 Budapest,

Gyömrői út 19-21.
Ungaria

Fabricantul

Gedeon Richter România S. A.
Str. Cuza Vodă Nr. 99-105

540306 Târgu-Mureş, RomâniaВнимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 738
Код товара: 62670
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 62781
Топ сезона Акции Рекомендуем Просмотренные товары
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63396
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 62327
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Просмотренные товары
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.