Asomex comp. 5 mg N10x3

Код товара: 30879
Доза: 5
Количество доз: 30
Производитель: Actavis Group (prod.: Emcure Pharmaceuticals Ltd., India)
Страна: Исландия
Форма: табл
ASOMEX- -5 comprimate

DENUMIREA COMERCIALĂ

ASOMEX- -5

DCI-ul substanței active

Amlodipinum

COMPOZIȚIA

1 comprimat conține:

substanța activă: S (-) amlodipină (sub formă de besilat de S (-) amlodipină) 2,5 mg sau

5 mg;

excipienți: celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal, oxid galben de fier, croscarmeloză de sodiu, stearat de magneziu.
FORMA FARMACEUTICă

Comprimate

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate 2,5 mg

Comprimate în formă de inimă de culoare galben-pală, cu linie de divizare pe o parte a

comprimatului și netede pe cealaltă parte.
Comprimate 5 mg

Comprimate în formă de inimă de culoare galbenă, , cu linie de divizare pe o parte a

comprimatului și netede pe cealaltă parte.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ și codul ATC

Remedii cu acțiune asupra sistemului cardio-vascular. Blocante selective ale canalelor de calciu, cu efect predominant vascular. Derivați de dihidroxipiridină, C08CA01.
PROPRIETĂȚILE FARMACOLOGICE

Proprietăți farmacodinamice

S (-) amlodipina este o formă hirală pură de amlodipină. Este demonstrat că izomerul S (-) de amlodipină posedă efecte farmacologice mai mari decât R (+) amlodipina. Amlodipina este un inhibitor al influxului de ioni de calciu, din grupa dihidropiridinelor (blocant al canalelor lente de calciu sau antagonist al ionilor de calciu) care inhibă influxul transmembranar de ioni de calciu la nivelul musculaturii netede cardiace și vasculare. Mecanismul de acțiune de reducere a tensiunii arteriale al amlodipinei este determinat de efectul relaxant direct asupra musculaturii netede vasculare. Mecanismul exact prin care amlodipina își exercită efectul antianginos nu este în întregime elucidat, dar amlodipina reduce durerea de etiologie ischemică prin următoarele două acțiuni:

1) Amlodipina dilată arteriolele periferice, scăzând astfel rezistența periferică sistemică (post-sarcina). Deoarece alura ventriculară rămâne constantă, scăderea postsarcinii determină scăderea consumului de energie și necesarului de oxigen la nivelul miocardului.
2) De asemenea, mecanismul de acțiune al amlodipinei implică probabil și dilatarea

arterelor coronariene principale și a arteriolelor coronariene, atât în zonele miocardice.
indemne, cât și în zonele cu ischemie. Această vasodilatație crește aportul de oxigen la nivel miocardic la pacienții cu spasm coronarian (angina pectorală Prinzmetal sau angina pectorală vasospastică)

Proprietăți farmacocinetice

La administrarea unei doze de 2,5 mg S (-) amlodipină pe nemâncate concentrația plasmatică maximă constituie 8,30 ± 1,071 ng/ml și se realizează în 2,73 ± 0,88 ore.
Amlodipina este metabolizată aproape complet (circa 90%) în metaboliți in activi .
Aproximativ 60% se elimină prin urină sub formă de metaboliți, 10% sub formă de amlodipină nemodificată.
Utilizare în insuficiență hepatică

Datele privind administrarea amlodipinei la pacienți cu insuficiență hepatică sunt foarte limitate. Pacienții cu insuficiență hepatică au un clearance al amlodipinei scăzut, ceea ce determină un timp de înjumătățire plasmatică prin eliminare mai lung.
Utilizarea la vârstnici

Timpul în care este atinsă concentrația plasmatică maximă de amlodipină este similar la vârstnici și tineri. La vârstnici, clearance-ul amlodipinei are tendința de a fi scăzut,

rezultând creșteri ale timpului de înjumătățire plasmatică prin eliminare. La pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă, creșterile ale timpului de înjumătățire plasmatică au fost

cele așteptate pentru grupa de vârstă studiată.
INDICAȚII TERAPEUTICE Hipertensiune arterială. Angină pectorală.
DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE

În tratamentul hipertensiunii arteriale și anginei pectorale doza recomandată de S (-) amlodipină constituie 2,5 mg o dată pe zi. La necesitate, doza poate fi crescută până la 5 mg o dată pe zi.
Mod de administrare

Comprimat pentru administrare orală.
REACȚII ADVERSE

Convenția MedDRA privind frecvența

Foarte frecvente (>1/10)

Frecvente (>1/100 și <1/10)

Mai puțin frecvente (>1/1000 și <1/100) Rare (>1/10000 și <1/1000)

Foarte rare (<1/10000)

Cu frecvență necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Pe baza rapoartelor clinice disponibile, nu au fost înregistrate reacții adverse la utilizarea

de S (-) amlodipină.
Totuși la administrarea amlodipinei pot fi înregistrate următoarele reacții adverse:

CONTRAINDICAȚII

Hipersensibilitate la orice component al preparatului.
SUPRADOZAJ

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu S (-) amlodipină.
Simptome

Datele disponibile sugerează că supradozajul cu amlodipina racemică poate determina

vasodilatație periferică excesivă cu hipotensiune arterială severă și posibil tahicardie reflexă. Prin urmare, se recomandă respectarea precauției în caz de supradozaj cu S (-) amlodipină.
Tratament

În caz de supradozaj masiv, trebuie instituită monitorizarea cardiacă și respiratorie activă.
Se recomandă monitorizarea tensiunii arteriale.
În caz de dezvoltare a hipotensiunii arteriale clinic semnificative, sunt necesare măsuri active de susținere cardiovasculară, poziționarea pacientului în decubit dorsal cu

membrele inferioare ridicate și administrarea intravenoasă de lichide. Dacă hipotensiunea arterială este rezistentă la măsurile conservative, se recomandă administrarea

vasopresoarelor (precum fenilefrina). Lavajul gastric poate fi util în caz de supradozaj

masiv.
Deoarece amlodipina se leagă în proporție foarte mare de proteinele plasmatice, este puțin probabil ca hemodializa să fie eficace.
ATENȚIONĂRI ȘI PRECAUȚII SPECIALE DE UTILIZARE

Generale

Având în vedere că vasodilatația indusă de besilat de S (-) amlodipină se instalează treptat, nu se înregistrează hipotensiune arterială acută după administrarea de S (-) amlodipină

Pacienții cu insuficiență hepatică

La pacienții cu insuficiență hepatică nu au fost efectuate studii clinice controlate cu S (-)

amlodipină. Studiile clinice la pacienți cu funcția hepatică normală au arătat că nu există nici o creștere a enzimelor hepatice la utilizarea de S (-) amlodipină. Cu toate acestea, este necesară respectarea precauției la administrarea de S (-) amlodipină la pacienții cu insuficiență hepatică.
Pacienții cu insuficiență renală

Este necesară respectarea precauției la administrarea de S (-) amlodipină la pacienții cu insuficiență renală.
Administrarea în sarcină și perioada de alăptare

Nu există date privind administrarea de S (-) amlodipină în sarcină și perioada de alăptare. Prin urmare în sarcină și perioada de alăptare S (-) amlodipina se administrează

doar în cazul când beneficiul scontat pentru mamă depășește orice risc potențial pentru făt sau sugar.
Influența asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu au fost efectuate studii privind influența S (-) amlodipinei asupra capacității de a

conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
INTERACȚIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACȚIUNI

S (-) amlodipina nu a demonstrat nici o incidență de interacțiune medicamentoasă la administrarea concomitentă cu acidul acetilsalicilic, nitrații, beta-blocantele, statinele, inhibitorii ai ECA, blocantele H2, inhibitorii de pompă de protoni.
Efecte ale altor medicamente asupra amlodipinei

Inhibitori ai CYP3A4: administrarea concomitentă a amlodipinei cu inhibitori CYP3A4 puternici sau moderați (inihibitori de protează, antifungice cu structură azolică, macrolide

cum sunt eritromicina sau claritromicina, verapamil sau diltiazem) poate determina

creșterea ușoară până la semnificativă a expunerii la amlodipină. Semnificația clinică a

acestor variații ale farmacocineticii poate fi mai pronunțată la pacienții vârstnici. Astfel, pot fi necesare monitorizarea clinică și ajustarea dozelor.
Inductori ai CYP3A4

Administrarea concomitentă a inductorilor CYP3A4 (de exemplu, rifampicină, preparate pe bază din plante medicinale care conțin sunătoare - hypericum perforatum) poate determina scăderea concentrației plasmatice de amlodipină. Amlodipina trebuie utilizată cu precauție în cazul asocierii cu inductori CYP3A4.
Nu se recomandă administrarea amlodipinei cu grapefruit sau suc de grapefruit, deoarece

la unii pacienți poate fi crescută biodisponibilitatea, determinând creșterea efectelor de scădere a tensiunii arteriale.
Dantrolen (perfuzie): după administrarea de verapamil și administrarea intravenoasă de dantrolen, se observă cazuri de fibrilație ventriculară letală și colaps cardiovascular în asociere cu hiperpotasemie. Din cauza riscului de hiperpotasemie, la pacienți cu

predispoziție pentru hipertermia malignă și tratați pentru hipertermie malignă, se recomandă evitarea administrării concomitente de blocante ale canalelor de calciu, cum

este amlodipina.
Efectul amlodipinei asupra altor medicamente

Efectele de scădere a tensiunii arteriale ale amlodipinei se cumulează cu efectele de scădere a tensiunii arteriale ale altor medicamente cu proprietăți antihipertensive.
PREZENTARE, AMBALAJ

Comprimate 2,5 mg, 5 mg. Câte 10 comprimate în blister. Câte 3 blistere împreună cu instrucțiunea pentru administrare în cutie de carton.
PăSTRARE

A se păstra la loc uscat, la temperatura sub 25oC.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor!

STATUTUL LEGAL

Cu prescripție medicală.
NUMELE ȘI ADRESA PRODUCăTORULUI

Emcure Pharmaceuticals Ltd. India

Plot No. P-2 (Oral Solids), I. T. B. T. Park Phase-II, MIDC, Hinjwadi, Pune, Maharashtra, 411057

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 198
Код товара: 49524
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 54712
Цена товара в пунктах: 481
Код товара: 41464
Топ сезона
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 42955
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 95
Код товара: 60981
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 174
Код товара: 59756
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 226
Код товара: 59866
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 339
Код товара: 47066
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 44746
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 359
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 60893
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 558
Код товара: 55681
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1184
Код товара: 45225
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 55534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!