Vigamox® pic. oft., sol. 5 mg/ml 5 ml N1

Код товара: 42017
Доза: 5
Доза: 5
Количество доз: 1
Количество доз: 1
Производитель: Alcon Pharma GmbH (prod.: Alcon Cusi SA, Spania; Alcon-Couvreur NV, SA, Belgia)
Страна: Германия
Форма: кап. глаз.
Наличие: мало
113 38 леев
(-6%)
106 12 леев
Выгода:
10 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

VIGAMOX 5 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Moxifloxacină
1. Ce este VIGAMOX şi pentru ce se utilizează

VIGAMOX picături oftalmice este utilizat pentru tratarea infecţiilor ochiului (conjunctivitelor) provocate de bacterii. Substanţa activă este moxifloxacina, un antibiotic oftalmologic.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi VIGAMOX

Nu utilizaţi VIGAMOX
-Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la moxifloxacină, la alte chinolone sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
Atenţionări şi Precauţii

-Dacă aveţi vreo reacţie alergică la VIGAMOX. Reacţiile alergice apar mai puţin frecvent, iar reacţiile adverse grave, rar. Dacă manifestaţi orice reacţie alergică (hipersensibilitate) sau orice alte reacţii adverse, vă rugăm citiţi pct. 4.
-Dacă purtaţi lentile de contact - încetaţi purtarea acestora în cazul în care prezentaţi orice semne sau simptome de infecţie oculară. Înlocuiţi lentilele de contact cu ochelarii de vedere. Nu reluaţi purtarea lentilelor până la dispariţia semnelor şi simptomelor infecţiei şi până la încetarea administrării medicamentului.
-Inflamaţia şi ruptura de tendon au fost descrise la persoane care au urmat tratament oral sau intravenos cu fluorochinolone, în special pacienţii vârstnici şi cei cu terapie concomitentă cu corticosteroizi. Încetaţi tratamentul cu VIGAMOX dacă dezvoltaţi durere sau inflamaţie la nivelul tendoanelor (tendinită).
Similar oricărui antibiotic, utilizarea prelungită a VIGAMOX poate duce la apariţia altor infecţii.
VIGAMOX împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului

dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a utiliza VIGAMOX picături oftalmice.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este posibil ca vederea să fie înceţoşată pentru scurt timp după utilizarea VIGAMOX. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până când acest efect nu dispare.
3. Cum să utilizaţi VIGAMOX

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza uzuală este de :

Adulţi, inclusiv vârstnici şi copii: 1 picătură în ochiul (ochii) afectat (afectaţi), de 3 ori pe zi (dimineaţa, la prânz şi seara).
VIGAMOX poate fi administrat copiilor, pacienţilor în vârstă de peste 65 de ani şi celor cu afecţiuni renale sau hepatice. Există date limitate privind utilizarea acestui medicament la nou-născuţi. De aceea, nu este recomandată administrarea medicamentului la nou-născuţi.
Utilizaţi acest medicament pentru ambii ochi numai dacă aşa v-a spus medicul dumneavoastră. Utilizaţi VIGAMOX numai pentru a aplica picături la nivelul ochilor.
De obicei, infecţia se va ameliora în decurs de 5 zile. Dacă nu se constată nicio ameliorare, adresaţi-vă medicului. Administrarea picăturilor trebuie continuată timp de încă 2-3 zile sau pe perioada recomandată de medic.
-Luaţi flaconul de VIGAMOX şi poziţionaţi-vă în faţa unei oglinzi
-Spălaţi-vă pe mâini
-Deşurubaţi capacul flaconului
-După îndepărtarea capacului, dacă gulerul elementului de siguranţă este slăbit se va îndepărta înainte de folosirea medicamentului.
-Ţineţi flaconul între degetul mare şi arătător, cu vârful în jos
-Lăsaţi capul pe spate. Trageţi pleoapa în jos cu un deget curat, până când se formează un „buzunar” între pleoapă şi ochi. Picătura va cădea aici (figura 1)
-Apropiaţi picurătorul de ochi. Vă puteţi ajuta şi de oglindă
-Nu atingeţi picurătorul de ochi sau de pleoapă, de suprafeţele învecinate sau alte suprafeţe. Astfel s-ar putea infecta picăturile rămase în flacon
-Apăsaţi uşor flaconul la bază astfel încât la o apăsare să eliberaţi o picătură din acest medicament (figura 2)
-După administrarea VIGAMOX, apăsaţi cu un deget colţul ochiului, lângă nas, timp de 2-3 minute (figura 3). Aceasta ajută la împiedicarea trecerii medicamentului în restul corpului, fapt important în cazul copiilor mici
-Dacă vă administraţi picături în ambii ochi, înainte de a repeta aceste etape şi pentru celălalt ochi, trebuie să vă spălaţi pe mâini. Astfel va fi prevenită transmiterea infecţiei de la un ochi la altul
-Imediat după utilizare, puneţi capacul flaconului la loc şi înşurubaţi-l strâns
Dacă o picătură nu ajunge în ochi, încercaţi din nou.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din acest medicament, clătiţi bine ochiul cu apă caldă. Nu vă mai administraţi altă picătură până la momentul dozei următoare.
În caz de ingestie accidentală de VIGAMOX cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă uitaţi să utilizaţi acest medicament, continuaţi tratamentul obişnuit, cu doza următoare. Nu vă administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă utilizaţi şi alte picături pentru ochi, aşteptaţi cel puţin 5 minute între administrarea VIGAMOX şi a celorlalte picături.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, VIGAMOX poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
De obicei vă puteţi administra picăturile în continuare, exceptând situaţia în care reacţiile adverse sunt grave sau dacă prezentaţi o reacţie alergică severă.
În cazul în care prezentaţi o reacţie alergică severă şi apare oricare dintre simptomele de mai jos, întrerupeţi utilizarea VIGAMOX şi adresaţi-vă imediat medicului: umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor, feţei, buzelor, gurii sau gâtului, care poate provoca dificultăţi la înghiţire sau respiraţie, erupţii trecătoare pe piele sau urticarie, vezicule mari umplute cu lichid, inflamaţii sau ulceraţii pe piele.
Reacţii adverse frecvente

(pot afecta până la 1 din 10 persoane)
Reacţii la nivelul ochiului: dureri la nivelul ochiului, iritaţie la nivelul ochiului
Reacţii adverse mai puţin frecvente

(pot afecta până la 1 din 100 de persoane)
Reacţii la nivelul ochiului:, senzaţie de ochi uscat, mâncărime la ochi, înroşire a ochiului, inflamarea sau cicatrizarea suprafeţei oculare, spargerea vaselor de sânge la nivel ocular, senzaţie neobişnuită în ochi, afecţiuni ale pleoapelor, mâncărime, roşeaţă sau umflare
Reacţii adverse generale: dureri de cap, gust neplăcut
Reacţii adverse rare

(pot afecta până la 1 din 1000 de persoane)
Reacţii la nivelul ochiului: afecţiuni corneene, vedere înceţoşată sau redusă, inflamarea sau infecţia conjunctivei, tensiune oculară, umflarea ochiului
Reacţii adverse generale: vărsături, discomfort nazal, senzaţia de “nod” în gât, scăderea concentraţiei de fier din sânge, valori neobişnuite ale testelor hepatice, senzaţii neobişnuite pe piele, durere, iritaţie la nivelul gâtului
Frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată în baza datelor existente)
Reacţii la nivelul ochiului: infecţia oculară, suprafaţa oculară devine uşor opacă, umflarea corneei, depuneri pe suprafaţa ochiului, creşterea presiunii intraoculare, zgârieturi la suprafaţa ochiului, alergie oculară, secreţie oculară, creşterea secreţiei lacrimale, sensibilitate la lumină.
Reacţii adverse generale: scurtare a respiraţiei, ritm de bătaie al inimii neregulat, ameţeli, creşterea simptomelor alergice, mâncărime, erupţii trecătoare pe piele, înroşirea pielii , greaţă şi urticarie
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează VIGAMOX

A nu se lăsa la vederea şi la îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi picăturile după data de expirare înscrisă pe flacon şi pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu trebuie să utilizaţi medicamentul mai mult de 4 săptămâni de la prima deschidere a flaconului pentru a evita infecţiile.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul pachetului şi alte informaţii

Ce conţine VIGAMOX

Substanţa activă este moxifloxacina. Un ml picături oftalmice, soluţie conţine moxifloxacină 5 mg (sub formă de clorhidrat de moxifloxacină 5,45 mg). O picătură oftalmică conţine moxifloxacină 190 micrograme.
Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, acid boric, apă purificată. Cantităţi mici de hidroxid de sodiu şi acid clorhidric se adaugă pentru a menţine nivelul de aciditate (valoarea pH-ului) în limite normale.
Cum arată VIGAMOX şi conţinutul ambalajului

Acest medicament este un lichid (soluţie limpede, galben-verzuie) disponibil într-o cutie conţinând un flacon din plastic a 5 ml cu capac filetat.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Alcon Pharma GmbH
Blankreutestrasse 1
D-79108 Freiburg/Breisgau
Germania


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 431
Код товара: 53173
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 52663
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 58272
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63946
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 450
Код товара: 63923
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 64230
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 53570
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1072
Код товара: 64034
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 836
Код товара: 55355
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 61953
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.