Bifren caps.250mg N10x2(fenibut)

Код товара: 58040
Количество доз: 20
Доза: 250
Производитель: Pharma Start
Страна: Украина
Форма: капс.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
111 67 леев
(-9%)
101 95 леев
Выгода:
10 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Bifren 250 mg capsule

Fenibut

1. Ce este Bifren şi pentru ce se utilizează

Bifren este un medicament care reduce neliniştea, tensiunea nervoasă, frica; îmbunătăţeşte somnul; prelungeşte perioada latentă a nistagmusului (mişcări rapide, ritmice ale globului ocular) şi scurtează durata şi gradul de manifestare ale acestuia. Bifren reduce de asemenea simptomele şi gradul de manifestare a asteniei (epuizare fizică şi emoţională, slăbiciune generală) inclusiv durerea de cap, senzaţia de greutate în cap, iritarea, instaBîlitatea emoţională. Bifren creşte capacitatea de muncă intelectuală/ Sub acţiunea Bifren are loc îmbunătăţirea atenţiei, memoriei, vitezei şi preciziei reacţiilor.

La bolnavii astenici şi instabili emoţional Bifren îmbunătăţeşte starea subiectivă, creşte interesul şi iniţiativa, motivarea activităţii, fără fenomene de sedare (calmare) sau excitaţie nedorite.

Bifren se utilizează:

- pentm tratamentul stărilor astenice şi anxios-nevrotice (nelinişte, frică, tensiune nervoasă); la vârstnici - pentm tratamentul insomniei, neliniştii în timpul nopţii; pentm profilaxia stărilor de stres înainte de intervenţii chirurgicale sau investigaţii diagnostice dureroase.

- pentm tratamentul bolii Maniere (afectarea urechii interne) sau a vertijului, determinat de disfuncţia aparatului vesti- bular sau a analizatorului vestibular de diferită geneză.

- profilaxia cinetozelor (stări specifice, caracterizate prin greţuri, vărsături şi tulburarea activităţii analizatorului vestibular, determinate de prezenţa intr-un obiect în mişcare, de exemplu, în barcă sau avion).

- în calitate de remediu auxiliar în tratamentul complex pentm înlăturarea sindromului de abstinenţă alcoolică (abţinere de la consumul de alcool).

- la copii (cu vârsta de la 11 ani) - pentm tratamentul gângăvelii, enurezisului (pierderea necontrolată a urinei) şi a ticurilor (mişcări convulsive şi repetate rezultate din contractarea involuntară a unor muşchi).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Bifren

Nu luaţi Bifren:

- Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la fenibut sau la oricare dintre excipienţii medicamentului, enumeraţi la pct. 6.

- Daca aveţi insuficienţă renală acută.

- Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

- Copiilor cu vârsta sub 11 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bifren

înainte de a lua medicamentul consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă suferiţi de ulcer gastric sau duodenal. în acest caz medicul vă poate reduce doza de medicament.

Dacă medicamentul se indică pe un termen îndelungat, medicul vă poate recomanda efectuarea controlului tabloului sângelui periferic şi a funcţiei ficatului.

Bifren împreună cu alte medicamente

Vă mgăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau intenţionaţi să luaţi alte medicamente.

Bifren poate fi luat concomitent cu psihotrope (utilizate pentm tratamentul afecţiunilor sistemului nervos; normalizează activitatea psihică şi emoţională a omului), reducând doza de Bifren şi a medicamentelor luate concomitent.

Bifren intensifică şi prelungeşte efectul somniferelor (medicamente utilizate pentm uşurarea adormirii şi prelungirea somnului), analgezicelor opioidelor (utilizate în caz de dureri puternice), neurolepticelor (medicamente utilizate pentm tratamentul tulburărilor psihice) şi antiparkinsoniene (medicamente utilizate în tratamentul parkinsonismului şi a bolii Parkinson).

Bifren cu alimente şi băuturi

Bifren se utilizează după mese.

Fertilitatea, sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea deveni gravidă sau intenţionaţi să deveniţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza orice medicament.

Bifren este contraindicat în timpul sarcinii şi în perioada de alăptare.

Nu sunt informaţii referitor la influenţa medicamentului asupra fertilităţii.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pacienţii, la care la începutul tratamentului apare somnolenţă, ameţeli sau alte tulburări din partea sistemului nervos central, vor evita conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor pe durata manifestării acestor reacţii adverse.

3. Cum să utilizaţi Bifren

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Stări astenice şi anxios-nevrotice: adulţilor - câte 250- 500 mg 3 ori pe zi.

Doza maximă pentru o administrare - 750 mg, pacienţilor cu vârsta peste 60 ani - 500 mg.

Cura de tratament constituie 2-3 săptămâni. La necesitate cura de tratament poate fi prelungită până la 4-6 săptămâni.

Boala Meniere şi vertije, determinate de disfuncţia analizatorului vestibular de diversă geneză:

- tulburări ale funcţiei analizatorului vestibular de etiologie infecţioasă şi în perioada de acutizare a bolii Meniere - câte 750 mg de 3 ori pe zi timp de 5-7 zile, în caz de reducere a simptomelor vestibulare - câte 250-500 mg de 3 ori pe zi timp de 5-7 zile, ulterior - câte 250 mg o dată pe zi timp de încă 5 zile. In caz de evoluţie relativ uşoară a maladiei se vor lua câte 250 mg de 2 ori pe zi timp de 5-7 zile, ulteriori - câte 250 mg o dată pe zi timp de 7-10 zile.

- tulburări ale funcţiei analizatorului vestibular de etiologie -vasculară şrtraumatică=xâte 25fhmgxle Sxrrrpe zi timp de 12 zile.

Pentru profilaxia cinetozelor se administrează câte 250-500 mg în priză unică cu o oră înaintea călătoriei planificate sau la apariţia primelor simptome ale răului de mişcare. La dezvoltarea simptomelor severe (vărsături etc.) administrarea medicamentului este puţin eficientă. în cazul simptomelor exprimate (vărsături, greaţă), administrarea medicamentului este puţin eficientă chiar şi la o doză de 750-1000 mg.

In calitate de remediu auxiliar pentru înlăturarea sindromului de abstinenţă alcoolică: în primele zile de tratament se administrează câte 250-500 mg de 3 ori în timpul zilei şi 750 mg seara, cu reducerea treptată a dozei zilnice până la cea uzuală.

Utilizarea la copii şi adolescenţi (pentru tratamentul gângăvelii, enurezisului şi ticurilor)

Copii cu vârsta 11-14 ani: câte 250 mg de 3 ori pe zi.

Copii cu vârsta pestel4 ani: în doze pentru adulţi (câte 250- 500 mg de 3 ori pe zi).

Durata tratamentului se determină de către medic.

Grupe speciale de pacienţi

Pacienţi cu insuficienţă hepatică

La această categorie de pacienţi dozele mari de Bifren pot provoca leziune hepatică toxică. Se recomandă utilizarea dozelor minime eficiente.

Pacienţi cu insuficienţă renală

Lipsesc informaţii despre influenţa nefavorabilă a dozelor terapeutice de Bifren asupra pacienţilor cu insuficienţă renală. Dacă aveţi impresia că acţiunea medicamentului este prea puternică sau prea slabă, consultaţi medicul.

La utilizarea medicamentului nu se observă fenomenul de obişnuinţă şi dependenţă, sindrom de întrerupere.

Mod de utilizare

Bifren se administrează pe cale orală, până la masă, cu apă. Capsulele nu trebuie mestecate.

Dacă aţi luat mai mult decât trebuie Bifren

Bifren este un medicament puţin toxic. Nu au fost raportate cazuri de supradozare,

în caz de supradozaj pot apărea următoarele simptome: somnolenţă, greaţă, vărsături, ameţeli.

La administrarea îndelungată(7-14 mg) a dozelor mari poate să se dezvolte eozinofilie (creşterea numămlui de eozinofile în sânge), scăderea tensiunii arteriale, steatoză hepatică (înlocuirea celulelor hepatice, care funcţionează activ, cu celule pline cu grăsime), tulburări acute ale funcţiei renale.

Dacă aţi luat o doză mai mare decât cea prescrisă, adresaţi- vă imediat medicului dumneavoastră sau solicitaţi asistenţă medicală de urgenţă.

Dacă aţi uitat să luaţi Bifren

Continuaţi să luaţi medicamentul cum v-a prescris medicul dumneavoastră.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aţi încetat să luaţi Bifren

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca şi toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000persoane) -reacţii alergice (erupţii pe piele, mâncărime);

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi determinată reieşind din datele disponibile)

- după administrarea primei doze pot apărea: somnolenţă, dureri de cap, ameţeli (la utilizarea dozelor ce depăşesc 2 g pe zi). Aceste reacţii pot fi diminuate prin reducerea dozelor.

- greaţă (la începutul tratamentului), vomă, diaree, durere în regiunea epigastrică.;

- toxicitate hepatică (la utilizarea îndelungată a dozelor mari).

Există relatări despre apariţia la copii a instabilităţii emoţionale , şi a tulburărilor de somn în caz de utilizare inadecvată a medicamentului (regim de dozare diferit de cel indicat în acest prospect).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Bifren

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Bifren

- Substanţa activă este fenibut.

Fiecare capsulă conţine 250 mg fenibut.

- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, cro- scarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stea- rat de magneziu, talc; compoziţia capsulei: gelatină, dioxid de titan (E 171).

Cum arată Bifren şi conţinutul ambalajului

Capsule

Capsule gelatinoase tari de culoare albă.

Conţinutul capsulei - pulbere de culoare albă sau aproape albă.

Se admite prezenţa de coloane sau aglomerări presate, care la apăsare se distrug.

Câte 10 capsule în blister, câte 2 blistere în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„Acino Ucraina” SRL, Ucraina 03124, or. Kiev, buTTV. Havel, 8

Fabricantul

„Pharma Start” SRL, Ucraina 03124, or. Kiev, bul. V. Havel, 8

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
NEW
Цена товара в пунктах: 1334
Код товара: 61987
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 57933
NEW
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61898
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 42
Код товара: 58454
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42909
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61789
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 585
Код товара: 46542
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 59919
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 43387
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 40605
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42965
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 42229
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 847
Код товара: 61828
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 758
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 569
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 573
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 61701
NEW
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 62161
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 43015
NEW
Цена товара в пунктах: 1527
Код товара: 61957
NEW
Цена товара в пунктах: 1698
Код товара: 61705
NEW
Цена товара в пунктах: 444
Код товара: 61694
Просмотренные товары
COLAGEN Marin hidrolizat-pentru buna functionare a articulatiilor
Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în articulații, oase, piele, unghii și alte țesuturi conjunctive. Este responsabil pentru menținerea rezistenței, elasticității și flexibilității acestor țesuturi pe tot corpul.Atunci când sunt luate ca supliment alimentar, peptidele de colagen consumate în mod regulat pot deveni blocuri structurale majore care ajută la menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, pielii, părului și unghiilor.