Ceai Tei flori 1,5g N20 Depofarm (TVA20%)

Код товара: 24814
Производитель: Depofarm SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: фрагм. растит. продукт
Teiul contine substante mucilaginoase, o cantitate mica de ulei volatil, flavonoide, gume, tanin, zahar, colina si acetilcolina. In uleiul volatil se gaseste un alcool alifatic - farnesolul - care imprima florilor de tei mirosul placut caracteristic.
Trei specii de tei prezinta interes terapeutic la noi. Teiul rosu este cel mai raspandit in tara noastra. Creste pe solurile brune si este o specie de semiumbra. Teiul alb are pretentii mai ridicate fata de temperatura, fiind destul de rezistent la seceta. Teiul cu frunza mare este mai rar, mai pretentios fata de caldura si lumina. Se intalneste la limita dintre campie si deal, pe soluri fertile.
Proprietati terapeutice Teiul are actiune sudorifica, antitermica, emolienta si expectoranta. Se recomanda in caz de raceala, gripa, guturai si bronsite, deoarece stimuleaza transpiratia si ajuta la scaderea febrei. De asemenea, florile de tei (datorita mucilagiilor) reduc inflamatia la nivelul cailor respiratorii si ajuta la eliminarea secretiilor bronhice. Continutul de ulei volatil confera florilor de tei proprietati neurosedative si antispastice, fiind utilizate ca sedative in insomnii, stari anxioase si iritabilitate. Intern, planta se utilizeaza sub forma de infuzie: o lingurita de flori la 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 5-10 minute si se beau 3-4 ceaiuri caldute pe zi indulcite cu miere de albine. Pentru efectul sedativ, se bea o cana cu o jumatate de ora inainte de culcare.
Utilizari externe Datorita actiunii sedative si decongestive, florile de tei sunt folosite sub forma de bai pentru linistirea copiilor nervosi si bolnav¬ilor de tuse convulsiva. Pentru bai, se prepara o infuzie din 600 g de produs uscat la 3,5 litri de apa clocotita. Dupa strecurare, lichidul rezultat se amesteca cu apa din cada care trebuie sa aiba temperatura de 36˚C. Se sta in cada 20-25 min. Ceaiul de flori de tei, la care se adauga bicarbonat de sodiu, este utilizat sub forma de gargara in infla¬matii ale amigdalelor. Se face infuzie din 25 g de flori la 250 ml apa clocotita, la care se adauga 5 g de bicarbonat de sodiu. Gargara se face cu ceaiul cald. Se pot folosi comprese inmuiate in ceai de tei pentru combaterea cearcanelor, tinandu-se pe ochi timp de 15-20 minute. Asociate cu musetel si menta, florile de tei usureaza digestia si tonifica mucoasa gastrica.
Teiul intra in compozitia ceaiului calmant, a celui impotriva tulburarilor cardiace, ceaiului pectoral 2, a ceaiului sudorific, la prepararea apei de tei si in compozitia unor preparate magistrale. O cura obisnuita dureaza intre 6 si 8 saptamani.
Tinctura de flori de tei Teiul mai poate fi folosit si sub forma de extract gemoterapic, mai exact extract vegetal din muguri de tei argintiu. Acest produs este recomandat pentru afectiuni psihice, cardiovasculare, hepatice si biliare. De asemenea, prepartul este un adjuvant in:
distonie vegetativa cu manifestari de anxietate- insomnia adultului si copilului- emotivitate- tranchilizant in alergii, prurit nervos- tulburari cardiace date de stres, nervozitate- hipertensiune arteriala- dischinezie biliara hipertonica- colite spastice- cistalgii la femei anxioase sau cu nevroza obsesionala asociata frecvent cu frigiditate- tulburari depresive cu anxietate datorate contraceptivelor. Administrare: copii - 10-20 picaturi, in putina apa, seara- adulti - 50-70 picaturi, in putina apa, de 2-3 ori pe zi sau 20-40 picaturi, in putina apa, in caz de efect paradoxal de usoara excitatie.
Extractul hidroalcoolic de tei Extractul hidroalcoolic de tei are actiune neurosedativa, antispastica, emolienta (fluidifica secretiile bronsice), sudorifica, antipiretica, diuretica. Indicatii:
Intern - stari de nervozitate, agitatie, stari de panica, palpitatii, surmenaj intelectual, insomnii, stari gripale, bronsite, tuse spastica, nevralgii, migrene, cefalee, adjuvant in hipertensiunea arteriala de cauza psihogena. Se administreaza 25 picaturi de extract diluate in 50 ml apa, de 2 ori pe zi. Extern - convulsii febrile la copii, convalescenta, astenie. Se foloseste sub forma de comprese, cataplasme, masaj cu extract diluat 1:1 in apa fiarta si racita.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 396
Код товара: 64497
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 63978
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 51905
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 64230
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 162
Код товара: 46030
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 533
Код товара: 64318
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Код товара: 42911
Акции
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62160
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Цена товара в пунктах: 783
Код товара: 62833
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.