Compozitie: Oxibutinina (I. N. N. ) (clorhidrat) 5 mg. Excipienti: Celuloza microcristalina, stearat de calciu, lactoza anhidra q. s. p. pentru o tableta de 178 mg.
INDICATII
Adulti - imperiozitate urinara la femei, cu sau fara pierderi de urina, in cazurile de vezica instabila cu exceptia incontinentei urinare de efort - vezica neurologica spastica.
Copii peste varsta de 5 ani - enurezis numai in cazul in care contextul clinic indica imaturitate vezicala (prezenta tulburarilor urinare diurne).
Mod de administrare:
Adulti - Doza uzuala (inclusiv pentru batrani) este de 5 mg de 2-3 ori pe zi.
Pentru varstnicii cu tare, la care medicamentul ramane mai mult timp in organism, doza de 10 mg in doua prize (a 5 mg) este suficienta. Tabletele fiind marcate, este posibil sa se rupa o tableta in doua jumatati a 2,5 mg, doza ajustandu-se la indicatia medicului.
Copii peste varsta de 5 ani - vezica neurologica (o lipsa a controlului vezical cauzata de o patologie a coloanei vertebrale)- doza uzuala este de 5 mg administrata de 2 ori pe zi. Enurezis nocturn 5 mg administrate de 2-3 ori pe zi. Ultima doza trebuie administrata seara inainte de culcare .
CONTRAINDICATII:
Acest medicament nu trebuie folosit in urmatoarele situatii: glaucom, disurie datorata unui sindrom obstructiv (hipertrofie benigna de prostata sau alta cauza), miastenie severa, dificultati de formare a jetului urinar datorate adenomului de prostata, boli intestinale (inclusiv obstructii intestinale si colite), tiroide hiperactive, sarcina, perioada de lactatie si perioada de preconceptie, copii sub varsta de 5 ani. Pentru informatii suplimentare, cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.
PRECAUTII:
Datorita proprietatilor sale farmacologice, acest medicament poate provoca efecte neplacute in special la copii. Gravitatea acestor efecte poate determina intreruperea tratamentului sau ajustarea dozei in cazul in care tratamentul trebuie continuat. Pentru informatii suplimentare, cereti sfatul medicului curant sau farmacistului.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Efecte asupra capacitatii de a conduce si de a utiliza masini-unelte: Acest medicament poate cauza uneori vedere incetosata, toropeala, ameteala (vezi Contraindicatii). Daca sunteti afectat de unul din aceste simptome, nu conduceti si nu lucrati cu masini-unelte pe durata tratamentului cu Driptane.
Reactii adverse:
Este destul de normal sa apara unele efecte nedorite la administrarea Driptanului. Cele mai obisnuite efecte adverse sunt de tip atropinic: uscaciunea gurii, constipatie, vedere incetosata, senzatie de rau, dureri sau arsuri gastrice, inrosirea fetei (in special la copii) si dificultati in formarea jetului urinar. Mai rar pot aparea toropeala, ameteala, piele uscata, senzatie de golire incompleta a vezicii, diaree si palpitatii. in cazurile in care apare o senzatie de gura uscata, o vedere incetosata,o senzatie de rau, o inrosire a fetei, dureri de cap, toropeala sau o uscaciune a pielii , nu este necesar sa consultati un medic numai in cazul in care suportati greu aceste simptome. Daca insa apare o constipatie sau o diaree, dureri de stomac sau arsuri mediastinale, dificultati in formarea jetului urinar, o senzatie de golire incompleta a vezicii, ameteli, palpitatii sau un alt efect neplacut, este indicat sa anuntati medicul curant. Medicamentul nu trebuie utilizat dupa data indicata pe cutie.
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.