Airtal ® pulb./susp. orala 100 mg 3 g N20 (Gedeon)

Код товара: 53531
Доза: 100
Количество доз: 20
Производитель: Gedeon Richter PLC
Страна: Венгрия
Форма: pulb./susp. orala
отпуск только по рецепту!
Airtal 100 mg pulbere pentru suspensie orală

aceclofenacum
1. Ce este Airtal şi pentru ce se utilizează

Airtal este un medicament cu acțiune analgezică și antiinflamatorie. Aceclofenacul aparţine unui grup de medicamente numit anti-inflamatoare nesteroidiene şi antireumatice.
Medicul dumneavoastră vă prescrie Airtal pentru tratamentul bolilor cu inflamaţii acute şi durere, precum: dureri de spate (lumbago), dureri de dinţi, dureri menstruale sau dureri ale articulaţiilor.
Airtal poate fi utilizat în tratamentul bolilor cronice ale articulaţiilor cu durere cronică şi inflamaţie cum sunt: osteoartrită sau artroza, inflamaţia de origine reumatică a unei articulaţii sau a mai multor articulaţii (poliartrită reumatoidă) şi artrita ce afectează una sau mai multe articulaţii intervertebrale ale coloanei vertebrale cu prezenţa de adeziune anormală şi rigiditate a articulaţiilor (spondilită anchilozantă) sau alte tulburări locomotorii dureroase (de exemplu: periartrită humeroscapulară şi reumatism extraarticular).
2. Ce trebuie sǎ ştiţi înainte să utilizaţi Airtal

Nu utilizaţi Airtal

- dacă sunteţi alergic la aceclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă aţi suferit de astm bronşic, îngustare a căilor respiratorii, rinită acută, erupţii cutanate sau alte reacţii alergice, după ce aţi luat acid acetilsalicilic sau alte medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene;
- dacă aţi suferit sau suferiţi de ulcer gastric sau duodenal sau sângerare gastrointestinală ori alte sângerări active sau tulburări de sângerare;
- dacă suferiți de sângerare activă sau orice tulburare de coagulare a sângelui (de
exemplu hemofilie), sau există un risc crescut de sângerare.
- dacă suferiți de insuficiență hepatică severă.
- dacă suferiți de o boală renală severă.
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă diagnosticată şi/sau boală cerebrovasculară, de exemplu dacă aţi suferit un atac de cord, un accident vascular cerebral minor (AIT), aveţi blocaje ale vaselor de sânge de la nivelul inimii sau creierului sau dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea blocajelor sau efectuarea unui bypass la acestea;
- dacă aveţi sau aţi avut probleme cu circulaţia sângelui (arteriopatie periferică);
- în caz de sarcină (în special pe parcursul ultimelor 3 luni).
Atenţionări şi precauţii Înainte să utilizaţi Airtal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
- dacă aţi avut boală inflamatorie gastrointestinală (colită ulcerativă, boală Crohn) sau tulburări de coagulare a sângelui;
- dacă suferiţi de o boală uşoară până la moderată a ficatului sau a rinichilor sau tendinţa de a acumula lichid în interiorul corpului dumneavoastră, din orice alt motiv.
Ca măsură de precauție, medicul dumneavoastră vă poate cere să mergeți pentru investigații regulate (hemoleucograma, ficat și rinichi testelor funcționale);
- dacă aveţi o anumită afecţiune a pielii şi a ţesutului conjunctiv numită lupus eritematos sistemic;
- dacă aţi suferit în trecut sau suferiţi încă de astm bronşic;
- dacă aveţi o anumită boală metabolică numită porfirie;
- dacă intenționați să rămâneți gravidă sau dacă sunteți în curs de investigare de infertilitate, deoarece acelofenac poate face mai dificil de a deveni gravidă.
- dacă sunteți în vârstă în care puteți fi mai predispus la efectele secundare ale acestui medicament, în special la sângerare la nivelul stomacului sau intestinului, sau perforație, care poate provoca moartea.
- Trebuie să-i spuneți medicului dumneavoastră înainte de a lua Airtal dacă
- Fumați
- Aveți diabet zaharat
- Aveți dureri în piept (angină pectorală), cheaguri de sânge, hipertensiune arterială, colesterol ridicat sau nivelul trigliceridelor ridicate.
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă elasticitate necesară controlării simptomelor.
Probleme de siguranta legate de efecte gastro-intestinale

Utilizarea Airtal cu medicamente concomitente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv ciclooxigenaza-2 (COX-2) inhibitori selectivi trebuie evitată.
Hemoragii gastro-intestinale, ulcerații și perforații

Hemoragii gastro-intestinale, ulcerații sau perforații, care pot fi fatale, au fost raportate cu toate AINS, în orice moment în timpul tratamentului, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave. Consecintele sunt de obicei mai severe la vârstnici.
Când apar hemoragii gastro-intestinale (vărsături de sânge, sânge în scaun/scaun negru) sau apare ulceratie, opriți administrarea Airtal și consultați medicul dumneavoastră. Dacă observați orice simptome abdominale, mai ales dacă sunteți în vârstă, cereți ajutor medical imediat.

În cazurile descrise mai sus, în plus pentru pacienții care necesită doze mici de acid acetilsalicilic concomitent, sau alte medicamente pot crește riscul de terapie combinată cu medicamente gastro-intestinale de protecție (de exemplu, așa-numitul inhibitori ai pompei de protoni sau misoprostol) trebuie luată în considerare.
Efecte cardiovasculare

Medicamentele precum Airtal poate fi asociată cu un risc crescut de atac de cord ("infarct miocardic") sau accident vascular cerebral. Efectele secundare pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă elasticitate necesară. Nu depășiți doza recomandată și durata tratamentului.
Reacții cutanate

Reacții cutanate grave au fost raportate foarte rar în asociere cu utilizarea de medicamente cum ar fi Airtal (vezi secțiunea 4). Ca și în cazul altor medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene, pot apărea reacții alergice severe, chiar și fără o expunere mai devreme la droguri. Afeciuni dermatologice severe, unele dintre ele letale (inclusiv dermatită exfoliativă, sindrom Stevens Johnson și necroliză epidermică toxică), au fost raportate foarte rar în asociere cu utilizarea de medicamente anti-inflamatorii, cum ar fi aceclofenac. Simptomele principale ale acestor afecţiuni sunt: erupţii cutanate, mâncărimi, urticarie, băşici pe piele, febră. Pacienţii par a fi expuşi la cel mai mare risc de a prezenta aceste reacţii la începutul tratamentului, reacţiile manifestându-se în majoritatea cazurilor pe durata primei luni de tratament.
Tratamentul cu Airtal trebuie intrerupt la prima apariţie a erupţiilor cutanate sau la oricare alt semn de hipersensibilitate.

Airtal nu trebuie luat în caz de vărsat de vânt (varicelă).
Copii

Utilizarea Airtal la copii nu este recomandată datorită lipsei de date privind siguranţa şi eficacitatea.
Tratamentul pe termen lung

Toți pacienții care primesc tratament pe termen lung cu Airtal trebuie monitorizați ca o măsură de precauție (de exemplu funcția renală, funcția hepatică sau hemoleucograma).
Airtal împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Anumite medicamente pot influenţa efectele Airtal. În aceste cazuri, poate fi necesară modificarea dozei sau să întrerupeţi tratamentul cu aceste medicamente.
Poate prezenta o importanţă deosebită dacă luaţi:

- litiu (pentru boli psihice);
- digoxină (pentru insuficienţă a inimii sau aritmii cardiace);
- diuretice (pilule pentru eliminarea apei);
- anumite medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (inhibitori ECA şi antagonişti ai angiotensinei II);
- anticoagulante (medicamente pentru subţierea sângelui) și medicamente antiplachetare (de exemplu warfarina, acidul acetilsalicilic, ticlopidină),;
- medicamente pentru depresie cum sunt inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei;
- antidiabetice (medicamente pentru diabet);
- metotrexat (pentru tumori şi reumatism);
- tacrolimus şi ciclosporină (medicamente care suprimă sistemul imunitar şi sunt utilizate pentru a preveni respingerea organelor transplantate);
- medicamente antiinflamatoare steroidiene cum sunt: betametazonă şi prednisolonă;
- alte antialgice (aşa numitele medicamente antiinflamatoare nesteroidiene);
- zidovudină (medicament pentru tratamentul infecţiei cu HIV).
Airtal împreună cu alimente şi băuturi

La pacienții care suferă de tulburări gastrointestinale Airtal trebuie luat de preferință împreună cu alimente. Administrarea concomitentă cu alimentele încetinește viteza de absorbție a ingredientului activ, dar aceasta nu scade gradul de absorbție din tractul gastrointestinal.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina

Nu se recomandă utilizarea Airtal în timpul primului și al doilea trimestru de sarcină, cu excepția cazului considerat esențial de către medicul dumneavoastră. După toate, în cazul folosirii Airtal în timpul primului sau al doilea trimestru de sarcină, cea mai mică doză eficace trebuie utilizată pentru cea mai scurtă durată.
Airtal este contraindicat în timpul ultimelor trei luni de sarcină, deoarece poate crește riscul de complicații atât în ceea ce privește mama cât și copilul ei.
Alăptarea

Nu se cunoaște dacă Airtal se excretă în laptele matern. Consultați-vă medicul despre oprirea de a utiliza Airtal sau suspendarea alăptării.
Fertilitatea la femei

Aceclofenac poate afecta fertilitatea și nu este recomandat femeilor care încearcă să conceapă. Întreruperea temporară de aceclofenac trebuie luată în considerare la femeile care au dificultăți de a concepe sau sunt în curs de investigații pentru infertilitate.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje dacă aveţi ameţeli, greaţă, senzaţie de rotire sau alte tulburări ale sistemului nervos central, în timp ce luaţi Airtal.
Fiecare plic de Airtal conţine 2,639 g sorbitol, care poate provoca dureri de stomac şi diaree. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament. Airtal conţine aspartam, o sursă de fenilalanină. Pacienţii cu fenilcetonurie trebuie să aibă în vedere faptul că fiecare plic conţine 5,61 mg fenilalanină.
3. Cum să utilizaţi Airtal

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este:

Adulți

200 mg pe zi, adică un plic dimineața și unul seara (câte un plic la fiecare 12 ore) dizolvat în jumătate decilitru de apă.
Conținutul plicului trebuie să fie luat imediat după dizolvarea în apă.
Utilizarea la copii

Utilizarea Airtal la copii nu este recomandată datorită lipsei de date privind siguranța și eficacitatea.
Vârstnici

În general, nu este necesară reducerea dozei; cu toate acestea, se ia în considerare măsurile de precauție din secțiunea 2 "Atenționări și precauții".
Boli de rinichi

În general, nu este necesară reducerea dozei; cu toate acestea, se ia în considerare măsurile de precauție din secțiunea 2 "Atenționări și precauții".
Boli de ficat

Doza zilnică inițială recomandată trebuie redusă la un plic (100 mg).
Dacă credeți că efectul Airtal este prea puternic sau slab, consultați medicul sau farmacistul.
Dacă utilizaţi mai mult Airtal decât trebuie

Semnele de supradozaj pot include greață, vărsături, dureri de stomac, amețeli, slăbiciune și dureri de cap. Cărbunele poate inhiba absorbtia de aceclofenac. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi la secţia de urgenţe a celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră acest prospect.
Dacă uitaţi să utilizaţi Airtal

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi doza următoare, la ora obişnuită.
Dacă încetaţi să utilizaţi Airtal

Durata tratamentului va fi stabilită de medicul dumneavoastră. Nu întrerupeţi tratamentul mai repede, chiar dacă vă simţiţi mai bine.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Cele mai multe dintre acestea sunt uşoare şi dispar când întrerupeţi utilizarea Airtal.
Frecvenţele reacţiilor adverse sunt definite după cum urmează:
Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane
Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10. 000 persoane
Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.
Reacţii adverse frecvente: ameţeli, indigestie, durere abdominală, greţuri, diaree şi valori anormale ale testelor funcţiei hepatice.
Reacţii adverse mai puţin frecvente: flatulenţă, gastrită (inflamaţie a mucoasei gastrice), constipaţie, vărsături, ulcer al mucoasei bucale (ulceraţie bucală), mâncărimi şi erupţii trecătoare pe piele, inflamaţia pielii , urticarie sau valori anormale ale testelor funcţiei rinichilor.
Reacţii adverse rare: ulcer şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor, melenă (scaune negre ca smoala, care sunt asociate cu sângerare gastrointestinală), diaree cu sânge, hipertensiune arterială, agravare a hipertensiunii arteriale, insuficienţă cardiacă, dispnee (dificultăţi de respiraţie sau scurtare a respiraţiei, de obicei asociate cu anumite boli de inimă sau plămâni), anemie (număr anormal de mic de globule roşii sau deficit al conţinutului de hemoglobină din acestea), umflare a feţei, limbii sau gâtului, reacţii alergice (hipersensibilitate, incluzând reacţii alergice severe numite şoc anafilactic), tulburări de vedere.
Reacţii adverse foarte rare: diminuarea funcţiei măduvei osoase, număr anormal de mic de globule albe şi plachete în sânge, anemie datorată dezintegrării globulelor roşii, valori mari ale potasiului şi enzimelor hepatice în sânge, depresie, tulburări de somn (insomnii), vise ciudate, parestezie (senzaţie de furnicare), tremurături (mişcări ritmice involuntare), somnolenţă, dureri de cap, tulburări ale gustului, inflamaţie a mucoasei care căptuşeşte gura, pancreatită (inflamaţie a pancreasului), afecţiuni ale ficatului incluzând hepatită (inflamaţie a ficatului), vărsătură cu sânge, vertij (senzaţie de rotire), tinitus (auzirea de ţiuituri sau alte sunete fără o cauză externă), purpură (câteva mici sângerări în piele), eczemă, reacţii severe ale pielii , edem (umflare a picioarelor, braţelor sau a feţei), crampe musculare la nivelul picioarelor, tulburări ale funcţiei renale, insuficienţă renală, palpitaţii (senzaţii neplăcute de bătăi neregulate şi/sau puternice ale inimii), vasculită (inflamaţie a vaselor de sânge), oboseală (slăbiciune), roşeaţă, bufeuri, dificultăţi în respiraţie (bronhospasm), creştere în greutate, perforaţie intestinală, exacerbare a bolilor inflamatorii gastrointestinale (colită ulcerativă, boală Crohn).
Medicamentele precum Airtal pot fi asociate cu un risc crescut de atac de cord ("infarct miocardic") sau accident vascular cerebral. Edeme (retenție de lichide), hipertensiune arterială și insuficiența cardiacă au fost raportate în asociere cu medicamente care acționează ca Airtal.
În mod excepţional, au fost complicaţii pe perioada vărsatului de vânt (varicelă).
Foarte rar, în legătură cu utilizarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, au fost raportate reacţii buloase pe piele (incluzând sindromul Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică, vezi pct. 2) şi inflamaţie a rinichilor.
Întrerupeţi imediat utilizarea Airtal şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă prezentaţi simptome ale reacţiilor alergice cum sunt:
- umflare a feţei, limbii sau gâtului,
- dificultate la înghiţire,
- urticarie şi dificultăţi în respiraţie.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Airtal

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după expiră. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Airtal

- Substanța activă este aceclofenacul. Fiecare plic conține aceclofenac 100 mg.
- Excipienţi cu efect cunoscut: sorbitol (E 420) 2,639 g şi aspartam (E 951) 10 mg.
- Celelalte componente sunt: zaharină sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hipromeloză, dioxid de titan (E 171), esenţă de lapte, esenţă de caramel, esenţă de cremă de lapte. Cum arată Airtal şi conţinutul ambalajului Aspect: Aproximativ 3 g de pulbere albă sau aproape albă. Ambalaj: Aproximativ 3 g de pulbere în plic de hârtie/Al/LDPE. Cutie cu 20 plicuri unidoză.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Gedeon Richter Plc.
Gyömrői út 19-21.
1103 Budapest
Ungaria
Fabricantul

Gedeon Richter Plc.
Gyömrői út 19-21.
1103 Budapest
Ungaria

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 609
Код товара: 51118
Цена товара в пунктах: 992
Код товара: 55693
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 48755
Цена товара в пунктах: 734
Код товара: 62215
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Код товара: 42911
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 63745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 382
Код товара: 64371
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 437
Код товара: 40605
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57540
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 62323
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 63591
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.