Lactinette comp. film. N28 (Gedeon)

Код товара: 35975
Доза: 1
Количество доз: 28
Производитель: Gedeon Richter PLC
Страна: Венгрия
Форма: табл. п/о.

LACTINETTE®

comprimate filmate

DENUMIREA COMERCIALĂ

Lactinette®

DCI-ul substanţei active

Desogestrelum

COMPOZIŢIA

1 comprimat filmat conţine:

substanţa activă: desogestrel 0,075 mg;

excipienţi:

nucleu: monohidrat de lactoză, amidon de cartofi, povidonă K-30, dioxid de siliciu coloidal, acid stearic, stearat de magneziu, DL-α-tocoferol;

film: OPADRY II 85F28751 alb (dioxid de titan E 171, talc, polietilenglicol 3000, alcool polivinilic).

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate filmate, de culoare albă sau practic albă, rotunde, biconvexe, cu inscripţia „D” pe una din suprafeţe şi „75”-pe alta.

FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate filmate. GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC Contraceptive hormonale sistemice. Progestative. G03AC09

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţile farmacodinamice

Comprimate filmate Lactinette® - este un preparat anticoncepţional, care conţine doar progestogen-desogestrel. Similar altor comprimate ce conţin numai progestogen, Lactinette® comprimate filmate este recomandat pentru administrarea pe durata alăptării şi pentru femeile care nu pot sau nu vor să utilizeze estrogeni. Spre deosebire de comprimatele tradiţionale conţinând doar progestogen, efectul contraceptiv al Lactinette® comprimate filmate este obţinut în primul rând prin inhibarea ovulaţiei. Alte efecte includ creşterea vâscozităţii mucusului cervical. În studiul a 2 cicluri, folosind ca definiţie a ovulaţiei o concentraţie a progesteronului mai mare de 16 nmoli/litru pentru o elasticitate de 5 zile consecutive, a fost demonstrată o incidenţă a ovulaţiei de 1% (1/103) cu interval de încredere 95% de 0,02%-5,29% în grupul ITT (intenţie de tratament - eşecuri ale metodei şi ale utilizatorului). Inhibiţia ovulaţiei a fost obţinută din primul ciclu de utilizare. În acest studiu, după întreruperea administrării de desogestrel după 2 cicluri (un interval de 56 de zile), ovulaţia a avut loc în medie după 17 zile ( într-un interval cuprins între 7 şi 30 de zile). Într-un studiu comparativ de eficacitate (cu un timp permis de maximum 3 ore pentru un comprimat omis), indicele Pearl total al grupului ITT pentru desogestrel a fost de 0,4(interval de încredere 95% 0,09 - 1,20), comparativ cu 1,6 (interval de încredere 95% 0,42 - 3,96), pentru 30 µg levonorgestrel. Indicele Pearl pentru desogestrel este comparabil cu cel observat de-a lungul timpului pentru CO combinate în cadrul populaţiei totale de utilizatoare de CO. Tratamentul cu desogestrel duce la scăderea concentraţiei de estradiol, la o valoare corespunzătoare fazei foliculare timpurii. Nu au fost observate efecte clinice semnificative asupra metabolismului glucidic, metabolismului lipidic şi asupra hemostazei.

Copii şi adolescenţi

Nu sunt disponibile date clinice privind siguranţa şi eficacitatea administrării la copiii cu vârsta sub 18 ani.

Proprietăţile farmacocinetice

Absorbţie

După administrarea pe cale orală, desogestrelul este rapid absorbit şi transformat în etonorgestrel. La starea de echilibru, valorile maxime ale concentraţiilor plasmatice sunt atinse în 1,8 ore de la ingestia comprimatului, iar biodisponibilitatea absolută a etonorgestrelului este de aproximativ 70%.

Distribuţie

Etonorgestrelul se leagă de proteinele serice în proporţie de 95,5-99%, predominant de albumină şi într-o măsură mai mică de globulinele care leagă hormonii sexuali.

Metabolizare

Desogestrelul este metabolizat prin hidroxilare şi dehidrogenare la metabolitul activ etonorgestrel. Etonorgestrelul este metabolizat prin glucuronoconjugare şi sulfoconjugare.

Eliminare

Etonorgestrelul este eliminat cu un timp de înjumătăţire de aproximativ 30 de ore, fără să existe o diferenţă între administrarea în doză unică şi în doze repetate. Valorile concentraţiei plasmatice la starea de echilibru sunt atinse după 4-5 zile. Clearance-ul seric după administrarea i. v. de etonorgestrel este de aproximativ 10 l/oră. Excreţia etonorgestrelului şi a metaboliţilor săi, atât ca steroizi liberi cât şi conjugaţi, se face prin urină şi prin materii fecale (raport 1,5:1). La femeile care alăptează, etonorgestrelul este eliminat în laptele matern având un raport lapte/plasmă de 0,370,55. Pe baza acestor date, şi a unui consum de lapte estimat la 150 ml/kg corp/zi, sugarul poate ingera 0,01 - 0,05 micrograme de etonorgestrel.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Contracepţie

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Comprimatele trebuie administrate în fiecare zi, aproximativ la aceeaşi oră, astfel încât intervalul dintre administrarea a două comprimate să fie întotdeauna de 24 ore. Primul comprimat trebuie administrat în prima zi a sângerării menstruale. Apoi, trebuie să se administreze câte un comprimat pe zi, în mod continuu, fără să se ia în considerare o

posibilă sângerare. Se va începe un nou blister în următoarea zi după ce se termină precedentul.

Cum se iniţiază tratamentul cu Lactinette®

Dacă nu au mai fost utilizate anterior contraceptive hormonale [în ultima lună]

Utilizarea comprimatelor trebuie să înceapă în prima zi a ciclului menstrual natural (ziua 1 este prima zi a sângerării menstruale). Începerea utilizării în zilele 2-5 este permisă, dar în timpul primului ciclu este recomandată o metodă contraceptivă tip barieră, în timpul primelor 7 zile de administrare a comprimatelor.

După un avort în timpul primului trimestru de sarcină

După un avort în timpul primului trimestru de sarcină se recomandă să se înceapă administrarea imediat. În acest caz nu este necesară utilizarea unei alte metode contraceptive suplimentare.

După naştere sau un avort în trimestrul al doilea de sarcină

Tratamentul contraceptiv cu Lactinette® după naştere poate fi început înainte de revenirea menstruaţiei. Dacă au trecut mai mult de 21 de zile, trebuie întâi eliminată posibilitatea unei sarcini şi utilizată o metodă contraceptivă suplimentară în prima săptămână.

Cum se iniţiază tratamentul cu Lactinette® atunci când se trece de la alte metode contraceptive

Trecerea de la contraceptive hormonale combinate (contraceptive orale combinate (COC), inel vaginal sau plasture transdermic) Femeia trebuie să înceapă tratamentul cu Lactinette® în ziua după administrarea ultimului comprimat activ al COC sau în ziua îndepărtării inelului vaginal sau a plasturelui transdermic. În acest caz, utilizarea unei metode contraceptive suplimentare nu este necesară. Femeia poate începe nu mai târziu de următoarea zi după intervalul de pauză al comprimatului, inelului, plasturelui sau intervalul cu comprimate placebo al metodei contraceptive pe care o utiliza anterior, dar pentru primele 7 zile de utilizare a comprimatelor, este recomandată o metodă tip barieră suplimentară.

Trecerea de la metode contraceptive conţinând doar progestogen (comprimat care conţine doar progestogen, injecţie, implant) sau de la un sistem intrauterin care eliberează progestogen (SIU)

Femeia poate trece oricând de la contraceptivul care conţine doar progestogen (în cazul implantului sau SIU - din ziua de îndepărtare a acestuia; de la un medicament injectabil - din ziua în care următoarea injecţie ar fi trebuit administrată); nu este necesară o metodă de contracepţie suplimentară.

Abordarea terapeutică în cazul comprimatelor omise

Protecţia contraceptivă poate fi redusă dacă trec mai mult de 36 de ore între administrarea a două comprimate. Dacă există mai puţin de 12 ore întârziere de la administrarea comprimatului, comprimatul omis trebuie administrat imediat după reamintire, iar următorul comprimat trebuie administrat la ora obişnuită. Dacă au trecut mai mult de 12 ore de întârziere, trebuie să se utilizeze o metodă contraceptivă suplimentară pentru următoarele 7 zile. Dacă comprimatele au fost omise în prima săptămână şi a avut loc un act sexual în săptămâna dinaintea celei în care s-au omis comprimatele, trebuie avută în vedere posibilitatea unei sarcini.

Recomandare în cazul tulburărilor gastrointestinale

În cazul unor tulburări gastrointestinale severe, absorbţia poate să nu fie completă şi trebuie luate măsuri contraceptive suplimentare. Dacă apar e voma în decurs de 3-4 ore de la administrarea comprimatului, se aplică aceleaşi măsuri ca pentru un comprimat uitat.

Copii şi adolescenţi

Siguranţa şi eficacitatea administrării desogestrelului la copiii cu vârsta sub 18 ani nu au fost încă stabilite. Nu sunt disponibile date.

Mod de administrare

Administrare orală.

REACŢII ADVERSE

Reacţia adversă raportată cel mai frecvent în cadrul studiilor clinice este sângerarea neregulată. Diferite tipuri de sângerări neregulate au fost raportate până la 50% dintre femeile care utilizează desogestrel. Deoarece desogestrelul determină inhibiţia ovulaţiei aproape 100% faţă de alte contraceptive ce conţin doar progestogen, sângerarea neregulată este mai frecventă decât la alte contraceptive ce conţin doar progestogen. La 20-30% dintre femei, sângerarea poate deveni mai frecventă, în timp ce la alte 20% sângerarea poate deveni mai puţin frecventă sau poate lipsi total. Sângerarea vaginală poate avea, de asemenea, o durată mai lungă. După câteva luni de tratament, sângerările tind să devină mai puţin frecvente. Informarea, consilierea şi un jurnal al sângerărilor pot îmbunătăţi acceptarea de către femeie a tiparului sângerării.

Alte reacţii adverse raportate mai frecvent (> 2,5%) în cadrul studiilor clinice cu desogestrel au fost acnee, modificări de dispoziţie, mastodinii, greaţă şi creştere în greutate. Reacţiile adverse menţionate în tabelul de mai jos au fost considerate de către investigatori ca având o legătură demonstrată, posibilă sau probabilă cu tratamentul.

În timpul utilizării Lactinette® poate apare o secreţie a sânului. În rare ocazii au fost raportate sarcini ectopice. În plus, poate interveni agravare a angioedemului şi/sau agravare a angioedemului ereditar.

La femeile care utilizează contraceptive orale (combinate) s-au raportat un număr de reacţii adverse (grave). Acestea includ tulburări tromboembolice venoase şi arteriale, tumori dependente hormonal (de exemplu tumori hepatice, neoplasm mamar) şi cloasma.

CONTRAINDICAŢII

- Sarcină sau suspiciune de sarcină.

- Tulburare tromboembolică venoasă activă.

- Prezenţa sau antecedente de afecţiuni hepatice grave, atât timp cât valorile funcţiei hepatice nu au revenit la normal.

- Existenţă sau suspiciune a malignităţii dependente de hormonii steroizi sexuali.

- Sângerare vaginală nediagnosticată.

- Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii preparatului Lactinette® .

SUPRADOZAJ

Nu au fost raportate reacții adverse grave în urma supradozajului. Simptomele care pot să apară în acest caz sunt: greață, vărsături, la fetele tinere, o ușoară sângerare vaginală. Nu există antidot, iar tratamentul ulterior trebuie să fie simptomatic.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Dacă este prezentă vreuna dintre afecţiunile/factorii de risc menţionaţi mai jos, beneficiile terapeutice ale administrării progestogenului trebuie evaluate în raport cu posibilele riscuri, la fiecare femeie individualizat, iar aceşti factori trebuie discutaţi cu pacienta înainte de a se decide începerea tratamentului cu desogestrel. În cazul agravării, exacerbării sau a debutului oricăreia dintre aceste afecţiuni, femeia trebuie să ia legătura cu medicul ei. Medicul trebuie să decidă apoi dacă administrarea desogestrelului trebuie întreruptă. Riscul de neoplasm mamar creşte, în general, odată cu avansarea în vârstă. Pe parcursul utilizării de contraceptive orale combinate (COC), riscul de a fi diagnosticată cu neoplasm mamar este uşor crescut. Acest risc crescut dispare treptat pe parcursul a 10 ani de la întreruperea utilizării de COC şi nu a fost asociat cu durata de utilizare, ci cu vârsta femeii în momentul utilizării de COC. Numărul estimat de cazuri diagnosticate la 10000 de femei care utilizează COC (până la 10 ani după întrerupere) faţă de cele care nu utilizează niciodată COC într-o elasticitate similară, a fost calculat pentru grupele de vârstă respective . Riscul la utilizatoarele de contraceptive conţinând doar progestogen este posibil să fie similar cu cel asociat cu COC. Cu toate acestea, pentru contraceptivele conţinând doar progestogen, dovezile sunt mai puţin relevante. În comparaţie cu riscul de a face neoplasm mamar vreodată în viaţă, creşterea de risc asociat cu utilizarea COC este mică. Cazurile de neoplasm mamar diagnosticate la utilizatoarele de COC tind să fie într-un stadiu mai puţin avansat decât la cele care nu au utilizat COC. Riscul crescut la utilizatoarele de COC poate fi determinat de un diagnostic mai precoce, de efectele biologice ale comprimatului contraceptiv sau de o combinaţie a ambelor. Dat fiind faptul că nu se poate exclude un efect biologic al progestogenilor asupra neoplasmului hepatic, trebuie efectuată o evaluare individuală a raportului beneficiu/ risc la femeile care au neoplasm hepatic. Dacă apar tulburări acute sau cronice ale funcţiei hepatice, femeia trebuie îndrumată să se adreseze unui medic specialist pentru consult şi recomandări. Investigaţiile epidemiologice au asociat utilizarea de COC cu o incidenţă crescută de tromboembolism venos (TEV, tromboză venoasă profundă şi embolie pulmonară). Deşi nu se cunoaşte importanţa clinică a acestei asocieri pentru desogestrelul utilizat drept contraceptiv în absenţa unui component estrogenic, tratamentul cu Lactinette® trebuie întrerupt în cazul unei tromboze. Întreruperea tratamentului cu Lactinette® trebuie, de asemenea, luată în considerare în cazul unei imobilizări pe termen lung cauzată de o operaţie sau o boală. Femeile cu antecedente de tulburări tromboembolice trebuie avertizate de posibilitatea unei recurenţe. Deşi progestogenii pot avea efect asupra rezistenţei periferice la insulină şi asupra toleranţei la glucoză, nu există nici o dovadă privind necesitatea modificării schemei de tratament la pacientele cu diabet zaharat care utilizează contraceptive conţinând doar progestogen. Cu toate acestea, pacientele cu diabet zaharat trebuie supravegheate cu atenţie pe durata primelor luni de utilizare. Dacă o hipertensiune arterială susţinută se dezvoltă în timpul utilizării Lactinette®, sau dacă o creştere semnificativă a tensiunii arteriale nu răspunde adecvat tratamentului antihipertensiv, trebuie luată în considerare întreruperea utilizării Lactinette®. Tratamentul cu Lactinette® duce la scăderea valorilor concentraţiilor plasmatice de estradiol, la o valoare corespunzătoare fazei foliculare timpurii. Nu se ştie încă dacă descreşterea are vreun impact clinic semnificativ asupra densităţii minerale osoase. Protecţia oferită de contraceptive tradiţionale conţinând doar progestogen contra sarcinilor ectopice nu este la fel de bună ca cea oferită de contraceptive orale combinate, care a fost asociată cu apariţia frecventă de ovulaţii pe durata utilizării de comprimate bazate doar pe progestogen. În ciuda faptului că Lactinette® inhibă puternic ovulaţia, sarcina ectopică trebuie luată în considerare la diagnosticul diferenţial, dacă femeile prezintă amenoree sau dureri abdominale. Ocazional poate apărea cloasma, mai ales la femeile cu antecedente de „cloasma gravidarum”. Femeile cu tendinţă de cloasmă trebuie să evite expunerea la soare sau la raze ultraviolete în timp ce utilizează Lactinette®. Următoarele stări au fost raportate atât în timpul sarcinii, cât şi în timpul utilizării steroizilor sexuali, dar o asociere cu utilizarea de progestogeni nu a fost stabilită: icter şi/sau prurit asociate colestazei; formare de calculi biliari; porfirie; lupus eritematos sistemic, sindrom hemolitic-uremic; coree Sydenham; herpes gestational; pierdere a auzului asociată cu otoscleroză; angioedem (ereditar).

Examinare/consulta ție medical.

Înainte de iniţierea sau reinstituirea tratamentului cu Lactinette®, trebuie efectuată o anamneză detaliată a cazului (incluzând antecedentele familiale) şi sarcina trebuie exclusă. Tensiunea arterială trebuie măsurată şi o examinare fizică trebuie efectuată, ghidată de contraindicaţii şi atenţionări. Femeia trebuie să fie instruită să citească cu atenţie prospectul şi să adere la recomandările date. Frecvenţa şi natura examinărilor trebuie să fie bazată pe ghidurile de practică stabilite şi să fie adaptate femeii individual. Femeile trebuie informate că Lactinette® nu protejează împotriva infecţiei cu HIV (SIDA) sau a altor boli cu transmitere sexuală.

Eficacitate redusă

Eficacitatea Lactinette® poate fi redusă în cazul omiterii unor comprimate care conţin hormon, unor tulburări gastrointestinale în timpul utilizării comprimatelor care conţin hormon sau în cazul administrării unui tratament concomitent.

Modificări în tiparul sângerării vaginale

În timpul utilizării contraceptivului conţinând doar progestogen, sângerarea vaginală poate deveni mai frecventă sau poate fi de durată mai lungă la unele femei, pe când la altele sângerarea poate fi ocazională sau total absentă. Aceste modificări sunt de obicei un motiv pentru ca femeia să renunţe la metodă sau să nu fie compliantă. Acceptarea tiparului de sângerare poate fi îmbunătăţită prin a oferi femeilor care au ales să utilizeze Lactinette®, consiliere atentă în această problemă. Evaluarea sângerării vaginale trebuie făcută pe o bază ad-hoc şi poate include examinarea ginecologică pentru a exclude tumoarea malignă sau sarcina. Lactinette® comprimate filmate conţine lactoză 67,445 mg (sub formă de lactoză monohidrat) şi din acest motiv nu trebuie administrat la pacientele cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Sarcina:

Studiile efectuate la animale au arătat că dozele foarte mari de substanţe progestogenice pot determina masculinizarea fetuşilor de sex feminin. Studiile epidemiologice extinse nu au arătat riscuri crescute de malformaţii congenitale la copiii născuţi de femei care au utilizat COC înainte de sarcină şi nici efecte teratogenice atunci când COC au fost utilizate în mod accidental în perioada sarcinii timpurii. Datele de farmacovigilenţă colectate, în legătură cu diferite CO combinate care conţin desogestrel, nu indică nici ele un risc crescut. Lactinette® este contraindicată în timpul sarcinii. Tratamentul cu Lactinette® trebuie întrerupt imediat atunci când intervine sarcina la femeia care utilizează Lactinette®.

Alăptarea

Lactinette® nu influenţează producerea sau calitatea (proteină, lactoză sau concentraţii de grăsime) laptelui matern. Totuşi, cantităţi mici de etonogestrel (metabolitul desogestrelului) sunt eliminate în lapte. Drept rezultat, 0,01-0,05 micrograme de etonogestrel pe kg corp şi pe zi pot fi ingerate de către copil (pe baza unei ingestii de lapte estimate de 150 ml/kg corp/zi). Datele în ceea ce priveşte supravegherea pe termen lung a copiilor ale căror mame au început să utilizeze Lactinette® în săptămânile 4-8 post-partum, sunt limitate. Ei au fost alăptaţi timp de 7 luni şi supravegheaţi până la vârsta de 1,5 ani (n=32) sau până la 2,5 ani (n=14). Evaluarea creşterii şi dezvoltării fizice şi fizico-motorii nu indică nici o diferenţă în comparaţie cu sugarii ale căror mame au utilizat un sistem intrauterin cu eliberare de ioni de cupru (SIU). Conform datelor existente, Lactinette® poate fi utilizat în timpul alăptării. Dezvoltarea şi creşterea sugarului a cărui mamă utilizează Lactinette® trebuie, totuşi, să fie monitorizate cu atenţie.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Desogestrelul nu are nici o influenţă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI Interacţiunile dintre contraceptivele hormonale şi alte medicamente pot duce la sângerări de întrerupere şi/sau la pierderea efectului contraceptiv. Următoarele interacţiuni au fost raportate în literatura de specialitate (în principal pentru contraceptivele combinate dar, ocazional, şi pentru contraceptivele conţinând doar progestogen).

Metabolizare hepatică: Pot apărea interacţiuni cu medicamente care induc enzimele microzomiale care pot duce la mărirea clearance-ului hormonilor sexuali (cum ar fi: hidantoine (de exemplu fenitoină), barbiturice (de exemplu fenobarbital), primidonă, carbamazepină, rifampicină şi posibil şi pentru oxcarbazepină, topiramat, rifabutină, felbamat, ritonavir, nelfinavir, griseofulvină şi preparate pe bază de plante care conţin sunătoare (Hypericum perforatum)). Inducţia enzimatică maximă nu se observă timp de 2-3 săptămâni, dar poate persista pentru cel puţin 4 săptămâni de la încetarea tratamentului medicamentos.

Femeile care sunt tratate cu aceste medicamente, trebuie să utilizeze temporar o metodă de barieră suplimentară la Lactinette®. La administrarea concomitentă de medicamente care induc enzimele microzomiale trebuie utilizată o metodă de barieră atât în timpul administrării lor, cât şi pentru 28 de zile de la întreruperea lor. La femeile în tratament pe termen lung cu inductori ai enzimelor hepatice, trebuie luată în considerare o metodă de contracepţie nehormonală. În timpul tratamentului cu cărbune medicinal, absorbţia de steroid din comprimat poate fi redusă şi astfel şi eficacitatea contraceptivă. În aceste circumstanţe, se aplică măsurile privind comprimatele omise. Contraceptivele hormonale pot interfera cu metabolizarea altor medicamente. În consecinţă, concentraţiile din plasmă şi din ţesuturi (de exemplu ciclosporina) pot să crească sau să scadă. Notă: Informaţiile de prescriere ale medicamentelor pentru tratamentele concomitente trebuie consultate pentru a identifica potenţialele interacţiuni.

Investigaţii diagnostice

Datele obţinute cu COC au arătat că utilizarea contraceptivelor steroidiene poate influenţa rezultatele anumitor investigaţii diagnostice incluzând parametrii biochimici hepatici, ai tiroidei, ai suprarenalei, funcţiei renale, concentraţiile plasmatice ale proteinelor (transportoare), de exemplu globulinele care leagă corticosteroizi, fracţiunile lipidice/lipoproteinice, parametrii metabolismului carbohidraţilor, parametrii coagulării şi fibrinolizei. Modificările rămân în general în intervalul normal. Nu este cunoscut în ce măsură aceasta se aplică contraceptivelor conţinând doar progestogen.

PREZENTARE, AMBALAJ Comprimate filmate 0,075 mg. Câte 28 comprimate filmate în blister. Câte 1 sau 3 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperatura sub 25 C, în ambalaj original pentru a fi protejat de lumină.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

3 ani.

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

”Gedeon Richter” Plc, Ungaria.

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

”Gedeon Richter” Plc 1103 Budapesta, str. Gyomroi, 19-21, Ungaria.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 831
Код товара: 54354
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 54122
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63686
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63459
Топ сезона
Код товара: 48158
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Цена товара в пунктах: 628
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 345
Код товара: 62326
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.