Infesol® 50 sol. perf. 50 mg/ml 250 ml N1

Код товара: 42297
Доза: 50
Количество доз: 1
Производитель: Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Страна: Германия
Форма: р-р инф.

Infesol 50 50 mg/ml soluție perfuzabilă

aminoacizi și electroliți

1. Ce este Infesol 50 şi pentru ce se utilizează

Infesol 50 este o soluție perfuzabilă, care conține aminoacizi (componente proteice) și electroliți (săruri). Este folosit ca material de construcție pentru formarea de proteine (sinteza proteinelor) în nutriția parenterală, ca parte a tratamentului corespunzător (alimentație cu ocolirea tractului digestiv), atunci când este imposibilă, insuficientă sau contraindicată alimentația orală sau enterală (alimentație prin consumul prin gură sau prin administrare directă a alimentelor în stomac).

Soluțiile de aminoacizi trebuie administrate în cadrul terapiei parenterale doar la introducerea simultană a soluțiilor perfuzabile corespunzătoare, care conțin surse energetice - de exemplu, soluții de carbohidrați.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Infesol 50

Nu utilizaţi Infesol 50 :

- Dacă sunteți alergic la aminoacizi sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

- în cazul prezenței tulburărilor congenitale ale metabolismului aminoacizilor

- în dereglări circulatorii severe, ce pun viața în pericol (de exemplu, șoc)

- în cazul deficitului de oxigen (hipoxie)

- în acidoză metabolică (o anumită tulburare a metabolismului)

- în boli hepatice cu caracter progresiv

- în afectări severe ale funcției renale, fără efectuarea tratamentului prin metodele de hemodializă sau hemofiltrare (eliminarea anumitor substanțe toxice din sânge cu ajutorul unor aparate speciale)

- în cazul concentrațiilor plasmatice patologic înalte de oricare dintre electroliții (sărurile) conținuți în soluție

- la copiii mai mici de 2 ani

Terapia perfuzională nu este indicată în:

- tulburări ale funcției cardiace (insuficiență cardiacă decompensată)

- edem pulmonar acut (acumulare de lichid în plămâni)

- în prezența unei cantități excesive de lichid în organism (hiperhidratare)

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luați Infesol 50, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- dacă suferiți de tulburări metabolice neînnăscute (dobândite) ale anumitor aminoacizi. Medicul dvs. va lua aceste încălcări în considerare la indicarea acestui medicament.

- dacă aveți un minut-volum cardiac (debit cardiac) scăzut. În acest caz, medicul dvs. trebuie să fie atent la prescrierea unei cantități mari de lichid. Rețineți că, dacă aveți o reducere semnificativă a minut-volumului cardiac (insuficiență cardiacă decompensată), medicul dvs. nu trebuie să vă indice acest medicament.

- în cazul tulburărilor funcției ficatului sau rinichilor. Medicul dvs. vă va alege doza de preparat în funcție de gradul de disfuncție hepatică sau renală. Rețineți că terapia cu Infesol 50 este contraindicată în cazul bolilor hepatice severe.

- dacă aveți creșterea conținutului de anumite substanțe dizolvate în sânge, cum ar fi electroliții, proteinele sau glucoza (creșterea osmolarității serice).

- dacă aveți un deficit de lichide în organism (deshidratare), în asociere cu tensiune arterială scăzută (deshidratare hipotensivă). Înainte de indicarea preparatului Infesol 50, medicul dvs. va face o corecție a stării date prin indicarea de lichide și electroliți.

Medicul dvs. va monitoriza cu regularitate următorii indicatori:

- Conținutul de electroliți în sânge

- Glucoza din sânge

- Bilanțul hidric

- Echilibrul acido-bazic

- Funcția renală

- Conținutul de proteine în sânge

- Funcția hepatică

În cadrul nutriției parenterale, Infesol 50 se administrează împreună cu medicamentele ce conțin surse energetice (soluții de carbohidrați, emulsii lipidice), vitamine și microelemente - corespunzător necesităților dvs. individuale.

Întrebarea cu privire la administrarea combinată de Infesol 50 cu alte soluții pentru nutriție parenterală prin acces venos periferic (introducerea prin venele superficiale ale pielii ) este rezolvată în funcție de osmolaritatea totală a amestecului (concentrațiile ingredientelor solubile).

Locul de injectare trebuie să fie inspectat zilnic în vederea semnelor de inflamație sau infecție.

Copii

La copii, Infesol 50 poate fi utilizat, începând cu vârsta de 2 ani.

Infesol 50 împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv și cele eliberate fără prescriție medicală. Infesol 50 nu trebuie amestecat cu alte medicamente. Excepții sunt combinațiile care sunt utilizate în cadrul nutriției parenterale complete (secțiunea 3), cu condiția compatibilității cu Infesol 50.

Sarcina și alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămîneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Din cauza lipsei de experiență în administrarea de Infesol 50 la femeile gravide și în perioada de lactație, la astfel de paciente medicamentul trebuie administrat numai dacă medicul consideră această terapie extrem de necesară.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Datele cu privire la influența terapiei date asupra capacității de a conduce autovehicule și de a folosi utilaje lipsesc.

Infesol 50 conţine fenilalanină

Acest medicament conține fenilalanină care poate prezenta pericol dacă suferiți de fenilcetonurie (o deficiență ereditară a enzimei care descompune aminoacidul fenilalanina).

3. Cum să luaţi Infesol 50

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Acest medicament trebuie administrat prin perfuzie (injectat direct în venă) de către un medic. El va determina doza necesară pentru dvs. și va prescrie suplimentar medicamente care conțin surse de energie, vitamine, microelemente și o cantitate suficientă de lichide pentru a asigura o nutriție parenterală completă, corespunzătoare pentru dvs. (alimentație cu ocolirea tractului gastrointestinal).

Doza se calculează în funcție de starea și de necesitatea dvs. în aminoacizi, electroliți și lichide (statusul nutrițional și gradul de dezintegrare a substanțelor azotate, cauzate de boală).

Pentru a asigura o nutriție completă, medicul dvs. vă va prescrie următoarele medicamente, în conformitate cu necesitățile dvs. :

- Surse energetice, cum ar fi carbohidrații și grăsimile

- Electroliți (săruri)

- Vitamine

- Microelemente

Doza recomandată este:

- Adulți și adolescenți, începând cu vârsta de 15 ani

- Doza zilnică: 20-40 ml/kg greutate corporală

- Doza zilnică maximă:

40 ml/kg greutate corporală

- Copii și adolescenți în vârstă de 2-15 ani

În ceea ce privește dozele menționate mai jos, este necesară corecția dozelor în mod individual - în funcție de vârstă, nivelul de dezvoltare și de boală.

- Doza zilnică pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani:

30 ml/kg greutate corporală

- Doza zilnică pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani:

20 ml/kg greutate corporală

Viteza maximă a perfuziei la adulți și copii de la 2 ani:

2 ml/kg greutate corporală pe oră

În cazul necesității în aminoacizi de la 1 g/kg greutate corporală pe zi și mai mult, trebuie acordată atenție la bilanțul hidric. Dacă este necesar, Infesol 50 trebuie înlocuit cu un medicament cu o concentrație mai mare de aminoacizi.

Durata de administrare:

Durata de administrare trebuie stabilită de către medicul dvs. Preparatul poate fi utilizat atât timp, cât există o necesitate în acesta.

Dacă vi s-a administrat mai mult Infesol 50 decât trebuie

În caz de supradozaj sau de administrare prea rapidă, medicul dvs. trebuie să oprească perfuzia sau să continue perfuzia, dar cu o viteză mai mică (un număr mai mic de picături pe minut).

Semnele unui supradozaj sau ale unei administrări prea rapide a medicamentului sunt: - greață

- vomă

- frisoane

- pierderea de aminoacizi prin rinichi (analiza de urină).

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt evaluate utilizând următoarele categorii conform frecvenței de apariție:

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente: afectează 1 - 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente: afectează 1 - 10 utilizatori din 1. 000

Rare: afectează 1 - 10 utilizatori din 10. 000

Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10. 000

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile


În cazul oricărui tip de nutriție parenterală, în special la inițierea acesteia, sunt posibile următoarele reacții adverse:

Mai puţin frecvente:

greață, vomă, dureri de cap, frisoane, febră La utilizarea corectă a medicamentului, pot fi evitate reacțiile adverse tipice pentru acesta.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Infesol 50

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Pentru a proteja conținutul flacoanelor de lumină, acestea trebuie păstrate în cutia de carton a ambalajului. A nu se congela.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Infesol 50 trebuie utilizat doar dacă: - soluția este transparentă,- capacul flaconului este intact.

Infesol 50 este destinat unei administrări unice, imediat după deschiderea flaconului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conține Infesol 50

În 1000 ml de soluție perfuzabilă se conține:

-Substanţele active sunt

Aminoacizi:

Alanină 5,25 g

Arginină 5,75 g

Acid aspartic 2,80 g

Acid glutamic 3,60 g

Glicină 6,00 g

Histidină 1,50 g

Izoleucină 2,50 g

Leucină 4,45 g

Clorhidrat de lizină (echivalent cu 3,426 g lizină) 4,28 g

Metionină 2,20 g

Fenilalanină 2,35 g

Prolină 2,75 g

Serină 1,15 g

Treonină 2,10 g

Triptofan 0,80 g

Tirozină 0,40 g

Valină 3,10 g

Conținutul total de aminoacizi 50 g

Conținutul total de azot 7,9 g

Electroliți:

Fosfat disodic dodecahidrat (Farm. Eur. ) 3,581 g

Acetat de potasiu 2,453 g

Clorură de magneziu hexahidrat 0,508 g

Acetat de sodiu trihidrat 1,361 g

Clorură de sodiu 0,964 g Hidroxid de sodiu 0,140 g

Celelalte componente sunt:

Acetilcisteină

Monohidrat de acid citric

Azot (în calitate de gaz inert)

Apă injectabilă

Informații speciale, necesare pentru administrare

pH 5,7-6,3

Osmolaritate teoretică: 588 mOsmol/l

Aciditate de titrare (până la pH 7,4): aproximativ 20 mmol/l

Valoare energetică: 835 kJ/l (echivalent cu 200 kkal/l)

Concentrația de electroliți: mmol/l

Sodiu 50,0

Potasiu 25,0

Magneziu 2,5

Acetat 35,0

Clorură 45,0

Fosfat 10,0


Cum arată Infesol 50 și conținutul ambalajului

Infesol 50 prezintă o soluție transparentă, incoloră până la galben-pală în flacoane de perfuzie din sticlă incoloră cu dop de cauciuc

Conținutul ambalajului:

1 x 250 ml

1x 500 ml

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare şi Fabricantul

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

BERLIN-CHEMIE AG

Glienicker Weg 125

12489 Berlin

Germania

telefon: (030) 6707-0 (comutator)

fax: (030) 6707-2120

Fabricantul

BERLIN-CHEMIE AG

Glienicker Weg 125

12489 Berlin

Germania

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 56610
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 63978
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 153
Код товара: 46030
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 366
Код товара: 63784
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 684
Код товара: 63413
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 786
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63396
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.