Lysobact Rino spray nasal 30ml

Код товара: 55851
Производитель: Bosnalijek, Pharmaceutical and Chemical Industry JSC
Страна: Босния и Герцеговина
Форма: спрей
Наличие: мало
142 26 леев
(-5%)
135 18 леев
или 541 пунктов лояльности
Выгода:
13 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

LYSOBACT RINO ® spray nazal

Dragă utilizator!

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece conţine informaţii importante privind utilizarea acestui dispozitiv medical.

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări sau dacă aveți întrebări suplimentare.

Ce este LYSOBACT RINO spray nazal şi cum acționează

LYSOBACT RINO spray nazal este o soluție hipertonică îmbogățită cu lizozim. Cu mecanismul de osmoză naturală LYSOBACT RINO spray nazal ia lichidul excesiv din mucoasa și țesuturile nazale umflate și diluează secrețiile nazale dense. Pentru mucoasa nazală normală, acest spray servește la umidificare și protecție. Lizozimul este un ingredient natural prezent în secrețiile corporale, cum ar fi mucus, lacrimi, saliva. Efectul său în cavitatea nazală este văzut în accelerarea mișcării epiteliului ciliat și stimularea activi tății sale, datorită căreia ajută la curățarea cavității nazale a secrețiilor acumulate, a prafului, a murdăriei, a straturilor uscate, a crustelor, a alergenilor și a substanțelor infecțioase.

LYSOBACT RINO spray nazal se utilizează pentru :

&În funcție de scopul său, LYSOBACT RINO spray nazal poate fi utilizată independent, ca o alternativă la decongestionanții clasici (chimici) (corticosteroizi locali, antihistaminici, vasoconstrictori) sau în combinație cu acestea.

LYSOBACT RINO spray nazal este recomandat pentru :

- Nas înfundat însoțit de dificultăți de respirație cauzate de frig (rinită virală), rinită alergică, sinuzită sau gripa;

- Cazurile în care decongestionantele clasice sunt contraindicate (de exemplu tulburări ale glandelor tiroide, tensiune arterială crescută, boli de inimă, diabet);

- &Îmbunătățirea eficacității decongestionantelor clasice și reducerea duratei de utilizare a acestora;

- Prevenirea infecțiilor secundare ale urechilor, nasului și gâtului (infecții ORL) și complicații, de ex. otita (inflamația urechii);

- Igiena zilnică a mucoasei nazale (de ex. în mediul poluat);

- Umidificarea mucoasei nazale (de exemplu, în încăperi cu aer condiționat sau încălzite necorespunzător).

Deoarece LYSOBACT RINO spray nazal sprijină starea fiziologică a mucoasei nazale și nu are efecte sistemice, este potrivit pentru utilizare la adulți și copii cu vârsta peste 1 an.

Când LYSOBACT RINO spray nazal nu trebuie utilizat

Nu luaţi LYSOBACT RINO spray nazal dacă sunteţi hipersensibil (alergic) la oricare dintre componente. ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),

Persoanele hipersensibile (alergice) la albușul de ou nu trebuie să utilizeze LYSOBACT RINO spray nazal.

Măsuri de precauție pentru LYSOBACT RINO spray nazal

Destinat numai pentru utilizare în nas (aplicarea nazală).

Din motive igienice și pentru a reduce posibilitatea unei infecții, se recomandă ca spray-ul să fie folosit întotdeauna de o singură persoană.

Utilizarea LYSOBACT RINO spray nazal în sarcină şi perioada de alăptare

Nu există informații disponibile care să indice că utilizarea LYSOBACT RINO spray nazal în timpul sarcinii și alăptării poate avea consecințe nocive.

Cum să utilizați LYSOBACT RINO spray nazal

Doze

Adulți și copii cu vârsta de 5 ani și peste: câte 1-2 pufuri în fiecare nară de 2-3 ori pe zi.

Copii cu vârsta de 1-5 ani: câte 1 puf în fiecare nară de 2-3 ori pe zi.

Mod de utilizare

Suflați-vă bine nasul înainte de fiecare utilizareLYSOBACT RINO spray nazal

1. Scoateți capacul de protecție

2. Țineți flaconul cu trei degete. Indecele și degetul mijlociu trebuie așezate pe partea superioară a flanșei degetului, în timp ce degetul mare fixează fundul recipientului. &În timp ce țineți flaconul în poziție verticală, apăsați dispozitivul de acționare în jos de mai multe ori pentru a activa pompa de pulverizare

3. Introduceți ușor vârful dispozitivului de acționare în nări și apăsați o dată sau de două ori în jos. Respirați ușor prin nas în momentul pulverizării și expirați prin gură. Repetați aceeași procedură și în cealaltă altă nară.

4. După aplicare, ștergeți cu atenție dispozitivului de acționare cu o țesătură de hârtie curată. Puneți capacul de protecție înapoi

Modul de aplicare la copiii care au nevoie de asistență în utilizarea spray-ului.

Puneți copilul într-o poziție culcat și utilizați procedura descrisă mai sus.

Luați în considerare faptul că doza aplicată trebuie să fie adecvată vârstei copilului.

Cât timp LYSOBACT RINO spray nazal poate fi utilizat

Dacă nu vă simţiţi mai bine după 14 zile de utilizare, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile a LYSOBACT RINO spray nazal

LYSOBACT RINO spray nazal nu provoacă reacții adverse cum ar fi dependența sau efectul de rebound.

Cu utilizarea recomandată, nu se așteaptă reacții adverse ale LYSOBACT RINO spray nazal.

&În caz de iritare sau reacție alergică, trebuie să întrerupeți tratamentul cu LYSOBACT RINO spray nazal și contactați medicul dumneavoastră.

Cum se păstrează LYSOBACT RINO spray nazal

Nu lăsaţi LYSOBACT RINO spray nazal la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A nu se congela

Termenul de valabilitate: 24 luni.

Lysobact RINO spray nazal nu se va utiliza după data de expirare înscrisă pe cutie.

Alte informaţii

Compoziția LYSOBACT RINO spray nazal

Apă purificată, clorură de sodiu, clorură de lizozim, propilenglicol, edetat de sodiu, hidroxid de sodiu, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil.

Cum arată LYSOBACT RINO spray nazal şi conţinutul ambalajului:

LYSOBACT RINO spray nazal este o soluție transparentă și incoloră.

LYSOBACT RINO spray nazal este ambalat în 30 ml flacoane din sticlă brună, cu o pompă + dispozitiv de acționare și un capac de protecție. Pompa eliberează 0,14 ml la o pulverizare. Flaconul conține 30 ml de soluție.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Bosnalijek, Pharmaceutical and Chemical Industry, Joint Stock Company, Sarajevo,

Jukiceva 53, Bosnia şi Herțegovina.

Fabricantul

Bosnalijek, Pharmaceutical and Chemical Industry, Joint Stock Company, Sarajevo,

Jukiceva 53, Bosnia şi Herțegovina.



Acest prospect a fost revizuit în februarie 2018

Informații privind LYSOBACT RINO spray nazal

Nasul este o primă linie de apărare a sistemului respirator

Nasul este un organ reprezentând prima parte a sistemului respirator. Interiorul nasului este căptușit cu membrana mucoasă, realizată din epiteliu cu mai multe straturi, care constă din două tipuri de celule: celulele a căror suprafață este acoperită cu cili și celulele glandulare care produc mucus nazal (secreție). Cili sunt subțiri, proiecții invizibili din celulele epiteliale ale mucoasei nazale, care se mișcă rapid în valuri. Cu mișcarea ciliară (așa-numitul transport mucociliar), toate impuritățile împreună cu mucusul sunt mutate în afara cavității nazale sau spre faringe.

Funcția de bază a nasului este cea respiratorie (respirația). Oamenii respiră prin nas (deși pot să respire prin gură). Respirația prin nas este nu numai naturală, ci și mai eficientă, deoarece permite fluxul mai rapid al aerului spre părțile inferioare ale sistemului respirator, dar și umidificarea, încălzirea și curățarea aerului inhalat.

Sănătatea mucoasei nazale are un rol de protecție

Dacă umiditatea lipsește în mucoasa nazală, ea nu mai poate avea funcția protectoare, pasajele nazale devin mai înguste, iritate și adesea dureroase. Dacă mucoasa nazală este uscată și iritată, aceasta nu poate efectua funcția de curățare. Mucoasa nazală uscată și iritată este dureroasă și cauzează disconfort. Simptomele și semnele asociate cu mucoasa nazală uscată sunt mâncărime, usturime, strănut, apariția crustelor și sângerări. Mucoasa nazală uscată crește riscul de infectare.

Nasul înfundat - cauze și consecințe

Cea mai frecventa cauza a congestiei nazale sau a secreției nazale sărace care rezulta din umflarea mucoasei este de etiologie inflamatorie. Capilarele din mucoasa nazală sunt lărgite datorită inflamației, celulele inflamatorii și fluide sunt acumulate în mediul intracelular, determinând astfel umflarea mucoaselor și producția de mucus excesiv. Consecința acestui fapt este debitul dificil al aerului. Cele mai frecvente cauze ale inflamației sunt virușii, rareori bacteriile și alergiile pot fi adesea cauza congestiei cronice.

LYSOBACT RINO spray nazal

LYSOBACT RINO spray nazal este o soluție hipertonică îmbogățită cu lizozim. Cu mecanismul de osmoză simplu. LYSOBACT RINO spray nazal ia lichidul excesiv din mucoasa și țesuturile nazale umflate și diluează secrețiile nazale dense. Acesta asigură o bună umidificare a mucoasei și stimulează transportul mucociliar (mișcări ciliare), curățând astfel nasul.


PROPRIETĂȚILE și efectele LYSOBACT RINO spray nazal

- Ameliorează congestia nazală prin reducerea edemului nazal al mucoasei (edem).

- Diluează secreția groasă

- Curăță cavitățile nazale din mucusul acumulat, praf, impurități diferite, acumulări uscate, cruste, alergeni și substanțe infecțioase

- Oferă umidificarea mucoasei nazale și reduce uscarea nazală.

- Ajută la reînnoirea funcției naturale a mucoasei nazale


LYSOBACT RINO spray nazalîmbunătățește calitatea vieții, deoarece ameliorează și scurtează durata simptomelor asociate cu nasul blocat (de exemplu, senzația de usturime, mâncărime, iritație, durere, strănut, senzație de presiune în sinusuri și altele similare).

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 46236
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 63934
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63946
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 240
Код товара: 61760
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 836
Код товара: 55355
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 61794
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61112
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 541
Код товара: 55851
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.