Famotidina comp. 20mg N14x2 (Eurofarmaco)

Код товара: 48993
Доза: 20
Количество доз: 28
Производитель: Eurofarmaco SA, ICS
Страна: Республика Молдова
Форма: табл.
отпуск только по рецепту!

FAMOTIDINĂ

comprimate
DENUMIREA COMERCIALĂ

Famotidină.
DCI-ul substanţei active

Famotidinum.
COMPOZIŢIA

1 comprimat conţine:
substanţa activă: famotidină-20 mg sau 40 mg;
excipienţi: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu, dibehenat de glicerol, talc, acid stearic.
FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate neacoperite, cu suprafaţă plană, aspect uniform, structura compactă şi omogenă, cu diviziune diametrală unilaterală, margini teşite pe ambele părţi, diametrul 9 mm; de culoare albă sau alb-gălbuie; fără miros, cu gust amar.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Medicamente pentru tratamentul ulcerului gastro-duodenal şi al bolii de reflux gastroesofagian, antagonişti ai receptorilor H2; A02BA03.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Famotidina, principiul activ al medicamentului FAMOTIDINĂ, este un blocant puternic şi competitiv al receptorilor H2-histaminergici. Principala acţiune farmacologică, importantă clinic, a famotidinei este inhibarea secreţiei gastrice, în timp ce modificarea secreţiei pepsinei este proporţională cu volumul secretat. Famotidina reduce atât concentraţia, cât şi volumul secreţiei gastrice acide. Durata inhibării secreţiei gastrice la doze de 20 mg şi 40 mg a fost de la 10 până la 14 ore.
Proprietăţi farmacocinetice

Famotidina se absoarbe rapid. Biodisponibilitatea dozelor administrate oral este de 4045%. Biodisponibilitatea nu este influenţată de prezenţa alimentelor în stomac, dar este uşor scăzută de antiacide. După administrarea pe cale orală, concentraţia plasmatică maximă a famotidinei este atinsă după 1-3 ore. Legarea de proteinele plasmatice este de 15-20%. Timpul de înjumătăţire plasmatic este de 2,3-3,5 ore. La pacienţii cu insuficienţă renală severă, timpul de înjumătăţire plasmatic prin eliminare poate creşte la 20 ore. Metabolizarea medicamentului se face la nivel hepatic cu formarea S-oxidului. Famotidina este eliminată pe cale renală (25-30% nemetabolizată).
INDICAŢII TERAPEUTICE

- ulcer duodenal acut;
- ulcer gastric benign;
- boala de reflux gastro-esofagian;
- alte maladii însoțite de hipersecreția sucului gastric (sindromul Zollinger-Ellison);
- profilaxia recidivelor ulceroase;
- profilaxia sindromului de aspiraţie în anestezia generală (sindromul Mendelsson).
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Comprimatele Famotidină se înghit întregi, cu un pahar de apă, fără a fi fărâmiţate, indiferent de consumul de alimente.
Ulcer duodenal acut

Pentru tratarea ulcerului duodenal acut doza recomandată este 40 mg Famotidină, în priză unică, seara înainte de somn sau 20 mg Famotidină de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 4-8 săptămâni.
Ulcer gastric benign

Doza recomandată este 40 mg Famotidină, seara înainte de somn, timp de 4-8 săptămâni.
Boala de reflux gastro-esofagian

Doza recomandată este 20-40 mg Famotidină, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 6-12 săptămâni.
Sindromul Zollinger-Ellison

La pacienţii care nu au fost trataţi anterior cu preparate antisecretorii, doza iniţială uzuală este 20 mg Famotidină la fiecare 6 ore. Apoi dozajul se ajustează în funcţie de starea clinică a pacientului.
Profilaxia recidivelor ulceroase

Doza recomandată este 20 mg Famotidină 1 dată pe zi, seara înainte de somn.
În anestezia generală pentru prevenirea sindromului de aspiraţie

Se recomandă 40 mg Famotidină, administrată în seara premergătoare intervenţiei chirurgicale sau în dimineaţa operaţiei.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse sunt indicate conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme, organe şi în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente (≥ 1/10), frecvente (≥1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000 şi <1/100), rare (≥1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000); cu frecvenţă necunoscută (nu pot fi estimate din datele disponibile).
Tulburări hematologice şi limfatice: foarte rare-agranulocitoză, leucopenie, pancitopenie, trombocitopenie, neutropenie.
Tulburări ale sistemului imunitar: foarte rare-reacţii anafilactice.
Tulburări metabolice şi de nutriţie: mai puţin frecvente-anorexie.
Tulburări psihice: foarte rare-depresie, halucinaţii, agitaţie, anxietate, confuzie mintală.
Tulburări ale sistemului nervos: frecvente-cefalee, vertij; mai puţin frecvente-tulburări de gust; foarte rare-crize epileptice/convulsii (la pacienţii cu insuficienţă renală).
Tulburări cardiace: foarte rare-aritmie.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: foarte rare-bronhospasm, constricţie toracică.
Tulburări gastrointestinale: frecvente - diaree, constipaţie; mai puţin frecvente-greaţă, vomă, distensie abdominală, xerostomie, flatulenţă.
Tulburări hepatobiliare: foarte rare-icter colestatic.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: foarte rare-acnee, alopecie, xerodermie; mai puţin frecvente-urticarie, prurit, erupţii cutanate tranzitorii.
Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv: foarte rare-artralgie, crampe musculare.
Tulburări ale aparatului genital şi sânului: foarte rare-ginecomastie reversibilă după încetarea tratamentului.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: mai puţin frecvente-fatigabilitate. Investigaţii diagnostice: foarte rare-modificarile valorilor ale enzimelor hepatice.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la famotidină sau la orice component al preparatului. Copii.
Sarcina şi perioada de alăptare.
SUPRADOZAJ

Nu s-au rapotat cazuri de supradozaj la om. La pacienţii cu stări hipersecretorii patologice au fost utilizate doze până la 800mg/zi, mai mult de un an, fără să se observe reacţii adverse grave.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Tratamentul cu Famotidină poate masca simptomele tumorii maligne, de aceea procesul malign trebuie exclus înainte de a începe tratamentul. Deoarece au fost descrise reacţii alergice încrucişate la administrarea antagoniştilor receptorilor H2-histaminergici, famotidina se va administra cu precauţie la pacienţii cu antecedente de hipersensibilitate la alţi antagonişti ai receptorilor H2-histaminergici.
Preparatul conţine lactoză: pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază sau sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest preparat. Preparatul se va administra cu precauţie în insuficienţă hepatică şi renală.
Insuficienţă renală

Preparatul se va administra cu precauţie în insuficienţă renală severă. Dacă clearanceul creatininei constituie <30 ml/min sau nivelul plasmatic al creatininei > 3mg/100ml, atunci doza nictimerală trebuie redusă până la 20 mg Famotidină sau se va creşte intervalul între prize până la 36-48 ore.
Insuficienţă hepatică

Preparatul se va administra cu precauţie în insuficienţă hepatică. Copii Nu există date suficiente privind inofensivitatea şi eficacitatea preparatului la copii.
Vârstnici

Nu este necesară modificării dozei în funcţie de vârstă.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Nu se recomandă utilizarea preparatului în perioada de sarcină şi alăptare.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu există date disponibile cu privire la efectul famotidinei asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Dacă se administrează concomitent comprimatele de Famotidină şi medicamentele a căror absorbţie este influenţată de aciditatea gastrică, trebuie să se ia în considerare posibilitatea modificării absorbţiei acestor medicamente. Absorbţia digestivă a Famotidinei poate fi diminuată de administrarea concomitentă a medicamentelor care contracarează sau neutralizează aciditatea gastică (antiacide). În acest caz se recomandă ca antiacidele să se administreze cu cel puţin 2 ore înainte de administrarea comprimatelor de Famotidină.
Incompatibilităţi

Toate componentele sunt farmaceutic compatibile.
PREZENTARE, AMBALAJ

Comprimate 20 mg sau 40 mg.
Câte 14 comprimate în blister. Câte 1 blister cu 40 mg Famotidină sau 2 blistere cu 20 mg Famotidină împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

36 luni.
A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.
DEȚINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

ÎCS EUROFARMACO SA,
Republica Moldova.
NUMELE ȘI ADRESA PRODUCĂTORULUI

ÎCS EUROFARMACO SA
str. Vadul lui Vodă, 2,
MD-2023, mun. Chişinău,
tel. / fax: (+373) 22 49 76 20, Republica Moldova.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 62786
Цена товара в пунктах: 992
Код товара: 63908
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Код товара: 12123
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42968
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Цена товара в пунктах: 437
Код товара: 40605
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.