Lucetam fiole 5ml N10 (Egis)

Код товара: 12394
Количество доз: 10
Доза: 200
Производитель: Egis Pharmaceuticals PLC
Страна: Венгрия
Форма: р-р д/ин.

Lucetam 1 g/5 ml soluţie injectabilă

Lucetam 3 g/15 ml soluţie injectabilă

Piracetam

1. Ce este Lucetam şi pentru ce se utilizează

Piracetamul, substanţa activă din Lucetam, ameliorează metabolismul în celulele nervoase, normalizează structura şi restabileşte funcţia celulelor membranare, care asigură hotarele celulei, ameliorând, astfel, fluxul de informaţie dintre celule. Piracetamul ameliorează circulaţia cerebrală şi metabolismul în ţesuturile cerebrale. Piracetamul reduce lipirea plachetelor sanguine şi legarea lor de peretele vascular, ceea ce este o prima etapă pe calea formării trombusului (conglomerat de sânge) şi închiderea lumenului vasului.

Indicaţii pentru utilizare:

- Tratamentul tulburări de memorie, tulburări de atenţie şi lipsa motivaţiei, care se dezvoltă în rezultatul afecţiunii sau tulburării funcţiei cerebrale.

- Tratamentul sechelelor accidentelor vasculare cerebrale ischemice (în primul rând afaziei).

- Tratamentul miocloniilor de origine corticală (fasciculaţii anormale a muşchilor, determinate de tulburările în sistemul nervos central).

- Tratamentul ameţelii (vertij) şi al bolilor însoţite de tulburări vestibulare (cu excepţia celor asociate cu tulburări vasculare şi boli psihice).

&În cadrul tratamentului complex al sindromului de abstinenţă alcoolică, de asemenea tulburărilor cognitive, cauzate de utilizarea cronică a cantităţilor excesive de alcool.

Copii cu vârsta peste 8 ani şi adolescenţi

- &În asociere cu alte metode (inclusiv metode logopedice) - pentru tratamentul copiilor cu vârsta de la 8ani cu dificultăţi de însuşire şi dislexie.

&În stări acute, de asemenea în caz când este dificilă sau imposibilă administrarea orală (tulburări de deglutiţie, starea inconştientă a pacientului) se recomandă administrarea preparatului Lucetam, soluţie injectabilă.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Lucetam

Lucetam nu se va administra:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la piracetam, la alţi derivaţi de pirolidonă sau la oricare dintre celelalte componente (vezi pct. 8),

- insuficienţă renală severă cronică în stadiul terminal,

- tulburarea acută a circulaţiei cerebrale (ictus hemoragic),

- dacă aveţi Coree Huntington.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte de a lua Lucetam consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră:

- dacă aveţi boală renală, deoarece excreţia piracetamului din Lucetam poate să scadă, crescându-i efectele. Poate fi necesară ajustarea dozei. Dacă sunteţi vârstnic, medicul trebuie să vă controleze sistematic funcţia rinichilor dumneavoastră;

- dacă aveţi probleme ale coagulării sângelui, hemoragie severă sau sunteţi din grupul de risc crescut de dezvoltare a hemoragiei (de exemplu în rezultatul ulcerului gastric şi intestinal);

- dacă aţi avut în trecut hemoragie cerebrală (ictus hemoragic);

- dacă vi s-a efectuat o intervenţie chirurgicală majoră, inclusiv stomatologică;

- dacă aveţi fasciculaţii convulsive a muşchilor, determinate de tulburările în sistemul nervos central, deoarece sistarea bruscă a preparatului Lucetam poate determina reapariţia convulsiilor.

&În stările descrise mai sus administrarea preparatului Lucetam necesită control medical riguros.

Copii cu vârsta peste 8 ani şi adolescenţi

Preparatul poate fi administrat în asociere cu alte metode (inclusiv metode logopedice) - pentru tratamentul copiilor cu vârsta de la 8 ani cu dificultăţi de însuşire şi dislexie.

Lucetam împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau aţi putea lua orice alte medicamente.

Vă rugăm să spuneţi obligatoriu medicului dumneavoastră, dacă luaţi următoarele preparate:

- preparate, care conţin hormoni tiroidieni

- preparate, care inhibă coagularea sângelui

- acid acetilsalicilic (remediu analgezic şi antipiretic, care de asemenea se administrează pentru tratamentul şi profilaxia bolilor cardio-vasculare)

Utilizarea acestor medicamente concomitent cu Lucetam necesită supraveghere medicală atentă sau, în anumite cazuri, modificarea dozei.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, informaţi medicul sau farmacistul până la iniţierea administrării preparatului.

Sarcina

Deoarece nu există experienţă clinică de administrare a preparatului în sarcină, piracetamul nu trebuie utilizat în timpul sarcinii cu excepţia cazurilor deosebite, şi doar în cazul când beneficiul scontat pentru mamă depăşeşte orice risc potenţial pentru făt.

Alăptarea

Deoarece piracetamul traversează placenta şi este excretat în laptele matern, de aceea Lucetam nu trebuie administrat în perioada de alăptare, sau în timpul tratamentului cu Lucetam alăptarea la sân se va sista.

&Înainte de a lua orice medicament consultaţi medicul dumneavoastră.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Având în vedere reacţiile adverse ale piracetamului, nu poate fi exclusă influenţa preparatului asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. De aceea gradul de restricţii sau interdicţii medicul trebuie să determine pentru fiecare pacient în mod individual.

3. Cum să luaţi Lucetam

Preparatul Lucetam indicat dumneavoastră se administrează intravenos, timp de câteva minute.

Doza şi durata tratamentului se va determina de medicul dumneavoastră având în vedere starea dumneavoastră, vârsta şi alte maladii.

Copii cu vârsta peste 8 ani şi adolescenţi

Pentru tratamentul copiilor cu vârsta de la 8 ani şi adolescenţilor cu dificultăţi de însuşire şi dislexie se administrează în asociere cu alte metode (inclusiv metode logopedice).

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare privind administrarea preparatului adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile Ca toate medicamentele, acest preparat poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse severe, legate de reacţia alergică, cu frecvenţă necunoscută:

- edem al buzelor, gurii sau gâtului, care cauzează respiraţie şi înghiţire dificilă;

- pierderea conştienţei sau stare, apropare de pierderea conştienţei;

- urticarie.

Dacă la dumneavoastră apare orice simptome enumerat mai sus, nu administrat acest preparat şi adresaţi-vă imediat la medic!

Următoarele reacţii adverse au fost aportate în timpul studiilor clinice şi în perioada de după punere pe piaţă a preparatului:

Frecvente (care afectează 1-10 din 100 pacienţi)

Mişcări violente care apar brusc (hiperkinezie), creşterea masei corporale, nervozitate.

Mai puţin frecvente (care afectează 1-10 din 1000 pacienţi)

Slăbiciune, somnolenţă, depresie.

Rare (care afectează 1-10 din 10000 pacienţi)

Durere la locul de injecţie, formarea cheagurilor de sânge cu inflamaţia peretelui venei, febră, scăderea tensiunii arteriale.

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Sângerări, nelinişte, anxietate, stare de confuzie de conştiinţă, halucinaţii, ataxie (tulburări de coordonare), tulburări a senzaşiei de echilibru, agravarea epilepsiei, dureri de cap, insomnie, ameţeli (vertij), dureri abdominale, dureri la nivelul abdomenului superior, diaree, greaţă, vărsături, inflamaţie a pielii , mâncărime.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale la următoarea adresă web: www. amed. md. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Lucetam

A se păstra la temperaturi sub 25 C.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

Nu utilizaţi Lucetam dacă observaţi semne vizibile de diminuarea a calităţii (de exemplu în cazul modificării culorii).

6. Perioada de valabilitate

Perioada de valabilitate este indicată pe ambalaj.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

7. Statutul legal

Se eliberează cu prescripţie medicală.

8. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Lucetam

Substanţa activă este piracetam.

1 ml soluţie injectabilă conţine piracetam 200 mg.

excipienţi: acetat de sodiu, acid acetic glacial, apă injectabilă.

Cum arată Lucetam şi conţinutul ambalajului:

Soluţie transparentă incoloră, fără miros.

Ambalaj:

Lucetam soluţie injectabilă 1 g/5 ml. Câte 5 ml în fiolă din sticlă transparentă cu volum de 5 ml. Câte 5 fiole în blister. Câte 2 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.

Lucetam soluţie injectabilă 3 g/15 ml. Câte 15 ml în fiolă din sticlă transparentă cu volum de 15 ml. Câte 4 fiole în blister. Câte 1 sau 5 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE

EGIS PHARMACEUTICALS PLC

H-1106 Budapesta, Keresztúri út 30-38.

UNGARIA

FABRICANT

EGIS PHARMACEUTICALS PLC

H-1165 Budapesta, Bökényföldi út 118-120.

UNGARIA

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1105
Код товара: 44238
Цена товара в пунктах: 1908
Код товара: 46557
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 87
Код товара: 60983
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 991
Код товара: 55696
Топ сезона
Код товара: 59346
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 209
Код товара: 24688
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 463
Код товара: 60895
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 57534
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 55111
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 55355
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 95
Код товара: 60981
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1074
Код товара: 59586
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 60989
Цена товара в пунктах: 907
Код товара: 58536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 862
Код товара: 39815
Цена товара в пунктах: 72
Код товара: 60350
NEW
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!