Gliclazid MR comp. elib. prel. 30 mg N30

Код товара: 53675
Доза: 30
Количество доз: 30
Производитель: Lekfarm SRL
Страна: Беларусь
Форма: табл. п/о.


Gliclazid MR 30 mg comprimate cu eliberare prelungită

Gliclazid MR 60 mg comprimate cu eliberare prelungită

Gliclazidă

1. Ce este Gliclazid MR şi pentru ce se utilizează

Gliclazid MR comprimate cu eliberare prelungită este un medicament utilizat pentru reducerea concentraţiei de zahăr din sînge (antidiabetic oral aparţinînd grupei sulfonilureelor).
Gliclazid MR comprimate cu eliberare prelungită este utilizat în anumite forme de diabet (diabetul zaharat de tip 2) la adulţi, atunci cînd dieta, exerciţiile fizice şi scăderea în greutate nu au efectul dorit în menţinerea concentraţiei de zahăr din sînge în limitele valorilor normale.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Gliclazid MR

Nu luaţi Gliclazid MR dacă:

- dacă sunteţi alergic la gliclazidă sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la punctul 6), la alte medicamente din aceeaşi grupă (sulfoniluree) sau la alte medicamente înrudite (sulfonamide cu efect de scădere a glicemiei);

- dacă aveţi diabet zaharat insulino-dependent (de tip 1);

- dacă aveţi corpi cetonici sau glucoză în urină (ceea ce poate însemna că aveţi ceto-acidoză diabetică), comă sau pre-comă diabetică;

- dacă aveţi boli severe ale rinichilor sau ficatului;

- dacă luaţi medicamente pentru tratamentul infecţiilor cu fungi (miconazol, vezi punctul "Gliclazid MR împreună cu alte medicamente");

- dacă alăptaţi (vezi punctul "Sarcina şi alăptarea"); Gliclazid MR nu este utilizat pentru tratamentul diabetului zaharat la copii şi adolescenţi cu vîrsta sub 18 ani.
Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Gliclazid MR.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Trebuie să respectaţi schema de tratament recomandată de medicul dumneavoastră pentru a atinge valorile normale ale concentraţiei de zahăr din sînge. Aceasta înseamnă că, în afară de administrarea regulată a comprimatelor, trebuie să urmaţi dieta, exerciţiile fizice şi, cînd este necesar, să reduceți greutatea corporală.
&În timpul tratamentului cu gliclazidă este necesară monitorizarea concentraţiei de zahăr din sînge (şi eventual din urină), precum şi a hemoglobinei glicozilate (HbA1c). &În primele săptămîni de tratament poate creşte riscul de a avea concentraţii mici ale zahărului în sînge (hipoglicemie), de aceea este necesară urmărirea medicală atentă.
Hipoglicemia (concentraţii mici ale zahărului în sînge) poate să apară:

- dacă nu luați mesele regulat sau dacă săriţi peste mese, dacă țineți post;

- dacă vă modificaţi dieta;

- atunci cînd creşteţi efortul fizic și nu adaptaţi consumul de carbohidraţi;

- atunci cînd consumaţi alcool etilic, mai ales combinat cu omiterea meselor;

- dacă utilizaţi şi alte medicamente sau preparate medicinale naturiste în acelaşi timp;

- dacă utilizaţi doze prea mari de gliclazidă;

- dacă aveţi anumite disfuncţii hormonale (tulburări ale funcţiei glandei tiroide, glandei pituitare sau ale cortexului glandei suprarenale);

- dacă funcţia rinichilor sau a ficatului dumneavoastră este sever scăzută.
Dacă aveţi o concentraţie mică a zahărului în sînge puteţi prezenta următoarele simptome: durere de cap, foame intensă, paloare, slăbiciune, epuizare, greaţă, vărsături, oboseală, somnolenţă, tulburări ale somnului, nelinişte, agresivitate, tulburări de concentrare, scăderea stării de vigilenţă şi a timpului de reacţie, depresie, confuzie, tulburări de vedere sau de vorbire, tremurături, tulburări senzoriale, ameţeli,senzaţie de neputinţă. De asemenea, pot să apară următoarele semne şi simptome: transpiraţii, piele umedă, anxietate, bătăi rapide sau neregulate ale inimii, tensiune arterială mare şi durere bruscă şi puternică în piept, cu iradiere în zonele apropiate (angină pectorală).
&În cazul în care concentraţia zahărului din sîngele dumneavoastră continuă să scadă puteţi să aveţi confuzie marcată (delir), convulsii, pierdere a controlului, respiraţie superficială şi bătăi rare ale inimii, pierderea conştienţei care pot determina, posibil, comă. &În majoritatea cazurilor, simptomele determinate de concentraţia mică a zahărului în sînge dispar foarte repede atunci cînd consumaţi anumite forme de glucide, de exemplu cuburi de zahăr, sucuri dulci, ceai îndulcit. Ca urmare, trebuie să aveţi întotdeauna la dumneavoastră glucide sub diferite forme (cuburi de zahăr). Reţineţi faptul că îndulcitorii artificiali nu sunt eficace. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau să vă prezentaţi la cel mai apropiat spital, dacă faptul că aţi consumat zahăr nu v-a ajutat sau dacă simptomele reapar.
Este posibil ca simptomele determinate de concentraţia mică a zahărului în sîngesă nu apară, să apară prea încet sau să nu vă daţi seama la timp că nivelul glicemiei a scăzut. Acest lucru se poate întîmpla dacă sunteţi un pacient vîrstnic care utilizează anumite medicamente (de exemplu acelea care acţionează la nivelul sistemului nervos central şi beta-blocantele). De asemenea, acest lucru se poate întîmpla cînd aveţi anumite tulburări ale glandelor endocrine (de exemplu anumite tulburări ale funcţiei tiroidei sau hipofizei şi insuficienţă suprarenaliană). Dacă vă aflaţi într-o situaţie stresantă (de exemplu accidente, intervenţii chirurgicale, infecţii cu febră etc. ) este posibil ca medicul să vă treacă temporar la terapia cu insulină.
Dacă aveţi antecedente familiale sau ştiţi că aveţi deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (G6PD) (o anomalie a celulelor roşii din sînge), se poate produce scăderea valorii hemoglobinei şi distrugerea celulelor roşii din sînge (anemie

hemolitică).
Gliclazid MR conține lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide nu trebuie să luați acest medicament.
Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi Gliclazid MR.
Gliclazid MR împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Aceasta este necesar deoarece Gliclazid MR poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează Gliclazid MR.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Efectul de scădere a glicemiei al gliclazidei poate fi accentuat şi pot să apară semne de hipoglicemie atunci cînd se administrează următoarele medicamente:

- medicamente pentru tratamentul infecţiilor determinate de fungi (miconazol, fluconazol);

- analgezice sau antireumatice (fenilbutazonă, ibuprofen);

- medicamente care conţin alcool etilic;

- alte medicamente utilizate pentru tratamentul glicemiei mari (insulin, acarboză sau metformin ș. a. );

- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari sau insuficienţei cardiace (betablocante, inhibitori ai ECA cum sunt captopril sau enalapril);

- medicamente pentru tratamentul ulcerului gastric sau duodenal (antagonişti ai receptorilor H2);

- medicamente pentru tratamentul depresiei (inhibitori de monoaminoxidază);

- medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
Efectul de scădere a glicemiei gliclazidei poate fi scăzut şi poate să apară o creştere a concentraţiei zahărului în sînge dacă se administrează unul dintre următoarele medicamente:

- medicamente pentru tratamentul unor afecţiuni ale sînilor, sîngerărilor menstruale abundente şi endometriozei (danazol);

- medicamente pentru tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central (clorpromazină);

- medicamente care reduc inflamaţia (corticosteroizi);

- medicamente hormonale (progestageni);

- medicamente pentru tratamentul astmului bronşic sau medicamente utilizate în timpul travaliului (salbutamol administrat intravenos, ritodrină şi terbutalină).
Gliclazid MR comprimate cu eliberare prelungită poate creşte efectele medicamentelor utilizate pentru reducerea coagulării sîngelui (de exemplu, warfarina).
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a începe să luaţi orice alt medicament. Dacă vă internaţi în spital, spuneţi personalului medical că sunteţi în tratament cu Gliclazid MR.
Gliclazid MR împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Gliclazid MR poate fi administrat cu alimente şi băuturi nealcoolice. Consumul de alcool etilic nu este recomandat, deoarece poate afecta controlul diabetului zaharat într-un mod neprevăzut.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Gliclazid MR nu este recomandat în timpul sarcinii.
Nu trebuie să utilizaţi Gliclazid MR comprimate cu eliberare prelungită în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Capacitatea dumneavoastră de concentrare şi de reacţie pot fi influenţate în cazul în care concentraţia zahărului în sînge este prea mică (hipoglicemie), prea mare (hiperglicemie) sau dacă apar tulburări de vedere determinate de aceste condiţii. Trebuie să aveți în vedere că vă puteţi pune în pericol şi puteţi pune în pericol alte persoane (de exemplu cînd conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje). Vă rugăm să îl întrebaţi pe medicul dumneavoastră dacă puteţi conduce vehicule atunci cînd:

- aveţi episoade frecvente de glicemie scăzută (hipoglicemie);

- aveţi puţine sau nu aveţi deloc semne de hipoglicemie.
3. Cum să luaţi Gliclazid MR

Luaţi întotdeauna Gliclazid MR comprimate cu eliberare prelungită exact aşa cum v-a indicat medicul dumneavoastră.
Doze Doza este stabilită de medic în funcţie de nivelul de glucoză din sînge şi posibil de cel din urină. Orice modificare a factorilor externi (de exemplu scăderea în greutate, modificarea stilului de viaţă, stres) sau îmbunătăţirea controlului glicemic poate necesita ajustarea dozelor de gliclazidă.
Doza inițială recomandată este 30 mg.
Pentru comprimatele de 30 mg: Doza uzuală este de 1-4 comprimate (maximum 120 mg) administrate o singură dată, la micul dejun. Aceasta depinde de răspunsul la tratament.
Pentru comprimatele de 60 mg
: Comprimatul poate fi divizat în două jumătăți. Doza uzuală este de 1-2 comprimate (maximum 120 mg) administrate o singură dată, la micul dejun. Aceasta depinde de răspunsul la tratament.
Dacă este necesară utilizarea Gliclazidă în asociere cu metformin, inhibitori de alfa glucozidază sau insulină, medicul dumneavoastră va stabili doza pentru fiecare medicament în parte.
Mod de administrare

Se recomandă administrarea 1 dată pe zi, în timpul micului dejun. Comprimatele trebuie înghițite întregi, fără a fi mestecate.
Administrarea în asociere cu alte medicamente antidiabetice Gliclazid MR poate fi administrat în asociere cu biguanide, inhibitori de alfa-glucozidază sau insulină. Pacienții, la care nivelul glicemiei este controlat insuficient cu Gliclazid MR se poate iniţia tratamentul concomitent cu insulină, sub strictă supraveghere medicală.
Vîrstnici Dozele recomandate la pacienții vîrstnici sunt aceleaşi ca și la pacienţii adulți cu vîrsta sub 65 ani.
Pacienţi cu insuficienţă renală Dozele recomnadate la pacienții cu insuficiență renală ușoară și moderată sunt aceleaşi ca și în cazul pacienţilor cu funcţie renală normal.
Dacă luaţi mai mult Gliclazid MR decît trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai mult Gliclazid MR decît trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Aduceţi medicamentele rămase cu dumneavoastră. Semnele supradozajului sunt cele care apar în cazul glicemiei scăzute (hipoglicemiei) descrise la pct. 2. Simptomele pot fi reduse prin administrarea imediată de zahăr (4 pînă la 6 cuburi) sau de băuturi cu zahăr, urmată de o gustare substanţială sau de masă. Dacă pacientul nu este conştient, adresaţi-vă imediat unui medic şi Serviciului de Urgenţă. Acelaşi lucru trebuie făcut dacă cineva, de exemplu un copil, a înghiţit produsul accidental. Pacienţilor inconştienţi nu li se administrează mîncare sau băutură. Asiguraţi-vă că există întotdeauna o persoană informată care poate chema medicul în caz de urgenţă.
Dacă uitaţi să luaţi Gliclazid MR

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decît cea recomandată de medicul dumneavoastră nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea urmatoarei doze şi continuaţi tratamentul aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Este important să vă luaţi tratamentul în fiecare zi pentru a fi efficient

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă încetaţi să utilizați Gliclazid MR

Deoarece tratamentul pentru diabet este de obicei pe toată durata vieţii, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a întrerupe acest medicament. Oprirea tratamentului poate duce la creşterea glicemiei (hiperglicemie).
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Gliclazid MR poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
&În cazurile în care orarul meselor nu este respectat şi, mai ales, dacă sunt omise mesele, simptomele hipoglicemiei pot fi: cefalee, senzaţie intensă de foame, greaţă, vărsături, oboseală, tulburări ale somnului, agitaţie, agresivitate, scăderea capacităţii de concentrare, scăderea nivelului de conștiență şi reacţii întîrziate, depresie, confuzie, tulburări vizuale şi de vorbire, afazie, tremor, pareze, tulburări senzoriale, ameţeli, senzaţie de slăbiciune, pierderea controlului, delir, convulsii, respiraţie superficială, bradicardie, somnolenţă, pierderea conştienţei, cu posibilitatea evoluţiei către comă şi deces.
Este posibilă apariția simptomelor ale compensării adrenergice: transpiraţii, piele umedă şi rece, anxietate, tahicardie, hipertensiune arterială, angină pectorală şi aritmii cardiace. De obicei, simptomele dispar după ingestia de glucide (zahăr). &Îndulcitorii artificiali nu au efect. &În crizele severe și prelungite de hipoglicemie, chiar dacă a fost controlat temporar prin aportul de zahăr, poate fi necesar tratament medicamentos imediat sau chiar spitalizare.
Următoarele reacții adverse au fost raportate mai rar

Tulburări hematologice şi limfatice
: scăderea nivelului hemoglobinei, scăderea numărului de leucocite, scăderea numărului de trombocite, scăderea numărului de granulocite, scăderea numărului hematiilor, leucocitelor și trombocitelor sanguine mult sub valorile fiziologic (reversibile după întreruperea medicamentului).
Tulburări ale sistemului imunitar
: mîncărime, apariția de papule eritematoase și pruriginoase la nivelul pielii , înroșuirea pielii , erupții cutanate maculopapulare, angioedem, reacții buloase (cum ar fi sindromul Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică).
Tulburări oculare
: tulburări vizuale tranzitorii, în special la începutul tratamentului, datorită modificărilor nivelului de glucoză din sînge.
Tulburări gastrointestinale
: greață, diaree, senzație de greutate în stomac, constipație, dureri abdominale, vărsături. Aceste simptome sunt mai puțin frecvente la administrarea Gliclazid MR în timpul micului dejun.
Tulburări hepatobiliare
: creșterea activi tății enzimelor hepatice (aspartat aminotransferază, alanin aminotransferază, fosfataza alcalină), hepatită (cazuri izolate), hiponatremie. &În cazul icterului colestatic tratamentul trebuie întrerupt.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă, sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Gliclazid MR

Gliclazid MR se păstrează la loc uscat, ferit de lumină și la temperaturi sub 25 C. Nu lăsaţi acest medicament la vederea și îndemîna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Gliclazid MR

Substanţa activă este gliclazida 30 mg sau 60 mg. Celelalte componente sunt: dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidroximetilpropilceluloză, stearilfumarat de sodiu, talc, lactoză monohidrat.
Cum arată Gliclazid MR și conţinutul ambalajului

Gliclazid MR 30 mg
: se prezintă sub formă de comprimate rotunde de culoare albă sau aproape albă, formă cilindrică, plate, cu margini teșite.
Gliclazid MR 60 mg
: se prezintă sub formă de comprimate rotunde de culoare albă sau aproape albă, formă cilindrică, plate, cu margini teșite și incizie.
Gliclazid MR este disponibil în cutii de carton ce conțin 3 sau 6 blistere a cîte 10 comprimate cu eliberare prelingită și prospectul pentru pacient.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

"Lekpharm" SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoysk 223141, Republica Belarus

Tel. /fax: +375 1774 53 801

E-mail: office@lekpharm. by

Fabricantul

Lekpharm" SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoysk 223141, Republica Belar
us

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 117
Код товара: 47986
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 47693
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 48750
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1317
Код товара: 58186
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 3701
Код товара: 63742
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 63481
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Цена товара в пунктах: 107
Код товара: 60983
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 62334
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.