Desobel® comp. film. 5 mg N10

Код товара: 52361
Доза: 5
Количество доз: 10
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Nobelfarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: табл. п/о.

Desobel 5mg comprimate filmate

Desloratadină

1. Ce este Desobel şi pentru ce se utilizează

Desobel conţine substanţa activă desloratadină şi este un medicament cu acţiune antihistaminică (antialergică), care vă ajută să controlaţi reacţiile alergice. Nu vă produce somnolență.

Desobel este indicat pentru ameliorarea simptomelor asociate cu:

-rinita alergică, (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul cerului gurii, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

-urticarie (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.

Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activi tăţile zilnice normale şi somnul. Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Desobel

Nu utilizaţi Desobel

- dacă sunteţi alergic la desloratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Desobel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Dacă aveţi insuficienţă renală, se recomandă de utilizat cu precauţie.

Copii

Nu se recomandă ca copiii cu vârsta sub 12 ani să utilizeze acest medicament.

Desobel împreună cu alte medicamente

Nu se cunosc interacţiuni ale medicamentului Desobel cu alte medicamente.

Desobel împreună cu alimente

Acest medicament poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Pe durata sarcinii, nu este recomandată administrarea Desobel. Desloratadina se excretă în laptele matern; se recomandă de evitat administrarea preparatului pe parcursul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Desobel să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, foarte rar, la unii oameni poate determina somnolenţă, care poate să le scadă atenţia. Dacă vă afectează, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Desobel

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavostră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Desobel se administrează pe cale orală.

Doza recomandată pentru adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste) cîte 1 comprimat zilnic. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu apă, cu sau fără alimente.

Dacă rinita dumneavoastră alergică este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.

Dacă rinita dumneavoastră alergică este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmați recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult Desobel decât trebuie

Dacă credeţi că vi s-a administrat o doză prea mare sau bănuiţi un supradozaj, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental.

Dacă uitaţi să utilizaţi Desobel

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Desobel

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reacţii adverse au fost oboseală, uscăciunea gurii şi durerea de cap.

După punerea pe piaţă, în cazuri foarte rare, au fost înregistrate următoarele reacţii adverse: Reacții adverse frecvente (apar la mai mult de 1 din 100 persoane și la mai puțin de 1 din 10 persoane): dureri de cap, insomnie, senzație de uscare a gurii, diaree, oboseală, febră. Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane): halucinaţii; ameţeală, somnolenţă, insomnie, hiper activi tate psihomotorie, convulsii; accelerarea ritmului bătăilor inimii, palpitaţii; dureri abdominale, greaţă, vomă, senzaţie de discomfort gastric, diaree; inflamaţie a ficatului, valori anormale ale testelor funcţiei ficatului; mialgie; reacţii de hipersensibilitate (inclusive șoc anafilactic, edem angioneurotic, dispnee, prurit, erupții cutanate, urticarie). Reacții adverse cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimate din datele disponibile): Prelungirea intervalului (QT) ritmului cardiac, icter, fotosensibilitate, astenie.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Desobel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după “EXP. :”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Desobel 5mg comprimate filmate Desloratadinum

Substanţa activă este desloratadina. Fiecare comprimat conţine 5 mg desloratadină. Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloză microcristalină PH 102, amidon de porumb, talc.

Compoziţia filmului: Opadry II Blue 85F20578 (alcool polivinilic (E1451), polietilenglicol, dioxid de titan (E171), talc (E553b), lac de aluminiu FD&C albastru nr. 2 (E132), oxid de fier galben (E172)).

Cum arată Desobel şi conţinutul ambalajului

Desobel se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, de culoare albastră, pe una din părţi este gravat logo-ul Nobel. Este disponibil cite 4 comprimate în blister, câte 1 blister, împreună cu prospect în cutie de carton. Este disponibil cite 10 comprimate în blister, câte 1, 2 sau 3 blistere, împreună cu prospect în cutie de carton.

Deţinătorului certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorului certificatului de înregistrare

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,

sec. Saray, str. Dr. Adnan Buyukdeniz 14,

34768, Umraniye, Istanbul,

Turcia.

Telefon: +902166336000

Fax: +902166336001

Fabricantul

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,

Sancaklar 81100, Duzce,

Turcia.




Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 62832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Топ сезона
Код товара: 10988
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 664
Код товара: 63412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 891
Код товара: 46408
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.