Fenokit pic.orale,sol. 1mg /ml 20ml N1

Код товара: 56616
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Sperco-Ucraina IM
Форма: pic.orale,sol.
Страна: Украина
Наличие: достаточно
77 68 леев
(-12%)
68 37 леев
Выгода:
6 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

FENOKIT 1 mg/ml picături orale, soluție

Dimetinden maleat

1. Ce este Fenokit şi pentru ce se utilizează

Fenokit este un medicament ce conține substanța activă numită dimetinden maleat, care aparţine unui grup de medicamente numite antihistaminice.

Fenokit este utilizat pentru:

- tratamentul simptomatic al bolilor alergice: urticarie, rinită alergică sezonieră (febra fânului) și perenă, alergii la medicamente și alimente;

- tratamentul pruritului de diferită etiologie, cu excepția celui asociat cu colestaza;

- tratamentul pruritului în bolile însoțite de erupții cutanate, cum ar fi varicelă;

- tratamentul pruritului cauzat de înțepăturile de insecte;

- în calitate de medicament adjuvant pentru tratamentul eczemelor și altor dermatoze de origine alergică însoțite de prurit.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați Fenokit

Nu utilizați Fenokit:

- dacă sunteți hipersensibil (alergic) la dimetinden maleat sau la oricare dintre excipienţii din compoziția medicamentului, enumerați la punctul 6;

- dacă aveți stenoză duodenală/pilorică.

Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizați Fenokit.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă aveți glaucom cu unghi închis;

- dacă aveți contracție a musculaturii gâtului vezicii urinare, tulburări de micțiune, inclusiv hipertrofie de prostată;

- dacă aveți boli pulmonare cronice;

- dacă aveți epilepsie;

- dacă sunteți pacient vârstnic.

Fenokit trebuie administrat cu prudență la copii cu vârsta sub 1 an: efectul sedativ poate fi însoțită de episoade de apnee nocturnă. La copiii mici medicamentele antihistaminice pot determina agitație.

Fenokit poate fi administrat la copii cu vârsta de la 1 lună până la 1 an doar conform recomandărilor medicului, în cazul unor indicații clare privind necesitatea tratamentului cu antihistaminice.

Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi Fenokit.

Fenokit împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Aceasta este necesar deoarece Fenokit poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează Fenokit.

Fenokit împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Acest medicament poate fi luat înainte, în timpul sau după mese.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată, încercaţi să rămâneţi însărcinată sau dacă alăptaţi.

Fenokit nu este recomandat pentru utilizare în această perioadă, cu excepția cazurilor când acest lucru este absolut necesar, când beneficiile utilizării depășesc riscurile potențiale pentru făt. În acest caz, utilizarea medicamentului este posibilă numai conform indicațiilor medicului.

Nu se recomandă administrarea Fenokit în perioada de alăptare. Dacă tratamentul cu Fenokit este necesar, alăptarea trebuie oprită în perioada de administrare a acestui medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Fenokit poate determina încetinirea vitezei reacțiilor psihomotorii, apariția somnolenței și amețelilor. De aceea, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor trebuie evitată în timpul administrării acestui medicament.

3. Cum să luaţi Fenokit

Luaţi întotdeauna Fenokit exact aşa cum este indicat în acest prospect sau așa cum va indicat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze recomandate

Adulți, vârstnici și copii cu vârsta mai mare de 12 ani

Doza zilnică recomandată este de 3-6 mg, divizată în 3 prize - câte 20-40 picături de 3 ori pe zi. La pacienții predispuși la somnolență, se recomandă administrarea a câte 40 picături înainte de culcare și 20 picături dimineața, în timpul micului dejun.

La pacienții vârstnici ajustarea dozei nu este necesară.

Copii

Se recomandă administrarea medicamentului după o consultare prealabilă cu un medic. La copiii cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 1 an, medicamentul poate fi administrat numai la recomandarea unui medic. Doza zilnică recomandată este de 0,1 mg (adică 2 picături) per kg greutate corporală pe zi, divizată în 3 prize.

20 picături = 1 ml = 1 mg dimetinden maleat.

Durata administrării medicamentului fără consultarea unui medic nu trebuie să depășească 14 zile.

Fenokit 1 mg/ml picături orale, soluție nu trebuie să se afle sub acțiunea temperaturilor înalte. Medicamentul trebuie adăugat într-un recipient cu alimente calde pentru copii imediat înainte de hrănire. Dacă copilul este hrănit cu lingurița, picăturile pot fi administrate nediluat cu lingurița. Picăturile au un gust plăcut.

Acest medicament nu trebuie administrat copiilor cu vârsta până la o lună, mai ales la copiii născuți prematur. Medicamentul sub formă de picături trebuie administrat cu prudență la copii cu vârsta sub 1 an: acțiunea sedativă poate fi însoțită de episoade de apnee nocturnă. La copiii mici medicamentele antihistaminice pot determina agitație.

Fenokit poate fi administrat la copii cu vârsta de la 1 lună până la 1 an numai după consultarea unui medic, precum și în cazul unor indicații clare privind tratamentul cu antihistaminice. Dozele recomandate nu trebuie depășite.

Dacă utilizați mai mult Fenokit decât trebuie

Dacă aţi utilizat sau credeţi că aţi utilizat mai mult Fenokit decât trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Aduceţi medicamentele rămase cu dumneavoastră. În caz de supradozaj pot să apară următoarele simptome: deprimarea sistemului nervos central (SNC), somnolență (în principal la adulți), stimularea SNC și efecte antimuscarinice (în special la copii și vârstnici), inclusiv agitație, ataxie, tahicardie, halucinații, convulsii, tremor, midriază, xerostomie, hiperemia feței, retenție urinară și febră. De asemenea, ulterior este posibil să apară hipotensiune arterială, comă și colaps cardiorespirator.

Dacă uitaţi să luați Fenokit

Dacă uitaţi să luați medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decât cea recomandată de medicul dumneavoastră nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea urmatoarei doze şi continuaţi tratamentul aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum va prescris medicul dumneavoastră.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă încetați să administrați Fenokit

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Principala reacție adversă care apare la utilizarea acestui medicamentului este somnolența, mai ales la începutul tratamentului. În cazuri foarte rare, pot apărea reacții alergice.

Alte reații adverse care pot apărea în timpul utilizării acestui medicament sunt descrise mai jos.

Reacții adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

- oboseală excesivă (fatigabilitate).

Reacții adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

- somnolență;

- nervozitate.

Reacții adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

- agitație;

- dureri de cap;

- amețeli;

- disfuncții gastrointestinale;

- senzație de rău (greață);

- uscăciunea mucoasei cavității bucale sau senzație de uscăciune la nivelul gâtului.

Reacții adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10.000 persoane):

- reacții alergice grave (anafilactice), inclusiv edem facial, edem faringian, erupții cutanate tranzitorii;

- spasme musculare;

- dificultate în respirație.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă, sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Fenokit

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Fenokit

Substanţa activă este dimetinden maleat. 1 ml soluție conține 1 mg dimetinden maleat.

Celelalte componente sunt: acid benzoic (E210), acid citric monohidrat, hidrogenfosfat de sodiu dodecahidrat, edetat disodic, propilenglicol, zaharină sodică, apă apurificată.

Cum arată Fenokit și conţinutul ambalajului

Fenokit se prezintă sub formă de soluție transparentă, incoloră, practic fără aromă.

Fenokit este disponibil în cutii de carton ce conțin un recipient cu 20 ml soluție și prospectul pentru utilizator/pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Întreprinderea mixtă Ucraineană-Spaniolă „Sperco Ucraina”

str. 600-letia 25, or. Vinniţa 21027, Ucraina

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 45471
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61749
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 188
Код товара: 61788
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 62173
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 143
Код товара: 36144
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
Топ сезона
Код товара: 57311
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 349
Код товара: 62174
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 285
Код товара: 62155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42964
Топ сезона
Код товара: 59346
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 432
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61913
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 569
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 61718
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 61831
Цена товара в пунктах: 368
Код товара: 61130
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 349
Код товара: 62174
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61789
NEW
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 62159
Цена товара в пунктах: 508
Код товара: 57540
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61913
Просмотренные товары
COLAGEN Marin hidrolizat-pentru buna functionare a articulatiilor
Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în articulații, oase, piele, unghii și alte țesuturi conjunctive. Este responsabil pentru menținerea rezistenței, elasticității și flexibilității acestor țesuturi pe tot corpul.Atunci când sunt luate ca supliment alimentar, peptidele de colagen consumate în mod regulat pot deveni blocuri structurale majore care ajută la menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, pielii, părului și unghiilor.