Naso-spray spray naz., sol. 0,5 mg/ml 15 ml N1

Код товара: 41938
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: GNTLS SA, Uzina experimentala
Страна: Украина
Форма: спрей

Naso-spray 0,5 mg/ml spray nazal, soluţie

clorhidrat de oximetazolină
1. Ce este Naso-spray şi pentru ce se utilizează

Naso-Spray conţine în calitate de substanţă activă clorhidratul de oximetazolină, care se atribuie la medicamentele, denumite decongestionante nazale. La aplicarea pe mucoasa nazală înlătură edemul şi hiperemia ei, reduce cantitatea de eliminări şi îmbunătăţeşte scurgerea lor din sinusuri. Datorită acestui fapt se reduce senzaţia de nas înfundat.
Naso-Spray se utilizează:

- în afecțiuni respiratorii acute, însoțite de nas înfundat;
- inflamația mucoasei nazale de natură alergică (rinită alergică);
- inflamația mucoasei nazale de natură (rinită vasomotorie);
- pentru restabilirea drenării și respirației nazale în afecțiunile sinusurilor paranazale, inflamația trompei lui Eustache (canal, care leagă nasul cu urechea medie);
- pentru înlăturarea edemului mucoasei înainte de manipulările diagnostice în cavitatea nazală.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Naso-spray

Nu utilizaţi Naso-spray:

• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de oximetazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
• dacă aveți mucoasa nazală atrofiată (rinită atrofică);
• dacă utilizați inhibitori de monoaminooxidază (MAO) și perioada de 2 săptămâni după întreruperea tratamentului cu inhibitori MAO (medicamente utilizate în afecțiuni psihice), precum și alte medicamente, care măresc tensiunea arterială;
• dacă aveți tensiune intraoculară crescută;
• dacă suferiți de forme severe ale maladiilor cardiovasculare (de exemplu, boala coronariană, hipertensiunea arterială);
• dacă aveți feocromocitom (o tumoare benignă a suprarenalelor);
• dacă suferiți de tulburări metabolice (hiperfuncție a glandei tiroide, diabet zaharat, porfirie);
• dacă aveți prostata mărită în volum.
Dacă oricare dintre cele menţionate mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, nu luaţi acest medicament şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Naso-spray adresați-va medicului dumneavoastră sau farmacistului. Naso-spray nu trebuie utilizat mai mult de 5-7 zile. Evitați utilizarea prelungită și supradozajul. Utilizarea îndelungată poate duce la scăderea eficacității medicamentului. Abuzul acestui medicament poate conduce la atrofia mucoasei nazale şi înroșirea reactivă cu rinită medicamentoasă. Dozele mai mari, decât cele recomandate, trebuie utilizate doar sub supraveghere medicală. Poate cauza bronhospasm.
Copii şi adolescenţi

Nu utilizaţi Naso-spray la copii cu vârsta sub 6 ani.
Naso-spray împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente, inclusive eliberate fără prescripția medicului .
Informați medicul dumneavostră dacă utilizați:
- inhibitori MAO și alte medicamente, care contribuie la creşterea tensiunii arteriale, deoarece poate crește tensiunea arterială;
- alte medicamente, care constrictă vasele sanguine, deoarece crește riscul de dezvoltare a reacțiilor adverse.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă,adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În perioada de sarcină și alăptare medicamentul se utilizează cu o precauție deosebită. Nu se admite depășirea dozelor recomandate.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

După utilizarea îndelungată a medicamentului în doze mai mari, decât cele recomandate, nu poate fi exclus efectul sistemic asupra sistemului cardiovascular. În astfel de cazuri capacitatea de a conduce vehicule și folosi utilaje poate scădea.
Naso-spray conţine clorură de benzalconiu.

Este iritant. Poate provoca reacţii adverse cutanate.
Naso-spray conţine propilenglicol.

Poate provoca iritaţie cutanată.
3. Cum să utilizaţi Naso-spray

Utilizați întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.
Administrare nazală.
Naso-spray se utilizează doar în nas (de asemenea şi în caz de inflamaţie a urechii medii). Din puncte de vedere igienic flaconul dat poate fi utilizat doar de un singur pacient.
Adulți și copii cu vârsta peste 6 ani: câte 1 pulverizare în fiecare nară de 2-3 ori pe zi. Dozele mai mari decât cele recomandate trebuie administrate numai sub supravegherea medicului. A nu se utiliza Naso-spray mai mult, decât 5-7 zile. Medicamentul poate fi utilizat repetat doar peste câteva zile.
Pentru utilizarea corectă a Naso-spray este necesar:
- A se scoate căpăcelul de protecţie de pe pulverizator. Înainte de prima administrare, se amorsează flaconul prin apăsarea pompei de câteva ori până când prima pulverizare completă este eliberată.
- A se introduce vârful pulverizatorului în nară şi se va pulveriza, apăsând ferm pe pulverizator cu degetul arătător şi mijlociu. Se va efectua câte 1 pulverizare în fiecare nară, fără a retropulsa capul. În timpul pulverizării se va face o inspiraţie uşoară prin nas.
- După utilizare pulverizatorul se va închide cu căpăcelul protector.
Dacă utilizati mai mult Naso-spray decât trebuie

Dacă ați luat mai mult decât trebuie din Naso-spray (o supradoză) sau l-ați înghițit accidental, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Nu uitaţi să luaţi cu dumneavoastră ambalajul medicamentului.
Dacă uitaţi să utilizați Naso-spray

Dacă uitaţi să luaţi Naso-spray administraţi cât mai curând posibil doza omisă, apoi administraţi preparatul după cum v-a prescris medicul. Nu dublaţi doza de Naso-spray pentru a compensa doza omisă.
Dacă încetaţi să utilizaţi Naso-spray

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Deşi nu toate reacţiile adverse sunt obişnuite, prezenţa lor poate necesita îngrijire medicală.
Dacă apar aceste reacţii adverse grave, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital:

- reacţii alergice grave cu senzaţie de sufocare, umflarea feţei, limbii, gâtului cu dificultăţi de înghiţire şi respiraţie (edem angioneurotic);
- convulsii;
- perceperea unor lucruri, care nu există în realitate (halucinații, în special la copii).
Alte reacții adverse, care pot apărea pe durata tratamentului cu Naso-spray:
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile):

- disconfort nazal, senzaţie de arsură şi uscăciunea mucoasei nazale, strănut, sângerare nazală. După ce trece efectul medicamentului, persistă senzaţia marcată de nas înfundat (hiperemie reactivă).
- întreruperea respiraţiei în timpul somnului la nou-născuți și copii mici (în special în caz de supradozaj);
- reacţii alergice, inclusiv erupţii cutanate, mâncărime;
- dureri de cap, somnolenţă, oboseală marcată;
- bătăi puternice ale inimii, ritm cardiac accelerat;
- tensiune arterial crescută.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Naso-spray

A se păstra la temperaturi sub 25 ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului,
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Naso-spray

Substanţa activă este clorhidratul de oximetazolină. 1 ml soluţie conţineclorhidrat de oximetazolină 0,5 mg.
Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, camfor racemic, mentol racemic, eucaliptol, edetat disodic (trilon B), propilenglicol, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, soluţie de hidroxid de sodiu sau acid clorhidric concentrat, apă purificată.
Cum arată Naso-spray şi conţinutul ambalajului Naso-spray se prezintă sub formă de lichid transparent incolor sau uşor gălbui, cu miros specific. Se admite opalescenţă.
Naso-spray este disponibil în cutii cu 1 flacon din sticlă sau plastic cu pulverizator nazal și capac de protecție a câte 15 ml spray nazal, soluție.
Deținatorul certificatului de înregistrare

SRL „Uzina experimentală „GNŢLS”, Ucraina,
61057, or. Harkov, str. Vorobiev, 8.
Fabricantul

Compania farmaceutică "Zdorovie" S. R. L. , Ucraina.
61013, or. Harkov, str. Şevcenko, 22.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 916
Код товара: 13992
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 51618
Цена товара в пунктах: 935
Код товара: 54099
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1181
Код товара: 61989
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 580
Код товара: 61745
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1796
Код товара: 63231
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 63252
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 996
Код товара: 63243
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 996
Код товара: 63242
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 16
Код товара: 50690
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 701
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 1326
Код товара: 45721
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 447
Код товара: 48651
Цена товара в пунктах: 396
Код товара: 61953
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 62179
Акция
Цена товара в пунктах: 799
Код товара: 61681
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62829
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 936
Код товара: 62178
Просмотренные товары
Uleiurile SO BIO ETIC pentru Păr, Masaj și Barbă!
In ultima vreme, uleiul de păr a devenit un element-vedetă în procesul de îngrijire a părului. Un ulei de păr poate fi folosit în mai multe feluri, în funcție de tipul de păr și de nevoile lui. Unul poate fi mai bun pentru bucle, în timp ce altul este mai potrivit pentru părul uscat. Soluția ideală, recomandată de specialiștii Lea Nature, este Uleiul de Avocado și Șofrănel de la So Bio Etic!