Raunatin-Zdorovie comp. film. 2 mg N10

Код товара: 46219
Доза: 2
Количество доз: 10
Производитель: Zdorovie SRL, Companie farmaceutica
Страна: Украина
Форма: табл
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
6 85 леев
(-8%)
6 30 леев
Выгода:
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Raunatin-Zdorovie 2 mg comprimate filmate

Raunatinum

1. Ce este Raunatin-Zdorovie şi pentru ce se utilizează


Raunatin-Zdorovie este un medicament care face parte din grupa FARMACOTERAPEUTICĂ remedii antihipertensive, antiadrenergice cu actiune centrală, alcaloizi din Rauwolfia.

      - Raunatin-Zdorovie este indicat în: Hipertensiunea arterială de grad uşor şi mediu

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Raunatin-Zdorovie


Nu utilizați Raunatin-Zdorovie

- Dacă aveți hipersensibilitate individuală la alcaloizii din Rauwolfia;

- Dacă aveți hipotensiune arterială;

- Dacă aveți insuficienţă cardiacă;

- Dacă aveți leziuni organice ale miocardului;

- Dacă aveți bradicardie;

- Dacă aveți leziuni valvulare aortice;

- Dacă aveți ateroscleroză cerebrală pronunţată;

- Dacă aveți depresie;

- Dacă aveți epilepsie;

- Dacă aveți parkinsonism;

- Dacă aveți ulcer gastric şi duodenal faza de acutizare;

- Dacă aveți colită ulceroasă;

- Dacă aveți nefroscleroză;

- Dacă aveți astm bronşic;

- Dacă aveți feocromocitom;

- Dacă faceți terapie electroconvulsivă (administrarea trebuie de întrerupt cel puțin cu 7 zile înainte de terapia electroconvulsivă).

Atenţionări şi precauţii


Tratamentul se va efectua sub supravegherea medicului.

La bolnavii cu angină pectorală e posibilă intensificarea durerilor în regiunea inimii.

Înainte de intervenţiile chirurgicale planificate, administrarea preparatului se sistează cu câteva zile înaintea operaţiei. În caz de intervenţii chirurgicale de urgenţă cu anestezie generală la bolnavii care administrează raunatină, este necesară premedicaţia cu atropină.

Nu se administrează medicamentul înaintea şedinţelor de terapie cu impulsuri electrice.

Alcaloizi de Rauwolfia induc creşterea peristaltismului şi secreţiei în tractul gastrointestinal, de aceea acest medicament trebuie utilizat cu prudenţa la pacienţii cu antecedente de ulcer peptic.

De asemenea se va administra cu prudență bolnavilor slăbiți şi pacienţilor vârstnici, în insuficienţă renală, colelitiază, aritmii, pacienții cu infarct miocardic recent.

Conţine zahăr tos. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Conține glucoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Raunatin-Zdorovie împreună cu alte medicamente


Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală.

La utilizarea simultană a comprimatelor de Raunatin-Zdorovie cu inhibitori MAO se poate dezvolta agitație și hipertensiune arterială.

Acţiunea antihipertensivă a raunatinei este potenţată la administrarea concomitentă cu alte preparate antihipertensive (diuretice tiazidice, ß-adrenoblocante, inhibitori ai enzimei de conversie, blocantele canalelor de calciu, etc. ).

Potenţează acţiunea deprimantă asupra sistemului nervos central a alcoolului, barbituricelor, antidepresivelor.

Comprimatele nu se administrează cu digitalicele și chinidina deoarece poate provoca aritmii.

Reduce eficienţa remediilor antiparkinsoniene şi simpatomimeticelor.

Poate potenţa acţiunea toxică a glicozidelor cardiace şi chinidinei.

Utilizarea Raunatin-Zdorovie cu alimente şi băuturi


Comprimatele se administrează după mese. Medicamentul potențează efectul deprimant al alcoolului asupra sistemului nervos central.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea


Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Administrarea preparatului în perioada sarcinii şi alăptării este contraindicată, deoarece rezerpina traversează placenta şi pătrunde în laptele matern. La necesitatea administrării preparatului în perioada de lactaţie se sistează alăptarea la sân.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament în sarcină sau perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelorşi folosirea utilajelor


Preparatul poate afecta capacitatea pacienţilor de a reacţiona rapid, în special la începutul tratamentului, de aceea pe parcursul tratamentului pacienţii trebuie să evite activi tăţile potenţial periculoase, care necesită atenţie sporită şi reacţii psihomotorii rapide, nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje.

3. Cum să luați Raunatin-Zdorovie


Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţilor Raunatin-Zdorovie se administrează intern după mese.

În I-a zi doza iniţială de obicei constituie 1 comprimat seara, înainte de somn; a II-a zi-câte 1 comprimat de 2 ori pe zi; a III-a zi-câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, treptat ajungând la doza totală de 4-6 comprimate pe zi. După instalarea efectului terapeutic stabil (de regulă peste 10-14 zile) doza preparatului se micşorează treptat până la 1-2 comprimate pe zi. Durata tratamentului-3-4 săptămâni, dar în unele cazuri în dependenţă de indicaţii, medicamentul se va administra o elasticitate îndelungată în doză de întreţinere (1 comprimat pe zi).

Dacă luaţi mai mult Raunatin-Zdorovie decât trebuie


Dacă dumneavoastră aţi utilizat din greşeală mai mult Raunatin-Zdorovie decât doza prescrisă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la camera de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital.

Simptomele unei doze excesive pot fi: hiperhidroză, slăbiciune generală şi o scădere esenţială a tensiunii arteriale. În cazuri grave după o elasticitate scurtă de euforie se dezvoltă somnolenţa, hipodinamia, depresia severă (care poate duce la sinucidere), simptome de parkinsonism, pierderea conştienţei, comă, convulsii, depresie respiratorie, hipotermie.

Dacă uitați să luați Raunatin-Zdorovie


Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Dacă este ora administrării dozei următoare omiteţi doza, care nu a fost administrată la timp; luaţi numai o doză, ca de obicei. Nu luați o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Raunatin-Zdorovie


Dacă încetați să utilizați Raunatin-Zdorovie mai înainte decât este recomandat, aceasta nu se însoţeşte cu dezvoltarea consecinţelor nedorite. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui

preparat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

4. Reacţii adverse posibile


Ca toate medicamentele, Raunatin-Zdorovie poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă prezentaţi vreuna din următoarele reacţii adverse opriţi administrea de Raunatin-Zdorovie şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat:

Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi)

- hiperdistructie trombocitara;

- scăderea dorinței de satisfacere a instinctului sexual, retenţia sodiului, creșterea secreției de prolactină, secreție excesivă de lapte în timpul sau după încetarea alăptării, dezvoltarea exagerată a mamelelor la bărbat, process inflamator datorat prezentei in exces a laptelui la nivelul glandei mamare, creştere în greutate.

- dureri de cap, somnolenţă, transpirații, depresie, slăbiciune generală; administrarea îndelungată poate duce la-apariția coșmarurilor, dezvoltarea simptomelor de parkinsonism

- micșorarea diametrului pupilelor

- greaţă, vomă, diaree, dureri abdominale, creșterea sau scăderea poftei de mancare, hipersalivație, senzația de uscare a gurii, creșterea secreției de suc gastric

- la administrarea îndelungată în doze mari sunt posibile dereglări ale funcţiilor hepatice - erupţii cutanate, mâncărime

- uscăciunea mucoaselor, congestia mucoasei nazale

- greutate de a urina, impotență

Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi)

- rărirea ritmului cardiac, în angina pectorală preparatul intensifică durerea în regiunea cordului; administrarea îndelungată poate duce la intensificarea acceselor de angină pectorală.

- edem, înroșirea feței.

Raportarea reacţiilor adverse


Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Raunatin-Zdorovie


A se păstra în ambalajul original, la temperaturi sub 25°C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor! Nu utilizaţi Raunatin-Zdorovie după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediulu.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


Ce conţine Raunatin-Zdorovie


Fiecare comprimat filmat conține:

Substanța activă: raunatină 2 mg.

Celelalte componente sunt: zahăr tos, amidon de porumb; glucoză monohidrat; stearat de calciu; acid stearic, ulei de vaselină; carbonat de magneziu; dioxid de titan (E 171); povidonă; sicovit Green Z2755; talc, dioxid de siliciu coloidal; ceară de albine; ulei de vaselină.

Cum arată Raunatin-Zdorovie și conținutul ambalajului:


Cum arată


Comprimate filmate de culoare verde-deschis, biconvexe. Se admite o marmoritate şi incluziuni pe suprafaţa comprimatelor. În secţiune transversală se evidenţiază trei straturi.

Ambalaj:


Cîte 10 comprimate filmate în blister, cîte 1, 2 sau 5 blistere în ambalaj sau cîte 20 comprimate filmate în blister, cîte un blister în ambalaj. Cîte 10, 20 comprimate filmate în blister fără amplasarea în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare și fabricantul


Compania farmaceutică "Zdorovie" S. R. L. , Ucraina.

61013, or. Harkov, str. Şevcenko, 22.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 849
Код товара: 62832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 88
Код товара: 49480
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 371
Код товара: 61853
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 960
Код товара: 61913
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Цена товара в пунктах: 1225
Код товара: 59593
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.