Имигран табл. 50мг N2

Код товара: 14903
Количество доз: 2
Доза: 50
Производитель: GlaxoSmithKline Export Ltd (prod.: Glaxo Wellcome Operations, Marea Britanie; GlaxoSmithKline Pharma
Страна: Великобритания
Форма: табл. п/о.

IMIGRAN 50 mg

comprimate filmate Sumatriptan

1. Ce este Imigran şi pentru ce se utilizează

Imigran conține sumatriptan, care aparține unui grup de medicamente numit triptani (cunoscut de asemenea ca agoniști ai receptorilor 5-HT1). Imigran este utilizat pentru ameliorarea simptomelor migrenei. Simptomele migrenei pot fi cauzate de îngustarea temporară a vaselor cerebrale. Imigran reduce îngustarea acestor vase sanguine. Aceasta în fond înlătură cefaleea și cupează alte simptome ale episodului de migrenă, așa ca grața sau voma și sensibilitatea la lumină și sunete.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Imigran

Nu utilizaţi Imigran :

- Dacă sunteţi alergic la sumatriptan sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

- Dacă aveţi o afecţiune a inimii cum este boala cardiacă ischemică (determinată de îngustarea arterelor coronare) sau dureri în piept (angină pectorală) sau dacă aţi avut un infarct miocardic;

- Dacă aveţi probleme cu circulaţia de la nivelul picioarelor, manifestate prin dureri asemănătoare crampelor care apar în timpul mersului pe jos (boală vasculară periferică);

- Dacă aţi avut un accident vascular cerebral sau un accident ischemic tranzitor;

- Dacă aveţi tensiunea arterială mare (hipertensiune arterială).

- Dacă funcţiile ficatului dumneavoastră sunt grav afectate (insuficienţă hepatică severă);

- Dacă luaţi concomitent alte medicamente utilizate pentru ameliorarea simptomelor determinate de migrenă, care conţin ergotamină sau medicamente asemănătoare, triptani sau agonişti al receptorilor serotoninergici de tip 5-hidroxitriptamină (5HT1);

- Dacă luaţi concomitent medicamente utilizate în tratamentul depresiei, cum sunt inhibitorii de monoaminooxidază (IMAO). Imigran nu trebuie utilizat timp de 2 săptămâni de la terminarea tratamentului cu IMAO.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre aceste situaţii:

-Spuneţi-i medicului dumneavoastră și nu utilizaţi Imigran.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Imigran, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- Dacă sunteţi predispus la afecţiuni ale inimii sau ale vaselor de sânge, mai ales dacă vă aflaţi în postmenopauză sau dacă aveţi vârsta (în cazul bărbaţilor) peste 40 de ani;

- Dacă sunteţi alergic la sulfonamide (antibiotice). În acest caz există posibilitatea să fiţi sensibil la administrarea de sumatriptan şi să dezvoltaţi reacţii alergice cu severitate diferită (mergând de la erupţie pe piele până la anafilaxie);

- Dacă aveţi afectate funcţiile rinichiului sau ale ficatului

- Dacă luaţi concomitent cu sumatriptan inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) sau inhibitori ai recaptării serotoninei şi noradrenalinei (IRSN)

- Dacă utilizaţi Imigran o elasticitate îndelungată este posibil ca durerile de cap să se accentueze. În acest caz, întrerupeţi tratamentul şi solicitaţi consult de specialitate.

- Dacă aveţi sau aţi avut epilepsie;

- Dacă aveţi vârsta sub 17 ani sau peste 65 de ani

- Dacă sunteți fumător sau supraponderal

- Dacă aveți diabet sau colesterolul mărit

Imigran este indicat pentru ameliorarea simptomelor apărute numai în cadrul anumitor tipuri de migrenă. Medicul dumneavoastră vă va prescrie Imigran numai dacă aveţi un anumit tip de migrenă. Înaintea administrării Imigran medicul dumneavoastră va efectua un consult pentru excluderea unor afecţiuni severe ale creierului, unor afecţiuni ale inimii.

Imigran împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acestea includ şi medicamentele obţinute fără prescripţie medicală. Următoarele medicamente pot interacţiona cu Imigran şi pot determina apariţia unor reacţii adverse dacă sunt luate concomitent:

- inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS), triptani şi inhibitori ai recaptării serotoninei şi noradrenalinei (IRSN), IMAO (medicamente utilizate în tratamentul depresiei);

- ergotamina şi medicamente înrudite (medicamente utilizate în ameliorarea simptomelor determinate de migrenă);

- sulfonamide;

- preparate pe bază de plante medicinale care conţin sunătoare (Hypericum perforatum).

Fertilitatea, sarcina și alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, credeţi că sunteţi gravidă sau vreţi să rămâneţi gravidă. Imigran nu trebuie utilizat în timpul sarcinii decât la recomandarea medicului. Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă alăptaţi. Sumatriptanul se elimină în lapte. Ca urmare, trebuie să întrerupeţi alăptarea timp de 12 ore după ce aţi luat Imigran, timp în care laptele secretat trebuie aruncat.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Somnolenţa poate să apară ca rezultat al migrenei sau al tratamentului cu Imigran. Ca urmare, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje dacă prezentaţi astfel de manifestări.

3. Cum să utilizaţi Imigran

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizaţi Imigran doar după debutul unui episod de migrenă. Nu luaţi Imigran pentru a încerca să preveniţi apariţia unui episod de migrenă.

Nu utilizaţi Imigran timp de cel puţin 24 de ore după utilizarea unor medicamente care conţin ergotamină sau dihidroergotamină.

Doza uzuală de Imigran pentru adulţi este de un comprimat de 50 mg. Comprimatul trebuie înghiţit întreg, cu o cantitate suficientă de apă, imediat după debutul simptomelor durerii de cap de tip migrenă, dar se poate administra oricând în timpul episodului de migrenă. Pentru ameliorarea adecvată a simptomelor, anumiţi pacienţi pot avea nevoie de o doză mai mare de sumatriptan (adică o doză de 100 mg). Medicul dumneavoastră vă va recomanda doza potrivită în cazul dumneavoastră.

Dacă simptomele nu se ameliorează după administrarea primei doze de Imigran, nu trebuie administrată o a doua doză pentru acelaşi episod de migrenă. În aceste cazuri, episodul de migrenă poate fi tratat cu produse medicamentoase ce conţin paracetamol, acid acetilsalicilic sau antiinflamatoare nesteroidiene. Imigran poate fi administrat pentru ameliorarea simptomelor în cadrul episoadelor de migrenă ulterioare.

Dacă simptomele se ameliorează după administrarea primei doze de Imigran, dar reapar, o a doua doză poate fi administrată în următoarele 24 de ore, cu condiţia ca, intervalul de administrare dintre cele două doze sa fie de minim 2 ore. Nu trebuie depășită doza de 300 mg Imigran în decurs de 24 de ore.

Nu se recomandă administrarea Imigran la copii şi adolescenţi (cu vârsta mai mică de 17 ani) şi vârstnici (cu vârsta peste 65 de ani).

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Imigran

Dacă luaţi mai multe comprimate decât v-a fost prescris sau dacă altcineva a luat comprimatele, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră cutia medicamentului pentru a o arăta medicului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacții adverse au fost raportate la administrarea de sumatriptan:

-Frecvente (afectează mai puțin de 1 din 10 utilizatori):

-ameţeli,

-somnolenţă,

-tulburări ale simțurilor, incluzând furnicături şi amorţeli (parestezie şi hipoestezie);

-creşteri trecătoare ale tensiunii arteriale cu debut rapid după începerea tratamentului,

-înroșirea temporară a feţei şi gâtului.

-respirație dificilă,

-greaţă, vărsături (nu este clar dacă aceste simptome sunt corelate cu administrarea de sumatriptan sau cu afecţiunea de bază),

-senzaţie de greutate, durere, senzaţie de căldură sau de răceală, senzaţie de presiune sau de apăsare (în general trecătoare) care afectează orice parte a corpului, inclusiv pieptul și gâtul

-dureri musculare

-senzaţie de slăbiciune,

-oboseală.

Foarte rare (afectează mai puțin de 1 din 10000 utilizatori):

-modificări ale nivelului enzimelor hepatice în sânge.

Cu frecvență necunoscută(care nu poate fi estimată din datele disponibile):

-Reacţii de hipersensibilitate (cu gravitate diferită: de la erupţii trecătoare pe piele până la şoc anafilactic);

-convulsii,

-tremurături,

-contracţii involuntare ale muşchilor (distonie), mişcări neintenţionate, rapide şi sacadate ale ochilor (nistagmus), pete negre în câmpul vizual (scotoame);

-tremurături ale pleoapelor, vedere dublă (diplopie), scăderea acuităţii vizuale; tulburările de vedere pot să apară şi în timpul episodului de migrenă ca atare.

-bătăi rare ale inimii,

-bătăi rapide ale inimii,

-palpitaţii,

-bătăi neregulate ale inimii,

-modificări tranzitorii de tip ischemic,

-spasm la nivelul arterelor inimii,

-angină pectorală,

-infarct miocardic,

-scăderea tensiunii arteriale,

-fenomen Raynaud,

-inflamația mucoasei intestinului gros

-diaree,

-senzaţie de înţepenire a cefei,

-dureri ale articulațiilor,

-frică nejustificată,

-transpirație excesivă.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Imigran

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister (după „EXP:”). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Imigran

Imigran 50 mg comprimate dispersabile

- Substanţa activă este sumatriptanul. Fiecare comprimat filmat conţine sumatriptan 50 mg sub formă de succinat de sumatriptan 70 mg.

- Celelalte componente sunt: nucleu: celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu, lactoză anhidră, lactoză monohidrat, apă purificată; film: Opadry Pink YS-1-1441-G care conţine hipromeloză, dioxid de titan (E 171), triacetat de glicerină, oxid roşu de fer (E 172)

Cum arată Imigran şi conţinutul ambalajului

Comprimat filmat, de culoare roz, de forma unei capsule, biconvex (dimensiuni nominale: 12 mm x 6,5 mm), marcat cu ,,GX ES3” pe o faţă şi neted pe cealaltă faţă sau cu ,,50” pe o faţă şi neted pe cealaltă faţă.

Cutie cu un blister din (OPA)-Al-PVC/Al a 2 comprimate dispersabile Toate blisterele prezintă închidere securizată pentru copii.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

GlaxoSmithKline UK Limited

980 Great West Road, Brentford

Middlesex, TW8 9GS, Marea Britanie

Fabricantul:

GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S. A.

Ul. Grunwaldzka 189,60-322 Poznan, Polonia


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 59346
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 52487
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61749
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 11431
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 9
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 42
Код товара: 58454
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 51905
Топ сезона
Код товара: 57457
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 635
Код товара: 61718
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 834
Код товара: 61681
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 733
Код товара: 61454
Акция
Цена товара в пунктах: 431
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 569
Код товара: 42221
Рекомендуем
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 635
Код товара: 61718
Цена товара в пунктах: 72
Код товара: 60350
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Цена товара в пунктах: 834
Код товара: 46562
NEW
Цена товара в пунктах: 602
Код товара: 61504
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!