Ciprofloxacin pic.oft. 0,3% 10 ml

Код товара: 32545
Доза: 3
Доза: 3
Количество доз: 1
Количество доз: 1
Производитель: Liqvor SAI
Страна: Армения
Форма: кап. глаз.
Наличие: достаточно
31 59 леев
(-9%)
28 84 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках


CIPROFLOXACIN 3 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Ciprofloxacină

1. CE ESTE CIPROFLOXACIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

CIPROFLOXACIN face parte dintr-un grup de medicamente denumite antiinfecţioase. Acest grup include chinolonele (ciprofloxacina în acest caz), care au un spectru larg de activi tate împotriva microorganismelor care pot infecta ochiul.
CIPROFLOXACIN este utilizat pentru tratarea ulcerului cornean şi a infecţiilor de la nivelul ochiului, provocate de bacterii. De asemenea CIPROFLOXACIN este utilizat pentru profilaxia şi tratamentul infecţiilor bacteriene după traume şi intervenţii chirurgicale la nivelul ochiului.
2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CIPROFLOXACIN

Nu utilizaţi CIPROFLOXACIN

- Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ciproflocacină, la alte chinolone (un anumit tip de antibiotice) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- Dacă copilul dumneavoastră are vârsta sub 1 an.
Dacă aveţi întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.
Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să utilizaţi CIPROFLOXACIN.
Dacă apar reacţii alergice la CIPROFLOXACIN, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat la medic.
Dacă purtaţi lentile de contact - încetaţi purtarea acestora în cazul, în care prezentaţi orice semne sau simptome de infecţie la nivelul ochiului. &Înlocuiţi lentilele de contact cu ochelarii de vedere. Nu reluaţi purtarea lentilelor de contact pană la dispariţia semnelor şi simptomelor infecţiei şi până la încetarea administrării medicamentului.
Utilizarea îndelungată a medicamentelor antibacteriene poate duce la infecţii suplimentare, inclusiv cu fungi. Dacă apare o suprainfecţie, anunţaţi-vă imediat medicul pentru a fi iniţiat tratamentul adecvat.
CIPROFLOXACIN împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este posibil ca vederea să fie înceţoşată pentru scurt timp după utilizarea CIPROFLOXACIN. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până când acest efect nu dispare.
Informaţii importante privind unele componente ale CIPROFLOXACIN

CIPROFLOXACINA conţine clorură de benzalconiu care poate produce iritaţii oculare şi poate modifica culoarea lentilelor de contact moi. Nu se recomandă de purtat lentile de contact pe durata tratamentului cu CIPROFLOXACIN.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI CIPROFLOXACIN

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa, cum v-au spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.
Utilizaţi CIPROFLOXACIN numai ca picături pentru ochi.
Doza uzuală

&În ulcerul cornean se instilează câte 2 picături fiecare 15 minute în primele 6 ore, apoi câte 2 picături la intervale de 30 minute pentru timpul rămas din prima zi de tratament. A doua zi se instilează câte 2 picături la fiecare oră. De la 3-a până la a 14-a zi - câte 2 picături peste fiecare 4 ore.
Tratamentul poate depăşi 14 zile în cazul, în care nu s-a produs reepitelizarea corneei.
&În infecţii oculare bacteriene superficiale se instilează câte 1-2 picături în ochiul (ochii) afectat (afectaţi) fiecare 4 ore; în infecţii severe - câte 1-2 picături fiecare 2 ore (în orele de veghe) pe durata primelor două zile şi câte 1-2 picături fiecare 4 ore - în următoarele zile.
&În ambele cazuri durata tratamentului nu trebuie să depăşească 21 zile.
Utilizaţi acest medicament pentru ambii ochi, numai dacă aşa v-a spus medicul dumneavoastră.
Mod de utilizare
- Luaţi flaconul de CIPROFLOXACIN şi o oglindă.
- Spălaţi-vă pe mâini.
- Deşurubaţi capacul flaconului.
- Ţineţi flaconul între degetul mare şi degetul mijlociu, cu vârful în jos.
- Lăsaţi capul pe spate. Trageţi pleoapa în jos cu un deget curat, până când se formează un "buzunar" între pleoapă şi ochi. Picătura va cădea aici (Fig. 1).
- Aduceţi vârful flaconului aproape de ochi. Vă puteţi ajuta şi de oglindă.
- Nu atingeţi picurătorul de ochi sau de pleoapă, de suprafeţele învecinate sau alte suprafeţe. Astfel se pot infecta picăturile rămase în flacon.
- Apăsaţi uşor flaconul din părţi astfel, încât la o apăsare să eliberaţi o picătură de medicament (Fig. 2).
- După administrarea medicamentului apăsaţi cu un deget colţul ochiului, lângă nas, timp de 2-3 minute (Fig. 3). Aceasta ajută la împiedicarea trecerii medicamentului prin mucoasa nasului în sânge.
- Dacă vă administraţi picături în ambii ochi, înainte de a repeta aceste etape şi pentru celălalt ochi, trebuie să vă spălaţi pe mâini. Astfel va fi prevenită transmiterea infecţiei de la un ochi la altul.
- Imediat după utilizare, puneţi capacul flaconului la loc şi înşurubaţi-l strâns.
- Utilizaţi un flacon în întregime înainte de a deschide flaconul următor. Dacă o picătură nu ajunge în ochi, încercaţi din nou.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din CIPROFLOXACIN

Clătiţi bine ochiul cu apă caldă. Nu vă mai administraţi altă picătură până la momentul dozei următoare.
&În caz de ingestie accidentală de CIPROFLOXACIN

Cereţi sfatul unui medic sau farmacist.
Dacă uitaţi să utilizaţi CIPROFLOXACIN

Continuaţi tratamentul obişnuit, cu doza următoare. Nu vă administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă utilizaţi şi alte picături sau unguent pentru ochi

Aşteptaţi cel puţin 15 minute între administrarea CIPROFLOXACIN şi a celorlalte picături. Unguentul oftalmic se va aplica întotdeauna ultimul.
Dacă încetaţi să utilizaţi CIPROFLOXACIN

Nu încetaţi să utilizaţi CIPROFLOXACIN fără a-i spune medicului dumneavoastră sau farmacistului. Este foarte important să utilizaţi aceste picături pe perioada indicată de medic, chiar dacă simptomele se ameliorează. Dacă încetaţi să luaţi acest medicament mai devreme, infecţia poate să nu dispară, iar simptomele pot reapărea sau se pot chiar agrava. Este posibilă şi apariţia rezistenţei la antibiotice.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. De obicei vă puteţi administra picăturile în continuare, exceptând situaţia în care reacţiile adverse sunt grave sau în care prezentaţi o reacţie alergică gravă. &În acest caz e necesar de adresat imediat la medic.
Reacţii adverse mai puţin frecvente
: apar până la 1 din 100 utilizatori Reacţii la nivelul ochiului: senzaţie de arsură, disconfort la nivelul ochiului, senzaţie de corp străin în ochi, înroşirea conjunctivei, lăcrimare, umflarea pleoapelor, apariţia unor cruste sau scuame la marginea pleoapei, vedere înceţoşată sau redusă, sensibilitate la lumină, inflamarea conjunctivei, reacţii alergice, apariţia petelor pe suprafaţa ochiului (cornee), depuneri punctiforme pe suprafaţa ochiului. Reacţii adverse generale: greaţă.
Reacţii adverse rare:
apar până la 1 din 1000 utilizatori Reacţii la nivelul ochiului: în ulcerul cornean este posibilă apariţia unei depuneri (precipitat) de culoare albă pe suprafaţa ochiului (peste 24 ore-7 zile de la începutul tratamentului). Dizolvarea precipitatului poate să se observe imediat sau timp de 13 zile de la debutul tratamentului. Reacţii adverse generale: reacţii alergice (de hipersensibilitate).
Reacţii adverse foarte rare:
apar până la 1 din 10 000 utilizatori Reacţii adverse generale: erupţii pe tot corpul, urticarie.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ CIPROFLOXACIN

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperaturi sub 30 °C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare, înscrisă pe flacon şi pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu trebuie să utilizaţi medicamentul mai mult de 4 săptămâni de la prima deschidere a flaconului pentru a evita infecţiile.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine CIPROFLOXACIN

Substanţa activă
este ciprofloxacina.
1 ml soluţie conţine ciprofloxacină - 3 mg (sub formă de clorhidrat de ciprofloxacină - 3,3 mg).
Celelalte componente sunt
clorură de sodiu, clorură de benzalconiu, apă pentru injecţii.
Cum arată CIPROFLOXACIN şi conţinutul ambalajului

Acest medicament este prezentat sub formă de lichid transparent incolor sau cu nuanţă gălbuie.
Este disponibil într-o cutie, conţinând un flacon-picurător din polietilenă a 10 ml picături oftalmice, soluţie.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

"Liqvor" SA&Î,

str. Kochinyan, 7/9,

or. Yerevan, 0089, Armenia.
Fabricantul

Liqvor" SA&Î,

str. Kochinyan, 7/9,

or. Yerevan, 0089, Armenia
.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 447
Код товара: 53173
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 52663
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 58272
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 760
Код товара: 63625
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 63978
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61750
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Цена товара в пунктах: 362
Код товара: 61792
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Цена товара в пунктах: 312
Код товара: 35497
Цена товара в пунктах: 344
Код товара: 61116
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.