Ambrex® sirop 30 mg/5 ml 150 ml N1

Код товара: 47758
Топ сезона
Доза: 30
Количество доз: 1
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Nobelfarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: сироп
Наличие: достаточно
54 01 леев
(-10%)
48 57 леев
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

AMBREX®

sirop
DENUMIREA COMERCIALĂ

Ambrex®
DCI-ul substanţei active

Ambroxolum
COMPOZIŢIA

5 ml sirop conţin:
substanţe active: clorhidrat de ambroxol -30 mg
excipienţi: sorbitol 70%, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, citrat de sodiu, acid citric monohidrat, aromă de zmeură, apă purificată.
FORMA FARMACEUTICĂ

Sirop.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Sirop transparent, incolor, cu miros de zmeură.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Mucolitice R05CB06.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Ambroxolul este un agent mucolitic şi expectorant, care are efect de diluare a secreţiilor căilor respiratorii. Reducerea viscozitățiii mucusului permite ameliorarea funcţiei ciliare şi facilitează evacuarea secreţiilor respiratorii şi respiraţia. Acuzele pacientului de tuse şi flegmă descresc considerabil după administrarea medicamentului. Siropul Ambrex® normalizează producţia de secreţii respiratorii, astfel stratul natural de mucoasă reacoperă căile respiratorii.
Proprietăţi farmacocinetice

Ambroxolul este un metabolit activ al bromhexinei.
Absorbţie. După administrarea orală, ambroxolul se absoarbe bine din tractul gastrointestinal.
Distribuţie. Concentraţia maximă a preparatului în plasmă se obţine după aproximativ 2,5 ore de la ingestia orală, atunci cînd este administrat înainte de masă. Valorile efective în plasmă de >30 ng/ml se obţin în doze de 30 mg administrate zilnic de două ori pe zi. În această condiţie, valoarea fixă Cmin este de aproximativ 50 ng/ml şi dozele multiple de ambroxol nu duc la acumularea în plasmă. Aproximativ 90% din ambroxol se leagă de proteinele plasmatice în doze terapeutice. Ambroxolul traversează bariera placentară şi trece în lichidul cefalorahidian şi în laptele matern.
Biotransformare. Biodisponibilitatea absolută a ambroxolului la administrarea orală este redusă cu aproximativ o treime de efectul primei treceri. CYP450 este o enzimă majoră responsabilă de metabolizarea ambroxolului în ficat. Metaboliţii excretaţi renal (de exemplu, acidul dibromo-anthranilic, glucuronidele) se formează în proces.
Eliminare.
Excretarea este 90 % renală în formă de metaboliţi formaţi în ficat. Ambroxolul nemodificat constituie mai puţin de 10 % din excreţia renală. Timpul terminal de înjumătăţire plasmatică este de 7-12 ore. Timpul de înjumătăţire plasmatică a sumei ambroxolului şi a metaboliţilor săi este de aproximativ 22 ore. Datorită unei legări în mare proporţie de proteinele plasmatice şi a unui volum de distribuţie mare ca şi datorită unei slabe redistribuiri din ţesuturi în sînge, ambroxolul nu este eliminat în cantitate semnificativă prin dializă sau diureză forţată.
Indicii farmacocinetici la categorii speciale de pacienţi:

Insuficienţă hepatică. Clearance-ul ambroxolului este redus cu 20-40% în cazul maladiilor hepatice grave.
Insuficienţă renală.

În cazul unei disfuncţii renale grave, se presupune o acumulare a metaboliţilor ambroxolului.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Siropul Ambrex® este indicat pentru afecţiunile acute şi cronice ale căilor respiratorii, care se asociază cu mucozitate vîscoasă şi densă: bronşită acută cronică astmatiformă, silicoză, astm bronşic, bronşiectazie, laringită, sinuzită, rinită sicca.


DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Copii

Doza pentru copiii cu vîrsta între 0 - 2 ani este de 1/4 linguriţă dozatoare de două ori în zi (1,25 ml =7,5 mg de ambroxol ) Doza pentru copiii cu vîrsta între 2 - 5 ani este de 1/4-1/2 linguriţă dozatoare de trei ori în zi(1,25-2,5 ml = 7,5-15 mg de ambroxol ) Doza pentru copiii cu vîrsta între 5 - 12 ani este de 1/2-1 linguriţă dozatoare de două ori în zi (2,5-5 ml = 15-30 mg de ambroxol )
Adulţi

Pentru primele două sau trei zile ale terapiei se recomandă de administrat doza de 1-2 linguriţe dozatoare (5-10 ml = 30-60 mg de ambroxol) de trei ori în zi. Ulterior, doza se va ajusta la 1 linguriţă dozatoare (5 ml = 30 mg) de trei ori în zi. Durata optimală a terapiei este de 8-10 zile.
Categorii speciale de pacienţi

Insuficienţă renală/hepatică : Ambroxolul se va prescrie cu o deosebită precauţie pacienţilor cu insuficienţă renală sau hepatică. Persoanele în vîrstă : Nu este necesară ajustarea dozei pentru persoanele în vîrstă.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse se indică conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (>1/100 şi <1/100), rare (>1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută .
Tulburări ale sistemului imunitar: mai puţin frecvente - reacţii alergice (de exemplu, erupţii cutanate, umflarea feţei, sufocare, prurit), febră; foarte rare- reacţii anafilactice care pot duce la şoc.
Tulburări ale sistemului nervos: mai puţin frecvente-cefalee.
Tulburări gastrointestinale: mai puţin frecvente - greaţă, dureri abdominale, vomă, diaree.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: mai puţin frecvente - astenie. Investigaţii diagnostice: mai puţin frecvente - creşterea ocazională a transaminazelor hepatice în ser (SGOT, SGPT).
CONTRAINDICAŢII

Siropul Ambrex® este contraindicat pacienţilor cu anamneză de reacţii alergice la bromhexină sau la metabolitul său - ambroxolul.
SUPRADOZAJ

Nu există date disponibile cu privire la supradozajul în cazul fiinţelor umane. Dacă volumul înghiţit este considerat periculos sau excesiv, se va induce voma cu sirop de ipecac, cu excepţia cazului cînd pacientul suferă de convulsii, comă sau a pierdut reflexul faringian. În acest caz se va efectua lavajul gastric cu utilizarea unui tub nazogastric mare. Nu există un antidot special cunoscut pentru supradozajul cu ambroxol. Tratarea supradozajului cu ambroxol va consta din îngrijire generală de suport şi simptomatică.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Ambroxolul nu trebuie administrat concomitent cu codeina şi alţi agenţi antitusivi. În cazul administrării concomitente a acestor medicamente, înlăturarea mucusului seros şi a secreţiilor din căile respiratorii poate fi dificilă. Ambroxolul se va prescrie cu precauţie pacienţilor cu insuficienţă renală sau hepatică şi cu ulcer peptic. Conţine sorbitol. Pacienţii cu probleme ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să administreze acest medicament.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Sarcina.

Nu sunt informaţii suficiente cu privire la utilizarea ambroxolului la femeile însărcinate. Siropul Ambrex® se va utiliza în perioada sarcinii doar după o evaluare cu atenţie a beneficiilor şi riscurilor, în special pe durata primului trimestru.
Alăptarea.
Ambroxolul trece în laptele matern al animalelor. Dat fiind lipsa unei experienţe adecvate la fiinţele umane în prezent, siropul Ambrex® se va administra în perioada alăptării doar după o evaluare cu atenţie a beneficiilor şi riscurilor.
Fertilitatea.

Ambroxolul nu a prezentat efecte teratogene în studiile cu experimente pe animale.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu sunt dovezi sau există o influenţă nesemnificativă cu efect asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Nu s-au efectuat studii cu privire la efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Atropina şi alte medicamente posedă efecte anticolinergice, astfel ca amantadina, antidepresantele triciclice, haloperidolul, blocantele receptorilor histaminei H1 şi procainamida, cu excepţia ipratropiumului, inhibează activi tatea ciliară şi descresc clearance-ul mucociliar. Aceste interacţiuni pot cauza acumularea de secreţii respiratorii. În cazul administrării concomitente a unor doze mari de medicamente antitusive cu ambroxolul, acestea pot inhiba reflexul de tuse şi face astfel dificilă înlăturarea secreţiilor bronşice majorate şi mobilizate de ambroxol.
PREZENTARE, AMBALAJ

Sirop 30 mg/5 ml. Câte 150 ml sirop în flacon, 1 linguriţă dozatoare de 5 ml, împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.
A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. 6 luni după prima deschidere.
A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. , Turcia.
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. , Duzce, Turcia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 59082
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 647
Код товара: 46665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 216
Код товара: 64019
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 51905
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 106
Код товара: 25986
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 786
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 765
Код товара: 61800
Акция
Цена товара в пунктах: 286
Код товара: 61842
Цена товара в пунктах: 349
Код товара: 62321
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61112
Цена товара в пунктах: 823
Код товара: 61952
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 63591
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.