ORVI cold cu aroma de zmeura pulb./sol. orala325 mg + 20 mg + 10 mg 10 g N10

Код товара: 57399
Доза: 0
Количество доз: 10
Производитель: Lekfarm SRL
Страна: Беларусь
Форма: N/A

ORVIcold 325 mg/20 mg/10 mg pulbere pentru soluţie orală

ORVIcold portocale 325 mg/20 mg/10 mg pulbere pentru soluţie orală

ORVIcold lămîie 325 mg/20 mg/10 mg pulbere pentru soluţie orală

ORVIcold zmeură 325 mg/20 mg/10 mg pulbere pentru soluţie orală

Paracetamol/maleat de feniramină/clorhidrat de fenilefrină

1. Ce este ORVIcold şi pentru ce se utilizează

ORVIcold este un medicament combinat ce conţine paracetamol - un analgezic care ameliorează durerea şi scade febra, feniramina - o substanţă antialergică care reduce severitatea manifestărilor locale în cazul infecţiilor, reduce lacrimarea şi secreţiile nazale excesive, pruritul ocular şi nazal, fenilefrină - un decongestionant care eliberează căile nazale blocate.

ORVIcold este indicat pentru tratamentul simptomatic pe termen scurt al răcelii şi gripei, însoţite de febră şi frisoane, dureri de cap, secreţii nazale excesive, nas înfundat, strănut şi durere în tot corpul.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ORVIcold Nu luaţi ORVIcold dacă:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol, maleat de feni- ramină, clorhidrat de fenilefrină sau oricare dintre celelalte componente din compoziţia produsului (enumerate la punctul 6);

dacă aveţi o boală cardiacă coronariană severă; dacă aveţi tensiune arterială mare;

- dacă aveţi insuficienţă hepatică severă; dacă aveţi insuficienţă renală severă; dacă aveţi hiperbilirubinemie înăscută; dacă aveţi foecromocitom;

- dacă aveţi o afecţiune caracterizată prin secreţie excesivă de hormoni tiroidieni (tireotoxicoză);

- dacă aveţi adenom de prostată sau dificultate de urinare;

- dacă aveţi boli ale sîngelui;

dacă aveţi ulcer gastric sau duodenal;

- dacă aveţi diabet zaharat;

- dacă aveţi boli ale plămînilor (astm bronşic);

dacă aveţi glaucom (o afecţiune a ochilor, asociată adesea cu creşterea presiunii lichidului de la nivelul ochiului);

- dacă aveţi deficit de glucoză-6-fosfatdehidrogenază;

- dacă suferiţi de epilepsie;

dacă consumaţi alcool etilic în exces;

- dacă administraţi inhibitori de monoaminooxidază sau antidepresive triciclice (pentru depresie) sau aţi luat aceste medicamente în ultimele 14 zile.

- copii şi adolescenţi cu vîrsta sub 12 ani în timpul sarcinii şi perioadei de alăptare

Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi ORVIcold.

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Doza recomandată nu trebuie depăşită şi acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 7 zile.

Consultarea unui medic este necesară în cazul în care:

- simptomele nu se ameliorează timp de 7 zile; aveţi febră care durează mai mult de 3 zile;

- aveţi de durere în gît, care nu dispar timp de 3 zile, sunt însoţite de febră, dureri de cap, erupţii pe piele, greaţă sau vărsături.

Important: acest medicament conţine paracetamol. Acesta nu trebuie luat împreună cu orice alte medicamente care conţin paracetamol. în cazul unui supradozaj, chiar dacă vă simţiţi bine, trebuie să cereţi imediat sfatul unui medic, deoarece există riscul de afectare gravă, întîrziată, a ficatului.

In timpul tratamentului cu ORVIcold nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice, deoarece alcoolul etilic în timpul tratamentului cu paracetamol poate provoca tulburări a funcţiei hepatice.

Medicamentul trebuie administrat cu prudenţă dacă aveţi următoarele afecţiuni:

- hipertrofie de prostată

- boli tiroidiene

- boli hepatice şi renale frecvenţă mărită a bătăilor inimii

- pancreatită acută

- dacă aveţi vîrsta peşte 70 de ani şi afecţiuni cardiovasculare

Dacă utilizaţi ORVIcold şi urmează să efectuaţi anumite teste de laborator (teste antidoping) este necesar să spuneţi despre acest lucru medicului dumneavoastră.

Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă se agravează după 3 zile de tratament cu ORVIcold.

ORVIcold conţine zahăr. Dacă aţi fost informat că aveţi o afecţiune ereditară rară de intoleranţă la ffuctoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizaţi acest medicament.

Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi ORVIcold.

ORVIcold împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Aceasta este necesar deoarece ORVIcold poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează ORVIcold.

în mod special spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistul dacă utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente: anticoagulante (warfarina şi cumarina);

- medicamentele pentru tratamentul convulsiilor;

- medicamente pentru tratamentul durerilor analgezice;

- barbituricele;

- cloramfenicol;

- probenecid

- colestiramină;

- rifampicină şi izoniazidă (utilizate pentru tratamentul tuberculozei);

- inhibitori MAO

a- şi P-adrenoblocante

- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mărite (hipertensiunii) inclusiv antidepresive triciclice;

- derivaţi de fenotiazină (de exemplu, prometazina);

- medicamente simpatomimetice bronhodilatatoare;

- medicamnete care conţin guanetidină şi atropină

- medicamnete care conţin alcaloizi digitalici

- medicamnete care conţin alcaloizi de Rauwolfie

- indometacină;

- metildopa;

- glucocorticosteroizi medicamente care modifică apetitul

- medicamnete psihostimulante; *

stimulatorii ai travaliului

- anestezice

medicamnete care conţin alcaloizi de ergot;

- rezerpină diuretice digitalice contraceptive orale.

ORVIcold împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Nu consumaţi alcool (de exemplu vin, bere, băuturi spirtoase) în timpul administrării ORVIcold. Efectul alcoolului etilic nu va fi crescut de administrarea de paracetamol, dar alcoolul etilic poate amplifica efectele toxice ale paracetamolului asupra ficatului dumneavoastră.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămîneţi gravidă sau alăptaţi.

ORVIcold este contraindicat în timpul sarcinii şi perioadei de alăptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

In timpul tratamentului cu ORVIcold nu este recomandată conducerea vehiculelor şi folosirea mecanismelor complexe, care necesită concentrare sporită a atenţiei şi viteză a reacţiilor psihomotorii.

ORVIcold conţine 9,4 g zahăr/doză.

Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

3. Cum să luaţi ORVIcold

Luaţi întotdeauna ORVIcold exact aşa cum este indicat în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi Sigur.

Conţinutul unui plic se dizolvă într-un pahar cu apă fiartă şi fierbinte şi se bea fierbinte.

La adulţi şi copii cu vîrsta peste 12 ani: cîte 1 plic la fiecare 4-6 ore (după cum este necesar pentru ameliorarea simptomelor), dar nu mai mult de 3 plicuri pe zi.

Doza la o administrare nu trebuie să depăşească un plic. Nu este recomandată administrarea preparatului mai mult de 7 zile.

Dacă luap mai mult ORVIcold decîf trebuie

Dacă dumneavoastră (sau altcineva) utilizaţi prea mult ORVIcold sau dacă consideraţi că un copil a înghiţit conţinutul unui plic, mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital sau spuneţi imediat medicului dumneavoastră, chiar dacă dumneavoastră/altă persoană vă simţiţi/se simte bine, datorită riscului de leziuni hepatice grave, ce apar la distanţă de momentul administrării medicamentului. Vă rugăm să luaţi acest prospect, orice plic rămas şi cutia cu dumneavoastră la spital sau la medic pentru ca aceştia să ştie ce medicament a fost consumat.

Dacă uitaţi să luaţi ORVIcold

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decît cea recomandată de medicul dumneavoastră nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea următoarei doze şi continuaţi tratamentul aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, ORVIcold poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta pînă la 1 din 10 persoane): vertij, anxietate, oboseală, cefalee, nervozitate, tahicardie, palpitaţii, dureri cardiace, xerostomie sau uscăciune în gît,

Reacţii adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000persoane): trombo-citopenie, leucopenie, anemie hemolitică, fluctuaţii ale glicemiei, impact potenţial asupra sistemului endocrin şi asupra altor sisteme de reglare a proceselor metabolice, edeme, creşterea tensiunii arteriale, afectarea funcţiei hepatice,

Reacţii adversefoarte rare (pot afecta pînă la i din lO. OOOpersoane): agranulocitoză, prurit, erupţii cutanate, urticarie, reacţii eritematoase şi alte tipuri de reacţii cutanate, peteşii, edem angioneurotic, bronho-spasm, scădere a tensiunii arteriale, chiar pînă la şoc, anafilaxie, tulburări vestibuläre, confuzie, agitaţie, tulburări ale somnului, insomnie, comă, modificări de comportament, midriază, tulburări de vedere şi acomodare, creşterea tensiunii intraoculare, xeroftalmie, tulburări digestive, inclusiv constipaţie, greaţă, vărsături, diaree sau meteorism, durere epigastrică, dischinezie, crampe, tulburări de micţiune.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează ORVIcold

ORVIcold se păstrează la temperaturi sub 25°C.

Ase păstra în ambalajul original pentru a fi ferit de lumină şi umiditate. Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemîna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protej area mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine ORVIcold

Substanţele active sunt paracetamolul 325 mg, maleatul de feniramină 20 mg şi clorhidratul de fenileftină 10 mg.

Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, zahăr, aromatizator portocală (compoziţie aromatică, butilhidroxianisol (E320), amidon modificat (E1450), moltodextrină) sau lămîie (compoziţie aromatică, maltodextrină, gumă arabică (E414) sau zmeură (compoziţie aromatică identic naturală, compoziţie aromatică naturală, diacetat de sodiu (E262), gumă arabică (E414), maltodextrină, dextroză) - pentru produsele ORVIcold cu aromatizatori.

Cum arată ORVIcold şi conţinutul ambalajului

ORVIcold se prezintă sub formă de pulbere de culoare albă sau aproape albă care poate conţine formaţiuni de consistenţă moale fără aromă (ORVIcold) sau cu arome (ORVIcold lămîie, ORVIcold portocale, ORVIcold zmeură).

ORVIcold este disponibil în cutii de carton ce conţin 5,10 său 15 plicuri şi prospectul pentru pacient.

Deţinătorul Certificatului de înregistrare

"Lekpharm" SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoysk 223141, RepublicaBelarus Tel. /fax: +375 1774 53 801 E-mail: office@lekpharm. by

Fabricantul

"Lekpharm" SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoysk223141, RepublicaBelarus

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Цена товара в пунктах: 517
Код товара: 62761
Цена товара в пунктах: 591
Код товара: 46125
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 55265
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 1012
Код товара: 63752
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62159
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62164
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.