Пирацетам-Darnita comp. 400 mg N10x3

Код товара: 53101
Доза: 400
Количество доз: 30
Производитель: Darnita SAI, Firma farmaceutica
Страна: Ucraina
Форма: табл.

Piracetam - Darnița 400 mg comprimate

Piracetam
1. Ce este Piracetam - Darnița şi pentru ce se utilizează

Piracetamul, substanţa activă din Piracetam - Darnița este o substanţă care are un efect benefic asupra proceselor de studiere, memoriei, atenţiei şi a stării de conştienţă, atât la subiecţii sănătoşi cât şi la cei cu afecţiuni neuropsihice. Acest medicament ajută metabolismul celulelor nervoase şi circulaţia sângelui în creier. Inhibă formarea cheagurilor de sânge care ar putea înfunda vasul sanguin.
Piracetam-Darnița este indicat în următoarele situaţii:
La adulţi:
- tratament simptomatic în cadrul sindromului psiho-organic (probleme de memorie, tulburări de atenţie, lipsa motivaţiei, scăderea puterii de concentrare);
- în contracţii musculare bruşte involuntare de origine centrală (mioclonii corticale), putând fi administrat singur sau în asociere cu alte medicamente.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luați Piracetam - Darnița

Nu utilizaţi acest medicament şi spuneţi medicului dumneavoastră:

- dacă sunteţi alergic la piracetam, la alţi derivaţi de pirolidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6. 1)
- dacă aveţi sângerare la nivelul creierului;
- dacă aveţi funcţia renală sever afectată;
- dacă aveţi o boală ereditară care determină distrugerea selectivă a unor celule nervoase ale creierului (coree Huntington);
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Piracetam-Darnița, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului Aveți grijă deosebită când luați Piracetam-Darnița:
- dacă aveţi ulcer gastro-duodenal;
- dacă aveţi probleme ale coagulării sângelui, sângerări severe, dacă aţi suferit în trecut un atac vascular cerebral hemoragic (spargerea unui vas de sânge în interiorul creierului, declanşând o sângerare în creier), dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală majoră, incluzând intervenţii chirurgicale stomatologice deoarece acest medicament vă poate afecta coagularea sângelui;
- dacă aveţi insuficiență renală, deoarece excreţia acestui medicament poate să scadă, crescându-i efectele. Dacă sunteţi vârstnic, medicul trebuie să vă evalueze funcţia rinichilor dumneavoastră, înaintea începerii tratamentului cu acest medicament;
- dacă aveţi mioclonii, deoarece întreruperea bruscă a acestui medicament poate determina reapariţia convulsiilor;
Copii

Acest medicament nu se administrează la copii.
Piracetam - Darnița împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, deoarece Piracetam - Darnița poate influenţa modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot influenţa modul în care acţionează Piracetam - Darnița. În special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:
- hormoni tiroidieni;
- anticoagulante precum acenocumarol sau doze mici de acid acetilsalicilic.
- medicamente utilizate în tratamentul epilepsiei
- medicamente utilizate în tratamentul anginei pectorale (durere toracică constrictivă produsă de insuficiența de oxigenare a inimii). Piracetamul poate crește acțiunea acestora.
- medicamente utilizate în tratamentul depresiei. Piracetamul poate crește eficacitatea acestora.
Piracetam-Darnița împreună cu alcool

Administrarea concomitentă cu etanol nu a influenţat asupra concentraţiei piracetamului în serul sanguin, iar concentraţia etanolului nu s-a modificat la administrarea a 1,6 g piracetam.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu utilizaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă, aţi putea să rămâneţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă sau dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Prin reacţiile adverse pe care le poate produce, Piracetam - Darnița poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Medicamentul conţine zahăr cristalin. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luați Piracetam - Darnița

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Doza trebuie stabilită individual în funcţie de severitatea afecţiunii şi de răspunsul la tratament
Adulţi

- În tratamentul simptomatic în sindromul psiho-organic(probleme de memorie, tulburări de atenţie, lipsa motivaţiei şi lipsa de concentrare), doza zilnică recomandată inițială este de 4,8 g pe zi în timpul primei săptămâni de tratament, administrată în două sau trei doze. Doza de întreţinere este de 2,4 g pe zi. Ulterior doza poate fi scăzută treptat cu câte 1,2 g pe zi.
- În miocloniile de origine corticală doza zilnică iniţială recomandată este de 24 g piracetam timp de 3 zile. În lipsa efectului sau în cazul efectului terapeutic insuficient se prelungeşte administrarea medicamentului în aceeaşi doză (24 g) până la 7 zile. Dacă timp de 7 zile nu se obţine efectul terapeutic scontat, tratamentul cu piracetam se va întrerupe. În cazul obţinerii efectului terapeutic scontat, începând cu ziua, când a fost atinsă ameliorarea stabilă, este necesar de redus treptat doza cu 1,2 g fiecare 2 zile, până nu vor apărea simptomele miocloniilor de origine corticală. Acest lucru permite stabilirea unei doze eficace medii. Doza zilnică recomandată este administrată în două sau trei prize.
Tratamentul cu alte remedii anticonvulsivante se menţine în dozele, indicate anterior. Tratamentul se prelungeşte până la dispariţia simptomelor afecţiunii. Pentru preîntâmpinarea agravării stării pacienţilor e necesar de redus treptat doza cu 1,2 g fiecare 2-3 zile. Pacienţii necesită cure repetate de tratament cu piracetam la fiecare 6 luni, ajustând doza în funcţie de starea pacientului şi de dispariţia sau reducerea simptomelor maladiei.
Vârstnici

La pacienţii vârstnici cu insuficienţă renală se recomandă ajustarea dozei (vezi „Ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală”). Pentru tratamentul de lungă durată, este necesară evaluarea periodică a clearance-ului creatininei pentru ajustarea la nevoie a dozei.
Pacienţi cu insuficienţă renală

Medicul dumneavoastră s-ar putea să decidă scăderea dozelor.
Pacienţi cu insuficienţă hepatică

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu insuficienţă hepatică izolată. În cazul prezenţei concomitente a insuficienţei hepatice şi renale, medicul dumneavoastră vă va scădea dozele.
Mod de administrare

Comprimatele se administrează întregi, cu suficient lichid.
Durata tratamentului va fi stabilită în funcţie de starea clinică a fiecărui pacient.
Utilizarea la copii

Acest medicament nu trebuie administrat la copii.
Dacă luaţi mai mult Piracetam - Darnița decât trebuie

Dacă accidental, dumneavoastră sau un copil, aţi luat prea multe comprimate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi acest prospect sau câteva comprimate cu dumneavoastră pentru ca medicul să ştie ce aţi luat.
Dacă uitaţi să luaţi Piracetam - Darnița

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Piracetam - Darnița

Întreruperea tratamentului se face treptat. Nu întrerupeţi tratamentul fără recomandarea medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Piracetam - Darnița poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Aceste reacţii sunt de obicei uşoare sau moderate şi apar mai ales la doze mari.
Opriţi tratamentul şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă în timp ce luaţi acest medicament prezentaţi unul dintre următoarele semne:

- umflarea mâinilor, buzelor, gurii sau gâtului, cu dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie. Aceste reacţii apar datorită unui edem alergic sever şi necesită intervenţia medicului sau spitalizare. Aceste reacţii sunt foarte grave, dar apar foarte rar.
- urticaria este tot un simptom alergic. Se întrerupe administrarea medicamentului şi medicul va decide tratamentul ulterior. În cazul apariţiei acesteia pe toată suprafaţa corpului trebuie anunţat de urgenţă medicul.
Alte reacţii adverse care pot apărea:

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- creșterea masei corporale
- nervozitate
- mişcări violente care apar brusc (hiperkinezie)
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- depresie
- somnolență
- oboseală
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

- tulburări hemoragice
- reacţie anafilactoidă
- reacţie de hipersensibilitate
- excitabilitate
- neliniște
- confuzie mintală
- halucinații
- tulburări de coordonare a mișcărilor (ataxie)
- tulburări de echilibru
- agravarea epilepsiei
- dureri de cap
- insomnie
- tremor
- vertij
- dureri abdominale
- dureri în capul pieptului
- greață, vomă, diaree
- dermatită, mâncărimi, erupții cutanate
- creșterea activi tății sexuale
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Piracetam - Darnița

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Piracetam - Darnița

- Substanţa activă este piracetam. Fiecare comprimat conține 400 mg piracetam
- Celelalte componente sunt: zahăr cristalin, celuloză microcristalină, amidon de cartof, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Cum arată Piracetam - Darnița şi conţinutul ambalajului

Piracetam-Darnița se prezintă sub formă de comprimate de сuloare albă sau albă cu nuanţă crem, se admite marmorare, cu suprafaţă plată, cu incizie şi margini teşite.
Este disponibil în cutie cu 3 blistere a câte 10 comprimate.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SAP Firma farmaceutică „Darniţa”
02093, or. Kiev, str. Borispolskaya, 13 Ucraina
Fabricantul

SAP Firma farmaceutică „Darniţa”
02093, or. Kiev, str. Borispolskaya, 13 Ucraina

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1096
Код товара: 44238
Цена товара в пунктах: 1932
Код товара: 46557
Цена товара в пунктах: 1639
Код товара: 46988
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54879
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 50690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 51873
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 57021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 58601
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 798
Код товара: 59666
Акция
Цена товара в пунктах: 590
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 763
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 2573
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 321
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 469
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 590
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 646
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 2377
Код товара: 58042
Акция
Цена товара в пунктах: 763
Код товара: 52886
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 915
Код товара: 58536
Цена товара в пунктах: 339
Код товара: 55534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 954
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 529
Код товара: 55681
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 57970
Цена товара в пунктах: 794
Код товара: 56657
Просмотренные товары
Crampele musculare
Ce sunt crampele musculare?Crampele musculare reprezintă contracțiile involuntare, prelungite și dureroase a unui mușchi sau a unui grup muscular. Există mai multe tipuri de crampe, în dependență de cauzele apariției lor. Ele pot fi provocate de suprasolicitarea mușchilor în timpul unui efort fizic sau dimpotrivă dacă un mușchi stă mult timp inactiv. La fel de influentă este și deshidratarea, dieta săracă în minerale, insuficienţa renală, insuficienţa circulatorie, vârsta, chiar și anumite medicamente pot provoca aceste contracții musculare.