Амброксол табл. 30мг (Lekfarm)

Код товара: 15342
Доза: 30
Количество доз: 20
Производитель: Lekfarm SRL
Страна: Belarus
Форма: табл
Наличие: достаточно
11 96 леев
(-11%)
10 66 леев
Выгода:
1 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

AMBROXOL 30 mg comprimate

Ambroxol
1. Ce este AMBROXOL şi pentru ce se utilizează

AMBROXOL este un medicament care conține substanța activă numită ambroxol, care măreşte secreţia de mucus din căile respiratorii, facilitează expectoraţia şi uşurează tusea.
AMBROXOL este indicat ca secretolitic în tratamentul afecţiunilor bronşice acute şi episoadelor de acutizare ale bronhopneumopatiei sau ale altor afecţiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secreţie anormală de mucus şi afectare a transportului mucusului.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi AMBROXOL

Nu luaţi AMBROXOL:

- dacă sunteţi alergic la ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- dacă sunteți însărcinată sau dacă alăptați;
- dacă suferiţi de vreo afecţiune ereditară care poată să producă o incompatibilitate cu unul dintre excipienţii acestui medicament (vezi, de asemenea, punctul „Ambroxol conține lactoză”).
Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi AMBROXOL.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă aveţi afectată funcţia renală sau o boală hepatică severă înainte de a utiliza acest medicament trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.
Au existat raportări privind reacţii cutanate severe asociate cu administrarea clorhidratului de ambroxol. Dacă dezvoltaţi o erupţie cutanată tranzitorie (inclusiv leziuni ale mucoaselor, cum sunt mucoasa bucală, faringiană, nazală, oculară şi genitală), opriţi administrarea de AMBROXOL şi adresaţi-vă imediat medicului.
În cazul unei boli rare a bronhiilor, care este însoțită de secreție crescută de mucus (de exemplu: sindromul cililor imobili), AMBROXOL trebuie utilizat numai sub supravegherea unui medic, din cauza riscului de acumulare a secrețiilor bronșice.
Copii

Datorită conținutului mare de substanță activă, AMBROXOL nu este adecvat pentru utilizare la copii. Pentru acest grup de pacienți, ambroxolul este disponibil sub alte forme farmaceutice cu conținut mai scăzut de substanță activă.
AMBROXOL împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau din plante.
Utilizarea concomitentă de AMBROXOL cu medicamente care inhibă reflexul de tuse (medicamente antitusive) poate produce acumulări periculoase de secreții bronșice prin inhibarea reflexului de tuse. Trebuie luate măsuri speciale de precauție în cazul utilizării concomitente.
AMBROXOL împreună cu alimente, băuturi şi alcool

AMBROXOL poate fi utilizat indiferent de orele meselor și aportul de alimente și băuturi.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată, încercaţi să rămîneţi însărcinată sau dacă alăptaţi.
Sarcina

AMBROXOL nu este recomandat în timpul sarcinii, în special în primele trei luni de sarcină.
Alăptarea

AMBROXOL nu este recomandat mamelor care alăpteză, deoarece clorhidratul de ambroxol se excretă în lapte.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date date privind apariţia unui efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu au fost efectuate studii privind influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
AMBROXOL conține lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luaţi AMBROXOL

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Acest medicament este destinat numai pentru tratament adulților. Doza recomandată este de 1 comprimat (30 mg) de 3 ori pe zi în primele 2-3 zile de tratament. Apoi cîte 1 comprimat (30 mg) de 2 ori pe zi. Efectul terapeutic poate fi mărit prin administrarea a 2 comprimate (60 mg clorhidrat de ambroxol) de 2 ori pe zi.
Comprimatele trebuie administrate întregi cu lichide, indiferent de aportul de alimente. Efectul mucolitic este potenţat de aportul de lichide.
Dacă după 4-5 zile de tratament simptomele nu se ameliorează, este necesar să vă adresați medicului dumneavoastră pentru reevaluarea tratamentului.
Dacă aveţi impresia că efectul medicamnetului AMBROXOL este prea puternic sau prea slab adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă luaţi mai mult AMBROXOL decît trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai mult AMBROXOL decît trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Aduceţi medicamentele rămase cu dumneavoastră.
Pînă în prezent nu au fost observate simptome specifice de supradozaj la om. Pe baza raportărilor unor erori de administrare a medicaţiei sau a supradozajului accidental, efectele apărute sunt similare reacţiilor adverse apărute în cazul dozelor recomandate şi necesită tratament simptomatic.
Dacă uitaţi să luaţi AMBROXOL

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decît cea recomandată de medicul dumneavoastră nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea urmatoarei doze şi continuaţi tratamentul așa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă încetați să administrați AMBROXOL

Nu întrerupeţi tratamentul cu AMBROXOL fără să întrebaţi farmacistul sau medicul dumneavoastră. În acest caz, boala dumneavoastră se poate agrava. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, AMBROXOL poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
La primele semne ale unor reacții de hipersensibilitate, trebuie să întrerupeți utilizarea AMBROXOL și să cereți imediat asistență medicală.

Reacții adverse frecvente (pot afecta pînă la 1 din 10 persoane):

- diareee.
Reacții adverse mai puţin frecvente (pot afecta pînă la 1 din 100 persoane):

- greață;
- vărsături;
- dispepsie;
- dureri abdominale;
- febră;
- reacții la nivelul membranelor mucoase.
Reacții adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 persoane):

- pirozis;
- reacții de hipersensibilitate;
- erupție cutanată tranzitorie;
- urticarie.
Reacții adverse foarte rare (pot afecta pînă la 1 din 10. 000 persoane):

- rinoree;
- uscăciunea căilor respiratorii;
- constipație;
- hipersecreţie salivară;
- disurie.
Reacții adverse cu frecvență necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):

- dispnee;
- reacții anafilactice, inclusiv șoc anafilactic, angioedem (umflare rapidă a pielii , ţesutului subcutanat, țesuturilor mucoase și submucoase), mîncărime;
- reacții cutanate severe (incluzînd eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică, pustuloză exantematică generalizată acută).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează AMBROXOL

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și temperaturi sub 25°C.
A nu se lăsa la vederea și îndemîna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine AMBROXOL

Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol. Un comprimat conţine 30 mg clorhidrat de ambroxol. Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
Cum arată AMBROXOL și conţinutul ambalajului

AMBROXOL se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă sau albă cu nuanță gălbuie, de formă cilindrică, plate, cu margini teșite și incizie.
AMBROXOL este disponibil în cutii de carton ce conțin 2 sau 5 blistere a cîte 10 comprimate și prospectul pentru utilizator/pacient.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Lekpharm SRL
str. Minskaya 2a, or. Logoisk 223141,
Republica Belarus


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 358
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 12252
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 9
Код товара: 42954
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 4598
Код товара: 53575
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 763
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 646
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 547
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 590
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 469
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 55683
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 484
Код товара: 60109
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 58470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 895
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 391
Код товара: 56016
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 53289
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 59584
Цена товара в пунктах: 778
Код товара: 55758
Цена товара в пунктах: 808
Код товара: 52244
Просмотренные товары
Cod Liver Oil Pur Natures Aid
Uleiul din ficat de cod este una dintre cele mai bune surse naturale de acizi graşi esenţiali si Omega-3 si, in plus,conţine o gama variata de vitamine importante pentru sanatatea generala a organismului, printre care si grupul de vitamine A, D si E.Beneficiile consumului de ulei din ficat de cod.