Clofelina tab. 0.00015g N30~

Код товара: 34710
Доза: 0.15
Количество доз: 30
Производитель: Zdorovie SRL, Companie farmaceutica
Страна: Украина
Форма: табл
отпуск только по рецепту!


Clofelin-Zdorovie 0. 15 mg comprimate

Clonidină

1. Ce este Clofelin-Zdorovie şi pentru ce se utilizează

Clofelin-Zdorovie conţine ca substanţă activă clorhidratul de clonidină, care aparține clasei de medicamente numită antihipertensive, antiadrenergice cu acțiune centrală, agoniști ai receptorilor imidazolici.
Clofelin-Zdorovie se utilizează în:

- crize hipertensive (creșterea bruscă și persistentă a tensiunii arteriale) (cu excepţia crizelor hipertinsive cauzate de feocromacitom);

- forme moderate și severe de creștere a tensiunii arteriale (hipertensiunea arterială);

- sindrom de abstinență (tulburări fiziologice intense la întreruperea bruscă a administrării unui medicament care, prin utilizare prelungită, a indus dependenţă fizică) la substanțele opioide (în cadrul terapiei complexe).
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Clofelin-Zdorovie

Nu utilizați Clofelin-Zdorovie:

- dacă sunteți alergic la clonidină sau la oricare dintre celelalte componente ale preparatului (enumerate la punctul 6);

- dacă aveţi tensiune arterială mică;

- șoc cardiogen;

- micșorarea fregvenței bătăilor inimii (bradicardie marcată);

- dacă aveți o afectare a circulației inimii (boala ischemică a cordului);

- atac de cord (infarct miocardic) recent;

- tulburări ale circulaţiei cerebrale (inclusiv ateroscleroza cerebrală pronunţată);

- dacă aveți tulburări ale funcţiei rinichilor;

- afecţiuni vasculare obliterante (arterele periferice), inclusiv sindromul Raynaud (o afectare a circulației la nivelul mâinilor și picioarelor);

- administrarea concomitentă a antidepresivelor triciclice;

- copii sub 15 ani;

- suferiți sau ați suferit de depresie;

- prezentați diminuarea bătăilor inimii determinate de anumite boli de inimă cum sunt: boala nodului sinusal sau blocul atrio-ventricular de gradul II sau III.
Atenționări și precauții

&Înainte să utilizați Clofelin-Zdorovie adresați-vă medicului dumneavoastră sau discutaţi cu farmacistul.
&În timpul tratamentului cu Clofelin-Zdorovie se interzice consumul de băuturi alcoolice.
Suspendarea bruscă a administrării preparatului poate provoca dezvoltarea sindromului rebound, care se manifestă prin majorarea tensiunii arteriale, nervozitate, dureri de cap, greață. De aceea sistarea administrării preparatului se va efectua treptat în decurs de 1 - 2 săptămîni, cu luarea în considerație a terapiei concomitente.
&În cazul dezvoltării sindromului rebound se revine imediat la administrarea preparatului, ulterior doza se reduce treptat, trecînd la administrarea altor preparate antihipertensive. Pentru prevenirea sindromului rebound, preparatul nu se va indica pacienților care nu dispun de condiții pentru administrare sistematică.
&În cazul administrării concomitente a clonidinei cu beta-blocante, dacă este necesară întreruperea tratamentului, se întrerupe întâi beta-blocantul, apoi, după câteva zile, clonidina, în special dacă preparatul a fost administrat în doze mari.
Se recomandă precauție la administrarea clonidinei pacienților cu diabet zaharat, deoarece clonidina poate masca simptomele creșterii exagerate a concentrației de glucoză în sânge și poate micșora secreția de insulină.
Se va administra cu precauție pacienților vîrstnici - este posibilă hipersensibilitate la preparat; pacienților cu insuficiență renală - este posibilă reținerea eliminării preparatului; pacienţilor cu polineuropatie sau constipaţie. Este posibilă creșterea tranzitorie a concentrației hormonului somatotrop.
Administrarea de Clofelin-Zdorovie poate provoca diminuarea sau inhibarea salivației, care favorizează dezvoltarea cariilor dentare, paradontozei, candidozei cavității bucale.
Pacienţii care poartă lentile de contact, trebuie să ştie că medicamentul poate reduce secreţia lichidului lacrimal.
&În timpul tratamentului cu Clofelin-Zdorovie se vor monitoriza valorile tensiunii arteriale.
Se recomandă precauție în caz de efort fizic îndelungat, în special în poziție orizontală pe vreme călduroasă din cauza riscului apariției reacțiilor ortostatice.
Se poate modifica rezultatul testului Coombs (slab pozitiv).
Copii

Preparatul nu poate fi administrat la copii sub 15 ani.
Clofelin-Zdorovie împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală.
&În mod special spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

- medicamente destinate să diminueze pofta de mancare (remediile anorexigene) (cu excepția fenfluraminei)

- medicamente utilizate în stimularea sistemului nervos simpatic (simpatomimetice)

- medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii, temperaturii crescute

- antiinflamatoare nesteroidiene

- nifedipină - medicament utilizat în caz de tensiune arterial mărită și prevenirea durerilor de inimă (angină pectorală)

- medicamente utilizate împotriva alergiei (antihistaminice)

- contraceptivele hormonale

- medicamente pentru ameliorarea depresiei

- antidepresivele triciclice

- medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale sau alte afecțiuni ale inimii

- beta-blocante (atenolol)

- vasodilatatoare

- medicamente care elimină apa - diuretice

Clofelin-Zdorovie împreună cu alimente şi băuturi

Comprimatele se administrează cu o cantitate suficientă de apă, indiferent de administrarea alimentelor. &În timpul tratamentului cu clonidine se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Preparatul este contraindicat în timpul sarcinii, se indică numai dacă beneficiul scontat pentru mamă depășește riscul potențial pentru făt. Se va recurge la întreruperea alimentării la sân pentru a evita reacții nedorite la copil. Dacă tratamentul este absolut necesar, se va transfera sugarul la alimentație artificială. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționți să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelorşi folosirea utilajelor

Acest medicament poate provoca somnolenţă. Pacienţii aflaţi sub tratament cu clonidină nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje

Clofelin-Zdorovie conţine lactoză.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Clofelin-Zdorovie

Utilizaţi întotdeauna Clofelin-Zdorovie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţilor Clofelin-Zdorovie se administrează intern cu o cantitate suficientă de apă, indiferent de administrarea alimentelor. Dozele, frecvenţa administrării şi schemele de tratament se stabilesc individual în dependenţă de indicaţii şi starea pacientului.
Sistarea administrării preparatului se va efectua treptat în decurs de 1 - 2 săptămîni.
Hipertensiune arterială. Doza inițială constituie de obicei 0,075 mg de 2 ori pe zi. La necesitate, doza se majorează treptat pînă la doza 0,15 mg de 2 - 3 ori pe zi. Administrarea dozei unice mai mari de 0,3 mg (2 comprimate) se admite doar în cazuri excepţionale şi preferabil în condiţii de staţionar.
Durata tratamentului va fi stabilită de medic, individual pentru fiecare pacient în dependenţă de răspunsul clinic şi starea pacientului.
Criză hipertonică. Se administrează câte 0,15 - 0,3 mg (1-2 comprimate) sublingual (în lipsa xerostomiei pronunţate).
Sindrom de abstinență. Se indică în condiții de staţionar doza nictimerală 0,3 - 0,75 mg, divizată în 4 - 6 prize, cu monitorizarea zilnică a tensiunii arteriale şi pulsului.
Utilizarea la copii

Nu este indicat copiilor sub 15 ani.
Dacă aţi utilizat mai mult Clofelin-Zdorovie decât trebuie

Dacă dumneavoastră aţi utilizat din greşeală mai mult Clofelin-Zdorovie decât doza prescrisă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la camera de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital.
Este posibil să apară următoarele simptome: somnolență, mioză, bradicardie, vomă periodică, xerostomie, inhibarea funcției respiratorii (pană la apnee), tulburări de cunoștință, colaps, scăderea sau majorarea tensiunii arteriale, lărgirea complexului QRS, hipotermie, este posibilă încetinirea conductibilității atrioventriculare și sindrom de repolarizare precoce.
Tratament: terapie simptomatică (infuzii intravenoase de lichid, în caz de deprimare marcată a sistemului nervos central sau apnee - 2-4 mg naloxonă intravenos, la necesitate se repetă). &În calitate de antidot specific poate fi administrată tolazolina: 1 mg tolazolină administrată intravenos sau 50 mg administrată per os neutralizează efectul a 0,6 mg clonidină.
Luați cutia medicamentului cu dumneavoastră chiar dacă nu are comprimate în ea.
Dacă aţi uitat să utilizaţi Clofelin-Zdorovie

Luați doza pe care ați uitat-o imediat ce v-ați adus aminte. Dacă mai este puțin timp până când trebuie să vă administrați următoarea doză, nu o mai luați pe cea pe care ați uitat-o, urmărindu-vă programul obișnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră.
Dacă încetaţi să utilizaţi Clofelin-Zdorovie

Nu întrerupeți tratamentul fără recomandarea medicului. Dacă ați urmat un tratament pe termen lung cu clonidină este posibil să se dezvolte sindromului rebound, care se manifestă prin majorarea tensiunii arteriale, nervozitate, dureri de cap, greață.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Clofelin-Zdorovie poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă prezentaţi vreuna din următoarele reacţii adverse opriţi administrea de ClofelinZdorovie şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat:

Reacții adverse foarte frecvente (care afectează ma puțin de 1 din 10 pacienți):

- senzație de amețeală când vă ridicați sus (deoarece scade tensiunea arterială)

- uscăciunea gurii

Reacții adverse frecvente (care afectează ma mult de 1 pacient din 10 pacienți):

- durere la nivelul glandelor salivare, scăderea poftei de mîncare, greață, vomă, constipație, reducerea secreției gastrice

Reacții adverse mai puțin frecvente (care afectează ma puțin de 1 din 100 pacienți):

- bradicardie (scăderea frecvenţei bătăilor inimii)

- sindromul Raynaud (o afectare a circulației la nivelul mîinilor și picioarelor)

Reacții adverse rare (care afectează ma puțin de 1 din 1000 pacienți):

- creșterea sânilor (ginecomastie) la bărbați

- bloc A-V (încetinirea bătăilor inimii)

- dureri de cap, oboseală sporită, somnolență, nervozitate, lipsa poftei de mâncare, amețeli, amorțeli în mâini și picioare (parestezii), tremor

- micșorarea vitezei reacțiilor psihomotorii, confuzie, tulburări de somn, coșmaruri, halucinaţii

- uscarea ochilor

- uscarea mucoasei nazale, congestie nazală

- pseudoobstrucţia a intestinului gros, inflamația ficatului

- erupții pe piele, mâncărime, urticarie, angioedema

- căderea părului, înroşirea feţei

- retenţie urinară, reţinerea sodiului şi a apei (edemul picioarelor şi a gleznelor)

- micşorarea libidoului şi a potenţei

- scăderea numărului de trombocite din sânge (trombocitopenie), creşterea valorii zahărului în sânge, modificări ale testelor funcţionale hepatice

Reacţii adverse foarte rare (care afectează ma puţin de 1 din 10000 pacienţi):

- la administrare sublinguală în caz de criză hipertensivă - edemul mucoaselor, respiraţie dificilă

Cu fregvenţă necunoscută (care nu poate fi estimate din datele disponibile):

- vedere înceţoşată (tulburări de acomodare)

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Clofelin-Zdorovie

A se păstra în ambalajul original, la temperaturi sub 25°C.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

Nu utilizaţi Clofelin-Zdorovie după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediulu.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Clofelin-Zdorovie

Substanţa activă este clorhidrat de clonidină. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de clonidină 0,15 mg. Celelalte component sunt lactoză monohidrat, stearat de magneziu, amidon de porumb (în recalcul la amidon cu umiditatea 13%).
Cum arată Clofelin-Zdorovie şi conţinutul ambalajului

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, plat-cilindrice cu margini teşite. Comprimate 0,15 mg. Cîte 10 comprimate în blister, cîte 3 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton sau cîte 30 comprimate în blister, cîte un blister împreună cu prospectul în cutie de carton. Cîte 30 comprimate în blister fără amplasarea în cutie de carton împreună cu prospectul, în cutie de carton gofrat.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Compania farmaceutică "Zdorovie" S. R. L. , Ucraina.
61013, or. Harkov, str. Şevcenko 22.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 44076
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Топ сезона
Код товара: 38581
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 204
Код товара: 64019
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 615
Код товара: 63215
Акция
Цена товара в пунктах: 1372
Код товара: 45721
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Цена товара в пунктах: 437
Код товара: 40605
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.