Lizitar-LF comp. 5 mg N10x3

Код товара: 42663
Доза: 5
Количество доз: 30
Производитель: Lekfarm SRL
Страна: Беларусь
Форма: табл
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
30 86 леев
(-11%)
27 51 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Lizitar-LF 5 mg comprimate

Lizitar-LF 10 mg comprimate

Lizitar-LF 20 mg comprimate

Lisinopril

1. Ce este Lizitar-LF şi pentru ce se utilizează

Lizitar-LF comprimate este un medicament ce conține lisinopril. Lisinoprilul aparţine grupului de substanţe numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei. Lisinoprilul dilată vasele de sânge, ceea ce determină scăderea tensiunii arteriale şi uşurează sarcina inimii de a pompa sângele în tot organismul.

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie Lizitar-LF pentru tratamentul:

- tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arterială);

- insuficienţei cardiace simptomatice-o boală în care inima nu pompează sângele în tot organis aşa cum este normal;

- atacului de cord (infarct miocardic acut) care poate determina o scădere a performanţei cardiace;

- afecțiunilor renale în stadiu incipient din cauza diabetului zaharat.

Lizitar-LF este recomandat la copii şi adolescenţi (cu vârsta între 6 şi 16 ani) numai pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Lizitar-LF

Nu luaţi Lizitar-LF dacă:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lisinopil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă aţi avut vreodată alergie la alte medicamente din clasa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei. Alergiile se pot manifesta prin umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor, feţei, buzelor, limbii şi gâtului;

- dacă aveţi angioedem ereditar sau alte tipuri de angioedem de cauze necunoscute;

- dacă sunteţi în timpul celui de-al doilea şi al treilea trimestru de sarcină;

- dacă aveţi diabet sau insuficienţă renală şi sunteţi tratat cu un medicament care scade tensiunea arterială ce conţine aliskiren.

Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Lizitar-LF.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

- sunteţi deshidratat datorită tratamentului cu diuretice, dializei, unei diete sărace în sare sau din cauză că aţi prezentat diaree şi vărsături. Este mai probabil să suferiţi de o scădere a tensiunii arteriale (hipotensiune arterială) când începeţi să luaţi comprimatele Lizitar-LF;

- aveţi o îngustare a aortei (stenoză aortică) sau a valvelor inimii (stenoză de valvă mitrală) sau o îngroşare a musculaturii inimii (cardiomiopatie hipertrofică);

- aveţi boli ale rinichilor sau îngustarea vaselor de sânge ale rinichilor;

- urmați un tratament sau veţi efectua tratament de desensibilizare pentru o alergie;

- efectuați ședințe de hemodializă;

- aveţi afecțiuni ale ficatului;

- aveţi probleme cu vasele de sânge (boli de colagen);

- aparţineţi rasei negroide;

- dacă prezentaţi tuse seacă persistentă;

- urmează să fiți supus unei intervenţii chirurgicale sau anestezie;

- luaţi suplimente de potasiu sau aveți nivelul potasiului seric crescut;

- aveți diabet zaharat;

- ați suferit recent un transplant de rinichi;

- urmați un tratament cu medicamente care conțin litiu;

- dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari cum sunt: un inhibitor al ECA (de exemplu, enalapril, ramipril), mai ales dacă aveţi probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat, aliskiren;

- dacă sunteţi tratat cu un inhibitor al ECA împreună cu alte medicamente pentru tratarea insuficienţei cardiace, cunoscute sub denumirea de antagonişti ai receptorilor mineralocorticoizi (ARM) (de exemplu, spironolactonă, eplerenonă) sau beta-blocanţi (de exemplu, metoprolol).

Întrerupeţi administrarea Lizitar-LF şi solicitaţi imediat asistenţă medicală dacă este prezentă vreuna dintre următoarele situaţii (o reacţie alergică):

- dacă prezentaţi dificultăţi la respiraţie cu sau fără umflarea feţei, buzelor, limbii şi/sau gâtului;

- dacă prezentaţi mâncărime severă a pielii (urticarie);

- dacă prezentaţi umflarea mâinilor, picioarelor sau gleznelor cu mâncărime.

Medicul dumneavoastră va verifica la intervale regulate funcţia dumneavoastră renală, tensiunea arterială şi concentraţia de electroliţi (de exemplu potasiu) din sângele dumneavoastră. Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). Lizitar-LF nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă aveţi mai mult de trei luni de sarcină, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat în această etapă. Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi Lizitar-LF.

Lizitar-LF împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală. Aceasta este necesar deoarece Lizitar-LF poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează Lizitar-LF.

Spuneţi-i medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi următoarele medicamente:

- diuretice (comprimate pentru eliminarea apei inclusiv cele care economisesc potasiu);

- medicamente utilizate pentru bolile mintale, cum sunt litiul, antipsihoticele sau antidepresivele triciclice;

- medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum sunt indometacina şi doze mari de acid acetilsalicilic (mai mult de 3 grame pe zi), care sunt utilizate pentru a trata artrita sau durerile musculare;

- alte medicamente pentru tensiunea arterială crescută (antihipertensive);

- medicamente care stimulează sistemul nervos central (simpatomimetice). Acestea includ efedrina, pseudoefedrina şi salbutamolul şi pot fi găsite în anumite decongestionante nazale, remedii împotriva tusei/răcelii şi medicaţia din astmul bronşic;

- medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, cum sunt insulina sau cele administrate oral pentru a scădea glicemia;

- medicamente care conţin săruri de aur şi care sunt administrate sub formă de injecţie (de exemplu aurotiomalat de sodiu utilizat pentru a trata poliartrita).

Este posibil ca medicul dumneavoastră să modifice dozele şi/sau să ia alte măsuri dacă luaţi un antagonist al receptorilor de angiotensină II sau aliskiren.

Lizitar-LF împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Lizitar-LF poate fi administrat cu sau fără alimente. În timpul tratamentului cu acest medicament trebuie să evitaţi consumul de alcool.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Sarcina

Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să nu mai utilizaţi acest medicament înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament. Lizitar-LF nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după a treia lună de sarcină.

Alăptarea

Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. Lizitar-LF nu este recomandat mamelor care alăptează iar medicul dumneavoastră trebuie să vă aleagă un alt tratament în cazul în care doriţi să alăptaţi, mai ales dacă este vorba despre un copil nou-născut sau născut prematur.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Lizitar-LF să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje, dar, la unii pacienţi, pot să apară ameţeală sau oboseală. Nu trebuie să efectuaţi activi tăţi care solicită atenţie specială până când nu ştiţi cum vă afectează acest medicament.

3. Cum să luaţi Lizitar-LF

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza este individuală şi este important să o luaţi după cum v-a fost prescrisă de medicul dumneavoastră. Doza iniţială şi doza pe termen lung vor depinde de starea dumneavoastră de sănătate şi de administrarea altor medicamente.

Hipertensiune arterială

Lizitar-LF poate fi administrat în monoterapie sau în combinație cu alte antihipertensive.

Doza inițială zilnică recomandată este de 10 mg. Doza uzuală de întreținere eficace este de 20 mg administrate o dată pe zi. Dacă efectul terapeutic dorit nu se obţine la administrarea dozei inițiale timp de 2-4 săptămâni, doza poate fi ulterior crescută. Doza zilnică maximă nu trebuie șă depășească 80 mg.

Utilizarea la copii şi adolescenţii cu hipertensiune arterială și vârsta între 6-16 ani Pentru copii cu greutatea corporală între 20 şi 50 kg, doza iniţială uzuală este de 2,5 mg administrată o dată pe zi, care poate fi crescută la maxim 20 mg o dată pe zi. Pentru copii cu greutatea corporală mai mare de 50 kg, doza iniţială uzuală este de 5 mg o dată pe zi, care poate fi crescută la maxim 40 mg o dată pe zi. Lizitar-LF nu este recomandat la copii cu vârsta sub 6 ani, sau la copiii cu probleme renale severe.

Insuficienţă cardiacă (incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge în organism)

La pacienţii cu insuficienţă cardiacă simptomatică, lisinoprilul poate fi utilizat în asociere cu diuretice, digitalice sau beta-adrenoblocante. Doza iniţială recomandată este de 2,5 mg pe zi şi trebuie administrată sub supraveghere medicală atentă pentru a monitoriza efectul iniţial asupra tensiunii arteriale. Doza de lisinopril se stabilește prin creşteri, dar nu mai mult de 10 mg, la intervale de cel puţin 2 săptămâni, până la un maximum de 35 mg pe zi. Ajustarea dozei trebuie să se bazeze pe răspunsul la tratament al fiecărui pacient. Tratamentul cu lizinopril trebuie efectuat cu monitorizarea funcţiei renale şi concentrației plasmatice a potasiului.

Infarct miocardic acut

Pacienţii trebuie să administreze concomitent tratamentele standard recomandate cu medicamente trombolitice, acid acetilsalicilic şi beta-adrenoblocante. Tratamentul cu lisinopril poate fi inițiat în primele 24 ore de la debutul simptomelor de infarct miocardic

acut, conform următoarei scheme: doza inițială constituie 5 mg, se continuă cu 5 mg lisinopril (după 24 ore), ulterior se administrează 10 mg (după 48 ore). În continuare doza de întreținere este de 10 mg pe zi în doză unică.

Pacienţi diabetici cu probleme renale

Doza recomandată este de 10 mg lisinopril o dată pe zi. Dacă este necesar, doza poate fi crescută la 20 mg lisinopril o dată pe zi.

Pacienţi care au suferit recent un transplant renal

Utilizarea Lizitar-LF comprimate nu este recomandată.

Pacienții vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozei. În caz de funcţionare renală redusă doza trebuie ajustată corespunzător.

Copii (vîrsta sub 6 ani)

Lizitar-LF nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani şi copiilor cu insuficienţă renală severă.

Dacă luaţi mai mult Lizitar-LF decât trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai mult Lizitar-LF decât trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Aduceţi medicamentele rămase și/sau prospectul cu dumneavoastră.

În caz că ați luat mult Lizitar-LF decît trebuie, e posibil să manifestați următoarele simptome: micșorarea tensiunii arteriale, șoc, tulburări ale echilibrului hidro-electrolitic, insuficiență renală, accelerarea respirației (hiperventilație), accelerarea frecvenţei bătăilor inimii, senzații de ritm cardiac neregulat, scăderea frecvenței cardiace, amețeală, stare de neliniște și tuse.

Dacă uitaţi să luaţi Lizitar-LF

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decât cea recomandată de medicul dumneavoastră, luaţi doza uitată imediat ce v-aţi adus aminte. Totuși, dacă se apropie timpul dozei următoare nu mai luaţi doza uitată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea urmatoarei doze şi continuaţi tratamentul aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Lizitar-LF poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

dureri de cap, ameţeli sau senzaţie de leşin mai ales în cazul ridicării bruşte în picioare, hipotensiune arterială, tuse, diaree, vomă, disfuncţie renală.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): indispoziţie, tulburări de somn, halucinații, vertijuri, senzație de amorțeală în mîini și picioare, tulburări ale gustului, bătăi cardiace puternice, accelerarea frecvenţei bătăilor inimii, infarct miocardic, tulburări a circulației cerebrale, extremitățile corpului foarte reci (sindrom Raynaud), inflamația mucoasei nasului (rinită), greaţă, dureri abdominale şi indigestie, hipersensibilitate/edem angioneurotic (umflare al feţei, extremităţilor, buzelor, limbii, glotei), înroșirea pielii , mîncărime, reducerea potenței/impotenţă, stare de oboseală și slăbiciune, creşterea nivelului plasmatic al ureei și creatininei, creşterea activi tății enzimelor hepatice, nivel crescut de potasiu în organism (hiperkaliemie).

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

scăderea hemoglobinei şi hematocritului, secreţie inadecvată de hormon antidiuretic, confuzie mintală, tulburări ale mirosului, senzație de uscăciune a gurii (xerostomie), umflături roșii pe piele (urticarie), căderea părului (alopecie), psoriazis, nivel crescut de uree în sînge (uremie), insuficienţă renală acută, dezvoltare exagerată a sînului la bărbat (ginecomastie), nivel scăzut de sodiu în organism (hiponatremie), cantități mari de bilirubină în sînge (hiperbilirubinemie). scăderea/încetarea secreției urinare, sindrom de secreţie inadecvată de hormon antidiuretic

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta pînă la 1 din 10. 000 persoane):

anemie, inclusiv anemie hemolitică, aplazie medulară, nivel scăzut de leucocite în sînge (leucopenie), nivel scăzut de trombocite în sînge (trombocitopenie), diminuarea numărului de neutrofile în sînge (neutropenie), scăderea numărului de granulocite în sînge (agranulocitoză), inflamarea ganglionilor limfatici (limfadenopatie), boli autoimune, nivel glicemic scăzut, contracția mușchilor situați în jurul bronhiilor (bronhospasm), inflamare a sinusurilor paranazale (sinuzită), alveolită alergică/pneumonie eozinofilică, pancreatită, angioedem intestinal, icter, colorația galbenă a pielii (icter), hepatită, insuficiență hepatică, transpiraţii abundente, apariția de vezicule pe piele (pemfigus), necroliză epidermică toxică, sindrom Stevens-Johnson, eritem multiform, leziune cutanată (pseudolimfom cutanat), reducerea volumului urinei sau lipsa urinării.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)-depresie, leșin.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează

Lizitar-LF Lizitar-LF se păstrează la loc uscat, ferit de lumină la temperaturi sub 250C. Nu lăsaţi acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Lizitar-LF

Substanţa activă este lisinoprilul.

Celelalte componente sunt: manitol, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, hidrofosfat de calciu dihidrat.

Cum arată Lizitar-LF și conţinutul ambalajului

Lizitar-LF 5 mg și Lizitar-LF 10 mg: comprimate de culoare albă sau practic albă, plat-cilindrice, cu margini teşite.

Lizitar-LF 20 mg: comprimate de culoare albă sau practic albă, plat-cilindrice, cu incizie şi margini teşite.

Lizitar-LF este disponibil în cutii de carton ce conțin 3 sau 6 blistere a câte 10 comprimate și prospectul pentru pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„Lekpharm” SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoysk, 223141, Republica Belarus

Tel. /fax: +375 1774 53 801

E-mail: office@lekpharm. by

Fabricantul

„Lekpharm” SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoysk, 223141, Republica Belarus

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1317
Код товара: 58186
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1232
Код товара: 56554
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63946
Акции
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Акция
Цена товара в пунктах: 483
Код товара: 63895
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 62318
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Цена товара в пунктах: 990
Код товара: 59585
Акция
Цена товара в пунктах: 516
Код товара: 61695
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 63591
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.