Quantifen supp. 125mg N5x2 (FP)

Код товара: 46371
Доза: 125
Количество доз: 10
Производитель: FarmaPrim SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: супп.

QUANTIFEN

supozitoare

DENUMIREA COMERCIALĂ

QUANTIFEN

DCI-ul substanţei active

Ibuprofenum

COMPOZIŢIA

1 supozitor conţine:

substanţa activă: ibuprofen-60 mg sau 125 mg;

excipienţi: gliceride solide de semisinteză.

FORMA FARMACEUTICĂ

Supozitoare.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Supozitoare de formă cilindro-conică de culoare albă sau aproape albă. Se admite prezenţa unei cavităţi de aer şi/sau a unei porozităţi pe axă şi a unei depresiuni în formă de pâlnie.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Medicamente antiinflamatoare și antireumatice nesteroidiene, derivați ai acidului propionic, M01AE01.

PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Ibuprofenul este un derivat al acidului propionic cu acțiune analgezică, antipiretică și antiinflamatoare. Mecanismul de acțiune al ibuprofenului este determinat de inhibarea sintezei și eliberării prostaglandinelor, ca rezultat al diminuării activi tății ciclooxigenazei prostaglandinelor, care catalizează transformarea acidului arahidonic în prostaglandine. Nu este exclusă existența altor mecanisme de acțiune.

Proprietăţi farmacocinetice

După administrarea rectală a ibuprofenului, acesta se absoarbe rapid și aproape complet. Concentrația plasmatică maximă se atestă după 45 minute de la administrare. Este demonstrat, că debutul efectului analgezic și antipiretic al ibuprofenului survine peste 30 minute de la administrarea produsului medicamentos. Ibuprofenul se cuplează cu proteinele plasmatice în proporție de peste 99%. Ibuprofenul și metaboliții săi sunt eliminați rapid și total din organism pe cale renală. Timpul de înjumătăţire plasmatică prin eliminare este de aproximativ 2 ore.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Pentru ameliorarea durerilor uşoare până la moderate:

- cefalee, dureri în gât sau dureri musculare (de exemplu, în angină și gripă);

- dureri musculare, articulare sau osoase în rezultatul traumelor aparatului locomotor (suprasolicitare, entorse);

- durere posttraumatică a țesuturilor moi, dureri postoperatorii;

- dureri dentare, dureri după extirparea dentară, dureri în cadrul erupțiilor dentare;

- dureri auriculare în otite medii. Stări febrile de diversă geneză (precum și în viroze, reacții post-vaccinale).

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Se administrează rectal.

Doza pentru o priză nu trebuie să depăşească 10 mg/kg masă corporală.

Doza maximă nictemerală de ibuprofen este de 20-30 mg/kg masă corporală, divizată în 3-4 prize.

QUANTIFEN 60 mg

De la 3 la 9 luni (6 - 8 kg)

1 supozitor Apoi, în caz de necesitate, câte 1 supozitor la fiecare 6 - 8 ore.

3 supozitoare (180 mg ibuprofen). A nu se administra mai mult de 3 supozitoare pe zi.

De la 9 luni la 2 ani (8 - 12 kg)

1 supozitor Apoi, în caz de necesitate, câte 1 supozitor la fiecare 4 - 6 ore.

4 supozitoare (240 mg ibuprofen). A nu se administra mai mult de 4 supozitoare pe zi.

QUANTIFEN 125 mg

De la 2 la 4 ani (12,5 - 17 kg)

1 supozitor Apoi, în caz de necesitate, câte 1 supozitor la fiecare 6 - 8 ore.

3 supozitoare (375 mg ibuprofen). A nu se administra mai mult de 3 supozitoare pe zi.

De la 4 la 6 ani (17 - 20,5 kg)

1 supozitor Apoi, în caz de necesitate, câte 1 supozitor la fiecare 4 - 6 ore.

4 supozitoare (500 mg ibuprofen). A nu se administra mai mult de 4 supozitoare pe zi.

REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse sunt indicate conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente (>1/10); frecvente (>1/100 şi <1/10); mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100); rare (>1/10000 şi <1/1000); foarte rare (<1/10000); cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).

Tulburări gastrointestinale

mai puțin frecvente: pirozis, dispepsii, diaree, dureri abdominale, greață, iritație locală a sfincterului anal;rare: meteorism, constipație, vomă, gastrită; foarte rare: melenă, vomă sanguinolentă, stomatită ulceroasă, acutizarea colitelor și maladiei Crohn.

Tulburări ale sistemului nervos

mai puțin frecvente: сefalee, ameţeală, insomnie, tinitus, oboseală.
Tulburări renale și ale căilor urinare

foarte rare: scăderea excreţiei de uree, edem, nefrita intestinală, sindromul nefritic, insuficienţa renală acută, necroza papilară, în special la utilizarea pe termen lung; concentraţii plasmatice crescute de uree.

Tulburări hepatobiliare

foarte rare: dereglări ale funcției hepatice, în special la tratamentul de lungă durată, hepatită.

Tulburări hematologice și limfatice

foarte rare: tulburări hematopoietice (anemie, leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză). Primele semne sunt: febră, durere în gât, ulceraţii superficiale ale cavităţii bucale, simptome asemănătoare cu gripa, extenuare severă, sângerări nazale şi cutanate.

Afecțiuni cutanate și ale țesutului subcutanat

foarte rare: eritem multiform, reacţii buloase, inclusiv sindromul Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică. În mod excepţional, apariţia infecţiilor cutanate severe şi a complicaţiilor la nivelul ţesuturilor moi în timpul varicelei.

Tulburări ale sistemului imunitar

foarte rare: la pacienţii cu afecţiuni autoimune (lupus eritematos sistemic, boala mixtă de ţesut conjunctiv), în timpul tratamentului cu ibuprofen au fost observate cazuri unice de simptome de meningită aseptică, precum rigiditate cervicală, cefalee, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare; reacţii de hipersensibilitate severe. Simptomele ar putea fi: umflarea feţei, a limbii şi a laringelui, dispnee, tahicardie, hipotensiune arterială sau şoc sever. Exacerbarea astmului bronşic.

Tulburări cardiace

foarte rare: edem, insuficiență cardiacă determinată de administrarea antiinflamatoarelor nesteroidiene în doze mari.

Tulburări vasculare

foarte rare: hipertensiune arterială. Studiile clinice și datele epidemiologice atestă că administrarea ibuprofenului, în special pe termen lung în doze mari (2400 mg pe zi), poate determina creșterea riscului apariției emboliei arteriale (spre exemplu, infarct miocardic sau ictus cerebral).

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

mai puţin frecvente: reacţii de hipersensibilitate cu urticarie şi prurit.

CONTRAINDICAŢII

- Hipersensibilitate la ibuprofen sau la oricare dintre componentele preparatului, precum și la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS);

- antecedente de reacții alergice (rinită, urticarie sau astm bronșic) după administrarea acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;

- ulcer gastric și/sau duodenal, în stare activă sau în anamneză, perforație sau hemoragii ale tractului gastrointestinal (două sau mai multe cazuri independente și confirmate de ulcerație sau hemoragie) după administrarea AINS;

- insuficiență hepatică severă, insuficiență renală severă sau insuficiență cardiacă severă; - administrare concomitentă a altor AINS, inclusiv inhibitorilor COX-2 (din cauza riscului sporit de dezvoltare a reacțiilor adverse);

- trimestrul III de sarcină;

- diateză hemoragică;

- sugari cu masa corporală sub 6 kg (vârsta sub 3 luni).

SUPRADOZAJ

După administrarea unei doze mai mari de 200 mg/kg masă corporală există riscul dezvoltării reacțiilor toxice.

Simptome: la majoritatea pacienților care administrează doze clinic semnificative de AINS, este posibilă apariția următoarelor simptome: greață, vomă, dureri epigastrice sau diaree. De asemenea, pot apărea: tinitus, cefalee, hemoragii gastrice sau intestinale. Intoxicația severă determină repercursiuni asupra sistemului nervos central și provoacă somnolență, foarte rar-excitație, dezorientare sau comă. Foarte rar sunt posibile dezvoltarea acceselor convulsive. În caz de intoxicație severă, uneori se poate dezvolta acidoza metabolică, inclusiv cu prelungirea timpului protrombinic INR. De asemenea se pot dezvolta insuficiența renală acută sau leziuni hepatice. La pacienții cu astm bronșic este posibilă acutizarea simptomelor.

Tratament: Antidot specific nu există. Se efectuează tratament simptomatic și de întreținere. Se va monitoriza funcția cordului și stabilitatea funcțiilor vitale. În caz de accese convulsive frecvente și cu durata crescândă, este necesar de administrat diazepam sau lorazepam intravenos. Pacienților cu astm bronșic este necesar de a administra medicamente bronhodilatatoare.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Sunt necesare precauții la administrarea preparatului pacienților cu:

- lupus eritematos sistemic și boala mixtă a țesutului conjunctiv;

- maladii ale sfincterului anal sau ale rectului;

- maladii ale tractului gastrointestinal, precum și maladii inflamatorii cronice intestinale (colită ulcerativă, boala Lesnewski și Crohn);

- hipertensiune sau/și insuficiență cardiacă;

- insuficiență renală;

- insuficiență hepatică;

- deficit de coagulare a sângelui (ibuprofenul poate prelungi timpul de sângerare). Administrarea preparatului în doză minimă eficientă și pe o durată minimă, necesară pentru remedierea simptomelor, scade riscul apariției reacțiilor adverse. La pacienții care suferă de astm bronșic sau alte afecțiuni alergice, în stadiu activ sau în anamneză, administrarea preparatului poate determina bronhospasm. Există riscul apariției hemoragiilor tractului gastrointestinal, ulcerațiilor sau perforațiilor, care pot duce la sfârșit letal. În caz de apariție a hemoragiilor tractului gastrointestinal sau ulcerațiilor este necesar de a întrerupe administrarea preparatului. Pacienții cu maladii gastrointestinale în anamneză, trebuie să fie informați despre necesitatea de a informa medicul în caz de apariție a oricăror simptome atipice din partea tractului gastrointestinal (inclusiv a hemoragiilor), în special la etapa incipientă a terapiei. Acești pacienți trebuie să administreze o doză minimă de preparat. Preparatul trebuie administrat cu precauție la pacienții care administrează concomitent alte medicamente ce cresc riscul de apariție a dereglărilor gastrointestinale sau hemoragiilor, ca, de exemplu, corticosteroizii și preparatele antitrombotice (warfarină) sau antiagregante (acidul acetilsalicilic). În cazul hemoragiilor gastrointestinale sau apariției ulcerațiilor la pacienții care administrează ibuprofen, tratamentul trebuie sistat. Din studiile clinice și epidemiologice rezultă, că administrarea ibuprofenului, în special în doze mari (2400 mg pe zi) pe o elasticitate îndelungată poate determina creșterea riscului dezvoltării emboliei arteriale (infarct miocardic sau ictus cerebral). Totuși, studiile epidemiologice nu demonstrează că administrarea dozelor mici de ibuprofen (până la 1200 mg pe zi) determină creșterea riscului apariției infarctului. Administrarea concomitentă de lungă durată a câtorva preparate analgezice poate determina leziuni renale și instalarea insuficienței renale (nefropatie postanalgezică). În caz de utilizare de lungă durată a dozelor mari de analgezice este posibilă apariția cefaleei, care nu poate fi remediată prin creșterea dozelor preparatului analgezic. Pacienților care urmează o cură de tratament scurtă cu ibuprofen, este necesar de a le monitoriza regulat funcția renală, hepatică și hematopoietică. Afecțiunile cutanate severe, uneori cu sfârșit letal, inclusiv dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson și necroliza epidermică toxică difuză, determinate de administrarea AINS au fost semnalate foarte rar. Riscul cel mai mare apare la inițierea terapiei, în majoritatea cazurilor în decursul primei luni de administrare a preparatului. În caz de apariție a simptomelor primare: erupții cutanate, leziuni ale mucoaselor sau alte simptome de hipersensibilitate, administrarea preparatului trebuie sistată. În cazuri unice este posibilă apariția infecțiilor cutanate severe și infecțiilor țesuturilor moi, similar complicațiilor în varicelă. Actualmente nu este posibil de a exclude influența preparatelor AINS asupra complicării acestor infecții. Din acest motiv este recomandată evitarea administrării ibuprofenului la pacienții cu varicelă. Este demonstrat că preparatele care inhibă ciclooxigenaza (sinteza prostaglandinelor) pot determina dereglări ale fertilității la femei, influențând ovulația. Această interferență este tranzitorie și dispare la finisarea tratamentului. Deoarece la administrarea ibuprofenului au fost depistate cazuri unice de ambliopie toxică, este necesar de a comunica medicului despre orice dereglare de vedere apărută în timpul tratamentului. Preparatele AINS pot masca simptomele infecției și febrei.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Nu există suficiente informații despre inofensivitatea administrării ibuprofenului în timpul sarcinii. Inhibarea sintezei prostaglandinelor poate determina acțiune negativă asupra sarcinii și/sau dezvoltării fătului. Studiile epidemiologice demonstrează, că administrarea inhibitorilor sintezei prostaglandinelor în perioada timpurie a sarcinii poate spori riscul de avort spontan, apariția viciilor cardiace și gastrointestinale la făt. Se consideră că acest risc crește proporțional cu mărirea dozei și duratei tratamentului. În primul și al doilea trimestru de sarcină administrarea ibuprofenului nu este recomandată, se va administra doar în cazul în care este absolut necesar. Daca se administrează ibuprofen unei femei care planifică sarcina sau în primul sau al doilea trimestru de sarcină, doza administrată trebuie să fie minimă, precum și durata tratamentului. Administrarea ibuprofenului în trimestrul III de sarcină este contraindicată. Ibuprofenul și metaboliții săi se excretă în laptele matern în concentrații mici (0,0008% din doza administrată). Deoarece nu există comunicări despre acțiunea negativă a preparatului asupra sugarilor, nu este necesar de a întrerupe alăptarea pe perioada tratamentului cu ibuprofen în doze eficiente pentru ameliorarea durerilor sau febrei.

Influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

La administrarea pe o elasticitate scurtă de timp, preparatul nu influențează, sau influențează foarte puțin, capacitatea de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI Ibuprofenul (ca şi alte remedii medicamentoase din grupa antiinflamatoarelor nesteroidiene) nu se va administra concomitent cu următoarele remedii medicamentoase:

- acidul acetilsalicilic: la administrarea concomitentă cu ibuprofenul, acțiunea antiagregantă a dozelor mici de acid acetilsalicilic poate fi dereglată. Din informațiile clinice rezultă, că ibuprofenul administrat concomitent cu acidul acetilsalicilic în doze mici poate inhiba acțiunea antiagregantă a acestuia. Însă informațiile prezentate sunt limitate și ambigue. După extrapolarea lor ex vivo asupra cazurilor clinice, este clar că nu se poate conchide asupra administrării de durată a ibuprofenului, însă se consideră că în caz de administrare unică a ibuprofenului nu există interacțiuni clinic semnificative; - acidul acetilsalicilic sau alte remedii antiinflamatoare nesteroidiene: creşte riscul apariției reacţiilor adverse;

- remedii antihipertensive sau diuretice (în special inhibitorii enzimei de conversie și antagoniștii receptorilor angiotensinei II): ibuprofenul poate reduce acțiunea diuretică și antihipertensivă. La unii pacienți cu insuficiență renală (pacienți deshidratați) administrarea concomitentă a AINS cu inhibitorii enzimei de conversie sau antagoniștii receptorilor angiotensinei II poate determina agravarea insuficienței renale, până la insuficiență renală acută (de obicei - reversibilă). Respectiv, este necesar de a manifesta prudență în caz de tratament combinat. Pentru această categorie de pacienți este indicată o hidratare adecvată și o monitorizare minuțioasă a funcției renale la începutul tratamentului, precum și pe parcursul acestuia;

- medicamente antitrombotice: datele clinice indică că antiinflamatoarele nesteroidiene pot potenţa acţiunea anticoagulantă;

- litiul şi metotrexatul: este demonstrat că antiinflamatoarele nesteroidiene pot

creşte concentraţia plasmatică atât a litiului, cât şi a metotrexatului. Este recomandat de a monitoriza concentrația plasmatică a litiului și metotrexatului;

- zidovudina: există informații privind creşterea timpului de sângerare la pacienţii care administrează concomitent ibuprofen şi zidovudină.

- corticosteroizi: crește riscul apariției reacțiilor adverse gastrointestinale;

- ciclosporina: există unele informații despre posibilitatea interacțiunilor medicamentoase, inclusiv de sporire a riscului toxicității renale;

- digoxina: ibuprofenul poate determina creșterea concentrației plasmatice a digoxinei. La utilizarea pe o durată maximum de 3 zile, de regulă, nu este necesară monitorizarea concentrației plasmatice a digoxinei;

- tacrolimus: este posibilă creșterea riscului de nefrotoxicitate;

- preparate antitrombotice și inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI): este posibilă sporirea riscului de apariție a hemoragiilor gastrointestinale;

- mifepriston: AINS nu trebuie administrate timp de 8 - 12 zile de la administrarea mifepristonului, deoarece îi pot diminua acțiunea;

- antibacteriene din grupul chinolonelor: studiile pe animale au demonstrat că AINS pot crește durata convulsiilor, provocate de antibioticele din grupul chinolonelor. Pacienții care administrează concomitent AINS și chinolone sunt mai predispuși la apariția convulsiilor;

- glicozide cardiace: AINS pot agrava simptomele insuficienței cardiace și crește concentrația plasmatică a glicozidelor cardiace;

- aminoglicozide: AINS pot reduce excreția de aminoglicozide;

- probenecid: preparatele care conțin probenecid pot reține eliminarea ibuprofenului;

- antidiabetice orale: la administrarea concomitentă ibuprofenul sporește riscului hipoglicemiei.

PREZENTARE, AMBALAJ

Supozitoare 60 mg sau 125 mg.

Câte 5 supozitoare în blister.

Cîte 2 blistere însoţite de instrucţiunea pentru administrare în cutii pliante de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi ferit de lumină, la temperaturi sub 25 ºС.
A nu se congela. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Farmaprim SRL, Republica Moldova

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

FARMAPRIM SRL str. Crinilor,

5, s. Porumbeni, r-ul Criuleni,

Republica Moldova, MD-4829

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 684
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45641
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 286
Код товара: 61842
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Акция
Цена товара в пунктах: 516
Код товара: 61695
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.