Септолете плюс мед и лайм.пастилки 1мг+5мгN9x2

Код товара: 40237
Доза: 1
Количество доз: 18
Производитель: KRKA d.d., Novo mesto
Страна: Словения
Форма: пастилкиSeptolete plus cu aromă de miere şi lămâie 5 mg/1 mg pastile

Benzocaină/clorură de cetilpiridiniu

1. CE ESTE SEPTOLETE PLUS CU AROMĂ DE MIERE ŞI LĂMIE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie pastile prezintă proprietăţi anestezice şi antimicrobiene locale. Astfel, pastilele dezinfectează gura şi gâtul şi ameliorează durerea de la acest nivel.

Pastilele conţin ca antiseptic clorura de cetilpiridiniu, care distruge multe bacterii şi fungi şi de asemenea, inhibă într-un anumit grad şi dezvoltarea viruşilor. În acest mod, reduce inflamaţiile de la nivelul gurii şi gâtului şi, mai mult, previne apariţia unor inflamaţii bacteriene mai severe. Datorită hidrosolubilităţii şi proprietăţii de scădere a tensiunii superficiale, clorura de cetilpiridiniu pătrunde în zonele mai greu accesibile ale mucoasei bucale şi inhibă multiplicarea bacteriilor.

Benzocaina este un anestezic local care diminuă durerea la înghiţire, care însoţeşte frecvent infecţiile şi inflamaţiile gurii şi gâtului.

Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie pastile conţine poliolii maltitol şi manitol. Aceştia nu conţin zahăr, necesar pentru multiplicarea bacteriilor. Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie pastile poate fi utilizat de către pacienţii cu diabet zaharat, nu determină carii dentare, iar efectul antiseptic este mai bun într-un mediu fără zahăr.

Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie pastile este recomandat pentru ameliorarea durerii şi dezinfecţie la nivelul gâtului şi cavităţii gurii:

- infecţii uşoare (faringite, laringite, în faze iniţiale ale anginei (durere severă în gât));

- inflamaţie a gingiilor şi mucoasei gurii (gingivite, stomatite)

- adjuvant în răceală şi gripă.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SEPTOLETE PLUS CU AROMĂ DE MIERE ŞI LĂMIE

Nu utilizaţi Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie

- dacă sunteţi hipersensibil (alergic) la benzocaină, clorură de cetilpiridiniu sau oricare dintre celelalte componente ale Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie

- dacă aveţi leziuni deschise în gură, deoarece clorura de cetilpiridiniu încetineşte vindecarea rănilor.

- în infecţiile severe însoţite de febră mare, durere de cap şi vărsături, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, în special dacă simptomele nu se ameliorează într-un interval de 3 zile.

- dacă aveţi diabet zaharat, trebuie să ştiţi că fiecare pastilă conţine 1 g de maltitol. Datorită hidrolizei şi absorbţiei lente din tractul gastro-intestinal, maltitolul prezintă un efect minim asupra valorilor zahărului din sînge.

Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie, pastile, nu este recomandat la copii cu vârsta sub 6 ani. Nu se recomandă utilizarea unor doze mai mari decât cele prescrise.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunoaşte dacă Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie, pastile, influenţează efectele altor medicamente.

Utilizarea Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie împreună cu alimente şi băuturi

Nu utilizaţi Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie imediat înainte de masă sau împreună cu lapte.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza orice medicament. Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie nu se recomandă în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece datele privind siguranţa administrării sunt limitate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie, pastile, nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie

Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie conţine maltitol şi maltitol lichid. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI SEPTOLETE PLUS CU AROMĂ DE MIERE ŞI LĂMIE

Utilizaţi întotdeauna Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Doza recomandată este de 1 până la 8 pastile pe zi. Se recomandă dizolvarea pastilei în cavitatea bucală, la interval de 2-3 ore.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 si 12 ani

Doza recomandată este de 1 până la 4 pastile pe zi. Se recomandă dizolvarea pastilei în cavitatea bucală, la interval de 4 ore.

Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie pastile nu se recomandă pentru administrare la copii cu vârsta sub 6 ani, deoarece nu sunt date suficiente privind eficacitatea şi siguranţa administrării.

Dacă aţi utilizat mai mult Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie decât trebuie

Datorită concentraţiei scăzute în substanţe active din fiecare pastilă, riscul supradozajului este minim. Dacă utilizaţi mai multe pastile, pot să apară tulburări gastro-intestinale: greaţă, vărsături şi diaree. La apariţia acestor reacţii, trebuie să întrerupeţi utilizarea pastilelor, să beţi multă apă sau lapte şi să-l anunţaţi pe medical dumneavoastră sau pe farmacist.

Dacă uitaţi să utilizaţi Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile

Reacţii adverse rare

- manifestări digestive.

Reacţii adverse foarte rare

- reacţii de hipersensibilitate.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ SEPTOLETE PLUS CU AROMĂ DE MIERE ŞI LĂMIE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original, protejat de lumină şi de umiditate.

Nu utilizaţi Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Septolete plus cu aromă de miere şi lamiae

- Substanţele active sunt benzocaină şi clorură de cetilpiridiniu. Fiecare pastilă conţine benzocaină 5 mg şi clorură de cetilpiridiniu 1 mg.

- Celelalte componente sunt: aromă de lamâie (aromă naturală de lămâie, maltodextrină, gumă acacia (E 414)), levomentol, aromă de miere (metilfenilacetat, etilfenilacetat, fenetil-fenetil fenilacetat, fenetil alcool, fenilacetaldehidă, miere, propilenglicol (E 1520)), ulei esenţial de mentă, manitol, maltitol lichid, dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan (E 171), stearat de magneziu, galben de chinolină (E 104), colorant Caramel (E 150a), Roşu Allura AC (E 129), povidonă, ulei de ricin, glicerol (E 422), capol 600 Pharma ceara farmaceutică (ceară albă de albine (E 901), ceară carnauba (E 903), shelac (E 904).

Cum arată Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie şi conţinutul ambalajului

Septolete plus cu aromă de miere şi lămâie se prezintă sub formă de pastile rotunde, biconvexe, de culoare galben închis.

Medicamentul este disponibil în cutii a 18 pastile.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Krka, d. d. , Novo mesto

Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 55355
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 128
Код товара: 60990
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 59867
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 11431
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 226
Код товара: 59866
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 58155
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 60991
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 10001
Топ сезона
Код товара: 42911
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 359
Код товара: 58601
NEW
Цена товара в пунктах: 218
Код товара: 61114
Цена товара в пунктах: 452
Код товара: 56600
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
NEW
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Цена товара в пунктах: 953
Код товара: 59593
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 87
Код товара: 60983
NEW
Цена товара в пунктах: 287
Код товара: 61119
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!