Hartman sol.perf. 200ml (Infuzia)

Код товара: 17294
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Infusia SAI
Страна: Украина
Форма: р-р инф.

SOLUȚIE HARTMAN, soluție perfuzabilă

Clorură de sodiu, clorură de calciu, clorură de potasiu, lactat de sodiu

1. CE ESTE SOLUŢIE HARTMAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Soluţia Hartman conţine substanţele active clorură de sodiu, clorură de calciu dihidrat, clorură de potasiu, lactat de sodiu şi face parte din grupul de medicamente soluţii implicate în balanţa hidroelectrolitică; combinaţii.

Indicaţii:

Soluţia Hartman este utilizată pentru substituţie hidroelectrolitică în condiţiile unui echilibru acido-bazic nemodificat sau în acidoza usoară (cu excepţia acidozei lactice):

- compensarea pierderilor de apă şi electroliţi determinate de vărsături persistente, diaree, arsuri pe suprafeţe extinse, peritonite, infecţii severe etc;

- menţinerea unui volum lichidian extracelular satisfăcător şi susţinerea volumului circulator în timpul intervenţiilor chirurgicale sau postoperator, compensând temporar nevoia transfuziei de sânge;

- susţinere volemică iniţială în hemoragie, şoc sau traumatisme.

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ LUAȚI SOLUTIA HERTMAN

Nu utilizaţi Soluţie Hartman

- dacă sunteţi alergic la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerale la punctul6);

- insuficienţă hepatică severă;

- insuficienţă renală acută;

- insuficienţă cardiacă congestivă severă, edem pulmonar;

- alcaloză metabolică;

- acidoză lactică;

- hiperhidratare, predominant extracelulară;

- hiperkaliemie, hipercalcemie;

- asociere cu digitalice şi diuretice care economisesc potasiu.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Soluţie Hartmann, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Precauţii:

Soluţia Hartmann va fi administrată cu prudenţă în cazuri de insuficienţă cardiac congestivă usoare-moderate, insuficienţă circulatorie, tulburări funcţionale renale sau hepatice şi hipoproteinemie, la pacienţii aflaţi sub tratament cu corticosteroizi sau corticotropina, ca şi în alte situaţii unde este necesară restricţia aportului de sodiu. Soluţia Hartmann nu poate fi utilizată pentru corectarea deficitelor majore de potasiu şi calciu. Se va administra cu precauţie la pacienţii foarte tineri sau vârstnici.

Atenţionări speciale

Administrarea unei cantităţi crescute de soluţie impune monitorizarea echilibrului acidobazic. Va fi utilizată doar soluţia limpede din ambalaj intact

Soluţie Hartman împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Interacţiuni Legate de conţinutul în calciu

Asocieri contraindicate:

- digitalice-risc de tulburari de ritm severe, uneori letale.

Asocieri de care trebuie să se ţină seama:

- diuretice tiazidice-risc de hipercalcemie prin scăderea eliminării urinare a calciului.

Interacţiuni Legate de conţinutul în potasiu

Asocieri contraindicate:

- diuretice care economisesc potasiu (amilorid, canreonat de potasiu, spironolactona, triamteren)-risc de hiperkaliemie cu potenţial de evoluţie letală, îndeosebi în caz de insuficienţă renală (adiţia efectelor hiperkaliemiante).

Asocieri nerecomandate:

- cu inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei, tacrolimus-risc de hiperkaliemie cu potenţial de evolutie letală, îndeosebi în caz de insuficienţă renală (adiţia efectelor hiperkaliemiante).

Sarcina şi alăptarea

Soluţia Hartman poate fi administrată în timpul sarcinii şi alăptării, sub supraveghere atentă a echilibrelor hidroelectrolitice şi acido-bazice, dar trebuie folosită cu prudenţă în toxemia gravidică.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu influiețează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SĂ UTILIZAȚI SOLUȚIE HARTMAN

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Volumul total de soluţie administrat depinde de necesitatea organismului în lichide și electroliți, starea clinică a pacientului, vărsta, masa corporală. Se recomandă administrarea de maxim 2500 ml Soluţie Hartman pe zi, în perfuzie i. v. cu o rată de 60 picături/min, de exemplu 2,5 ml/kg şi oră. În urgenţe, viteza administrării poate fi crescută pâna la 100 picături/min. Ca regulă generală, ½ din deficitul de fluide plus necesarul zilnic va fi compensat în primele 24 ore, câte ¼ în următoarele două zile, astfel încât deficitul să fie complet compensat în 72 ore. Se va tine seama şi de lichidele care continuă să se piardă şi care vor trebui, de asemenea, compensate.

Incompatibilităţi

Soluţia Hartman nu trebuie administrată prin acelaşi dispozitiv de perfuzie cu sângele, deoarece există riscul de coagulare, datorită conţinutului în calciu. Soluţia Hartmann nu trebuie amestecată cu soluţii care conţin carbonaţi sau fosfaţi anorganici, datorită riscului de precipitare. În cazul în care Soluţia Hartmann trebuie amestecată cu alte medicamente, este obligatoriu să se verifice compatibilitatea, să se asigure sterilitatea şi uniformizarea amestecului. După realizarea amestecului, acesta trebuie administrat imediat.

Instrucţiuni privind pregătirea produsului medicamentos în vederea administrării şi manipularea sa

Înainte de administrare se verifică flacoanele, care trebuie să fie intacte, iar soluţia

trebuie să fie limpede. Înainte de utilizare trebuie dezinfectat dopul de cauciuc. Nu se utilizează flacoanele deteriorate, ale caror dopuri au fost perforate anterior sau din care s-a extras lichid. Produsul se utilizează imediat după deschiderea ambalajului.

Dacă utilizați mai mult Soluție Hartman decât trebuie

Supradozajul este puţin probabil dacă administrarea se face conform instrucţiunilor. În caz de supradozaj sunt posibile dezechilibre hidroelectrolitice (hipervolemie, hipernatremie, hiperkalemie, hipercalcemie, hipercloremie) şi tulburări ale echilibrului acidobazic. În cele mai multe cazuri întreruperea administrării este suficientă. În caz de insuficienţă renală, hemodializa poate fi aplicată cu controlul strict al echilibrului acido-bazic.

Dacă uitaţi să utilizați Soluție Hartman

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Soluţie Hartman

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Administrarea Soluţiei Hartman conform recomandărilor nu determină reacţii adverse. În caz de supradozaj, administrare prea rapidă sau insuficienţă renală pot să apară frison, greaţă, vărsături, edeme sau dezechilibre hidroelectrolitice (hipovolemie, hipernatremie, hiperkalemie, hipercalcemie, hipercloremie) şi tulburări ale echilibrului acido-bazic. În majoritatea cazurilor de supradozaj, întreruperea administrării este suficientă. În caz de insuficienţă renală, hemodializa poate fi efectuată cu controlul strict al echilibrului acidobazic.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ SOLUȚIE HARTMAN

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25 ºC.

Termenul de păstrare

3 ani.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalajul primar și secundar după Exp. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Ce conţine Soluţie Hartman

- Substanţele active sunt: clorură de sodiu, clorură de potasiu, clorură de calciu, lactat de sodiu.

1000 ml de soluţie perfuzabilă conţin: clorură de sodiu 6,02 g, clorură de potasiu 0,373 g, clorură de calciu 0,294 g, lactat de sodiu 6,276 g.

Conţinutul în electroliţi:

Na+: 131 mmol ;

K+ : 5 mmol ;

Ca++ : 2 mmol ;

Cl- : 112 mmol ;

Lactat : 28 mmol

Osmolaritatea teoretică = 278 mOsm/l

pH-ul soluției 5,0-7,0.

- Celelalte componente sunt: acid clorhidric (până la pH 5,5-6,3), apă pentru injecţii.

Cum arată Soluţie Hartmann şi conţinutul ambalajului

Soluție incoloră, transparentă.

Soluţie perfuzabilă 200 ml în flacoane (din polietilenă cu densitatea mică) cu suport încorporat, scară de picurare marcată, un capac etanș din cauciuc și din material plastic, cu inel de control ai primei deschideri.

Deţinătorul certificatului de înregistrare și fabricantul

Infusia SAI,Ucraina

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 577
Код товара: 47691
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 467
Код товара: 54915
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63686
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 889
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60986
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 62318
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Цена товара в пунктах: 823
Код товара: 61952
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Цена товара в пунктах: 312
Код товара: 35497
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.