Co-Irda comp. film. 150 mg + 12,5 mg N14x2

Код товара: 40266
Доза: 150
Количество доз: 28
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Nobelfarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
144 38 леев
(-9%)
131 05 леев
Выгода:
13 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках


Co-Irda 150 mg/12,5 mg comprimate filmate

Co-Irda 300 mg/12,5 mg comprimate filmate

Irbesartanum/Hydrochlorthiazidum

1. Ce este Co-irda şi pentru ce se utilizează

Co-irda comprimate filmate este un preparat care conţine două componente active: irbesartan şi hidroclorotiazidă. Irbesartanul aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonişti ai receptorilor angiotensinei II şi hidroclorotiazida aparţine unui grup de medicamente denumite diuretice (comprimate care elimină apa). Aceste medicamente sunt utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale. Antagonistul angiotensinei II (irbesartan) acţionează prin relaxarea vaselor de sânge, care la rândul său determină scăderea tensiunii arteriale. Diureticul (hidroclorotiazidă) acţionează asupra rinichilor, pentru a creşte fluxul urinar şi pentru a scădea cantitatea de apă din organism, reducând astfel tensiunea arterială. Co-irda se utilizează pentru tratamentul tensiunii arteriale mari la pacienţii adulţi a căror tensiune arterială nu este controlată adecvat de către irbesartan sau hidroclorotiazidă când sunt administrate singure.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Co-irda

Nu utilizaţi Co-irda

-dacă aveţi alergie la substanţa activă sau la oricare din excipienţii preparatului, sau la alte substanțe derivate de sulfonamidă

-dacă sunteţi în al doilea şi al treilea trimestru de sarcină (vezi pct. Precauţii pentru utilizare)

-dacă aveţi insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei < 30 ml/min)

-dacă aveţi hipokaliemie refractară, hipercalcemie

-dacă aveţi insuficienţă hepatică severă, ciroză biliară şi colestază

-dacă utilizaţi aliskeren şi suferiţi de diabet zaharat sau aveţi insuficienţă renală

Nu se recomandă administrarea la copii şi adolescenţi.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Co-irda, spuneţi medicului dvs dacă:

-dacă aţi urmat dietă hiposodată, sau aţi avut diaree sau vărsături

-dacă faceţi parte dintre pacienţii cu îngustarea arterei renale

-dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor sau vi s-a efectuat transplant renal

-dacă aveţi afecţiuni ale ficatului

-dacă aveţi afecţiuni ale inimii

-dacă suferiţi de aldosteronism primar (o afecţiune caracterizată prin producerea crescută de hormon aldosteron, care determină reţinerea sodiului în organism şi aceasta, la rândul ei, cauzează o creştere a tensiunii arteriale)

-dacă suferiţi de diabet zaharat

-dacă luaţi litiu

-dacă aveţi antecedente de alergie sau astmă bronşic

-dacă suferiţi de lupus eritematos

-dacă aveţi probleme ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază Lapp sau malabsorbţie de glucoză - galactoză

Trebuie să informaţi medicul:

-dacă apar semne de avertizare cum sunt uscăciune a gurii, sete, slăbiciune, letargie, agitaţie, durere sau crampe musculare, oboseală musculară, hipotensiune arterială, scăderea cantităţii de urină, tahicardie şi tulburări gastrointestinale, cum sunt greaţă şi vărsături.
-dacă aveţi reacţii de fotosensibilitate

-dacă intenţionaţi să rămîneţi gravidă sau dacă aţi aflat că sînteţi însărcinată Medicul va decide dacă tratamentul trebuie întrerupt.
Co-irda împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dvs dacă luaţi oricare din următoarele medicamente:

-alte medicamente antihypertensive

-litiu

-medicamente care influenţează potasemia ( de exemplu diuretice kaliuretice, laxative, amfotericină, carbenoxolonă, penicilină G sodică),

-diureticelor care economisesc potasiul, suplimentelor de potasiu, substituenţilor de sare care conţin potasiu sau a altor medicamente care pot creşte potasemia (de exemplu heparina sodică)

-medicamente ale căror efecte sunt influenţate de modificările potasemiei (de exemplu glicozide digitalice, antiaritmice)

-antagonişti ai receptorilor angiotensinei II şi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene

-medicamente antidiabetice (medicamente cu administrare orală şi insuline)

-glicozide digitalice

-răşini colestiraminice şi colestipol

-Amine presoare (de ex. noradrenalina)

-relaxante nedepolarizante ale musculaturii scheletice (de ex. tubocurarină)

-medicamente antigutoase

-săruri de calciu

-carbamazepine

-medicamentele anticolinergice (de ex. atropină, beperiden)

-medicamentelor citotoxice (de ex. ciclofosfamidă, metotrexat)

Co-irda împreună cu alimente, băuturi şi alcool .
Se poate administra cu sau fără alimente. &În cazul în care consumaţi alcool etilic în timpul tratamentului cu acest medicament, este posibil să aveţi o senzaţie pronunţată de ameţeli când staţi în picioare, în special la ridicarea în picioare din poziţia aşezat.
Sarcină ,alăptarea şi fertilitatea

Nu luaţi acest medicament dacă:

- Sunteţi gravidă, aţi putea să rămâneţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă

- Alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Co-irda să afecteze această capacitate. Trebuie să se ia în considerare faptul că în timpul tratamentului hipertensiunii arteriale, pot să apară, ocazional, ameţeli sau oboseală.
Co-irda conţine lactoză .
Conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l consultați înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Co-irda

Medicul dvs vă va explica cum să utilizaţi medicamentul.
Co-irda se poate administra o dată pe zi, cu sau fără alimente. Când medicul v-a considera că este adecvat din punct de vedere clinic, poate fi luată în considerare trecerea directă de la monoterapie la administrarea de combinaţii fixe:

-Co-irda 150 mg/12,5 mg poate fi administrat la pacienţii a căror tensiune arterială nu este controlată adecvat cu hidroclorotiazidă sau irbesartan 150 mg administrate în monoterapie;

-Co-irda 300 mg/12,5 mg poate fi administrat la pacienţii a căror tensiune arterială este controlată insuficient prin tratamentul cu irbesartan 300 mg sau cu Co-irda 150 mg/12,5 mg.
-Co-irda 300 mg/25 mg poate fi administrat la pacienţii a căror tensiune arterială este controlată insuficient prin tratamentul cu Co-irda 300 mg/12,5 mg.
Dacă luaţi mai mult Co-irda decât trebuie

Dacă aţi luat din greşeală un număr prea mare de comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Dacă uitaţi să luaţi Co-irda

Dacă aţi uitat să luaţi doza zilnică, luaţi doza următoare ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
La pacienţii vârstnici nu este necesară ajustarea dozei de Co-irda.
Nu se recomandă utilizarea Co-irda la copii şi adolescenţi, din cauza lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.
Mod de administrare

Comprimatele Co-irda se administrează pe cale orală. &Înghiţiţi comprimatele întregi, cu o cantitate suficientă de lichid, cu sau fără alimente.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Co-irda poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Reacţii adverse raportate în studiile clinice:

Reacţii adverse frecvente (între 1 şi 10 persoane din 100 pot avea aceste efecte):
creşteri ale concentraţiilor unor substanţe din singe care măsoară funcţia rinichilor (azot ureic, creatinina), şi a unei enzime care indică funcţia muşchilor şi a inimii (creatinkinaza); pierderea de scurtă durată a conştiinţei, scăderea tensiunii arteriale, accelerarea bătăilor de inimă, retenţie de lichid în ţesuturi; ameţeli; greaţă/vomitare; micţiuni anormale; oboseală.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (între 1 şi 10 persoane din 1000):

scăderi ale concentraţiilor plasmatice ale potasiului şi sodiului; ameţeli ortostatice; diaree; umflarea extremităților; înroşirea feţei; icter; disfuncţie sexuală, modificări ale libidoului.
Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile):

durere de cap, ţiuit în urechi, tuse, tulburări de digestie, tulburări ale gustului, disfuncţie renală, dureri de articulaţii, dureri musculare, creşteri ale potasiului în singe, reacţii alergice (inflamaţii şi erupţii cuatanate, urticarie), hepatită şi disfunţii ale ficatului.
Reacţii adverse în urma administrării de irbesartan, administrat singur: Reacţii adverse mai puţin frecvente
: dureri în piept.
Reacţii adverse în urma administrării de hidroclorotiazidă, administrată singură: Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile):
dezechilibru electrolitic (valori anormale ale sodiului, potasiului şi alţi electroliţi din sînge), concentraţii mari de acid uric, creşterea colesterolului şi trigliceridelor; aritmii cardiace; scăderea numărului de celule roşii sanguine (anemie), scăderea numărului celulelor albe sanguine, scăderea numărului de trombocite, leucocite; senzaţie de lipsă de echilibru, ameţeli, senzaţie de amorţeli, agitaţie; vedere înceţoşată, tulburare de a vedea în culoarea galbenă; nivel scăzut de oxigen în singe (incluzând pneumonită şi

edem pulmonar), pancreatită, anorexie, diaree, constipaţie, iritaţie gastrică, inflamarea glandelor salivare, pierdere a apetitului alimentar; boală de rinichi, disfunţie renală; reacţii anafilactice, o boală de piele caracterizată prin exfolierea pielii pe toată suprafaţa corpului; vasculită (afectarea vaselor de singe) reacţii similare celor din lupus eritematos cutanat, care se recunoaşte prin erupţii care pot să apară pe faţă, gât şi scalp; reacţii de fotosensibilitate, erupţii cutanate, urticarie; slabiciune şi spasm muscular; tensiune arterială scăzută în momentul ridicării bruşte; febră; icter (îngălbenirea pielii şi/sau a albului ochilor), depresie, tulburări ale somnului.
Adresaţi-vă medicului sau farmacistului în caz de apariţie a reacţiilor adverse.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www. amed. md sau email:farmacovigilenta@amed. md Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Co-irda

A se păstra la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Co-irda 150mg/12,5mg comprimate filmate

Substanţele active sunt irbesartan şi hidroclortiazidă. Fiecare comprimat filmat conţine irbesartan 150mg şi hidroclortiazidă 12,5mg. Celelalte componente sunt: cellactoză 80 (75% pulbere de lactoză monohidrat, 25% pulbere de celuloză), celuloză microcristalină, croscarmeloză de sodiu, siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, hipromeloză 2910, macrogol/PEG 400, dioxid de titan (E171), oxid roşu de fier (E172).
Ce conţine Co-irda 300mg/12,5mg comprimate filmate

Substanţele active sunt irbesartan şi hidroclortiazidă. Fiecare comprimat filmat conţine irbesartan 300 mg şi hidroclortiazidă 12,5mg. Celelalte componente sunt: cellactose 80 (75% pulbere de lactoză monohidrat, 25% pulbere de celuloză), celuloză microcristalină, croscarmeloză de sodiu, siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, hipromeloză 2910, macrogol/PEG 400, dioxid de titan (E171), oxid roşu de fier (E172).
Cum arată Co-irda şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare roz, ovale, biconvexe, cu incizie pe una din părţi.
Este disponibil în cutii cu câte 2 de PVC-PE-PVDC/Al a câte 14 comprimate, sau câte 1 blister a cite 4 împreună, cu prospectul pentru administrare în cutie de carton comprimate

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. , Umraniye, Istanbul, Turcia. Telefon: +902166336000 Fax: +902166336001

Fabricantul

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. , Duzce, Turcia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 872
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 214
Код товара: 51618
Цена товара в пунктах: 455
Код товара: 31511
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46542
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Цена товара в пунктах: 107
Код товара: 60983
Цена товара в пунктах: 695
Код товара: 61910
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Цена товара в пунктах: 772
Код товара: 61603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.