Ferimax sirop 50 mg/5 ml 150 ml

Код товара: 33878
Доза: 50
Количество доз: 1
Производитель: Bilim Pharmaceuticals AS
Страна: Турция
Форма: сироп
Наличие: достаточно
77 86 леев
(-10%)
70 08 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

DCI al substantei active: Ferri (III) hydroxidum cum polymaltosi complexus


Compozitia si forma de prezentare: 5 ml sirop contin:

substanta activa: complex polimaltozat de hidroxid de fier (III) echivalent cu 50 mg fier elementar- substante auxiliare: zaharoza, sorbitol, metiiparaben, propilparaben, aroma Cream AG 6134, apa purificata.
Descriere: Lichid omogen de culoare brun-rosietica, fara incluziuni straine.
Forma farmaceutica: Sirop.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: Preparat de fier trivalent pentru administrare perorala. ВОЗА В11.
Proprietatile farmacodinamice:
Preparatul contine fier Fe3+ sub forma de complex al hidroxidului de fier (III) cu polimaltoza. Structura complexului este similara structurii feritinei, proteina prezenta in organism, ce constituie un depozit esential de stocare a fierului. Datorita acestui fapt fierul (III) se absoarbe activ din acest complex. Fierul absorbit poate fi stocat in ficat sub forma de complex cu feritina, apoi in maduva osoasa are loc includerea lui in structura hemoglobinei.
Complexul polimaltozat de hidroxid de fier nu are proprietate prooxidanta, caracteristica sarurilor de fier bivalent, ceea ce scade afinitatea lipoproteinelor cu densitate joasa si foarte joasa fata de factorii de oxidare.
Proprietatile farmacocinetice:
Absorbtia fierului, care se determina dupa nivelul hemoglobinei in eritrocite, este invers proportionala dozei administrate (cu cit doza este mai mare, cu atit este mai mic nivelul absorbtiei). Exista o corelatie inversa intre nivelul carentei de fier si cantitatea fierului absorbit (cu cit este mai accentuata fierodeficienta, cu atit mai bine se absoarbe fierul). Cel mai inalt nivel al absorbtiei este in duoden si intestinul subtire. Fierul neabsorbit se elimina cu masele fecale. Cantitatea fierului care se elimina din organism cu celulele descuamate ale tractului digestiv si ale pielii , dar la fel si cu transpiratia, bila si urina constituie aproximativ 1 mg in 24 ore. La femei se ia in consideratie si pierderea fierului cu singele menstrual.
INDICATII TERAPEUTICE
Tratamentul carentei latente de fier- tratamentul anemiei feriprive (carenta manifesta)- profilaxia carentei de fier in timpul sarcinii.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Carenta de fier manifesta Copii pina la 1 an: doza initiala constituie 2,5 ml (1/2 lingurita dozatoare) de sirop pe zi. Doza treptat poate fi crescuta pina la 5 ml (1 lingurita dozatoare) sirop pe zi. Copii cu virsta intre 1 an si 12 ani: 5-10 ml (1 -2 lingurite dozatoare) sirop pe zi. Copiipeste 12ani, adulti si femei ce alapteaza: doza nictemerala uzuala constituie 10-30 ml (2-6 lingurite dozatoare) sirop pe zi.
Durata curei de tratament constituie 3-5 luni pina la normalizarea nivelului hemoglobinei. Ulterior tratamentul va continua timp de citeva saptamini pentru la refacerea depozitelor de fier in organism.
Femei insarcinate: cite 20-30 ml (4-6 lingurite dozatoare) sirop pe zi pina la normalizarea nivelului hemoglobinei. Ulterior preparatul se indica in doza de 10 ml (2 lingurite dozatoare) sirop pe zi pina ia nastere pentru restabilirea depozitelor de fier in organism.
Carenta latenta de fier:

Copii pina la 1 an: 1,25-2,5 ml {ЛА-У2 lingurita dozatoare) sirop pe zi. Copii cu virsta intre 1 an si 12 ani: 2,5-5 ml (1/2-1 lingurita dozatoare) sirop pe zi. Copiipeste 12 ani, adulti si femei ce alapteaza: 5-10 ml (1-2 lingurite dozatoare) sirop pe zi.
Femei insarcinate: cite 10 ml (2 lingurite dozatoare) sirop pe zi. Tratamentul continua 1-2 luni. Profilaxia fierodeficientei Copii pina la 1 an: 5-10 mg/zi (10-20 picaturi) sirop pe zi.
Copii cu virsta intre 1 an si 12 ani: 10-15 mg/zi (20-30 picaturi) sirop pe zi.
Copii peste 12 ani, adulti si femei ce alapteaza: 1,25-2,5 ml sirop pe zi.
Femei insarcinate: cite 5-10 ml (1 -2 lingurite dozatoare) sirop pe zi.
Doza nictemerala de sirop poate fi administrata intr-o singura priza sau poate fi divizata in citeva prize, in timpul mesei sau imediat dupa masa. Siropul poate fi amestecat cu suc de fructe sau legume.
Reactii adverse:
Ocazional pot aparea dereglari gastrointestinale (senzatie de plenitudine, meteorism, greturi, constipatie sau diaree).
Colorarea in negru a maselor fecale, cauzata de administrarea preparatelor de fier, nu are o semnificatie clinica.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitatea individuala la componentele preparatului- surplusul fierului in organism (hemocromatoza, hemosideroza), dereglarea fixarii fierului pe hemoglobina (anemie prin saturnism, anemie sideroacrestica, talasemie), la fel si anemia ce nu este cauzata de carenta de fier (anemia hemolitica).
SUPRADOZAJ:
Administrarea cantitatilor excesive de fier pot cauza intoxicatie acuta cu fier. Tratament: administrarea desferioxaminei si edetat disodic. Desferioxamina poseda efect teratogen.
PRECAUTII:
Se va administra cu precautie in ulcer gastric.
Deoarece contine zahar, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza sau insuficienta a zaharozei-izomaltazei, nu trebuie sa utilizeze acest medicament.
Administrarea in timpul sarcinii si alaptarii Fierul se elimina cu laptele matern, in complex cu lactoferina. Doar o mica parte a fierului din complexul polimaltozat de hidroxid de fier (III) trece in laptele matern, din aceasta cauza aparitia efectelor adverse la copilul alimentat la sin sunt putin probabile.
In perioada de sarcina si de alaptare preparatul poate fi administrat numai la recomandarea medicului si sub supravegherea lui.
Influenta asupra capacitatii de a conduce autovehiculele sau de a manevra utilaje. Preparatul nu afecteaza capacitatea de a conduce autovehiculele sau de a folosi utilaje.
Interactiuni cu alte medicamente:
La momentul de fata nu au fost semnalate interactiuni cu alte preparate medicamentoase. Deoarece fierul intra in compozitia legaturii complexe, interactiuni ionice cu alimentele - fitina, oxalati, tanina si preparatele medicamentoase (tetracicline, antacide) sunt putin probabile.
Preparatul nu influenteaza rezultatele analizei pentru determinarea singelui ocult (selectiv pentru hemoglobina), de aceea nu este necesitate de a intrerupe tratamentul pentru efectuarea analizei.
Se recomanda administrarea preparatului cu vitamina C, deoarece creste absorbtia fierului.
----------------------------------


Prezentare ambalaj: Sirop 50 mg/5 ml. Cite 150 ml sirop in flacoane. Cite 1 flacon si lingurita dozatoare impreuna cu instructiunea pentru administrare in cutie de carton.
Pastrare: A se pastra la temperatura sub 25°C.
A nu se lasa la indemina si vederea copiilor!


Termen de valabilitate: 2 ani. Anu se utiliza dupa expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 44
Код товара: 46455
Цена товара в пунктах: 747
Код товара: 61231
Цена товара в пунктах: 510
Код товара: 40693
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42964
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 146
Код товара: 55265
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63686
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Акция
Цена товара в пунктах: 615
Код товара: 63215
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Цена товара в пунктах: 765
Код товара: 61800
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 62327
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.