Анданте капс.10мг N7 (залеплон)~

Код товара: 14638
Доза: 10
Количество доз: 7
Производитель: Gedeon Richter SA
Страна: Венгрия
Форма: капс.

Andante 10 mg capsule

Zaleplonum

1. Ce este Andante şi pentru ce se utilizează

Andante aparţine unei clase de substanţe înrudite cu benzodiazepinele, care constă din medicamente cu acţiune hipnotică.

Andante vă va ajuta să dormiţi. De obicei, tulburările somnului nu durează mult, cei mai mulţi oameni având nevoie doar de o perioadă scurtă de tratament. De obicei, durata tratamentului variază de la câteva zile la două săptămâni. În cazul în care aveţi, în continuare, tulburări ale somnului după ce aţi terminat de luat capsulele, adresaţi-vă din nou medicului dumneavoastră.

2. Ce trebuie să ţtiţi înainte să luaţi Andante

Nu luaţi Andante

•dacă sunteți alergic la zaleplon sau la oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la pct. 6);

•dacă aveți sindrom de apnee în somn (oprirea respiraţiei, cu durată scurtă de timp, în timp ce dormiţi);

•dacă aveți probleme renale sau hepatice severe;

•dacă aveți miastenia gravis (diminuarea forţei musculare sau oboseală musculară);

•dacă aveți tulburări severe ale respiraţiei sau toracice.

În cazul în care nu ştiţi cu siguranţă dacă aveţi vreuna din aceste afecţiuni, întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani nu trebuie să ia Andante.

Atenționări și precauții

• Nu consumaţi niciodată alcool în timpul tratamentului cu Andante. Alcoolul poate intensifica reacţiile adverse ale oricărui medicament pe care îl luaţi pentru a vă

ajuta să dormiţi.

• Utilizaţi medicamentul cu precauţie deosebită în cazul în care aţi fost vreodată dependent (ă) de alcool sau medicamente.

• Atunci când luaţi orice medicament din grupul celor care induc somnul, inclusiv Andante, există posibilitatea să deveniţi dependent(ă) de acesta. O dată ce dependenţa fizică s-a instalat, întreruperea bruscă a tratamentului poate fi însoţită de simptome de sevraj. Acestea pot fi dureri de cap, dureri musculare, anxietate extremă, tensiune, nervozitate, confuzie şi iritabilitate.

• Nu utilizaţi Andante sau orice alt somnifer pe perioade mai lungi decât cele recomandate de medicul dumneavoastră.

• Nu luaţi o doză dublă pe timpul aceleaşi nopţi.

• Dacă starea de nesomn persistă sau se agravează după un tratament de scurtă durată cu Andante contactaţi medicul dumneavoastră.

• Atunci când luaţi medicamente pentru somn, există posibilitatea să suferiţi un anumit tip de pierdere temporară a memoriei (amnezie) şi o lipsă de coordonare. Acest lucru poate fi, de obicei, evitat, dacă nu desfăşuraţi activităţi timp de cel puţin 4 ore după ce luaţi Andante.

• Există posibilitatea să aveţi episoade de somnambulism (mers în timpul somnului), inclusiv să mâncaţi sau să conduceţi autovehiculul în timp ce nu sunteţi pe deplin conştient, fără să vă puteţi aminti apoi aceste lucruri. Dacă vi se întâmplă acestea, contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

• După utilizarea oricărui medicament ce aparţine clasei de medicamente care induce somnul, inclusiv Andante, au fost raportate cazuri de reacţii asemănătoare stării de nelinişte, nervozitate, agitaţie, iritabilitate, agresivitate, gânduri anormale, stare de deziluzie, coşmaruri, depersonalizare, halucinaţii, psihoze, comportament anormal, extrovertire neobişnuită şi alte efecte comportamentale. Aceste reacții pot fi de origine spontană, induse de substanța activă sau un rezultat al unei tulburări psihice sau fizice care stau la bază. Ele sunt mult mai probabil să apară la vârstnici. Dacă vă confruntați cu aceste evenimente, contactați imediat medicul dumneavoastră.

• Au fost raportate cazuri rare de reacţii alergice severe. O reacţie alergică poate include erupţii pe piele, mâncărimi, dificultăţi de respiraţie sau umflarea feţei, buzelor, interiorului gâtului sau limbii, greaţă sau vărsături. Dacă vi se întâmplă oricare din acestea, contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

Andante împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Aceasta include şi medicamentele pe care le puteţi cumpăra fără prescripţie medicală. Unele dintre ele pot determina somnolenţă şi nu trebuie luate în timpul tratamentului cu Andante.

Atunci când luaţi Andante împreună cu alte medicamente care acţionează la nivelul creierului, asocierea acestora vă poate provoca o stare de somnolenţă mai mare decât ar trebui. Trebuie să fiţi conştienți că asemenea asocieri vă pot provoca o stare de somnolenţă a doua zi. Aceste medicamente includ: substanţe utilizate în tratamentul tulburărilor psihice (antipsihotice, hipnotice, anxiolitice/sedative, antidepresive), medicamente utilizate pentru ameliorarea durerilor puternice (analgezice cu efect narcotic), medicamente utilizate pentru tratamentul crizelor epileptice/convulsiilor (medicamente antiepileptice), medicamente utilizate pentru pierderea sensibilităţii (anestezice), precum şi medicamente utilizate în tratamentul alergiilor (antihistaminice cu efect sedativ).

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi cimetidină (un medicament pentru stomac) sau eritromicină (un antibiotic).

Andante împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu se recomandă să luaţi Andante în timpul sau după o masă consistentă, întrucât acest lucru poate face ca medicamentul să acţioneze mai încet. Înghiţiţi capsula(capsulele) cu puţină apă. Nu consumaţi niciodată alcool în timpul tratamentului cu Andante (vezi paragraful „Atenționări și precauții”).

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți sau intenționați să rămâneți gravidă. Nu trebuie să luaţi Andante în această perioadă, deoarece nu există suficiente date clinice disponibile pentru a evalua siguranţa utilizării sale în timpul sarcinii.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă alăptați. Nu trebuie să luaţi Andante în această perioadă, deoarece nu există suficiente date clinice disponibile pentru a evalua siguranţa utilizării sale în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Andante vă poate face să vă simţiţi ameţit, poate determina pierderea capacităţii de concentrare sau a memoriei sau slăbiciune musculară. Această stare se poate agrava dacă dormiţi mai puţin de 7-8 ore după administrarea medicamentului. Dacă vă simţiţi afectat, nu conduceţi şi nu folosiţi utilaje.

Andante conține lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi-vă acestuia înainte de a începe să luaţi acest medicament.

3. Cum să luaţi Andante

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi este de 10 mg administrată imediat înainte de culcare, sau după ce v-aţi dus la culcare şi aveţi dificultăţi de adormire. Nu luaţi o doză dublă în aceeaşi noapte.

Dozele sunt diferite pentru persoanele care au vârste de 65 ani sau mai în vîrstă, precum şi pentru cei cu afecţiuni uşoare până la moderate ale ficatului:

- 65 de ani sau peste: luaţi o capsulă de 5 mg;

- afecţiuni uşoare până la moderate ale ficatului: luaţi o capsulă de 5 mg.

Andante a fost inventat astfel, incât dacă conţinutul unei capsule este dizolvat în lichid, acesta îşi va schimba culoarea şi va deni tulbure.

Dacă luaţi mai mult Andante decât trebuie

Adresaţi-vă imediat unui medic şi spuneţi-i câte capsule aţi luat. Nu mergeţi neînsoţit să cereţi ajutor medical

Dacă a fost administrată o supradoză puteţi deveni ameţit foarte repede, iar la dozele mari poate determina chiar coma.

Dacă uitaţi să luaţi Andante

Pur şi simplu luaţi următoarea capsulă la momentul obişnuit, apoi continuaţi ca mai înainte. Nu încercaţi să recuperaţi dozele pe care le-aţi uitat.

Dacă încetaţi să luaţi Andante

La încetarea tratamentului, starea dvs. iniţială de somnolenţă poate reveni şi puteţi avea simptome precum schimbările de stare de spirit, anxietate şi nelinişte. Dacă aveţi aceste simptome, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă observaţi oricare din cele prezentate mai jos sau orice alte modificări ale stării dumneavoastră de sănătate, spuneţi medicului despre acest lucru cât mai curând posibil.

Frecvenţa reacţiilor adverse posibile enumerate mai jos este definită utilizând următoarele criterii:

foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10)

frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)

rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10.000)

foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10.000)

cu frevenţă necunoscută (frecvenţă care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Reacţii adverse frecvente: somnolență; dificultăţi de memorare; senzaţii de furnicături, de exemplu la nivelul extremităţilor (parestezie); dureri menstruale.

Reacţii adverse mai puţin frecvente: ameţeli; slăbiciune; reducerea gradului de coordonare a mişcărilor; instabilitate şi/sau cădere (ataxie); scăderea capacităţii de concentrare; apatie; stare de nelinişte; depresie; agitaţie; iritabilitate; confuzie, gândire şi comportament anormale (extrovertire comportamentală care nu este adecvată tipului de personalitate, scăderea inhibiţiei, agresivitate, accese de furie, iluzii, depersonalizare, psihoză); coşmaruri; halucinaţii; vedere dublă sau alte tulburări ale vederii; creşterea sensibilităţii la zgomot (hiperacuzie); tulburări ale mirosului (parosmie); tulburări de vorbire, incluzând vorbirea neclară; senzaţie de amorţeală, de exemplu la nivelul extremităţilor (hipoestezie); greaţă; scăderea poftei de mâncare; creşterea sensibilităţii la lumină (lumina solară, lumina UV); stare generală de rău (indispoziţie).

Reacţii adverse foarte rare: s-au raportat reacţii alergice, unele severe, cu dificultăți în respiraţie, necesitând îngrijire medicală imediată. De asemenea, o reacţie alergică poate include erupţii pe piele, mâncărimi sau umflare a feţei, buzelor, interiorului gâtului sau limbii.

A fost raportată creşterea transaminazelor (un grup de enzime hepatice care apar în mod natural în sânge), care poate reprezenta un semn de existenţă a unor probleme hepatice.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută: somnambulism (stare patologică

manifestată prin diferite acţiuni inconştiente în timpul somnului); hepatotoxicitate (afectarea funcţiei ficatului); angioedem (umflarea gîtului, a feţei).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstreză Andante

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra în ambalajul original, ferit de umiditate.

A nu se utiliza acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după expiră. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Andante

Substanţa activă: fiecare capsulă de Andante conține 10 mg de zaleplon.

Celelalte componente sunt:

Nucleul capsulei: dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodium, dioxid de titan (E171), carmin indigo (E132), stearat de magneziu, celuloză microcristalină (type102), lactoză monohidrat, amidon de porumb.

Învelişul capsulei: carmin indigo (E132), dioxid de titan (E171), gelatin.

Cum arată Andante şi conţinutul ambalajului

Capsulele cu capac dur de culoare turcoaz și corp opac de culoare albastră conținând un amestec de pulbere de culoare albastru deschis, care poate conține particule de culoare albastru închis.

Andante 10 mg capsule sunt ambalate în blistere din PVC/PVDC/Al.

Blisterele sunt ambalate în cutii de carton însoțite de un prospect pentru utilizator.

Mărimi de ambalaj: câte 7 capsule în blister.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői út. 19-21.

1103 Budapest

Ungaria

Fabricantul

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői út. 19-21.

1103 Budapest

Ungaria

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 754
Код товара: 49589
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63465
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63686
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 46236
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60982
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63458
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.