Bisotens® 5 mg comp. film. N10x3 (Antibiotice)

Код товара: 46422
Доза: 5
Количество доз: 30
Производитель: Antibiotice SA, SC
Форма: N/A
Страна: Румыния
отпуск только по рецепту!

Bisotens® 5 mg comprimate filmate

Fumarat de bisoprolol
1. Ce este Bisotens® şi pentru ce se utilizează

Bisotens® face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de betablocante selective. Betablocantele acţionează la nivelul inimii şi sistemului circulator (artere şi vene), prin blocarea numai a anumitor impulsuri. Bisotens® este indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale şi al durerii în piept cunoscută sub numele de angină pectorală.
2. Înainte să luaţi Bisotens®

Nu luaţi Bisotens®

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la bisoprolol sau la oricare dintre celelalte componente ale Bisotens®
- dacă suferiţi de insuficienţă cardiacă agravată recent sau dacă organismul dumneavoastră reţine apă în cantităţi mari şi vi s-au administrat intravenos medicamente care vă ajută inima să funcţioneze
- dacă tensiunea dumneavoastră arterială are valori foarte scăzute (tensiune arterială sistolică sub 100 mm Hg)
- dacă suferiţi de forme severe de astm bronşic sau alte boli pulmonare (bronhopneumopatie cronică obstructivă)
- dacă suferiţi de boli de conducere ale impulsurilor la nivelul inimii (bloc atrioventricular de gradul II sau III, sindromul sinusului bolnav, bloc sino-atrial, scăderea frecvenţei cardiace sub 60 bătăi/minut înainte de începerea tratamentului) sau tulburări severe ale circulaţiei periferice (arteriopatie obstructivă în stadiu avansat, sindrom Raynaud)
- dacă aveţi o tumoră a glandei suprarenale (feocromocitom) care determină crize de hipertensiune arterială şi nu efectuaţi tratament pentru aceasta
- dacă suferiţi de anumite afecţiuni numite şoc cardiogen sau acidoză metabolică.
Aveţi grijă deosebită când luaţi Bisotens

- dacă inima dumneavoastră bate mai rar (sub 55 bătăi/minut)
- dacă medicul dumneavoastră v-a spus că suferiţi de alte boli ale inimii (angină Prinzmetal)
- dacă suferiţi de afecţiuni ale ficatului, rinichilor, sau tiroidei
- dacă suferiţi de diabet zaharat
- dacă aveţi vârsta peste 65 ani
- dacă efectuaţi tratament pentru desensibilizare la substanţele care vă provoacă alergii
- suferiţi de o afecţiune a pielii numită psoriazis
- sunteţi sportiv (bisoprololul poate determina rezultate pozitive ale testelor antidoping)
- dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală. În acest caz trebuie să avertizaţi medicul anestezist că luaţi bisoprolol cu cel puţin 48 ore înaintea efectuării intervenţiei chirurgicale.
Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Nu se recomandă asocierea bisoprololului cu antagonişti ai calciului (verapamil, diltiazem), clonidină, inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, cu excepţia IMAO-B).
Se recomandă administrarea cu precauţie a bisoprololului în asociere cu: alţi antagonişti ai calciului (dihidropiridine), antiaritmice din clasa I şi III (chinidină, disopiramidă, amiodaronă), derivaţi de ergotamină, parasimpatomimetice şi alte betablocante (inclusiv cele din componenţa picăturilor oftalmice), insuline sau antidiabetice orale, anestezice, glicozide digitalice, inhibitori ai sintezei prostaglandinelor, simpatomimetice, antidepresive triciclice, barbiturice, fenotiazide, alte antidepresive, rifampicină, mefloquină.
Folosirea Bisotens® cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni între bisoprolol şi alimente. Alcoolul etilic poate amplifica unele reacţii adverse ale bisoprololului. De aceea, nu trebuie să consumaţi băuturi care conţin alcool etilic în timpul tratamentului cu bisoprolol.
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Bisoprololul nu trebuie utilizat în timpul sarcinii decât dacă este absolut necesar, la recomandarea medicului, având în vedere riscurile foarte mari pentru făt. De asemenea Bisotens® nu este recomandat la femei aflate la vârsta fertilă care nu utilizează măsuri contraceptive. Alăptarea nu este recomandată în timpul tratamentului cu bisoprolol.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament poate determina reacţii adverse care afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Bisotens®

Nu este cazul.
3. Cum să luaţi Bisotens®

Luaţi întotdeauna Bisotens® exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este de 10 mg bisoprolol pe zi. Tratamentul se începe prin administrarea dozei de 5 mg bisoprolol pe zi. Dacă este necesar această doză poate fi crescută treptat până la maximum 20 mg bisoprolol pe zi. Tratamentul cu bisoprolol nu trebuie întrerupt brusc ci treptat prin reducerea dozelor. Comprimatele filmate trebuie înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de lichid.
Utilizarea la copii

Nu este recomandată utilizarea de Bisotens® la copii, deoarece nu a fost stabilit profilul de siguranţă şi eficacitate al administrării.
Dacă luaţi mai mult Bisotens® decât trebuie

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Bisotens® adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră ambalajul medicamentului şi comprimatele rămase.
Dacă uitaţi să luaţi Bisotens®

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă încetaţi să luaţi Bisotens®

Nu trebuie să întrerupeţi brusc tratamentul cu bisoprolol. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră care vă va spune modul în care puteţi întrerupe treptat tratamentul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bisotens® poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pentru exprimarea frecvenţei de apariţie s-a utilizat următoarea convenţie:
- foarte frecvente (>1/10);
- frecvente (>1/100, <1/10);
- mai puţin frecvente (>1/1000, <1/100);
- rare (>1/10000, <1/1000);
- foarte rare (<1/10000, inclusiv cazurile izolate)
Tulburări psihice

- mai puţin frecvente: tulburări ale somnului, stări depresive
- rare: coşmaruri, halucinaţii
Tulburări ale sistemului nervos

- frecvente: ameţeli, durere de cap (apar mai ales la începutul tratamentului, sunt uşoare şi dispar în timpul tratamentului)
Tulburări oculare

- rare: diminuarea secreţiei lacrimale
- foarte rare: conjunctivită, tulburări vizuale
Tulburări acustice şi vestibulare

- rare: tulburări ale auzului
Tulburări cardiace

- mai puţin frecvente: scăderea frecvenţei cardiace, tulburări ale conducerii impulsurilor la nivelul inimii, agravarea insuficienţei cardiace
- foarte rare: durere în piept
Tulburări vasculare

- frecvente: senzaţie de răceală sau amorţeală la nivelul extremităţilor corpului
- mai puţin frecvente: hipotensiune arterială ortostatică
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale

- mai puţin frecvente: bronhospasm
Tulburări gastro-intestinale

- frecvente: greaţă, vărsături, diaree, constipaţie
Tulburări hepatobiliare

- rare: hepatită
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

- rare: reacţii de hipersensibilitate: senzaţie de mâncărime, înroşirea trecătoare a feţei, erupţie pe piele, rinită alergică)
- foarte rare: psoriazis sau agravare leziunilor psoriazice deja existente, erupţie cutanată asemănătoare celei psoriazice, căderea părului
Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv

- mai puţin frecvente: diminuarea forţei musculare, crampe musculare
Tulburări renale şi ale căilor urinare

- tulburări ale potenţei
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

- frecvente: stare de fatigabilitate, senzaţie de epuizare
Investigaţii diagnostice

- rare: creşterea concentraţiei grăsimilor din sânge, creşterea concentraţiilor unor enzime hepatice din sânge.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Bisotens®

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Bisotens® după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, înambalajul original.
Nu utilizaţi Bisotens® dacă observaţi comprimate filmate crăpate sau sfărâmate.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Bisotens®

Substanţa activă este fumarat de bisoprolol. Fiecare comprimat filmat conţine fumarat de bisoprolol 5 mg.
- Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloză microcristalină, amidon parţial pregelatinizat, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Film: alcool polivinilic parţial hidrolizat, dioxid de titan (E171), macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), oxid negru de fer (E172).
Cum arată Bisotens® şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate rotunde, biconvexe de culoare bej.
Ambalaj:

Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice SA
Str. Valea Lupului nr. 1, Iaşi, România

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 60893
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 12395
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1352
Код товара: 61369
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 294
Код товара: 39851
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 254
Код товара: 55754
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 430
Код товара: 60988
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 55111
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 722
Код товара: 58535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 48651
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 46562
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!