Ampicilina 250mg caps. N20 (Antibiotice)

Код товара: 15539
Доза: 250
Количество доз: 20
Производитель: Antibiotice SA, SC
Страна: Romania
Форма: капс.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
23 64 леев
(-12%)
20 87 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ampicilină Atb 250 mg capsule

Ampicilină Atb 500 mg capsule

ampicilină
1. Ce este Ampicilină Atb şi pentru ce se utilizează

Ampicilină Atb face parte din grupul de medicamente cunoscut sub denumirea de peniciline cu spectru larg. Ampicilină Atb este indicată în infecţii cauzate de bacterii sensibile, localizate la nivel respirator, ORL, urogenital şi digestiv. Este indicată şi în meningită bacteriană, endocardită bacteriană şi în listerioză cu germeni sensibili.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ampicilină Atb
Nu luaţi Ampicilină Atb
-dacă sunteţi alergic la ampicilină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
-dacă sunteţi alergic la orice antibiotic beta-lactamic, cum ar fi penicilina, cefalosporine; -dacă aveţi mononucleoză infecţioasă;
-la copii cu vârsta sub 6 ani, din cauza formei farmaceutice neadecvate.
Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Ampicilină Atb, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ampicilină Atb dacă:
-Suferiţi de reacţii alergice la orice medicament.
-Suferiţi de afecţiuni renale sau diaree.
În timpul tratamentului îndelungat există riscul suprainfecţiilor bacteriene sau fungice. Înainte de a utiliza acest medicament, anunţaţi medicul dacă aţi fost diagnosticat cu mononucleoză infecţioasă, deoarece s-a constatat apariţia mai frecventă a erupţiei cutanate tranzitorii la pacienţii cu această afecţiune care au primit tratament cu ampicilină. Apariţia acestei erupţii trebuie atent evaluată de către medic, pentru a o diferenţia pe cea prin mecanism non-alergic, de o reacţie de hipersensibilizare. La doze mari, ampicilina poate modifica rezultatele dozării glucozei în plasmă şi urină precum şi a proteinelor serice totale, în cazul utilizării metodelor colorimetrice. Metodele enzimatice de dozare a glucozei nu sunt influenţate.
Ampicilină Atb împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Dacă utilizaţi acest medicament concomitent cu alte medicamente, se poate modifica modul lor de acţiune. Adresaţi-vă medicului în condiţiile în care, în timpul tratamentului cu Ampicilină Atb mai luaţi: alte antibiotice, alopurinol, contraceptive orale, probenecid.
Ampicilină Atb împreună cu alimente şi băuturi

Alimentele scad absorbţia ampicilinei. De aceea, se recomandă administrarea medicamentului cu o jumătate de oră înainte sau la 2 ore după masă.
Sarcina, fertilitatea şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În timpul sarcinii, ampicilina poate fi recomandată de către medic dacă este absolut necesar, dacă beneficiile posibile pentru mamă depăşesc orice risc potenţial pentru făt. Ampicilina se excretă în laptele matern, de aceea este posibil ca medicul să vă recomande să întrerupeţi fie alăptarea, fie administrarea antibioticului.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ampicilină Atb nu are nici o influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Ampicilină Atb conţine galben amurg (E 110), carmoizină (E 122). Aceşti excipienţi pot provoca reacţii alergice.
Ampicilină Atb conţine p-hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-hidroxibenzoat de propil (E 216). Aceşti excipienţi pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).
3. Cum să utilizaţi Ampicilină Atb

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Administraţi capsulele de Ampicilină Atb pe cale orală, cu o cantitate suficientă de lichid, cu o jumătate de oră înainte sau la 2 ore după masă.
Adulţi:

Doza recomandată este de 500 mg (2 capsule de 250 mg sau 1 capsulă de 500 mg) la intervale de 6 ore. Doza poate fi crescută în funcţie de natura şi gravitatea infecţiei, fără a depăşi 4 g/zi.
Utilizarea în insuficienţă renală:

În insuficienţa renală doza se adaptează în funcţie de clearance-ul creatininei. Pentru valori cuprinse între 30-60 ml/min, doza maximă zilnică recomandată pentru adult este de 4 g/zi, pentru valori cuprinse între 10-30 ml/min se administrează o doza de atac de 1 g, apoi 500 mg la intervale de 12 ore. Când clearence-ul creatininei este de 10 ml/min, se administrează iniţial o doză de 1 g, apoi 500 mg la intervale de 24
ore.
Utilizarea la copii şi adolescenţi

Doza uzuală este de 50-100 mg/kg corp şi zi, fracţionat la intervale de 6-8 ore. Pentru copii sub 6 ani administraţi forme farmaceutice de ampicilină adecvate vârstei.
Dacă utilizaţi Ampicilină Atb mai mult decât trebuie

Utilizarea oricărui medicament în exces poate avea consecinţe severe. Se pot întâlni următoarele simptome: agitaţie, halucinaţii, encefalopatie, confuzii şi convulsii. Dacă apar astfel de simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau departamentului de primire urgenţe. Hemodializa poate fi utilă dar nu şi dializa peritoneală.
Dacă uitaţi să utilizaţi Ampicilină Atb

Daca aţi uitat să luaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Ampicilină Atb

Utilizaţi întreaga cantitate de Ampicilină Atb prescrisă, chiar dacă începeţi să vă simţiţi mai bine. Simptomele se pot ameliora înainte ca infecţia să fie pe deplin tratată. Întrebaţi medicul în privinţa duratei tratamentului. Nu întrerupeţi tratamentul decât dacă vă este recomandat acest lucru. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Tulburări ale sistemului imunitar: urticarie, erupţii cutanate tranzitorii, eozinofilie, febră, edem Quincke, tulburări respiratorii cum ar fi stridor laringian, excepţional şoc anafilactic. La pacienţii cu febră tifoidă, leptospiroză sau sifilis poate să apară reacţia Jarish-Herxheimer, ca urmare a eliberării endotoxinelor din bacteriile lizate.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: erupţii maculopapuloase de natură alergică sau nealergică, rar dermatită exfoliativă şi eritem polimorf. Tulburări gastrointestinale: greaţă, vărsături, diaree, candidoză, glosită, stomatită, enterocolită, ocazional colită pseudomembranoasă.
Tulburări hepato-biliare: rar a fost semnalată creşterea valorilor concentraţiilor plasmatice ale transaminazelor hepatice; foarte rar au fost raportate hepatită şi icter colestatic.
Tulburări hematologice: rar au fost raportate anemie, leucopenie, trombocitopenie, eozinofilie, agranulocitoză, purpură trombocitopenică reversibilă.
Tulburări ale aparatului renal şi ale căilor urinare: nefrită interstiţială acută.
Tulburări ale sistemului nervos: au fost raportate ameţeală, cefalee, convulsii, hiper activi tate, halucinaţii, anxietate, vertij, insomnie, confuzie, agresivitate. Aceste reacţii apar mai ales la pacienţii cu insuficienţă renală sau în cazul administrării de doze foarte mari de medicament. De regulă, aceste tulburări sunt reversibile.
Exprimarea frecvenţei de apariţie a reacţiilor adverse s-a realizat după următoarea convenţie:
Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane
Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10 000 persoane
Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Ampicilină Atb

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Ampicilină Atb
Ampicilină Atb 250 mg

-Substanţa activă este ampicilina. Fiecare capsulă conţine ampicilină 250 mg sub formă de ampicilină trihidrat.
-Celelalte componente sunt:.
Conţinutul capsulei: talc, stearat de magneziu
Corp capsulă: galben de chinolină (E 104), galben amurg (E 110), dioxid de titan (E 171), phidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), gelatină. Capac capsulă: carmoizină (E 122), galben amurg (E 110), dioxid de titan (E 171), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), gelatină.
Ampicilină Atb 500 mg

-Substanţa activă este ampicilina. Fiecare capsulă conţine ampicilină 500 mg sub formă de ampicilină trihidrat.
-Celelalte componente sunt:
Conţinutul capsulei: talc, stearat de magneziu
Corp capsulă: galben de chinolină (E 104), galben amurg (E 110), dioxid de titan (E 171), phidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E216), gelatină. Capac capsulă: carmoizină (E 122), galben amurg (E 110), dioxid de titan (E 171), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat depropil (E 216), gelatină.
Cum arată Ampicilină Atb şi conţinutul ambalajului

Ampicilină Atb 250 mg capsule

Capsule mărimea 1, cu corp de culoare galben opac şi capac de culoare roşu opac, conţinând o pulbere granulată albă sau aproape albă.
Ampicilină Atb500 mg capsule

Capsule mărimea 0, cu corp de culoare galben opac şi capac de culoare roşu opac, conţinând o pulbere granulată albă sau aproape albă.
Ambalaj

Ampicilină Atb 250 mg

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 capsule.
Cutie cu 100 blistere din PVC/Al a câte 10 capsule.
Ampicilină Atb 500 mg

Cutie cu un blister din PVC/Al a 10 capsule.
Cutie cu 100 blistere din PVC/Al a câte 10 capsule
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice SA
Str. Valea Lupului nr. 1, 707410 Iaşi
România


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 343
Код товара: 55356
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 774
Код товара: 57889
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 57534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 466
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1116
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 356
Код товара: 57390
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 30124
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 55536
Акция
Цена товара в пунктах: 439
Код товара: 49833
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 2124
Код товара: 57663
Акция
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 6719
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 244
Код товара: 58019
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 56995
Акция
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 49829
Акция
Цена товара в пунктах: 1242
Код товара: 57655
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 57534
Цена товара в пунктах: 810
Код товара: 52244
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 57021
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Цена товара в пунктах: 338
Код товара: 55534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 55372
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 405
Код товара: 55358
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.