Emoxipin sol.inj. 3% 5 ml N 5

Код товара: 14280
Доза: 30
Количество доз: 5
Производитель: Belmedpreparati RUP
Страна: Беларусь
Форма: р-р д/ин.

EMOXIPIN-BELMED

soluţie injectabilă

DENUMIREA COMERCIALĂ

Emoxipin-Belmed

DCI-ul substanţei active

Emoxipinum

COMPOZIŢIA

1 fiolă/flacon conţine: substanţa activă: emoxipină-150 mg/300 mg; excipienţi: sulfat de sodiu anhidru, fosfat disodic dihidrat, apă pentru injecţii.

FORMA FARMACEUTICĂ

Soluţie injectabilă.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Soluţie transparentă incoloră sau uşor colorată.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte preparate capilaroprotectoare. C05CX

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Emoxipina posedă acţiune benefică asupra procesului de coagulare a sîngelui: inhibă agregarea trombocitelor, reduce indicele total de coagulare, prelungeşte timpul de sîngerare. Intensifică procesul de fibrinoliză. Reduce viscozitatea sângelui, permeabilitatea peretelui vascular. Stabilizează membranele celulare ale vaselor sanguine şi eritrocitelor, creşte rezistenţa eritrocitelor faţă de traumatismul mecanic şi hemoliză. Posedă proprietăţi angioprotectoare. Îmbunătăţeşte microcirculaţia. Inhibă eficient oxidarea lipidelor membranei biologice cu reducerea formării radicalilor liberi, creşte activi tatea enzimelor antioxidante. Stabilizează sistemul citocromului P450, posedă acţiune antioxidantă. În situaţii extremale, însoţite de intensificarea oxidării perioxidice a lipidelor şi hipoxie, optimizează procesele bioenergetice. Emoxipina reduce simptomele tulburărilor cerebrale hemodinamice. Creşte rezistenţa creierului faţă de hipoxie şi ischemie. În tulburările circulaţiei cerebrale (ischemice şi hemoragice) contribuie la corijarea tulburărilor vegetative, facilitează restabilirea activi tăţii integrative a creierului, îmbunătăţeşte funcţiile mnestice. Dilată vasele coronariene, reduce leziunile ischemice ale miocardului. În infarctul miocardic limitează dimensiunile focarului de necroză, accelerează procesele regenerative, contribuie la normalizarea metabolismului miocardului. Posedă acţiune benefică asupra evoluţiei clinice a infarctului miocardic, reducând frecvenţa dezvoltării insuficienţei cardiace acute. Contribuie la reglarea sistemului de oxido-reducere în insuficienţa circulatorie.

Proprietăţi farmacocinetice

La administrarea intravenoasă în doză de 10 mg/kg timpul de înjumătăţire constituie 18 min; clearance-ul total-0,2 ml/min; volumul aparent de distribuţie-5,2 L.

Preparatul rapid penetrează în organe şi ţesuturi, unde se depozitează şi se supune metabolizării. Sunt identificaţi 5 metaboliţi ai emoxipinei, sub formă de produse metabolice dealchilate şi conjugate. Metaboliţii emoxipinei se excretă prin rinichi. În cantităţi semnificative în ficat se înregistrează 2-etil-6-metil-3-oxipiridin-fosfat. În stările patologice, în caz de ocluzie coronariană, farmacocinetica emoxipinei se modifică. Se reduce viteza de eliminare, ca rezultat creşte biodisponibilitatea medicamentului. Creşte timpul de aflare a emoxipinei în circulaţia sanguină, ceea ce poate fi legat de eliberarea ei din depouri, inclusiv din miocardul ischemizat.

INDICAŢII TERAPEUTICE

În neurologie şi neurochirurgie în cadrul tratamentului complex: ictus hemoragic, ictus ischemic în bazinul arterei carotide interne şi în sistemul vertebro-bazilar, dereglările tranzitorii ale circulaţiei cerebrale, insuficienţa cronică ale circulaţiei cerebrale, traumatism cranio-cerebral, însoţit de contuzii cerebrale; perioada postoperatorie la bolnavii cu traumatism cranio-cerebral, supuşi intervenţiei chirurgicale pentru înlăturarea hematoamelor epidurale, subdurale şi intracraniene, asociate cu contuzii cerebrale; perioada pre- şi postoperatorie la bolnavii cu anevrism arterial şi malformaţii arterio-venoase a vaselor cerebrale. În cardiologie în cadrul tratamentului complex: infarct miocardic acut, profilaxia „sindromului de reperfuzie”, angină pectorală instabilă.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Dozele, durata tratamentului sunt determinate în mod individual.

În neurologie şi neurochirurgie emoxipina se administrează intravenos în perfuzie în doza nictemerală de 5-10 mg/kg timp de 10-12 zile. Înainte de administrare emoxipina se dizolvă în 200 ml soluţie 0,9% clorură de sodiu. Se administrează cu viteza de 20-30 picături/minut. Apoi se trece la administrare intramusculară câte 2-10 ml soluţie 30 mg/ml emoxipină (60-300 mg) de 2-3 ori pe zi timp de 10-30 zile.

În cardiologie se iniţiază cu administrarea intravenoasă în perfuzie (20-40 picături/minut) 20-30 ml soluţie 30 mg/ml emoxipină (600-900 mg) în 200 ml soluţie 0,9% clorură de sodiu de 1-3 ori pe zi timp de 5-15 zile în funcţie de evoluţia maladiei, cu trecerea ulterioară la administrarea intramusculară câte 2-10 ml soluţie 30 mg/ml emoxipină (60-300 mg) de 2-3 ori pe zi timp de 10-30 zile. Tratamentul cu emoxipină, în cazul administrării intravenoase, intraarteriale şi intramusculare, se va efectua sub controlul tensiunii arteriale şi stării funcţionale a sistemului sanguin coagulant şi anticoagulant.

REACŢII ADVERSE

La administrare intravenoasă - senzaţie de arsură pe traiectul venei; creşterea tensiunii arteriale, excitaţie, somnolenţă. Rar-cefalee, dureri în regiunea cordului; la persoanele cu patologii cronice ale organelor digestive-greaţă, disconfort în regiunea epigastrică. În cazul predispoziţiei la reacţii alergice în cazuri rare se înregistrează prurit şi hiperemie cutanată.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la emoxipină, sarcina, copii cu vârsta sub 18 ani.

SUPRADOZAJ

În caz de supradozaj este posibilă exacerbarea reacţiilor adverse. Simptome: creşterea tensiunii arteriale, excitaţie, somnolenţă, cefalee, dureri în regiunea cordului, greaţă, disconfort în regiunea epigastrică. Este posibilă tulburarea coagulabilităţii sângelui. Tratament simptomatic. Antidot specific nu există.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Pe parcursul tratamentului cu emoxipină se va monitoriza sistematic coagulabilitatea sângelui şi tensiunea arterială. Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare Preparatul este contraindicat în sarcină. Administrarea preparatului în perioada de alăptare e posibilă numai dacă beneficiile scontate pentru mamă justifică riscul potenţial pentru făt. Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Nu influenţează asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Nu au fost înregistrate efecte negative la administrarea emoxipinei pe fondalul tratamentului cu alte preparate. α-Tocoferolul acetat potenţează efectul antioxidant al emoxipinei. Soluţia injectabilă de emoxipină nu se va administra cu alte preparate injectabile în aceeaşi seringă.

PREZENTARE, AMBALAJ

Soluţie injectabilă 30 mg/ml. Câte 5 ml în fiole. Câte 5 sau 10 fiole împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.

Soluţie injectabilă 30 mg/ml. Câte 10 ml în flacoane. Câte 1 sau 40 flacoane împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperatura sub 25ºC.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

RUP Belmedpreparatî, Republica Belarus

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

RUP Belmedpreparatî, Republica Belarus,

str. Fabritsius, 30, or. Minsk, 220007,

Tel. /fax: (+375 17) 220 37 16,

e-mail: medic@belmedpreparaty. com,

http://www. belmedpreparaty. com


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 488
Код товара: 54909
Цена товара в пунктах: 339
Код товара: 62778
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 366
Код товара: 63784
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 62832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 26
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 760
Код товара: 63625
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 63481
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 1372
Код товара: 45721
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63396
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Цена товара в пунктах: 817
Код товара: 55758
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.