Redex® 5 comp. film.5 mg N10x3

Код товара: 50810
Доза: 5
Количество доз: 30
Производитель: Al-Taqaddom Pharmaceutical Industries
Страна: Иордания
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
288 35 леев
(-6%)
270 10 леев
Выгода:
27 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

REDEX® 5 mg

REDEX® 10 mg

REDEX® 20 mg

comprimate filmate

DENUMIREA COMERCIALĂ

Redex® 5 mg

Redex® 10 mg

Redex® 20 mg

DCI-ul substanţelor active

Tadalafilum

COMPOZIŢIA

1 comprimat filmat conţine:

substanţa activă: tadalafil 5 mg, 10 mg sau 20 mg;

excipienţi: lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică, celuloză microcristalină, laurilsulfat de sodiu, Povidonă K30, stearat de magneziu, oxid galben de fier, Opadry II 32K520009 alb.

FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate filmate

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate filmate de culoare galbenă, formă de migdală este inscripţionat cu „TQ” pe una din feţe şi netedă pe cealaltă.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Urologice, medicamente pentru tratamentul disfuncţiei erectile, G04BE08.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Redex este un inhibitor selectiv, reversibil, al fosfodiesterazei tip 5. După stimularea sexuală, determină relaxarea muşchilor netezi ai vaselor şi afluxul de sânge în ţesuturile peniene, producând astfel erecţia. Tadalafil 20 mg administrat la subiecţi sănătoşi nu a produs diferenţe semnificative comparativ cu placebo ale tensiunii arteriale sistolice şi diastolice (media scăderii maxime de 1,6mm Hg, respectiv de 0,8 mmHg), ale tensiunii arteriale sistolice şi diastolice în ortostatism (media scăderii maxime de 0,2 mmHg, respectiv de 4,6 mmHg). Nu modifică semnificativ frecvenţa cardiacă.

Proprietăţi farmacocinetice

În intervalul de doze de la 2,5 mg până la 20 mg, expunerea (ASC) la tadalafil creşte proporţional cu doza la subiecţii sănătoşi. Pe parcursul administrării de tadalafil o dată pe zi, concentraţiile plasmatice la starea de echilibru se ating în decurs de 5 zile, iar expunerea este de aproximativ 1,6 ori mai mare decât cea după o doză unică. După administrarea orală, în doză unică, concentraţia plasmatică maximă observată (Cmax) se realizează peste 30 min-6 ore (în mediu de 2 ore) după administrare. Biodisponibilitatea absolută a tadalafil după administrarea orală nu a fost determinată. Viteza şi gradul de absorbţie ale tadalafilului nu sunt influenţate de alimente, astfel că Redex poate fi administrat cu sau fără alimente.

Distribuţie

Volumul mediu de distribuţie este de aproximativ 63 l, indicând faptul că tadalafilul se distribuie în ţesuturi. La concentraţiile terapeutice, 94% din tadalafilul din plasmă este legat de proteine. În sperma subiecţilor sănătoşi apare mai puţin de 0,0005% din doza administrată.

Metabolizare

Tadalafil este metabolizat predominant de către citocromul CYP3A4 până la metabolitul catecol. Metabolitul catecol se supune metilării şi glucuronizării cu formarea metilcatecolului şi metilcatecol glucuronidului, respectiv. Metabolitul circulant major este metilcatecol glucuronidul. Concentraţia metilcatecolului este mai mică decât 10% din concentraţia metilcatecol glucuronidului. Studiile in vitro sugerează că nu este de aşteptat ca metaboliţii să fie farmacologic activi , la concentraţiile de metabolit observate.

Eliminare

Clearance-ul oral mediu al tadalafilului este 2,5 l/oră şi timpul mediu de înjumătăţire plasmatică prin eliminare este de 17,5 ore la subiecţii sănătoşi. Tadalafilul se excretă predominant sub formă de metaboliţi, în principal în materiile fecale (aproximativ 61% din doză) şi într-o proporţie mai mică în urină (aproximativ 36% din doză).

Vârstnici

Subiecţii vârstnici sănătoşi (în vârstă de 65 ani şi peste) au un clearance mai redus al tadalafilului administrat oral, rezultând o expunere (ASC) cu 25% mai mare comparativ cu subiecţii sănătoşi în vârstă de 19 până la 45 ani. Acest efect al vârstei nu este semnificativ clinic şi nu justifică modificarea dozei. Totuşi, trebuie luată în consideraţie sensibilitate unor subiecţi vârstnici la preparat.

Copii

Tadalafilul nu a fost studiat la subiecţii cu vârsta mai mică de 18 ani. Pacienţii cu diabet zaharat Expunerea la tadalafil (ASC) după administrarea unei doze de 10 mg la pacienţii cu diabet zaharat a fost cu aproximativ 19 % mai mică decât valoarea ASC la pacienţii sănătoşi concentraţia maximă mai mică cu 5%. Această diferenţă a expunerii nu justifică o ajustare a dozei.

Pacienţii cu hipertrofie benignă de prostată

La pacienţii cu hipertrofie benignă de prostată după administrarea unică sau multiplă a tadalafilului în doză de 20 mg nu a fost observată o creştere semnificativă a expoziţiei (ASC şi Cmax) la subiecţii vârstnici (70-80 ani) şi mai tineri (≤60 ani). Nu justifică modificarea dozei.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Redex este indicat pentru tratamentul disfuncţiei erectile la bărbaţii adulţi. Pentru ca tadalafil să fie eficace este necesară prezenţa stimulării sexuale. Nu este indicată utilizarea tadalafilului de către femei. Numai Redex® 5 mg: Tratamentul semnelor și simptomelor hiperplaziei benigne de prostată pentru bărbații adulți.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Comprimatele se vor înghiți întregi cu puţină apă, indiferent de masă Redex® se va administra cu cel puţin 30 minute înainte de actul sexual. Redex® poate fi eficient până la 36 ore de la administrarea comprimatului. Medicamentul se va administra la recomandarea medicului. Doza iniţială recomandată este de 10 mg, administrată înainte de actul sexual. La pacienţii la care tadalafil 10 mg nu produce un efect adecvat, se poate încerca administrarea a 20 mg. Frecvenţa maximă recomandată pentru administrare este o dată pe zi. Redex® 10 şi 20 mg este destinat utilizării înaintea actului sexual anticipat. La pacienţii care anticipează o utilizare frecventă a Redex® (de exemplu cel puţin de două ori pe săptămână), în funcţie de alegerea pacientului şi decizia medicului, poate fi considerat adecvat un regim de administrare zilnică de Redex® în doze mici. La aceşti pacienţi doza recomandată este de 5 mg o dată pe zi, administrată la aproximativ acelaşi moment al zilei. În funcţie de tolerabilitatea individuală, doza poate fi scăzută la 2,5 mg pe zi. Pentru tratamentul hiperplaziei benigne de prostată Pentru bărbaţii adulţi trataţi pentru ambele afecţiuni, hiperplazie benignă de prostată şi disfuncţie erectilă, doza recomandată este de 5 mg administrată aproximativ în acelaşi moment al zilei. Grupe speciale de pacienţi. Nu sunt necesare ajustări ale dozei la pacienţii vârstnici, pacienţii cu insuficienţă renală uşoară până la moderată, pacienţii diabetici.

REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse prezentate mai jos sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, pe aparate, sisteme şi organe. Grupele de frecvenţă conform convenţiei MedDRA: foarte frecvente(≥1/10), frecvente (≥ 1/100 şi < 1/10), mai puţin fervente (≥ 1/1000 şi < 1/100), rare(≥1/10000 şi <1/1000 ) şi foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Tulburări ale sistemului imunitar: mai puţin frecvente - reacţii de hipersensibilitate, inclusiv erupţii şi urticarie, edem al pleoapelor, transpiraţie abundentă; rare - edemul feţei; cu frecvenţă necunoscută - erupţii cutanate grave;

Tulburări ale sistemului nervos: foarte frecvente-cefalee; frecvente-ameţeli; rare: sincopă, migrenă, accidente vasculare cerebrale; cu frecvenţă necunoscută: convulsii, amnezie tranzitorie.

Tulburări oculare: mai puţin frecvente - dereglări de vedere, dureri de ochi; rare - pierderea bruscă, temporară sau permanentă, parţială sau totală a vederii la unul sau ambii ochi;

Tulburări acustice şi vestibulare: cu frecvenţă necunoscută-pierderea bruscă totală sau parţială a auzului.

Tulburări cardiace: frecvente - palpitaţii; mai puţin frecvente - tahicardie, dureri în torace. În caz de dureri în torace, care survin în timpul sau după activi tatea sexuală, nu trebuie să administraţi nitraţi, dar să contactaţi medicul. Rare - infarct miocardic; cu frecvenţă necunoscută - aritmii, angină pectorală, moarte cardiacă subită;

Tulburări vasculare: mai puţin frecvente: hipotensiune, hipertensiune; rare - sincopă; cu frecvenţă necunoscută - tulburări de vascularizare a ochilor;

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: frecvente - congestie nazală; mai puţin frecvente-epistaxis.

Tulburări gastrointestinale: foarte frecvente - dispepsie; frecvente - dureri abdominale, reflux gastroesofagian. Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: frecvente-hiperemia feţei;

Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv: frecvente - dureri în spate, mialgii, dureri în extremităţi.

Tulburări ale aparatului genital şi sânului:

rare - erecţii prelungite şi dureroase. Pacienţii care au erecţii cu durata de 4 ore sau mai mult trebuie instruiţi să solicite imediat asistenţă medicală. Cu frecvenţă necunoscută-reducerea concentraţiei spermei.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la tadalafil sau la oricare dintre celelalte componentele medicamentului.

Pacienţii care administrează orice formă de nitrat organic sau de donatori ai oxidului nitric, cum ar fi nitritul de amil.

Pacienţii care suferă de maladii cardiace sau care au suportat recent infarct miocardic în ultimele 90 zile.

Pacienţii care au suportat recent accident vascular cerebral.

Pacienţii cu hipotensiune sau hipertensiune arterială necontrolată medicamentos. Pacienţii care au avut vreodată pierderea vederii la un ochi datorită neuropatiei optice anterioare ischemice nonarteritice (NOAIN), afecţiune descrisă ca „accidentul vascular al ochiului”.

SUPRADOZAJ

Nu sunt date

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Actul sexual implică un risc posibil pentru pacienţii cu maladii cardiace, în acest caz se recomandă adresarea la medic.

Se va administra cu precauție în caz de:

- siclemie, mielom multiplu, leucemie, orice deformare a penisului.

- afecțiuni hepatice grave, afecțiuni renale grave. Nu se cunoaşte dacă tadalafil este eficace la pacienţii cărora le-au fost efectuate intervenţii chirurgicale pelviene sau îndepărtarea totală sau paţială a prostatei în care nervii prostatei sunt secţionaţi. La o scădere bruscă a acuității vizuale sau pierdere a vederii, se va sista administrarea medicamentului. Redex nu este destinat utilizării de către femei sau adolescenti cu vârsta mai mică de 18 ani. Acest medicament conţine lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucozăgalactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Tadalafilul nu este indicat pentru femei.

Efecte asupra capacităţii de a conduce autovehicule şi de a folosi utilaje

Unii barbaţi care au administrat tadalafil în studii clince au manifestat vertij. Înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje pacienţii vor recunoaște reacţia la medicament.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Este contraindicată administrarea concomitentă cu nitraţi,, blocante alfa-adrenergice, utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau hiperplazia benignă de prostată. La administrarea concomitentă cu medicamentele care inhibă CYP3A4 (ex. : ketoconazol, inhibitori ai proteazei pentru tratamentul infecţiei cu HIV) frecvenţa efectelor adverse poate să crească. Nu se va administra concomitent cu alte tratamente pentru disfuncţie erectilă. Consumul de alcool etilic poate afecta capacitatea de a obţine erecţia şi poate scădea temporar tensiunea arterială. Se va evita consumul excesiv de alcool etilic (alcoolemie de 0,08% sau mai mare), deoarece acesta poate creşte riscul de apariţie a vertijului.

PREZENTARE, AMBALAJ

Redex 5 mg.

Câte 10 comprimate în blister.

Câte 3 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.

Redex 10 mg sau Redex 20 mg.

Câte 2 comprimate în blister.

Câte 1 blister împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 30 °C.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Al-Taqaddom Pharmaceutical Industries,

P. O. Box:1019 Amman 11947, Iordania

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Al-Taqaddom Pharmaceutical Industries,

P. O. Box:1019 Amman 11947, Iordania

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 834
Код товара: 38702
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Цена товара в пунктах: 1546
Код товара: 51669
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 80
Код товара: 49480
Топ сезона
Код товара: 42910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61750
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42965
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Цена товара в пунктах: 379
Код товара: 62319
Цена товара в пунктах: 925
Код товара: 61956
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Цена товара в пунктах: 312
Код товара: 35497
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.