Rompirin® E comp. gastrorez.100 mg N10x3 Antibiotice

Код товара: 49872
Доза: 100
Количество доз: 30
Количество доз: 30
Производитель: Antibiotice SA, SC
Страна: Румыния
Форма: N/A
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
31 80 леев
(-12%)
28 06 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Rompirin E 100 mg comprimate gastrorezistente

Acid acetilsalicilic
1. Ce este Rompirin E şi pentru ce se utilizează

Rompirin E inhibă adeziunea şi agregarea trombocitelor din sânge (trombocite) şi în felul acesta previne formarea cheagurilor de sânge (trombi) în curs de dezvoltare (inhibarea agregării plachetare).
Rompirin E este utilizat:
-pentru reducerea riscului de mortalitate la pacienţii la care se suspectează infarct miocardic acut,
-pentru reducerea riscului de morbiditate şi mortalitate la pacienţii cu infarct miocardic în antecedente,
-pentru profilaxia secundară a accidentului vascular cerebral,
-pentru reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) şi accident vascular cerebral la pacienţii cu AIT,
-pentru reducerea riscului la pacienţii cu angină pectorală stabilă şi instabilă,
-pentru profilaxia trombembolismului după chirurgie vasculară sau intervenţii chirurgicale, ex. PTCA (Angioplastia Coronariana Percutanata Transluminala), CABG (Bypass Coronarian), endarterectomie carotidiană, şunturi arterio-venoase,
-pentru reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular, exemplu diabet zaharat, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate, fumat, vârstă înaintată,
-pentru inhibarea profilactică a agregării plachetare în anevrism coronarian. Comprimatele de Rompirin E conţin doze mici de acid acetilsalicilic şi nu sunt potrivite pentru utilizare în reducerea inflamaţiei, febrei sau durerii. Aceste efecte apar la utilizarea unor doze mai mari de acid acetilsalicilic.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Rompirin E

Nu utilizaţi Rompirin E

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic, la alţi salicilaţi sau la oricare dintre celelalte componente ale Rompirin E;
-dacă aţi avut astm bronşic legat de utilizarea salicilaţilor sau a substanţelor înrudite, în special antiinflamatoare nesteroidiene;
-dacă aveţi tendinţă la sângerări, număr scăzut de trombocite în sânge, hemofilie;
-dacă aveţi ulcer gastric sau duodenal în evoluţie;
-dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală severă;
-dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă;
-dacă utilizaţi Rompirin E concomitent cu metotrexat în doze ≥15 mg/săptămână;
-dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină (vezi pct. Sarcina şi alăptarea).
Atenţionări şi precauţii

-dacă aveţi hipersensibilitate la analgezice/antiinflamatoare/antireumatice şi în prezenţa altor alergii;
-dacă aveţi alte alergii (de exemplu, reacţii cutanate, prurit, urticarie);
-dacă aveţi astm bronşic, febra fânului, umflarea mucoasei nazale (polipi nazali) sau boli cronice ale tractului respirator;
-dacă urmaţi un tratament concomitent cu medicamente anticoagulante (de exemplu derivaţi cumarinici, heparina - cu excepţia tratamentului cu heparină în doze mici);
-dacă aveţi istoric de ulcere gastro-intestinale, inclusiv ulcere cronice sau recurente sau antecedente de hemoragii gastro-intestinale;
-dacă aveţi insuficienţă hepatică severă;
-dacă aveţi insuficienţă renală sau insuficienţă circulatorie cardiovasculară (de exemplu, boli renale vasculare, insuficienţă cardiacă congestivă, hipovolemie, intervenţii chirurgicale majore, sepsis sau evenimente majore hemoragice), deoarece acidul acetilsalicilic poate creşte mai mult riscul de insuficienţă renală şi insuficienţă renală acută;
-dacă trebuie să faceţi o intervenţie chirurgicală (inclusiv intervenţii chirurgicale minore, cum ar fi extracţii dentare): poate apărea o creştere a tendinţei de sângerare. Vă rugăm să informaţi medicul dentist dacă aţi luat Rompirin E;
-dacă suferiţi de deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (G6PD), acidul acetilsalicilic poate induce hemoliza sau anemia hemolitică. Factorii care pot creşte riscul de hemoliză, sunt, de exemplu doze mari, febră sau infecţii acute. La doze mici acidul acetilsalicilic reduce excreţia de acid uric. Acest fapt poate cauza atacuri de gută la pacienţii cu predispoziţie.
Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, poate dura mai mult decât de obicei pentru oprirea sângerării. Acest lucru are de a face cu acţiunea Rompirin E. Tăieturi şi răni uşoare (de exemplu, atunci când vă radeţi) nu sunt în general semnificative. Dacă aveţi sângerări neobişnuite (într-un loc neobişnuit sau pentru o elasticitate neobişnuită de timp), consultaţi medicul dumneavoastră.
Copii şi adolescenţi

Rompirin E nu trebuie să fie luat de către copii sau adolescenţi, cu excepţia cazului în care medicul lea prescris acest medicament şi alte măsuri terapeutice nu au reuşit. Vărsături prelungite în legătură cu astfel de boli ar putea fi un semn al sindromului Reye, o boală foarte rară, care pune viaţa în pericol şi care necesită atenţie medicală imediată.
Rompirin E împreună cu alte medicamente

Efectul unor medicamente sau grupuri de substanţe administrate concomitent poate afecta efectul tratamentului cu Rompirin E.
-Anticoagulante (de exemplu, cumarina, heparina) şi medicamente trombolitice: acidul acetilsalicilic poate creşte riscul de sângerare dacă sunt luate înainte de tratamentul anticoagulant. Trebuie să fiţi atenţi, prin urmare, la semne de sângerare interne sau externe (de exemplu, echimoze), dacă apar în cursul unui astfel de tratament;
-Alţi inhibitori ai agregării plachetare (medicamente care inhibă agregarea împreună cu trombocitele) de exemplu, ticlopidina, clopidogrel: risc crescut de sângerare;
-Medicamente care conţin cortizon sau substanţe ca şi cortizonul (cu excepţia produselor care sunt aplicate topic sau cortizon pentru tratamentul de substituţie pentru boala Addison): risc crescut pentru reacţii adverse gastro-intestinale.
-Alcoolul: risc crescut de ulcer gastro-intestinal şi hemoragie.
-Alte analgezice şi medicamente anti-inflamatoare (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene), precum şi alte medicamente antireumatice, în general: risc crescut de ulcer gastro-intestinal şi sângerări.
-Antidiabetice: nivelurile de zahăr din sânge pot fi reduse.
-Digoxină (un medicament care consolidează contracţia muşchiului cardiac).
-Metotrexat (un medicament folosit pentru tratarea cancerului şi a unor boli reumatismale).
-Acid valproic (un medicament pentru tratamentul convulsiilor creierului [epilepsie]).
-Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru tratamentul depresiei): risc crescut de sângerări gastro-intestinale.
-Anumite medicamente cresc excreţia de urină (diuretice aşa-numiţii antagonişti ai aldosteronului, de exemplu spironolactonă şi canrenoat, şi diuretice de ansă, de exemplu, furosemid).
-Anumite medicamente antihipertensive (în special inhibitori ACE).
-Remedii pentru gută care cresc excreţia de acid uric (de exemplu, probenecid, benzbromaronă).
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Rompirin E împreună cu alimente şi alcool

Nu utilizaţi Rompirin E împreună cu alcool, deoarece poate creşte riscul apariţiei sângerărilor la nivel gastro-intestinal.
Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să ramâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
În primul şi al doilea trimestru de sarcină, Rompirin E poate fi luat numai dacă medicul v-a recomandat acest lucru. În ultimul trimestru de sarcină, acidul acetilsalicilic, ingredientul activ al Rompirin E, nu trebuie să fie luat în doze mai mari de 150 mg pe zi, datorită unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil înainte şi în timpul naşterii (a se vedea, de asemenea, „Nu utilizaţi Rompirin E”). În ultimul trimestru de sarcină, doze de până la 150 mg acid acetilsalicilic pe zi pot fi luate numai în cazul în care v-a prescris medicul dumneavoastră.
Alăptarea

Cantităţi mici de acid acetilsalicilic şi metaboliţii săi activi trec în laptele matern. Nu au fost raportate până în prezent efecte negative asupra copilului, nu este, prin urmare, necesar să se întrerupă alăptarea dar doza zilnică nu trebuie să depăşească 150 mg. În cazul în care luaţi doze mai mari (mai mult de 150 mg pe zi), pacienta trebuie să întrerupă alăptarea.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Rompirin E nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
3. Cum să utilizaţi Rompirin E

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Angină pectorală instabilă, profilaxia recidivei infarctului miocardic, după intervenţii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) şi a infarctului cerebral:
Doza zilnică recomandată este de un comprimat gastrorezistent de Rompirin E (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic pe zi).
Infarct miocardic acut:

Doza zilnică recomandată este de trei comprimate gastrorezistente de Rompirin E (echivalent la 300 mg acid acetilsalicilic pe zi).
Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacienţii cu factori multipli de risc:

Doza zilnică recomandată este de 1-2 comprimate gastrorezistente de Rompirin E (echivalent la 100-200 mg acid acetilsalicilic) sau de echivalentul a 300 mg acid acetilsalicilic la intervale de 2 zile.
Comprimatele trebuie administrate după mese şi înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de lichid (de ex. un pahar cu apă). Durata tratamentului Rompirin E este destinat utilizării pe termen lung. Medicul este cel care trebuie să decidă cu privire la durata tratamentului.
Utilizarea la copii şi adolescenţi

Rompirin E nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi.
Dacă utilizaţi mai mult Rompirin E decât trebuie

Utilizarea oricărui medicament în exces poate avea serioase consecinţe. Ameţeli şi zgomote în urechi, în special la copii şi vârstnici, pot indica intoxicaţii grave. Vă rugăm să anunţaţi medicul dumneavoastră dacă bănuiţi că aţi luat o supradoză de Rompirin E. Dacă suspectaţi supradozajul, întrerupeţi administrarea de Rompirin E şi adresaţi-vă de urgenţă medicului.
Dacă uitaţi să utilizaţi Rompirin E

Daca aţi uitat să luaţi o doză de Rompirin® E, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă încetaţi să utilizaţi Rompirin E

Nu întrerupeţi tratamentul cu Rompirin E fără să consultaţi medicul. Dacă aveţi nelămuriri cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse frecvente:

-mici sângerări la nivel gastro-intestinal, dureri la nivelul stomacului.
Reacţii adverse mai puţin frecvente:

-declanşarea crizelor de astm bronşic;
-dispepsie;
-greaţă;
-vărsături;
-diaree.
Reacţii adverse rare:

-scăderea numărului de trombocite;
-scăderea numărului de globule roşii;
-scăderea numărului de globule albe;
-erupţii pe piele;
-eczeme;
-urticarie;
-vertij şi ţiuituri în urechi;
-umflarea feţei, limbii, gâtului;
-utilizarea de doze mari timp îndelungat poate determina afectarea rinichilor;
-inflamaţie la nivelul mucoasei nazale;
-bronhospasm;
-scăderea tensiunii arteriale până la şoc;
-dureri de cap;
-vertij;
-tulburări de văz;
-scăderea acuităţii auditive;
-obnubilare;
-hemoragii şi ulceraţii la nivelul stomacului şi intestinului;
-creşterea valorilor serice ale enzimelor ficatului.
Reacţii adverse foarte rare:

-reacţii cutanate grave (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, necroză epidermică toxică);
-scăderea valorii zahărului din sânge;
-dezechilibru acido-bazic;
-sindrom Reye.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Rompirin E

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi comprimate crăpate sau sfărâmate.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Rompirin E

-Substanţa activă este acid acetilsalicilic. Un comprimat gastrorezistent conţine acid acetilsalicilic 100 mg.
-Celelalte componente sunt: nucleu - celuloză microcristalină, amidon pregelatinizat, acid stearic; film - copolimer al acidului metacrilic tip c, talc, dioxid de titan (E 171), trietilcitrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, laurilsulfat de sodiu.
Cum arată Rompirin E şi conţinutul ambalajului

Rompirin E se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă, rotunde, biconvexe, cu aspect uniform, cu margini intacte.
Ambalajul

Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente
Deţinătorul Certificatului de Înregistrare şi fabricantul

Antibiotice SA
Str. Valea Lupului nr. 1, 707410 Iaşi,România


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1173
Код товара: 55109
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 57886
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 20
Код товара: 49069
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 533
Код товара: 64318
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 63697
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 312
Код товара: 35497
Цена товара в пунктах: 1092
Код товара: 39815
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.