Clorură de potasiu conc./sol. perf. 400 mg/10 ml 10 ml N5

Код товара: 58175
Доза: 400
Количество доз: 5
Производитель: NCPC International Corp. (prod.: Hebei Tiancheng Pharmaceutical Co., Ltd, China)
Страна: Китай
Форма: р-р инф.

Clorură de potasiu 400mg/10ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă

Clorură de potasiu

1. Ce este Clorură de potasiu şi pentru ce se utilizează


Acest medicament aparţine clasei de medicamente “Soluţii intravenoase: Soluţii de electroliţi” şi se eliberează pe bază de prescripţie medicală.

Clorură de potasiu este indicată pentru tratamentul deficitului de potasiu la pacienţii la care regimul alimentar sau medicaţia orală sunt inadecvate.

Trebuie să vă adresaţi unui medic dacă nu ’să simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze Clorură de potasiu


Nu trebuie să vi se administreze Clorură de potasiu dacă:

- sunteţi alergic la substanţa activă

- aveţi un exces de potasiu în sânge (hiperkaliemie).

Atenţionări şi precauţii


înainte să utilizaţi Clorură de potasiu, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Clorură de potasiu va fi administrat de către sau sub directa supraveghere a medicului dumneavoastră, care va avea grijă de următoarele:

- Injectarea directă a soluţiilor concentrate de clorură de potasiu, fără diluare corespunzătoare, poate determina deces imediat.

- Administrarea trebuie să fie lentă (de obicei 10 mEq/oră, fără a depăşi 20 mEq/oră) şi activi tatea inimii trebuie supravegheată.

- Deoarece trebuie asigurat un debit urinar adecvat, acesta trebuie monitorizat.

- Trebuie monitorizate concentraţiile de ioni din sânge şi echilibrul acido-bazic, iar doza trebuie modificată în funcţie de necesităţile fiecărui pacient.

- Vor fi supravegheaţi cu atenţie pacienţii cu afecţiuni ale inimii, deficit acut de lichide (deshidratare acută), crampe musculare, distrugeri extinse ale ţesuturilor, cum se întâmplă în arsurile severe, precum şi pacienţii vârstnici, deoarece funcţia rinichilor poate fi afectată sau pot fi prezente alte afecţiuni care predispun la un exces de potasiu în sânge (hiperkaliemie).

- Tratamentul iniţial cu potasiu nu trebuie să includă perfuzii cu glucoza deoarece glucoza poate determina scăderea suplimentară a concentraţiei potasiului în sânge.

- Dacă apar semne de insuficienţă renală, administrarea intravenoasă a soluţiilor care conţin potasiu trebuie întreruptă.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să fie nevoit să ia măsuri de precauţie speciale şi va decide dacă vi se poate administra Clorură de potasiu în cazul în care aveţi:

- insuficienţă cardiacă decompensată, dacă sunteţi tratat cu medicamente digitalice (utilizate pentru tratamentul afecţiunilor inimii) şi dacă aveţi bloc sever sau complet al inimii.

- afecţiuni care sunt asociate frecvent cu un exces de potasiu în sânge (hiperkaliemie): adinamia episodică ereditară (sindrom Gamstoip) (o formă de paralizie periodică), anemie cu celule în seceră, afectarea funcţiei glandelor suprarenale (insuficienţă suprarenală), afectarea funcţiei rinichilor (insuficienţă renală), debit urinar scăzut după o intervenţie chirurgicală (oligurie postoperatorie), şoc însoţit de distrugerea globulelor roşii ale sângelui şi/sau deficit de lichide în organism (şocul asociat cu reacţiile hcmoliticc şVsau deshidratarea), acidoză metabolică (o formă de aciditate a sângelui), tratament cu diuretice care economisesc potasiul (medicamente utilizate pentru a creşte cantitatea de urină eliminată, care reţin potasiul în sânge), exces de cloruri în sânge (hipercloremie).

Medicul dumneavoastră trebuie să acorde atenţie administrării intravenoase deoarece ieşirea lichidului perfuzat în afara vasului de sânge (extravazare) poate determina moartea ţesuturilor (leziuni necrotice tisulare).

Copii şi adolescenţi


Siguranţa şi eficacitatea clorurii de potasiu la copii şi adolescenţi nu au fost pe deplin stabilite.

Clorură de potasiu împreună cu alte medicamente


Spuneţi medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.


Asocieri nerecomandate (cu excepţia cazurilor de hipokaliemie severă):

+ Diuretice care economisesc potasiul (monoterapie sau terapie asociată) cum sunt: amilorid, spironolactonă, triamteren, canrenoat de potasiu, eplerenonă; risc de hiperkaliemie care se poate finaliza cu deces, în special la pacienţii cu insuficienţă renală (efect aditiv de hiperkaliemie).

+ Inhibitori ai cnzimei de conversie a angiotensinei (ECA), antagonişti ai receptorilor angiotensinei II, antiinflamatoare nesteroide (AINS), ciclosporină, tacrolimus, suxametoniu: hiperkaliemie care se poate finaliza cu deces, în special la pacienţii cu insuficienţă renală (efect aditiv de hiperkaliemie).

+ Preparate din sânge, săruri de potasiu ale penicilinelor: risc potenţial de hiperkaliemie ca urmare a conţinutului în potasiu al acestor produse.


Asocieri posibile, dacă sunt respectate precauţii speciale de utilizare:

+ Chinidină: potasiul poate potenţa efectele antiaritmice ale chinidinei.

+ Tiazidc, hormoni adrenocorticali, glucocorticoizi, mineralocorticoizi: Efectele aportului exogen de potasiu pot fi diminuate.

+ Digoxină: hiperkaliemia poate fi periculoasă la pacienţii trataţi cu medicamente digitalice.

+ Răşini schimbătoare de ioni: potasiemia este redusă ca urmare a înlocuirii potasiului cu sodiu.

In absenţa unor studii de compatibilitate, acest medicament nu trebuie amestecat cu alte medicamente.

Cu toate acestea, a fost demonstrată incompatibilitatea fizică a clorurii de potasiu cu următoarele medicamente: amikacină, amfotericină B, dobutamină, emulsii de lipide, soluţii de manitol 20%-25% şi penicilină G sodică.


Sarcina, alăptarea şi fertilitatea


Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte

Datele referitoare la utilizarea clorurii de potasiu la gravide lipsesc sau sunt limitate. Utilizarea Clorură de potasiu poate fi luată în considerare în timpul sarcinii dacă este necesară din punct de vedere clinic.

Clorură de potasiu este excretată în laptele uman într-o asemenea măsură încât este posibil să apară efecte la nou-născuţii/sugarii alimentaţi la sân.

Nu poate fi exclus riscul pentru nou-născuţi/sugari.

Medicul dumneavoastră va decide dacă trebuie să întrerupeţi alăptarea sau să întrerupeţi/să nu se înceapă administrarea Clorurii de potasiu, luând în considerare beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru mamă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor


Nu există dovezi că acest medicament poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje complexe.

3. Cum să vi se administreze Clorură de potasiu


Clorură de potasiu va fi administrat de către sau sub supravegherea directă a medicului dumneavoastră, care va controla cu stricteţe cantitatea dc clorură de potasiu care vi se administrează. Medicul dumneavoastră va stabili doza corectă care trebuie să vi se administreze.


Doza recomandată pentru adulţi şi adolescenţi este:


Se va administra intravenos numai după diluare într-o soluţie adecvată, până la o concentraţie maximă de 3 g/1 cloruri de potasiu (sau potasiu 40 mEq/1). Pentru tratamentul hipokaliemiei severe sau al cetoacidozei diabetice pot fi necesare concentraţii mai mari. în acest caz, perfuzia trebuie administrată într-o venă cu debit sanguin mare şi este recomandată monitorizarea continuă a ECG.

1 g clorură de potasiu corespunde la 13,4 mEq sau 524 mg potasiu.

Doza administrată depinde de rezultatele analizelor privind concentraţiile de ioni din sânge şi de echilibrul acido-bazic. Deficitul de potasiu va fi calculat utilizând următoarea formulă de calcul: Deficitul de potasiu (mEq) = kg greutate corporală x0^x2x (4,5 mEq/1 - concentraţia de potasiu din sânge). (Volumul lichidului extracclular se calculează din greutatea corporală exprimată în kg x 0,2).

Aportul zilnic normal de potasiu este de aproximativ 0,8 până la 2 mEq de potasiu pe kilogram greutate corporală, în mod obişnuit, doza maximă la adulţi nu trebuie să depăşească 150 mEq/zi.

Utilizarea la copii şi adolescenţi:

Sc recomandă administrarea intravenoasă, după diluare într-o soluţie adecvată, în doze de maxim 3 mEq potasiu/kg greutate corporală sau 40 mEq/m2 suprafaţă corporală. Pentru copii cu greutatea de 25 kg sau mai mare, a se vedea dozele pentru adulţi.

La copii doza maximă este de 3 mEq/kg greutate corporală şi zi.

La pacienţii cu insuficienţă renală, doza trebuie redusă.


Calea de administrare:

Veţi primi acest medicament diluat prin perfuzie într-o venă (picurare intravenoasă). Viteza de perfuzare va fi lentă, cantitatea de clorură de potasiu va depinde de necesităţile dumneavoastră specifice.

O viteză de perfuzare de 10 mEq/oră este considerată sigură. în mod obişnuit, viteza de perfuzare nu trebuie să depăşească 20 mEq/oră.

Este recomandată administrarea cu ajutorul unei pompe de perfuzie, în special în cazul soluţiilor cu concentraţii mai mari.

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să dureze tratamentul cu Clorură de potasiu.

Dacă credeţi că acţiunea medicamentului Clorură de potasiu este prea puternică sau prea slabă, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult Clorură de potasiu decât trebuie:


Supradozajul, ca urmare a excesului de potasiu în sânge (hiperkaliemie), poate determina modificări ale ECG, scăderea frecvenţei bătăilor inimii (bradicardie), ritm neregulat al bătăilor inimii, contracţii foarte rapide, necoordonatc ale camerelor inferioare ale inimii (fibrilaţie ventriculară), alte tulburări de ritm ale inimii (aritmii) mergând până la stop cardiac, confuzie, oboseală, diaree, dificultăţi la înghiţire, senzaţii anormale la nivelul pielii de la nivelul mâinilor şi picioarelor (parestezii ale extremităţilor), greutate la respiraţie, paralizii ale muşchilor scheletici şi deces.

Dacă apare oricare dintre aceste reacţii, tratamentul trebuie întrerupt imediat şi se vor evita orice fel de alimente care conţin potasiu şi diureticele care economisesc potasiul (medicamente utilizate pentru a creşte cantitatea de urină eliminată, care reţin potasiul în sânge).

In caz de supradozaj sau administrare accidentală,-adresaţi-vă imediat departamentului de urgenţă, precizând medicamentul şi cantitatea administrată.

Dacă observaţi oricare dintre aceste simptome sau credeţi că este posibil să vi se fi administrat prea multă Clorură de potasiu, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau personalului medical.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile


Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Aportul excesiv de potasiu poate determina apariţia unei concentraţii excesive de potasiu în sânge (hiperkaliemie) care, la rândul său, poate produce tulburări neuromusculare şi cardiace, în special tulburări de ritm şi chiar stop cardiac.

Alte reacţii adverse:

Tulburări metabolice şi de nutriţie:

- aciditate a sângelui (acidoză);

- exces de cloruri în sânge (hipercloremie).

Tulburări vasculare:

- cheaguri de sânge într-un vas de sânge (tromboză venoasă).

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare:

- greaţă;

- durere la locul injectării;

- distrugeri ale celulelor în caz de ieşire a soluţiei perfuzatc în afara vasului de sânge (extravazare);

- inflamaţie a venelor în cazul unor concentraţii locale prea mari.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate


Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă.

.

5. Cum sc păstrează Clorură de potasiu


A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

După deschiderea ambalajului: medicamentul trebuie diluat şi utilizat imediat.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei şau a reziduurilor menajere. întrebaţij^rmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


Ce conţine Clorură de potasiu


- Substanţa activă este clorură de potasiu. 10 ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă conţin clorură de potasiu 400mg.

- Celelalte componente sunt: apă pentru preparate injectabile.


Cum arată Clorură de potasiu şi conţinutul ambalajului


Concentrat pentru soluţie perfuzabilă.

Soluţie limpede, incoloră.

Cutie cu 5 fiole de sticlă incoloră prevăzute cu punct de rupere, a câte 10 ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă, în blister de masa plastică.

Deţinătorul certificatului de înregistrare


NCPC International Corp.

Nr. 217-1, East Heping Road, Shijiazhuang, Hebci, China 050011 Fabricantul

Hebei Tiancheng Pharmaceutical Co. , Ltd. ,

Nr. Sl, Xingye Road, Economic & Technological Dcvelopment Zone, Cangzhou, Hebei, China 061000

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 11972
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62164
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
Цена товара в пунктах: 958
Код товара: 61912
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.