Clorură de sodiu sol. perf. 0,9% 500 ml N1(flacon PP)

Код товара: 58176
Доза: 0.9
Количество доз: 1
Производитель: NCPC International Corp. (prod.: Hebei Tiancheng Pharmaceutical Co., Ltd, China)
Страна: Китай
Форма: р-р инф.

CLORURĂ DE SODIU


soluţie perfuzabilă

DENUMIREA COMERCIALĂ


Clorură de sodiu

DCI-uI substanfei active Natrii chloridum

COMPOZIŢIA


100 ml soluţie conţine:

substanţă activă: clorură de sodiu - 900 mg;

cxcipienji: apă pentru injecţii.

Conţinutul ionilor de sodiu (Na-t-) - 150 mmol/1.

FORMA FARMACEUTICĂ


Soluţie perfuzabilă.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI


Soluţie transparentă, incoloră, osmolaritatea - 308 mOsm/1.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC


Substituentide sânge şi soluţii perfuzabile. Soluţie de electroliţi, B05CB01.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE


Proprietăţi farmacodinamice

Soluţia perfuzabilă de clorură de sodiu reprezintă o sursă do electroliţi şi apă pentru hidratarea organismului. în funcţie de starea clinică a pacientului, preparatul este capabil să inducă diureza. Ionul de sodiu, cationul major din lichidul extracclular, participă la distribuţia apei în organism, la formarea echilibmlui hidric şi presiunii osmotice a lichidelor corpului. De asemenea, de rând cu ionul de clor şi de bicarbonat, participă la reglarea echilibrului acido-bazic al organismului. Ionul de clor, anionul major din lichidul extracclular, urmează îndeaproape metabolismul ionului de sodiu, iar modificările echilibrului acido-bazic sunt reflectate de modificările concentraţiei ionului de clor.

Proprietăţi farmacocinetice

Clorură de sodiu, fiind administrată parcnteral, este pe larg distribuită în organism, preponderent în lichidul extracelular. Atât ionul de sodiu, cât şi cel de clor sunt supuşi filtrării glomerulare şi parţial absorbţiei în tubulii renali. Preparatul este excretat preponderent în urină şi într-o măsură nesemnificativă - prin transpiraţie.

INDICAŢII TERAPEUTICE


- în calitate de. sursă de apă şi electroliţi (preparatul este deosebit de important atunci când este nevoie de o restabilire rapidă a conţinutului de electroliţi);

- în alcaloza asociată cu pierderile de lichide;

- în tratamentul stărilor asociate cu pierderile de electroliţi, care se pot dezvolta în caz de insuficienţă cardiacă, insuficienţă renală, în timpul intervenţiilor chirurgicale etc. în aceste cazuri pierderile de clor depăşesc pierderile de sodiu;

- stări de depleţie salină, cauzate de pierderi masive de lichide (în caz de transpiraţie excesivă, diaree, vomă);

- în calitate de soluţie de amorsare în cadrai procedurilor de hemodializă.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE


Preparatul va. fi administrat conform indicaţiilor medicului. Doza depinde de vârsta, greutatea şi starea clinică a pacientului, precum şi de rezultatele testelor de laborator.

Doza uzuală pentru un adult reprezintă 1 litru de soluţie perfuzabilă pe zi.

Viteza de perfuzare uzuală pentru adulţi reprezintă 400 ml/oră. în caz de şoc, viteza poate fi crescută până la 2000 ml/oră.

Mod de administrare Parenteral (intravenos).

Medicamentele cu administrare parenterală trebuie inspectate vizual înainte de utilizare, pentru asigurarea lipsei incluziunilor mecanice şi modificărilor de culoare (dacă soluţia şi recipientul permit acest lucra). Preparatul se va administra doar dacă soluţia este limpede şi sigiliu este

Containerele sunt de unică folosinţă.

A se arunca orice cantitate neutilizată de preparat.

A nu se rcutiliza containerele utilizate parţial.

Orice produs neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformiljje cu reglementările locale.

REACŢII ADVERSE


Următoarea convenţie a fost utilizată pentru clasificarea reacţiilor adverse în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100), rare (>1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), şi cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile). în fiecare grup de frecvenţă, reacţiile adverse sunt trecute în ordinea descrescătoare a gravităţii lor.

La administrarea preparatului pot apărea următoarele efecte adverse:

- dereglarea echilibrului electrolitic;

- reţinerea excesului de sodiu în organism (care se produce, de obicei, alunei când esle dereglată excreţia renală a sodiului). Aceasta duce la acumularea de lichid cxtracelular în scopul de a menţine osmolaritatea normală a plasmei, cu dezvoltarea edemului pulmonar şi periferic;

- hipematriemie (creşterea osmolarităţii plasmei), care se poate dezvolta în special după administrarea mtravenoasă a soluţiilor saline hipcrtonice. Cea mai gravă consecinţă a hipcmatriemici este deshidratarea creierului, care provoacă somnolenţă şi confuzie şi poate progresa până la convulsii, comă, insuficienţă respiratorie şi deces. Alte simptome ale hipematriemiei includ sete, salivaţic şi lăcrimare redusă, febră, transpiraţii, tahicardie, hipertensiune sau hipotensiune arterială, cefalee, ameţeli, nelinişte, iritabilitate, slăbiciune, spasme şt rigiditate musculară.

Reacţiile care pot apărea datorită nerespcctăni tehnicii de administrare includ dezvoltarea simptomului febril, infecţii la locul de injectare, tromboză venoasă sau flebită care se extinde de la locul injectării, extravazarca preparatului şi hipervolemic.

Utilizarea excesivă a sărurilor de clor poate cauza o pierdere a ionilor de bicarbonat, cu efect acidifiant.

CONTRAINDICAŢII


- A se utiliza cu precauţie sau a se evita administrarea la pacienţii hipertensivi sau la pacienţii cu edeme, provocate de insuficienţă cardiacă

- Administrarea preparatului în caz de deshidratare asociată cu hipokalicmie severă, (3ră administrarea suplimentară de potasiu, va agrava dezechilibrul electrolitic.

- Preparatul nu trebuie administrat pentru suplinirea deficitului de electroliţi ai lichidului intracelular, deoarece clorura de sodiu poate agrava acest deficit (spre exemplu: electrolitul principal din lichidul intracelular este potasiul; dacă preparatul va fi administrat unui pacient cu dcpleţie de potasiu, potasiul pierdut va fi înlocuit cu sodiu, ceea ce ar perturba din nou echilibrul electrolitic în lichidul intracelular). în astfel dc cazuri trebuie administrate soluţii care furnizează electroliţi atât intracclulari, cât şi extracelulari.

SUPRADOZAJ


Nu au fost comunicate cazuri de supradozaj.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE


Preparatul trebuie administrat cu precauţie sporită în cazul pacienţilor cu insuficienţă cardiacă congestivă, insuficienţă renală severă şi în stările clinice în care s-a dezvoltat edem cu rctenţie de sodiu.

La pacienţii cu funcţia renală diminuată, administrarea intravenoasă de clorură de sodiu poate conduce la rctenţia sodiului.

Preparatul trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii cu:

- insuficienţă cardiacă;

- edem periferic sau pulmonar;

- insuficienţă renală;

- pre-cclampsic sau alte condiţii asociate cu retenţia de sodiu.

Soluţia de clorură dc sodiu nu trebuie utilizată pentru a induce voma.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Nu se cunoaşte dacă preparatul poate afecta fătul, fiind administrat unei femei însărcinate, sau dacă poate afecta capacitatea de reproducere. Preparatul trebuie administrat femeilor însărcinate doar dacă beneficiile prevalează eventualele riscuri.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Preparatul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI


Sc recomandă prudenţă la administrarea preparatului la pacienţii care aii administrat anterior corticostcroizi sau corticotropină.

Pentru soluţia de clorură de sodiu nu au fost efectuate studii dc determinare a interacţiunilor medicament/medicament sau medicament/aliment. Incompatibilităţi

Adăugarea clomrii de sodiu la soluţia de manitol de 20-25% poate determina precipitarea manilolului.

PREZENTARE, AMBALAJ


Soluţie perfuzabilă 0,9%. Câte 100 ml, 200 ml, 250 ml, 400 ml sau 500 ml dc soluţie perfuzabilă în containere din plastic, dotate cu capac de protecţie.

PĂSTRARE


A se păstra la loc ferit de lumină, la temperaturi sub 25 C.

A nu sc lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE


3 ani.

A nu sc utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL Cu prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE.


NCPC International Corp. China

NUMELE ŞI ADRESELE PRODUCĂTORILOR.

Hebei Tiancheng Pharmaccutical Co. , Ltd.

Add. : No. 18, Jinguang Road Street Avenue, Economic&Technological Devclopment Zone, Cangzhou City, Hebei Province, P. R. China, 061000

Tel. :+86-317-7883289

Fax: +86-317-7883006

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 684
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 53570
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1226
Код товара: 46407
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 62327
Цена товара в пунктах: 925
Код товара: 61956
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Цена товара в пунктах: 412
Код товара: 61947
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Цена товара в пунктах: 240
Код товара: 61760
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.