Diclofenac ung. 1% 30g (Borisov)

Код товара: 31153
Кратность: 1
Производитель: UPM din Borisov RUP
Страна: Беларусь
Форма: мазь
Наличие: достаточно
12 54 леев
Выгода:
1 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

DICLOFENAC DE sodiu

unguent

DENUMIREA COMERCIALĂ

Diclofenac de sodiu

DCI-ul substanţei active


Diclofenacum

Compoziţia

1 g unguent conţine:

substanţa activă: diclofenac de sodiu 10 mg;

excipienţi:dimetilsulfoxid, propilenglicol, macrogol 1500, macrogol 400.

Descrierea medicamentului


Unguent de culoare albă sau aproape albă, cu miros specific slab.

Forma farmaceutică


Unguent.

Grupa FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC


Antiinflamatoare nesteroidiene pentru uz topic, M02A A15.

Proprietăţi farmacologice


Proprietăţi farmacodinamice

Remediu antiinflamator nesteroidian, derivat al acidului fenilacetic. Manifestă efect antiinflamator şi analgezic. Inhibă neselectiv ciclooxigenaza 1 şi 2, ca rezultat are loc dereglarea metabolismului acidului arahidonic; micşorează cantitatea de prostaglandine, inclusiv în focarul de inflamaţie.

Proprietăţi farmacocinetice

Absorbţia

Cantitatea de diclofenac, absorbită prin piele, este proporţională cu dimensiunea suprafeţei cutanate de aplicare a lui şi depinde atât de doza sumară a preparatului, cât şi de gradul de hidratare a pielii . După aplicarea a 2,5 g de unguent pe o suprafaţa a tegumentelor de 500 cm2, absorbţia diclofenacului constituie circa 6%. Utilizarea unui pansament ocluziv în decurs de 10 ore duce la majorarea triplă a resorbţiei diclofenacului.

Distribuţia

După aplicarea unguentului pe tegumentele articulaţiei mâinii şi a genunchiului, diclofenacul se determină în plasma sanguină (Cmax în plasmă este de circa 100 ori mai mică, decât după administrarea internă), în membrana sinovială şi în lichidul sinovial.

Circa 99,7% diclofenac se cuplează cu proteinele plasmatice, preponderent cu albumina (99,4%).

Metabolizarea

Diclofenacul se metabolizează parţial prin glucuronarea moleculei nemodificate, însă preponderent prin hidroxilare cu formarea a câtorva derivaţi fenolici, dintre care 2 sunt farmacologic activi , dar în măsură net inferioară diclofenacului. Majoritatea metaboliţilor fenolici se transformă în glucuroconjugaţi.

Eliminarea

Clearance-ul general plasmatic sistemic al diclofenacului constituie în medie 263±56 ml/min. Timpul de înjumătăţire (T1/2) final constituie 1-2 ore. 4 metaboliţi, dintre care 2 posedă activi tate farmacologică, de asemenea manifestă un T1/2 scurt, care constituie 1-3 ore. Un metabolit – 3-hidroxi-4-metoxi-diclofenac posedă un T1/2 mai lung, dar este farmacologic inactiv. Diclofenacul şi metaboliţii săi se elimină preponderent cu urina.

Farmacocinetica în situaţii clinice speciale

La pacienţii cu insuficienţă renală nu s-a determinat cumularea preparatului. La pacienţii cu hepatite cronice sau cu ciroză hepatică compensată indicii farmacocinetici şi metabolismul diclofenacului nu se modifică.

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni inflamatoare traumatice ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor (în caz de entorse, suprasolicitări şi contuzii).

Forme localizate de reumatism extraatricular, inclusiv sindrom „umăr-mână”, tendovaginită, bursită, periartropatie.

Afecţiuni articulare localizate, de ex. artroză deformantă.

Doze şi mod de administrare


Extern, câte 2-4 g de unguent (volum comparabil cu dimensiunile unei vişine sau unei nuci, suficient pentru aplicarea pe o suprafaţă cutanată de 400-800 cm2), se aplică în strat subţire, masând uşor pielea , de asupra focarului inflamator, de 2-3 ori pe zi. după aplicare mâinile se spală, dacă nu reprezintă o suprafaţă de aplicare (în artroza degetelor mânii). Doza maximă nictemerală constituie 8 g. Durata curei de tratament depinde de indicaţiile terapeutice şi de efectul obţinut (pentru potenţarea efectului unguentul se poate administra concomitent cu alte forme farmaceutice ce conţin diclofenac). După 2 săptămâni de tratament este necesară consultarea medicului.

Reacţii adverse

Tulburări ale sistemului imunitar: prurit, senzaţie de arsură, erupţii eritematoase, urticarie, edem angioneurotic, reacţii anafilactice sistemice, inclusiv şoc anafilactic.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: eczemă, fotosensibilizare, dermatită de contact (prurit, hiperemie, edem, erupţii papulo-veziculoase, descuamarea tegumentelor). 

Contraindicaţii

Hipersensibilitate individuală la diclofenac de sodiu, alte componente ale preparatului, acid acetilsaliclic sau alte antiinflamatorii nesteroidiene; astm bronşic „aspirinic”; trimestrul III de sarcină; perioada de lactaţie, copii cu vârsta sub 12 ani, dereglarea integrităţii tegumentelor.

Supradozaj

Cazuri de supradozaj la aplicare topică nu au fost semnalate.

Atenţionări şi precauţii speciale de utilizare

Se aplică numai pe tegumentele intacte. După aplicare nu necesită aplicarea unui pansament ocluziv.

Se administrează cu precauţie în porfirie hepatică (în faza de acutizare), în caz de afecţiuni eroziv-ulceroase ale tractului gastrointestinal, dereglări severe ale funcţiei hepatice şi renale, insuficienţă cardiacă cronică, astm bronşic, în trimestrele I şi II de sarcină, la pacienţii vârstnici.

La aplicarea îndelungată şi/sau pe suprafeţe extinse ale pielii se măreşte riscul manifestării efectelor adverse sistemice, inclusiv majorarea activi tăţii transaminazelor hepatice. Pentru reducerea riscului posibil de efecte adverse din partea ficatului, diclofenacul de sodiu se va administra în doza minimă eficientă o durată minimă de timp.

Este necesar de a evita nimerirea preparatului în ochi, mucoase sau răni deschise.

A se utiliza în exclusivitate extern.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

În lipsa datelor studiilor clinice controlate referitor la administrarea diclofenacului în timpul sarcinii, preparatul nu se va administra femeilor gravide. În special administrarea diclofenacului este periculoasă în trimestrul III de sarcină din cauza probabilităţii închiderii precoce a ductului arterial la făt şi a inhibării travaliului.

Nu exisă informaţii referitor la trecerea diclofenacului în laptele matern la aplicare externă. De aceea nu se va administra în perioada de lactaţie. În prezenţa indicaţiilor terapeutice preparatul nu se va aplica în regiunea sânilor, pe suprafeţe extinse şi timp îndelungat.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Preparatul nu influenţează asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Interacţiuni cu alte medicamente, alte tipuri de interacţiuni


Poate potenţa acţiunea medicamentelor cu acţiune fotosensibilizantă.

Se recomandă prudenţă la administrarea concomitentă cu preparate cu acţiune hepatotoxică cunoscută (antibiotice, anticonvulsive).

Din cauza absorbţiei sistemice reduse interacţiuni clinic relevante cu alte medicamente sunt puţin probabile.

Prezentare, ambalaj

Unguent 10 mg/g. Câte 30 g în tuburi de aluminiu.

Păstrare

A se păstra la temperatura sub25 ºC.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Termen de valabilitate


2 ani.

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

Statutul legal


Fără prescripţie medicală.

Numele şi adresa producătorului

UPM din Borisov SAD, Republica Belarus,

regiunea Minsk, or. Borisov, str. Ceapaev 64/27,

tel. /fax: + 375 (177) 735612

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 607
Код товара: 62647
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 48158
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 63934
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 57475
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.