Zydena comp. film. 100 mg N2

Код товара: 55422
Доза: 100
Количество доз: 2
Производитель: Farmina SRL ICS (prod.: Dong-A ST , Coreea)
Страна: Республика Молдова
Форма: табл. п/о.
отпуск только по рецепту!

Zydena 100 mg comprimate filmate

Zydena 200 mg comprimate filmate

Udenafil

 

1. Ce este Zydena şi pentru ce se utilizează

Zydena conţine substanţa activă udenafil, care aparţine unui grup de medicamente denumit inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5). Acesta acţionează prin relaxarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, favorizând circulaţia sângelui în penis atunci când există un stimul sexual. Zydena vă ajută să obţineţi o erecţie, numai în prezenţa stimulării sexuale.

Zydena este un tratament destinat bărbaţilor adulţi cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori şi sub denumirea de impotenţă. Această afecţiune constă în lipsa sau în imposibilitatea menţinerii erecţiei penisului în vederea desfăşurării actului sexual.

 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Zydena

Nu luaţi Zydena

- Dacă sunteţi alergic la udenafil sau oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la pct. 6).

- Dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitroglicerină, amilnitrat, isosorbid dinitrat, etc, deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale.

- Dacă luaţi medicamente numite nitraţi, deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care sunt recomandate, de obicei, pentru tratamentul anginei pectorale („dureri în piept”). Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Dacă aveți o tulburare a ritmului inimii numită sindrom de interval QT prelungit de la naștere sau dacă luați medicamente care prelungesc intervalul QT.

- Dacă sunteți tratat pentru HIV cu indinavir sau ritonavir.

- Dacă aveţi o boală severă a inimii (de exemplu, dureri în piept (angină pectorală) instabilă sau inima prea slabă (insuficiență cardiacă severă)).

- Dacă aveți probleme grave cu ficatul (insuficiență hepatică severă).

- Dacă rinichii dumneavoastră nu funcționează normal (insuficiență renală).

- Dacă aveți tensiunea arterială mică (<90/50 mmHg).

- Dacă aveți tensiune arterială crescută netratată cu medicamente (>170/100 mmHg).

- Dacă aveți și tulburări de ritm ale inimii netratate cu medicamente.

- Dacă aţi avut o tulburare a aprovizionare a creierului cu sânge sau sângerare la nivelul creierului (accident vascular cerebral) în ultimele 6 luni.

- Dacă aţi avut un atac de cord (infarct miocardic) sau o operație pe vasele inimii (by-pass coronarian) în decursul ultimelor 6 luni.

- Dacă aveţi anumite boli ereditare rare de ochi (cum este retinita pigmentară).

- Dacă luați alte medicamente pentru a trata disfuncția erectilă.

- Dacă aveți mai puțin de 18 ani.

 

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte de a lua Zydena:

- Dacă aveţi boli de inimă. Medicul dumneavoastră trebuie să examineze cu atenţie dacă starea inimii dumneavoastră permite susţinerea efortului suplimentar din timpul actului sexual.

- Dacă ați avut tulburări ale circulației sângelui, sângerări la nivelul creierului sau atac de cord.

- Dacă aveţi un episod brusc de scădere sau pierdere a vederii, nu mai luaţi Zydena şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

- Dacă aveţi un episod brusc de scădere sau pierdere a auzului, nu mai luaţi Zydena şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

- Dacă aveți unele modificări ale orificiilor inimii (îngustarea orificiului aortei).

- Dacă aveți tensiune arterială inconstantă.

- Dacă aveţi o deformare anatomică a penisului (angulare, fibroză cavernoasă sau boala Peyronie.

- Dacă aveţi anemie cu celule în seceră (o boală a globulelor roşii din sânge), leucemie (cancer al celulelor din sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase).

- Dacă luați unele medicamente – eritromicină (pentru infecții), itraconazol, ketoconazol (pentru infecții cu ciuperci), alfa-adrenoblocante.

- Dacă aveți reflux de conținut gastric în esofag, însoțită cu arsuri la stomac și dureri (boala de reflux gastroesofagian (BRGE) sau o migrare unei părți a stomacului în cavitatea toracică prin orificiul diafragmei (hernie hiatală) cu inflamația mucoasei esofagului (esofagită de reflux).

- Dacă aveți diabet zaharat necontrolat medicamentos.

- Dacă aveți leziuni ale măduvei spinării.

- Dacă ați fost supuși intervenției chirurgicale de înlăturare a prostatei.

- Dacă ați avut intervenții chirurgicale masive la nivelul organelor bazinului mic.

- Dacă aveți libido scăzut.

- Dacă sunteți sau ați fost supuși chimioterapiei (pentru boli canceroase).

- Dacă luați medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge (anticoagulante).

- Dacă aveți probleme cu ochii cauzate de diabetul zaharat.

 

Dacă în urma luării medicamentului erecția durează mai mult de 4 ore și este dureroasă, vă rugăm să solicitați imediat ajutor medical.

Nu trebuie să utilizaţi Zydena împreună cu orice alte tratamente administrate pe cale orală sau locală pentru disfuncţia erectilă.

Nu luaţi Zydena dacă nu aveţi nici o disfuncţie erectilă.

Nu luaţi Zydena dacă sunteţi femeie.

Nu luaţi Zydena pentru a mări libido-ul.

 

Informaţii speciale pentru pacienţii cu afecţiuni ale rinichilor sau ficatului

Trebuie să informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi boli ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră vă poate stabili o doză mai mică.

 

Copii şi adolescenţi

Zydena nu trebuie utilizat la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

 

Zydena împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Zydena poate interacţiona cu unele medicamente, în special cu cele utilizate pentru a trata durerile în piept de cauză cardiacă. În cazul unei urgenţe medicale, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală că aţi luat şi când aţi luat Zydena.

Nu luaţi alte medicamente în acelaşi timp cu Zydena, decât cu permisiunea medicului dumneavoastră.

Nu trebuie să luaţi Zydena dacă luaţi medicamente denumite nitraţi, deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi medicul, farmacistul sau asistenta medicală dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care se utilizează frecvent pentru tratamentul anginei pectorale („dureri în piept”).

Nu trebuie să luaţi Zydena dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece această asociere poate determina o scădere periculoasă a tensiunii arteriale.

Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente cunoscute sub numele de inhibitori de protează, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV (ritonavi, indinavir) este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să începeţi cu cea mai mică doză de Zydena.

Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic sau stării de aciditate gastrică crescută (cimetidina, omeprazol), unele medicamente utilizate pentru infecții cu ciuperci (ketoconazol, itraconazol), unele antibiotice (eritromicina), amlodipină (pentu tratamentul tensiunii arteriale mari) sau dacă consumați des suc de grepfrut medicul dumneavoastră să vă recomande să începeţi cu cea mai mică doză de Zydena.

Vă rugăm să comunicați medicului dumneavoastră dacă luați dexametazonă (pentru boli alergice, inflamatorii și autoimune), rifampicină (pentru infecții) și fenitoină, fenobarbital, carbamazepină (pentru convlusii) doarece aceste medicamente accelerează metabolizarea Zydena.

Unii pacienţi care utilizează medicamente blocante alfa-adrenergice pentru tratarea tensiunii arteriale mari sau pentru prostată mărită pot prezenta o scădere a tensiunii arteriale.

 

Zydena cu alimente, băuturi şi alcool

Zydena poate fi administrat cu sau fără alimente. Cu toate acestea, este posibil ca instalarea efectului să fie mai lentă dacă luaţi Zydena în timpul unei mese consistente.

La utilizarea Zydena concomitent cu o cantitate mare de alcool pot să apară așa simptome, cum ar fi creșterea bătăi prea rapide ale inimii, scăderea tensiunii arteriale,

amețeli, dureri de cap și amețeli sau pierderea cunoștinței la ridicarea bruscă în picioare.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Zydena nu este indicat pentru utilizare la femei.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Zydena poate produce amețeli și senzații de vedere încețoșată. Trebuie să fiţi precauți atunci când conduceți vehicule sau folosiți utilaje.

 

Zydena conţine lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, cum este lactoza, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza Zydena.

 

Zydena conţine Sunset Yellow FCF (E 110)

Poate provoca reacţii alergice.

 

3. Cum să luaţi Zydena

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de 100 mg, luată cu 30 min-12 ore înainte de activitatea sexuală anticipată. Frecvenţa maximă recomandată pentru utilizare este o dată pe zi.

Medicul dumneavoastră vă poate crește cu precauție doza până la 200 mg.

Grupe speciale de pacienţi

Utilizarea la bărbaţii vârstnici

La pacienţii vârstnici nu sunt necesare ajustări ale dozei.

Utilizarea la pacienții cu tulburări ușoare ale funcției rinichilor

Nu sunt necesare ajustări ale dozei.

Utilizarea la pacienții cu tulburări ușoare ale funcției ficatului

Nu sunt necesare ajustări ale dozei.

Mod de utilizare

Zydena se va lua oral, cu sau fără alimente.

 

Nu trebuie să luaţi Zydena mai mult de o dată pe zi

Trebuie să luaţi Zydena cu aproximativ o oră înainte de momentul în care intenţionaţi să aveţi o relaţie sexuală. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu un pahar de apă.

Dacă simţiţi că efectul Zydena este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Zydena vă ajută să obţineţi o erecţie doar dacă sunteţi stimulat sexual.

Dacă Zydena nu vă ajută să obţineţi o erecţie sau dacă erecţia obţinută nu persistă suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră.

 

Dacă luaţi mai mult Zydena decât trebuie

Puteţi prezenta o creştere a severităţii şi frecvenţei reacţiilor adverse.

 

Nu trebuie să luaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Dacă aţi luat mai multe comprimate decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

 

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

- înroșirea feței.

 

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

- dureri de cap, înroșirea ochilor, nas înfundat, tulburări digestive (dureri, balonări, etc.).

 

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

dureri în piept, durere abdominală, oboseală, senzație de căldură, disconfort în piept, amețeli, încordarea mușchilor gâtului, senzație de furnicături, vedere încețoșată, dureri în ochi sau incapacitate de a distinge toate culorile sau numai o parte din ele, umflarea ochilor, feței; mâncărime, greață, dureri dentare, diaree, inflamația mucoasei stomacului (gastrită), disconfort stomacal, dereglări ale rinichilor, senzație de sete, respirație îngreuiată (dispnee), uscăciune la nivelul mucoasei nazale, inflamația spațiului din jurul articulațiilor (periartrită).

Următoarele reacții adverse, ale căror cauzalitate nu a putut fi exclusă și care nu au fost identificate în studiile clinice de dinaintea punerii pe piață, au fost raportate în alte studii clinice, efectuate suplimentar – dureri de cap, senzație de frig, somnolență, conștientizarea bătăilor inimii (palpitații), amețeli la ridicarea în picioare, stare patologică caracterizată printr-un somn adânc, de lungă durată, însoțit de scăderea funcțiilor vitale (letargie), surditate, disconfort ocular (senzație anormală în ochi), erupție tranzitorie pe piele, roșeață, vărsături (vomă), diaree, îngreuierea respirației la efort fizic, tuse, sângerări nazale, agravarea impotenței și tensiune arterială scăzută.

Deși nu a fost raportată în studiile clinice, neuropatia optică ischemică anterioară non-arteritică (NOIAN), care poate cauza scăderea vederii, inclusiv pierderea permanentă a vederii, a fost rareori raportată în cadrul procesului de monitorizare de după punerea pe piață a medicamentelor similare din aceeași clasă și s-a constatat potențiala asociere a lor cu inhibitori ai PDE5, inclusiv Zydena.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 

5. Cum se păstrează Zydena

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 30°C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Zydena

- Substanţa activă este udenafil. Fiecare comprimat filmat conţine 100 mg sau 200 mg udenafil (sub formă de citrat).

- Celelalte componente sunt: nucleul: lactoză, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidroxipropilceluloză, hidroxipropilceluloză de substituție joasă, talc, stearat de magneziu;

filmul: hidroxipropilmetilceluloză 2910, dioxid de titan, talc, Sunset Yellow FCF (E 110).

 

Cum arată Zydena şi conţinutul ambalajului

Zydena 100 mg comprimate filmate

Comprimate filmate de culoare oranj-deschis, ovale, marcate cu 100 pe o față a comprimatului și cu Z/Y – pe fața opusă.

Zydena 200 mg comprimate filmate

Comprimate filmate de culoare oranj-deschis, ovale, marcate cu 200 pe o față a comprimatului și cu Z/Y – pe fața opusă.

Blister din PVC și folie de aluminiu. Câte 1 blister a câte 1 sau 2 comprimate filmate împreună cu prospectul în cutie.

Câte 2 blistere a câte 2 comprimate filmate împreună cu prospectul în cutie.

 

Deţinătorul certificatului de înregistrare

ICS "Farmina"SRL, Republica Moldova

Chisinau str. Ciocana 8/1

Tel./fax: 022-42-18-01

 

Fabricantul

DONG-A ST Co., Ltd., 64,

Cheonho-daero, Dongdaemun-gu,

Seoul, Coreea de Sud

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 831
Код товара: 54354
Цена товара в пунктах: 1116
Код товара: 61239
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Топ сезона
Код товара: 10988
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 204
Код товара: 64019
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 63934
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 63697
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.